tiistai 27. huhtikuuta 2021

Mikaliini - Sippo, osa 1: Bisnesvuoristorataa

Vihdoin sain osaan tarvittavan määrän kuvia, Sipolla pelatessa kuvia kertyi jostain syystä tosi hitaasti, joten tämä taitaa jäädä Sipon ainokaiseksi soolo-osaksi. Osa sisältää paljon viittauksia tuleviin osiin, joten älkää hätääntykö jos tuntuu ettette muista jotakin yksityiskohtaa, se ei todennäköisesti ole käynyt vielä ilmi muiden perheiden osissa. .-D

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.Yliopistolta valmistuttuaan Sippo muutti äitinsä luokse, joka siis asui Miikan perheen edellisessä asunnossa näiden muutettua suurempaan taloon. Sippo oletti hänellä olevan talouden isäntänä oikeus vallata parivuodemakuuhuone, mutta Sirja tuli tyrkkimään pojan pois sängystä ja ilmoitti että tämä olisi hänen huoneensa niin kauan kuin Sippo ei pyytäisi jotain naistaan kanssaan asumaan. Miika oli jättänyt Sirjan seuraksi Viljan (=toinen Kumpparin ja Ruusun pennuista), ja kisun karvoituksesta on havaittavissa enemmän Ruusun piirteitä, mutta oranssi korva muistuttaa myös Kumpparia. Vilja oli jatkuvasti hellyydenkipeä ja kerjäsi huomiota usein onnistuen siinä, varsinkin Sippo oli kissan lumoissa.


Sippo jatkoi satunnaisesti yliopistolla aloittamaansa rakastettujen keräilyä, muttei tehnyt sitä enää yhtä pakkomielteisesti. Kuitenkin Sipon vaihtelevia naisseuralaisia pyöri kylässä harva se päivä. Talon ja kissan lisäksi Miika jätti myös suurimman osan rahavaroistaan Sirjalle (jep, Miika on selvästi rakastunut kun lahjoo Sirjaa kaikin mahdollisin tavoin...) joten Sirjalla oli mahdollisuus hankkia suuri puistotontti ensimmäiseksi yritystontikseen. Suurin osa Sirjan työpäivistä kului varsinkin miesasiakkaita viihdyttäessä. Ovat äiti ja poika kyllä niin samanlaisia, kumpikin havittelee rakastettuja ja viittä huippuyritystä. .-D


Lastenhuoneen pieni sänky alkoi kyllästyttää Sippoa, joten hän päätti tarttua äitinsä heittämään haasteeseen ja kutsua kylään Gunnelin, joka oli ollut hänen ensirakkautensa ja Sippo oli jopa kosinut naista aiemmin. Gunnel rimpuili kuitenkin irti miehen halista ja vaati tältä selityksiä.
"Ensin kosit minua ja sitten sinusta ei kuulu moneen vuoteen mitään? Mitä peliä se semmoinen oikein on?" Gunnel tivasi.
"Näytät kaikesta huolimatta pitävän yhä sormusta sormessasi", Sippo huomautti, ja Gunnel myönsi etteivät hänen tunteensa olleet mihinkään haihtuneet. Niinpä Sippo tarjosi Gunnelille vielä toista sormusta liiton virallistamiseksi, ja Gunnel oli onnensa kukkuloilla päästessään muuttamaan rakkaansa luokse. Sippo esitteli vaimonsa heti Sirjalle - ja vaati tietenkin oikeuksia parivuodemakkarin hallitsijuudesta.


Sippo sai huomata ettei talouden hameväki ollut siisteimmästä päästä: Sirja sikaili syödessään ja Gunnel jätti aina lukutuokioidensa päätteeksi kirjat mieluummin lattialle kuin vei takaisin hyllyyn. Myös pöydän siistimin jäi usein Sipon vastuulle. Gunnel alkoi kärsiä pahoinvoinnista, ja raskauttahan se enteili. Gunnel säilytti ihanasti tyylinsä raskaudesta huolimatta, ja tuo vihreähkö kolttu tuo kivasti esille Gunnelin kiinnostusta luontoharrastusta kohtaan!


Sippo oli alkanut periä kahvilansa ovella pientä sisäänpääsymaksua asiakkailta, jotta hodarikojun tuottamat tappiot saataisi edes jotenkin paikattua. Uusi järjestelmä toimikin hyvin, ja sen ansiosta asiakkaat käyttivät tonttia monipuolisemmin: Aiemmin kaikki pyörivät enimmäkseen hodarikojulla, mutta nyt tuli käyttöä myös sisätilojen biljardipöydälle ja sohville. Mirkku on ilmeisesti päässyt yli Sipon petettyä häntä aiemmin, sillä nyt nainen suhtautuu Sippoon jälleen suopeammin ja lupautui jopa järjestämään tälle uutta sokkotreffiseuraa. Kerrankin mukava eksä! Vilja-kisu on vähän kateellinen Gunnelin viedessä kaiken Sipon huomion ja vielä ylimääräisen sänkypaikankin!


Gunnel kävi raskaudesta huolimatta tiedetyössään, ja illalla työpäivän uuvuttamana kimppakyydistä noustessaan Gunnel ei edes tajunnut epäillä mitään Sipon vaihtaessa poskisuudelmia Susannan kanssa. Gunnel on tosiaan luontoharrastaja, ja yksi hänen mielipuuhansa on katsella taloyhtiön aulassa olevan suuren akvaarion kaloja, joille oli hauska irveillä lasiseinän läpi! Gunnelin raskausaika hujahti ja syntynyt tyttövauva sai nimekseen Magdalena. Vauva on hauska sekoitus kaikkia perheenjäseniä: Gunnelin iho, Sirja-mummon (entinen) hiusväri ja Sipon silmät. Sipolla ei ollut juurikaan tietämystä lastenhoidosta, joten hän jätti mieluummin Magdalenan hoitamisen lähes kokonaan vaimonsa vastuulle.

Magdalenan kehto sijoitettiin Sirjan makuuhuoneeseen, joten vanhus joutui ottamaan myös osaa lastenhoidossa. Nimenomaan joutui, sillä toimiessaan omille lapsilleen käytännössä yksinhuoltajana ex-aviomiehen ollessa työmatkoilla oli Sirja saanut mielestään tarpeekseen lastenhoitoa, ja jos Magdalenan hoitovuoro lankesi vanhukselle teki tämä työt suu irvessä. Sirja yritti parhaansa mukaan saada ostamaansa puistotonttia kukoistamaan järjestämällä asiakkaille tekemistä, mutta uskollisuustähtiä ei juurikaan sadellut. Gunnel kyllästyi naapuriasunnosta tulevaan meteliin ja päätti kostoksi järjestää karaokelaulutuokion keskellä yötä rappukäytävässä. Samalla hän tukki tien Sipon treffikaverilta, joka oli tuonut kalliit stereot lahjaksi miehelle.


Magdalena kasvoi taaperoksi, ja hänen naamavärkistään tuli hieman nenäkäs/leuakas Gunnelin piirteiden ansiosta. Karokin pistäytyi visiitille, mutta lapsenlapsenlapset olivat jo niin kaukausta sukua ettei häntä kiinnostanut tehdä juurikaan tuttavuutta Magdalenan kanssa - ainakaan silloin kun Vilja-kisun kanssa pääsi leikkimään. Vilja yrittää selvästi viedä Gunnelinkin huomion pois taaperosta, mutta vaikka kissan kanssa olisi hauska leikkiä vaikka koko päivä täytyi Gunnelin kuitenkin hoitaa velvollisuutensa ja opettaa tytärtään puhumaan.


Se kiusallinen tilanne kun paikalla on kaksi rakastettua ja täytyy esittää molempien naisten edessä välinpitämätöntä jotta he eivät tajua mitään. Vai onko kuitenkin kiusallisempaa kun sokkotreffiseuralaiseksi tarjotaan samaa naista jonka kanssa Sipon isä kävi kerran treffeillä? Magdalena kasvoi kouluikään, ja hiukset on kyllä peritty niin 100% mummolta kun hänelle arpoutui vieläpä sama kampaus kuin Sirjalle. .-D Sänkypulan vuoksi Magdalena nukkui öisin jomman kumman vanhempansa vieressä, ja ilman nukkumapaikkaa jäänyt kävi pitkäkseen rappukäytävän sohvalle. #Sirjan kuolemaa odotellessa


Aamulla Gunnel heräili nukkumapaikaltaan sohvalta, ja ensimmäinen hänen verkkokalvolleen tallentunut näky oli Sippo flirttailemassa toisen naisen kanssa! Hetken aikaa Gunnel luuli näyn olevan pelkkää unta ja hieraisi silmiään, mutta lopulta hänelle valkeni kaiken olevan totta: Hänen miehensä oli pettänyt häntä. Gunnel ei sietänyt moista kohtelua, joten hän säntäsi vihoissaan läpsimään Sippoa. Kyyneleet silmissään Gunnel ilmoitti ettei voisi jatkaa suhdetta petturin kanssa, ja niin pari erosi ja Gunnel muutti pois. Ero oli tietenkin rankka perheen nuorimmaiselle Magdalenalle, joka itki lohduttomasti pois lähteneen äitinsä perään.


Sippo palkkasi kahvilansa baarille erillisen työntekijän Kamala Amalasta, sillä se oli konsti pitää yhteyttä naiseen josta aikoo hankkia rakastetun kun tällä ei ole puhelinta. Sippo sai huomata että yrittäjyyteen kuuluu paljon muutakin kuin asiakkaisen miellyttäminen ja raha-asiat, sillä oli tärkeää pitää tontin ympäristö siistissä kunnossa. Vaikka Magdalena on isänsä tapaan urheilija löytyi tytöltä myös taiteellisia lahjoja, ja yhteinen kiinnostus taidetta ja käsityötä kohtaan lähensi Sirjaa ja Magdalenaa.


Magdalena tutustui koulun kautta Kristofferiin, ja lapsista tuli ystäviä. Sippo jatkoi naisten tapailua, nytpä hän saisi vapaasti deittailla muita kun Gunnelista oli erottu. Sipon naishaaremiin kuuluu jo kolmekymmentä rakastettua. Sipolle tarjottiin työtä - ei, hän ei työskentele rikollisuudessa vaan esiintymisessä miimikkona - ja mies pääsi ensimmäistä kertaa kiinni työelämään. Olihan hänellä kokemusta yrittäjyydestä, mutta oli eri asia työskennellä muulle taholle kuin vastata itse kaikesta. Karismaattinen Sippo teki yleisöön vaikutuksen lavalla, joten uusi työ lähti hyvin käyntiin. Sipon poissaollessa kotona tapahtui kuitenkin kauheuksia kun Viikatemies saapui hulatyttöjen kanssa noutamaan Sirjaa. Magdalena seurasi mumminsa kuolemaan onnettomana.


Sirjan kuoleman myötä peli alkoi uhkailla "Lapsia ei saa jättää yksin kotiin" -varoituksillaan, mutta Magdalena oli reipas ja säntäsi puhelimelle pyytämään itselleen lastenhoitajaa. Illalla Sipon palatessa töistä tyttö säntäsi isää vastaan ja kertoi päivällä sattuneista kauheuksista. Tytön puheet todisti pihalle portaiden eteen jäänyt Sirjan hautakivi. Sippo rutisti tyttärensä tiukkaan halaukseen ja vakuutti heidän selviävän kaksistaankin. Mummin kuolema jätti kuitenkin jälkensä, ja Magdalenan koulumenestys kääntyi laskuun kun tyttö ei saanut läksyjä tehtyä joka päivä. Sippo yritti komentaa joraamassa ollutta tyttöä läksykirjojen pariin, mutta Magdalena sanoi tekevänsä läksyt illemmalla - mistä ei tietenkään tullut mitään tytön väsyessä kesken kaiken, ja tehtäviä kertyi aina vain enemmän rästiin.


Sippo oli kuullut siskonsa muuttaneen pois ja tämä oli jättänyt talouden teinit elelemään keskenään (spoil), joten hän koitti vaivihkaa tiedustella Miinalta miten tytöt olivat pärjänneet. Miina koki kuitenkin ettei ollut tilivelvollinen enolleen. Tehdessään esiintymiskeikkoja ja hoidellessaan bisneksiä yritystontilla Sipolla ei ollut kovin paljoa aikaa olla kotona, joten lastenhoitajasta tuli vakioasiakas, Sippo jopa tarjosi mummelille vähän tippiä kaupanpäälliseksi. Vilja-kisu oli tylsistynyt, sillä hän oli järsinyt kissanminttulelunsa riekaleiksi eikä laiska pelaaja ole jaksanut ostaa uutta tilalle (ostotila on hidass) joten kerran koulun jälkeen punaisella huvilla Magdalena viihdytti Viljaa leikittämällä tätä koko iltapäivän. Maggis oli suosittu koulussa, ja tällä kertaa hän oli saanut leikkikaverikseen Elinan, jolla on muuten sama hame ja kampaus!

Magdalenan synttärit koittivat, ja hänestä kasvoi suosiota tavoitteleva tyttönen, joka pitää loogisista noidista muttei voi sietää hattuja. Maggis tavoittelee kenraalin virkaa, ja työnhaussa onnisti, sillä sotilastyöstä löytyi heti vapaa paikka, eikä aikaakaan kun reipas tyttö oli kohonnut uran teinivaiheen huipulle! Juhlat ja bilettäminen kiinnostivat Magdalenaa, joten hän järjesti pienet pirskeet, jonne tuli kutsuttua hänen teinistyneitä kavereitaan. Romantiikka-lisätavoiteen myötä Maggis toivoi löytävänsä itselleen deittailuseuraa, katsotaan mitä mieltä hän on Kristofferista ja Eerosta!

Oij, salamat mätsää Kristofferin kanssa, hyvä tietää. ,-) Teinipoika näytti hieman yllättyneeltä kun tyttö tarrasi yhtäkkiä hänen käteensä. Kun Kristoffer oli saatu hurmattua Magdalena siirtyi tanssilattialle bailaamaan yhdessä Elinan kanssa.
"Olipa kiva että kutsuit pikkusiskonikin mukaan", Eero selitti joraamisensa ohesta. Millan koiranpentutehtaalta on tullut jaeltua hieman koiria sukulaisille, minkä seurauksena Bemi-hauveli on muuttanut tänne. Vilja ei tykännyt koiran viedessä tämän yksityisen makuupaikan, joten kissa ajoi Bemin muualle, minkä jälkeen Sipon sängyn tyhjä puolisko siirtyi koiran vakituiseen käyttöön.
Sipon käydessä ensimmäistä kertaa äidiltään perimällä yritystontilla ei kaikki mennyt ihan putkeen: Puistossa vilisi tuholaisia ja suuret itkupajupuut olivat syysmyrskyjen salamoiden armoilla tai muuten vaan tumpelon asiakkaan sytyttämä grillipalo veti hetkessä kaikki uskollisuustähdet miinuksille... Sippo itki hetken kohtaloaan itkupajun alla, mutta onneksi asiakasuskollisuuksia alkoi pikkuhiljaa kertyä Sipon treffaillessa puistossa vierailevia rakastettujaan. Vikassa kuvassa Sirja-haamu seuraa Sipon shakkipeliä ja tietenkin yllätti Sipon liikuttelemalla vaivihkaa vastapuolella olevia valkoisia nappuloita. ,-)
Magdalenaa ei aina huvittanut mennä kouluun, ja joskus hän kapinoi oppivelvollisuuttaan vastaan viettämällä päiviä salaa kotona. Usein seuraan liittyi myös hänen poikaystävänsä Kristoffer. Sippo ei ollut tietoinen tyttärensä touhuista, sillä hän oli päivisin joko yritystontillaan tai nukkui pois univelkojaan. Tyttö sai kuitenkin pian huomata lintsaamisen seuraukset, kun hänelle annettiin potkut töistä liian alhaisten kouluarvosanojen vuoksi. Sippo sen sijaan kohosi esiintymisuran huipulle, mutta eipä miekkonen ole kovin innoissaan asiasta, eihän alalla eteneminen ollut edes hänen elämäntavoitteensa. Sippo alkoi viettää aikaa toistuvasti taloyhtiön kuntosalilla innostuttuaan treenaamaan lihaskuntoa.
Sipon kahvila kukoisti ja asikkaita riitti, mikä mahdollisti yrityksen kohoamisen kymppitasolle! Asiakkaiden joukkoon eksyi kerran myös Ruusu Mikaliini.
"Hassua, asumme ihan naapureina muttemme ole aiemmin tavanneet", Sippo päivitteli.
"N-niin, minulla ei ole kovin usein asiaa kodin ulkopuolelle..." Ruusu vastasi. Sippo saattoi naisen sisälle, ja tämän istahdettua alas mies tarjoutui tuomaan tälle drinkin, mutta Ruusu ilmoitti katselevansa mieluummin vain ympärilleen. Kun juoma ei kerran kelvannut Ruusulle istahti Sippo vähän matkan päähän nautiskelemaan mehustaan ja seurasi samalla Ruusua, joka katseli ympärilleen haltioituneena, aivan kuin tämä näkisi ensimmäistä kertaa kahvilan. Ovi kolahti ja sisään asteli Miro, Ruusun aviomies.
"Noniin Ruusu, eiköhän sinun olisi jo aika lähteä kotiin", mies lausui jyrkästi. Nainen loi avuttoman katseen Sippoon, mistä tämä aavisti ettei kaikki ollut kunnossa.
"Vastahan Ruusu ehti istahtaa alas. Mitäpä jos pelaisimme kolmistaan erän biljardia?" Sippo ehdotti, mutta Miro tiedotti että Ruusun piti mennä kotiin hoitamaan lapsia. Kun Miro ei katsonut Sippo sujautti käyntikorttinsa Ruusulle ja käski tätä olemaan tarpeen vaatiessa häneen yhteydessä. Magdalenalla ei ole onnea työasioiden kanssa, sillä uudestaan harjoitusjoukkoihin pyrkinyt tyttö alennettiin jälleen takaisin värikuularadan vahdiksi. Alennuksesta masentunut tyttö hotki putkeen neljä lautasellista kakkua lohturuuaksi.

Magdalena ei kuitenkaan aikonut luovuttaa, joten hän riensi kerrostalon alakerrassa olevalle kuntosalille hankkiutuakseen eroon äskeisen kakkumässäilyn aiheuttamista lisäkiloista. Urheiluharrastus piti hänet myös hyvässä kunnossa kun isän kanssa palloteltiin tai potkittiin footbagia. Kuntopisteiden kerrytys kannatti, ja Maggis ehti juuri ja juuri saavuttaa uran huipun ja ansaita työstipendin ennen yliopistolle lähtöä, kyllä unelmien eteen ahkerointi lopulta palkitaan! Jo harmaantunut Vilja-kissa on edelleen kovasti isäntänsä perään ja seuraa Sippoa joka paikkaan ja yrittää jatkuvasti kerjätä huomiota ja silityksiä, mutta valitettavasti Sippo on kiireinen selaillessaan jotain tylsiä urheilusivuja tietokoneella, kyllä kissa kuuluisi laittaa etusijalle! .-(

Juonipaljastuksia Mikaliinien seuraavasta osasta:


♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti