tiistai 3. maaliskuuta 2020

Mikaliini - Mirka, osa 2: Aapislapset ja julkkiskoirat

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.Laitetaan osa käyntiin Queen ihQ:n kasvukuvalla! Hänestä ei ulkonäöllisesti ehkä tullut ihan nimeään kuvastavaa ylvästä koiraa, mutta mitäs pienistä, hyvin tätä Queenia pukee viiksetkin. Tuleva lapsi taitaa innostaa Pekkoa, sillä tavoistaan poiketen vakava mies teki vaimolleen yllättävän leikkisän kutitushyökkäyksen. Mirka ehti jo pelätä että vauva ehtisi syntyä ennen häitä, mutta eipä pömppömasu ollut mihinkään kadonnut kun pari pääsi vihkikaaren alle. Mika näyttää olevan riemuissaan päästessään jälleen seuraamaan yhden lapsensa häämenoja. .-D Juhlien päätyttyä kaksikko vietti hääyötä makuuhuoneessa, kunnes...


...vauva päätti syntyä! Pekko saatoi vain ihmetellä miten reippaasti Mirka pongahti sängystä ylös ja hetkeä myöhemmin piteli jo vastasyntynyttä pienokaista käsivarsillaan kun siinä ajassa Pekko oli ennättänyt vain nousta vuoteelle istumaan unisia silmiään hieroen. Vauvan syntymä toteutti Mirkan pitkäaikaisen haaveen, ja siksi hän nimesikin Mika-ukilta ruskeat suklaasilmät perineen poikavauvan Onniksi. Onnin hoivaaminen ja äitiys oli parasta mitä Mirka oli koskaan kokenut, ja vaikka hän olisi mielellään viettänyt jokaisen hetken kotona poikansa lähellä sai Pekko muistuteltua vaimoaan heidän työasioistaan, ja Onni saikin viettää arkipäiviä lastenhoitajan seurassa vanhempien ollessa töissä.


Töiden jälkeen Mirka riensi aina suoraan Onnin luokse halimaan vauveliaan. Edes tänään saatu ylennys ei vetänyt vertoja sille tunteelle mikä Mirkan valtasi hänen lepuutellessa pientä simiä sylissään. Aika riensi ja pian koitti Onnin aika kasvaa. Mirka alkoi heti opettaa lasta kävelemään, vaikka Pekko huomauttikin sen olevan turhan aikaista, ja oikeassa mies taisi ollakin, sillä Onni ei pysynyt millään jaloillaan. Taaperon alkaessa haukotella Mirka katsoi parhaaksi vielä pikkuisen kehtoon unille.


Onnin nukahdettua Mirka meni kiskomaan miehensä ylös pianopenkiltä.
"Älä häiritse, minun on saatava kokoon päivittäinen harrastustuntimäärä", Pekko perusteli, jolloin Mirka veti miehen tanssin pyörteisiin.
"Tanssi lasketaan myös harrastukseesi, vai mitä?" Mirka kysyi silmää iskien ja iloitsi siitä että oli saanut miehen huomion itseensä. Pekko antoi Mirkan johdattaa kaksikon tanssi-askeleiden saatossa makuuhuoneeseen, eikä Pekko lopulta enää vastustellut vaikka päivittäinen harrastusmäärä ei tullutkaan ihan täyteen. Juuri kun pariskunta oli vaipumassa unille alkoi Onni kitistä kehdossa, ja Mirka oli tietenkin heti poikansa vierellä.
"Älä sitten valvo koko yötä, meillä on aamulla tärkeä työpäivä", Pekko muistutti. Eipä Mirka kuitenkaan miehen järkeviä neuvoja noudattanut vaan jatkoi kävelyopetusta Onnille aamuun saakka.


Auringon ensisäteiden tulviessa ikkunoista sisään Onni alkoi jälleen haukotella, joten Mirka vei taaperon takaisin kehtoon. Yllättäen pahoinvointikohtaus yllätti hänet, ja Mirka hakeutui varmuudeksi kylpyhuoneen pöntön läheisyyteen.
"On vähän hassu olo", Mirka selitti kylvyssä olevalle miehelleen.
"Olet vain väsynyt valvottuasi koko yön. Minähän käskin sinun levätä. Muistat varmasti että tänään meitä haastatellaan opetusministeriöön laittamiemme hakemusten pohjalta, ja uriemme huipulle pääseminen riippuu siitä merkittävästi", Pekko huomautti. Kaksikko tankkasi vielä vatsaansa Onnin eilisiltä synttäreiltä yli jäänyttä kakkua ennen kuin kimppakyydin tööttäily kantautui heidän korviinsa. Mirka empi vielä työvaatteetkin vaihdettuaan olisiko hänen parempi jäädä kotiin, mutta lopulta Pekko kiskaisi vaimon mukaansa. Mirka oli heidän suhteensa intohimo ja Pekko järjenääni, ja yhdessä nämä kaksi tasapainottivat toisiaan. Vanhempien mentyä Onnille jäivät pitämään seuraa lastenhoitaja sekä Queen ihQ.


Pekko pääsi ensin haastateltavaksi hakemuksensa pohjalta, eikä mies yhtään yllättynyt saatuaan ylennyksen. Kimppakyydistä asteli leveästi hymyilevä miekkonen, sillä Pekko oli juuri toteuttanut elämäntavoitteensa! Suunnitelmallinen Pekko ei jäänyt pitkäksi aikaa aprikoimaan minkä suunnan ottaisi elämälleen seuraavaksi, vaan kaikki oli heti selvää: Pekko aikoisi pyrkiä illuusioiden mestariksi. Pekko ei edes hätistellyt lastenhoitajaa heti matkoihinsa, ihan vaan siltä varalta jos uusi työ löytyisi heti. Työtä ei kuitenkaan ollut heti tarjolla, joten Pekko päätti jatkaa Onnin kävelyharjoituksia. Muutamaa tuntia myöhemmin myös Mirka saapui kotiin ylennyksen kera, eli uranhuippu tuli hänelläkin vastaan.


Mirkaa ei enää kiinnostanut hakeutua uuteen ammattiin, vaan hän alkoi haaveilla valtavan koiralauman kasvattamisesta. Mirka kumartui silittelemään Queen ihQ:n päälakea ja lupasi että koiralle hankittaisi pian jälkikasvua, mutta ensin Mirka aikoisi keskittyä Onnin opettamiseen. Pekko kertoi opettaneensa pojalle kävelyn loppuun, ja Mirkaa vähän ärsytti että mies oli mennyt ottamaan kaiken kunnian hänen käytettyään opettamiseen koko edellisen yön. Kun kävely oltiin kerran saatu hallintaan alkoi Mirka luetella Onnille sanoja toistettavaksi, mutta nainen väsähti nopeasti. Valvottu yö vaati ilmeisesti veronsa, mutta väsymyksen lisäksi myös Mirkan vatsassa myllersi oudosti... Mirkan lähdettyä lepäämään jatkoi Pekko Onnin opetusta.


Pian syy Mirkan oudoille tuntemuksille selvisi: hän oli toistamiseen raskaana! Tällä kertaa Mirka muutti tyyliään kovempaan suuntaan muutenkin kuin pelkän rastatukan muodossa. .-D Mirka sattui tapaamaan pitkästä aikaa Yrjänän, jota hän oli muiden sisaruksiensa kanssa ärsyttänyt yliopistolla niin pahasti että heistä oli tullut vihamiehiä. Pienen empimisen jälkeen Mirka rohkeni Yrjänän puheille ja pyysi anteeksi aiempaa käytöstään, ja Yrjänällekin sopi että vanhat kaunat unohdettaisi. Nyt he eivät olleet enää vihamiehiä, mutta ystäviä heistä tuskin koskaan tulee. Mirka alkoi edistää uutta elämäntavoitettaan ja kutsui kylään kollegansa Sussun, sillä tiesi tällä olevan koira (tai Sussu väitti kyllä pitävänsä lemmikkinään oikeaa sutta, mutta Mirka ei uskonut tämän puheita). Naiset suunnittelivat siis pentuja Queen ihQ:n ja Kamun välille, mutta valitettavasti koirat eivät oikein tulleet toimeen keskenään.


Vuosien saatossa Onni kasvoi lapseksi, ja hänestä tuli oikea Pekko juniori: kasvopiirteet ovat selvästi enemmän isältä, kumpikin käyttää raitapaitaa ja kaiken huipuksi Onni oli isänsä tapaan ahkera opiskelija ja lueskeli mielellään monipuolisesti erilaisia opuksia vanhempien urapalkintohyllyistä, joista toinen oli sijoitettu lastenhuoneeseen. Jostain syystä Onnille oli ostettu nukkekoti, mutta poika saattoi leikkiä joskus silläkin, kunhan kukaan luokkalaisista ei näkisi häntä tyttöjen leluilla leikkimässä.


Toisen vauvan syntyessa uusi tulokas paljastui tytöksi, eivätkä opettaja-vanhemmat voineet vastustaa kiusausta, joten tyttö nimettiin Enniksi.* Vaikka Mirka pitikin lapsista ja käytti mielellään aiemmin kertyneitä äitiyslomapäiviään ollakseen lasten kanssa kotona alkoi kakkavaippojen hajuinen vauva-arki vähitellen tympimään ja nainen olisi kaivannut elämäänsä jotain vaihtelua. Pekko sen sijaan jatkoi yhä työtä opetusuralla etsiessään paikkaa esiintymisen saralta. Ainakin hyvän palkan ansiosta perheen rahatilanne näyttää hyvältä. Onni ei oikein tiennyt mikä olisi hänelle mieluisa harrastus, joten Mirka pyysi poikaa kokeilemaan hänen mieliharrastustaan musiikkia. Soittimien soittaminen tai tanssi ei oikein napannut, mieluummin Onni olisi opiskellut luovuutta oppikirjoista.
*Itellä oli alakoulussa sellainen aapinen jossa seikkailivat Onni ja Enni!


Kun Queen ihQ:n ja Kamun välille ei saatu hyvää suhdetta täytyin Mirkan etsiä pentuiluseuraa koiralleen muualta. Mirka oli tietoinen että Nick Jonasilla oli Elvis-niminen poikakoira, joten nainen tutustui Nickin veljeen Joeen, jonka kautta koira saatiin kylään. Ennin vauva-aika hurahti hetkessä, ja pian oli synttäreiden aika. Opettaessaan ensimmäisiä sanoja tytölle Mirka piti samalla silmällä kopin edustalla pyörivää koirakaksikkoa, jotka oli usean kyläilykerran jälkeen saatu viimein sen verran hyviin väleihin että pentujen hankkiminen oli mahdollista.


"Oletko sinä nukkunut taaskaan koko yönä? Sinulla oli tuo sama puku eilenkin ylläsi", Pekko huomautti saapuessaan aamulla opiskelemaan.
"Uppouduin niin täysin opettamaan Ennille kävelyä etten huomannut ajankulua", Mirka naureskeli ilmeisesti perinteeksi tulleelle tavalleen opettaa taaperoita läpi yön näiden kasvun jälkeen. Mirka jaksoi oleskella vielä iltaan asti valveilla vaikkei ollut nukkunut kohta kahteen päivään, ilmeisesti käytetyt tavoitepiste-etuudet hidastavat tarpeiden laskemista niin merkittävästi. Sitten vielä pari somaa kuvaa Ennistä, jonka nassussa on isoveikan tapaan paljon Pekon piirteitä. Huomatkaa myös Pekon saama tähtimatto, uusi ura on viimein löytynyt!


Vaikka Pekko onkin varsin moniosaava lukuisten opiskelutuokioidensa ansiosta sattuu mestareillekin mokia, ja Pekon kokkailuhetki yltyi katastrofiksi hellan syttyessa tuleen. Palovaroittimen ulvonta sai unilla olleen Mirkan nopeasti jalkeille, eikä hän aikaillut vaan ryhtyi sammutuspuuhiin liekkien tarttuessa Pekon housuihin.
"Onni, vie sisaresi ulos huoneistosta ja odottakaa käytävässä palomiehen saapumista", Mirka kehotti. Vaikka poika olikin peloissaan hän tiesi että nyt pitäisi toimia ripeästi, joten hän laski kädessään pitelemänsä oppikirjan maahan ja nosti ksylofonia tavoittelevan taaperon syliinsä ja kantoi tämän käytävään.
"Älä pelkää, kaikki kääntyy vielä parhainpäin", Onni lupasi siskolleen.


Vaikka Mirka yrittikin tehdä parhaansa ei hän saanut liekkejä kuriin ajoissa. Pekko alkoi haihtua näkyvistä, eikä hänestä lopulta jäänyt jäljelle kuin kasa tuhkaa. Viikatemiehen saapuessa Mirka heittäytyi kuoleman eteen anellen tätä säästämään hänen rakkaan aviomiehensa ja kahden lapsen isän. Mirkan puhe oli niin liikuttava ettei Viikatemies voinut viedä Pekkoa pois, ja hetken päästä mies seisoi jälleen Mirkan edessa. Yhdessä kaksikko kävi hakemassa porraskäytävässä odottavat lapset takaisin sisälle selittäen kaiken olevan taas kunnossa. Lapsille ei kuitenkaan mainittu mitään Viikatemiehen käynnistä, miksi suotta järkyttää pikkuisia kun kaikki päättyi lopulta onnellisesti.


Tulipalotapaus ei jättänyt jälkeensä sen suurempia traumoja hellan käyttämistä kohtaan, ja sekä Pekko että Mirka jatkoivat sen käyttöä normaalisti ruokaa tehdessään. Pienet varotoimenpiteet eivät kuitenkaan olisi pahitteeksi, joten Pekko masteroi paloturvallisuustaidon. Onnin luuttuillessa pihalla olevia lätäköitä ihasteli pojan samanikäinen serkkutyttö Karoliina Onnin ahkeruutta siivota kerrostalon yleisiä tiloja. Onni ei sanonut mitään vaan hiippaili takaisin porraskäytävään toisen lätäkön eteen. Luuttuamisen sijaan hän alkoikin roiskia vettä ympäriinsä! Ei poju tainnutkaan siivota hyvyyttään vaan yritti peitellä leikkiensä jälkiä...


Mirka vietti arkipäivät kotosalla Ennin seurassa aiemmin kertyneiden lomapäivien turvin vaikka Pekkokin oli useimmiten päivät kotona, sillä hänen esiintymiskeikkansa sijoittuivat yleensä iltaan. Mirka odotti kovasti Queen ihQ:n pentujen syntymää, ja viimein odotus palkittiin: syntyi tyttöpentu joka sai nimekseen Ihku, ja poikapentu joka sai puolestaan nimekseen Vuhku. Vaikka pennut ovatkin pienikokoisia tuntuivat ne olevan jatkuvasti jaloissa, ja simien piti aina tarkasti katsoa minne astuu.


Heti pentujen syntymän jälkeen Mirka pyyteli jälleen Elvistä käymään, pelkästään jälkikasvuaan katsomaan vaan Mirka ohjasi koirapariskunnan jälleen koppia kohti. Mirka tuntuu olevan silmäniloa miehille vaikka pelkässä pyjamassaan. Nainen ei kuitenkaan lähtenyt lisäromantiikkatavoitteestaan huolimatta mukaan miesten flirttiin, sillä pettäminen soti liian vahvasti hänen perhetavoitettaan vastaan, eikä Mirka muutenkaan haluaisi loukata Pekkoa. Kirjoihinsa syventynyt Pekko ei tosin edes kiinnittänyt huomiota Mirkan jutustellessa vieraiden kanssa, mutta sentään hänen katseensa nousi siinä vaiheessa kun Onni juoksahti koulusta päästyään näyttämään hyvin mennyttä koepaperiaan. Pian taloudessa onkin kaksi kouluikäistä lasta, sillä Enni kasvaa!

Kuten näkyy, Enni on kasvonpiirteiltään identtinen veljensä kanssa. Urheilullinen tyttö haluaa viestittää pukeutumisellaan kiinnostustaan harrastukseensa, ja siksi Enni nähdäänkin yleensä urheiluvaatteissaan. Pekko halusi laittaa Queen ihQ:n tienaamaan itse elantonsa, ja näin koira päätyi aloittamaan viihdestaran paikan tavoittelun. Sattuipa Jonasen veljeksistä saapumaan kylään Elviksen virallinen omistaja Nick, joka oli kuullut koiransa pentubisneksista. Nickin mielestä pennut olivat puoliksi hänen omaisuuttaan, joten hän ilmaisi kiinnostuksestaan pentujen omistajuudesta. Pekko lupasi että asiasta voidaan sopia sitten kun Ihku ja Vuhku ovat kasvaneet. Paljon yhden päivän aikana onkin ollut eläimiä liikkeellä, sillä Ennin opettaessa Queen ihQ:lle urataitoja hengasi taustalla kolme muutakin eläintä!


Kiireinen arki oli saanut Mirkan ja Pekon unohtamaan hetkeksi aikaa musiikkiharrastuksensa, joten kaksikon oli ryhdyttämä kerryttämään harrastuspisteitään maksimiin uudelleen. Pian koiranpentumäärä kaksinkertaistui, kun Queen ihQ synnytti jälleen tyttö- ja poikapennun. Hauvat saivat nimikseen Ella ja Veeti. Onnin mielipuuhaa oli leikkiä koiranpentujen kanssa koulun jälkeen! Pian koittikin tämän nuorukaisen syntymäpäivä, ja teini-ikä pisti pojan miettimään tarkemmin tavoitteitaan. Isästään esimerkkiä ottaen Onni päätti ryhtyä tavoittelemaan tietoa, ja hän pyrkii tiedeuran huipulle. Onni pitää paranormaaleista asioista, kuten ihmissusista ja noidista, mutta maskit ovat kuitenkin liikaa.


Pekko saavutti illuusioiden mestarin viran ja toteutti täten toisen elämäntavoitteensa. Enni riensi heti onnittelemaan isäänsä Pekon pohtiessa jo uusia urasuunnitelmia: Seuraavaksi hänestä tulisi etsivä! Onni ilmaisi kiinnostuksestaan yksityiskouluun pääsystä, ja tietenkin vanhemmat halusivat hankkia innokkaan pojan hienoon kouluun. Mirka putsasi ahkerasti paikkoja ja Pekko harjoitteli ruoanlaittoa. Hyvästä valmistautumisesta huolimatta kaikki ei mennyt aivan nappiin, sillä taloesittyn aikana Mirka yritti epätoivoisesti putsailla viimeisiä tahroja työtasosta, ja jääkaapista meni ruokakin loppumaan, joten rehtorille jouduttiin tarjoamaan jääkaapissa ties kuinka kauan säilössä ollutta vanhaa salaattia. Onneksi Mirkan puheenlahjat tekivät reksiin vaikutuksen, ja Mirkan lesoillessa isosta bonuksestaan tiesi rehtori lukukausimaksujen hoituvan leikiten, joten asia oli sillä sovittu.

Ensi kerralla on vuorossa Miika!

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:


♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Samaistun Mirkan yövalvomisiin :3 Hienoa miten Mirka ja Pekko saavuttivat urahuipun samana päivänä vaikka Mirka oli ollutkin hereillä vaikka miten myöhään ;) Mirkahan sai jo kaksikin lasta vain yhden sijaan :o Onpa Onnilla ja Ennilläkin sopivat teemanimet samanlaisten kasvojen lisäksi :) Mitenköhän Pekko ja Mirka jaksavat kun on koiranpentujakin lisäksi hoidettavana. Vaikka selvisiväthän Mika ja Karokin kymmenestä lapsesta ja ties kuinka monesta lemmikistä :D
  Olipa jotenkin tapahtumarikas osa, viikatemies ja ykistyiskoulun rehtorikin ehtivät vierailla eikä kumpikaan tapahtuma onneksi vaatinut henkiä ;)
  Minäkin jaksoin vaihteeksi päivitellä Alumiinipurjevenettä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno samaistumisen aihe. ,-D Kävi tosiaan hauskasti kun molemmat ylenivät opetusuran huipulle samana päivänä, Pekolla vastasin oikein urakysymykseen ja Mirka tuli sitten normaaliin töiden päättymisen aikaan ylennyksen kera. .-D Haha, tässä on selvä todiste siitä ettei yövalvominen heikennä työsuoritusta. .-DD Mirkaa tosiaan onnisti ja lapsia kerkisi jo useampikin syntyä. .-3 Koiranpennuista tulee kyllä pientä lisätyötä, mutta Mirka voipi tosiaan ottaa mallia omista vanhemmistaan niin eiköhän kaikki järjesty! .-D Monenlaista tosiaan tapahtui, jopa Viikatemies käväisi. .-o Hahaha, kuolonuhreilta tosiaan selvittiin kummassakin tapauksessa, hauskasti todettu. .-DD Minäpä seilaan seuraavaksi siis sinne, kiitos vielä kommentistasi! <3

   Poista