torstai 18. marraskuuta 2021

Mikaliini - Onni, osa 2: Juustoleipiä ja koiranpentuja

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.



Tiltti päätti pyöräyttää neljä koiranpentua rappukäytävään juuri sellaisella hetkellä kun Onni oli töissä ja Oona koulussa. Pennut saivat nimiksi Hevi(♂), Bemi(♀), Memi(♀) ja Levi(♀). Koulubussin kyydillä kotiin tuotu Oona saikin ensitöikseen ruokkia nälkiintyneitä koiranpentuja herkkupaloilla. Pentuja ei viitsitty kantaa ylinpään ullakkokerrokseen saakka, sillä Onni oli kuullut naapurin Millan eläinpentukasvatushaaveesta, joten kaikki neljä vaaleankeltaista pentua annettiin naapuritaloon, ja Onni lupasi auttaa Millaa jatkossakin toimittamalla koiranpentuja hänen kasvatettavakseen. Oujes, kerrankin hoviukkeli Pietari tarjosi Onnin mieliruokaa juustoleipiä, yleensä kaikki Pietarin kokkaukset joutuu vaan suoraan säilömään jääkaappiin kun Onni ei uuden elämäntavoitteensa myötä suostu enää syömään muuta kuin juustoleipiä.


Oonalla oli vaikeuksia saada läksyt tehtyä iltaisin. Ongelma ei niinkään ollu tehtävien vaikeudessa, sillä Onni oli auttanut tyttöä kotitehtävissä, mutta iltaisin koulun jälkeen Oonan tarpeet olivat sen verran alhaiset ettei hupi punaisella saanut mitään aikaiseksi tai sitten silmät eivät meinanneet pysyä enää auki vaikkei vielä edes ollut kovin myöhä. Välillä Oona tiiraili kateellisena isän hienoa loitsukirjaa, hänkin olisi paljon mieluummin opetellut loitsuja kuin lukenut jotain tylsää logiikkakirjaa. Oona tutustui koulussa serkkuunsa Elinaan ja tytöistä tuli heti bestiksiä, näkeehän sen jo samanlaisista porkkanapaidoista! Havahduin yllättäen siihen ettei Onni mitenkään ehdi toteuttaa elämäntavoitettaan jos syö juustoleipiä ainoastaan nälkäisenä. Pikaisten laskutoimitusten jälkeen totesin, että hänen olisi syötävä päivittäin 12 leipää (eli kaksi kokonaista tarjoilukulhoa), ja siitä lähtien Onnin päiviin ei muuta mahtunutkaan kuin pelkkiä juustoleipiä. xD
Tiltin uusin pentue sai Onnin juustointoisuuden vuoksi seuraavat nimet: Juusto(♀), Naksu(♂) ja Cheese(♂). Kolmikko lahjoitettiin jälleen alakerran naapureiden koirakasvattamoon, ja pian sieltä jouti takaisin yksi sinne aiemmin annetuista pennuista. Puudeli-isältään ulkonäön perinyt Memi-koira teki paluun, ja varsinkin Oona otti uuden tulokkaan innolla vastaan, vaikka Memi osasi toisinaan olla huonokäytöksinen sottapytty. Onni ei oikein arvostanut kun hänen tyttärensä päähuomion aiheena olivat perheen koirat eikä oppikirjat. Oona tykkäsi kouluttaa koiria, ja Häkä pääsi harjoittelemaan istu-käskyn noudatusta. Oona uskoi tavanneensa ihkaoikean joulupukin, mutta valitettavasti Matti ei taida kanniskella tytölle lahjoja.

Onni kasvoi vanhukseksi ja miksi ihmeessä hän veti naamalleen valkoisen kasvomaalauksen ja silmälasit?? Yhdellä ohikulkijalla oli sama ulkonäkö, Onni ilmeisesti innostui siitä. xD Onni sai ottaa itselleen silmälasit kun kerta halusi, mutta kasvomaalaus otettiin pois. Taustalla isäänsä katseleva Oona on yhtä kauhuissaan mitä minä, sillä ulkonäönmuokkaus poisti Onnin noitahatun, yhyyyyy! Oonankin synttärit koittivat, ja tytön naamapiirteet näyttävät teinikasvoilla yllättävän sopusuhtaisilta. Tämä nättimys alkoi tavoitella romantiikkaa, ja 20 pelehdyskertaa olisi tarkoitus saavuttaa. Oona pitää roboteista ja blondeista hiuksista, mutta ahkerat työntekijät ärsyttävät häntä.


Yritä siinä syödä juustoleipiä kun kaikki kolme koiraa kärkkyvät samaan aikaan makupaloja. Mikä olisikaan jännempi tapa aloittaa pelaaminen kuin neljän vastasyntyneen koiranpennun nimeäminen, huh, jo toiset neloset Tiltille. .-o Kuten aiemminkin uudet pennut Vattu(♀), Viili(♂), Vanukas(♂) ja Vohveli(♂) tarjottiin oikopäätä alakerran naapurille. Kappas, Onni on kerrankin saatu ulos juustonhajuisesta ruokanurkkauksestaan. Jatkuvasta syöpöttelystään huolimatta pappa tuntuu olevan urheilumimmien suosiossa. Keiju-niminen harmaa kulkukissa pyöri jatkuvasti kerrostalon pihapiirissä, ja Oona oli kissan kanssa leikkiessään ystävystynyt suloisen eläimen kanssa. Sääli että heidän talonsa on jo täynnä koiria, muuten Oona ottaisi Keijun omaksi lemmikikseen.

Rakastan Oonaa, siis kerrankin sellainen Mikaliini joka ei harrasta urheilua tai musiikkia vaan tämä tyttö pitää luonnosta! Oona käytti vapaa-aikaansa haistelemalla ulkona olevia kaktuksia ja keräilemällä hyönteisiä. Tulevaisuutta varten Oona teki myös tuttavuutta itseään vanhempien miesten kanssa, jotta hän pääsisi aloittamaan pelehdysurakan heti kampuksella. Ei tarvita kuin lantion keinuttelua musiikin tahdissa ja kesäplussaa, niin Oona on jo kuin huomaamattaan ystävystynyt vastatapaamansa miehen kanssa. Tyttö päätyi tekemään tuttavuutta myös heillä työskentelevän hovimestarin kanssa, vaikka kieltämättä tuntui vähän oudolta lähteä hurmailemaan miestä joka on tuntenut Oonan siitä asti kun tämä oli vaippaikäinen. Romantiikkatavoitteiset Oona ja Leena tulivat hyvin juttuun ja naureskelivat jo valmiiksi tuleville rakastettusuunnitelmilleen. Voi kuitenkin olla että nauru loppuu lyhyeen, jos tytöt päätyvät samoille apajille.
Yllätyin kun Memille syntyi pentuja, en yhtään muistanut järjestelleeni tällaisia asioita. .-D Pienet ruskeat karvakuonot nimettiin Oiliksi(♀) ja Olliksi(♂). Tavallisesti pennut on toimitettu suoraan naapurin Millan koirakasvattamoon, mutta koska Milla on jo suoriutunut urakastaan pennut saivat jäädä. Voi kuitenkin olla että toinen pikkuisista tarjotaan jossain vaiheessa alakerran naapureille, missä asuu myös pentujen isä Will. Viiden koiran kaitsemisessa oli paljon työtä jo pelkästään siksi että ruokakulhoa sai olla jatkuvasti täyttämässä. Onnilta se kävi kuitenkin kätevästi, sillä viettäessään suurimman osan ajastaan keittiön pöydän äärellä juustoleipiä mussuttaen hän huomasi heti kun koirien kulho vaati täydentämistä. Oonaa ei nähty juuri koskaan kotona, sillä tytön päivät kuluivat ohikulkijoille jutustellessa ja luontoharrastuksen parissa, jonka ikävänä miinuksena olivat vihaiset mehiläiset!


Vaikka Oona keskittyikin vanhempiin miehiin tutustumiseen oli hänellä myös ikäisiään poikakavereita. Oona pyysi Jorman ja Jarmon käymään katsastaakseen heidät, mutta kumpikaan kaksosista ei ollut tytön tyyppiä ja hetken aikaa hän uskoikin aloittavansa deittailun vasta yliopistolla, mutta niin vain tytön pää menikin pyörälle kun eräs ohikulkija pisti flirttiä peliin. Poika esittäytyi Ensioksi, ja niin siinä kävi että Oona päätyi pyytämään poikaa myöhemmin treffeille. Mahtoikohan isäpapalla mennä juustoleivät väärään kurkkuun kun hän pääsi näkemään tyttärensä ensimmäisen poikaystävän? Haamut kuitenkin vaivasivat kyyhkyläisiä, Oonankin kimppuun kävi kaksi eri koirahaamua ihan putkeen!
Onni ei tiedä paljoakaan maailman menosta viettäessään päivänsä juustoleipiä nakerrellen, joten luonnollisesti puheenaiheet pyörivät missäs muuallakaan kuin niissä rapeanmehevissä juustoleivissä. Oona siellä luontoilee ennen koulubussiin astumista, kiva kun voi aloittaa päivän mieliharrastuksen parissa! Kun huomasin murtovarkaan hiippailevan tontille arvelin ettei tällä olisi mitään mahdollisuuksia ryöstöön, mutta niin raitapaita vain kerkesi kiivetä kaikki raput neljänteen kerrokseen samassa ajassa kun Onni kampesi itsensä sängystä ylös soittaakseen poliisit paikalle. Toivoin Onnin noitaloitsujen hidastavan voroa, mutta Onni ei voinut tehdä taikojaan koska "Amatius näyttää kiireiseltä". Flyygeli menetettiin varkaalle, mutta sen tilalle saatiin kivaksi vaihteluksi sijoitettua Onnin peliurapalkintoflipperi. Myöhemmin Oona tutustui lähemmin koulukaveriinsa Valioon, jonka kanssa yhteensopivuus oli huippuluokkaa, mutta valitettavasti perheyrityksen jatkajana teinipoika ei suunnitellut yliopisto-opintoja, joten nuorten tiet katkeaisivat siinä vaiheessa. Noh, ehkä ihan hyvä Oonan elämäntavoitteen huomioiden.
Ollista ja Oilista (=isot korvat) kasvoi kivan erivärisiä puudeleita vaihteeksi näiden periessä turkin värit kokonaan isän puolelta. Jostain syystä Oona olisi saanut käskeä Oilia yrittämään pentuja haamu-Kunkun kanssa ja pakkohan sitä oli kokeilla, mutta Oili tietty kieltäytyi, sääli. .-D

Hieman lyhyempi osa tällä kertaa kun kuvia ei vaan yksinkertaisesti ollut enempää. .-p

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:


♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti