sunnuntai 25. elokuuta 2024

Mikaliini, osa 32: Kiistely kärjistyy

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.

Perheen nuorimmaisen Miljan syntymäpäivän kunniaksi on taas kerran järjestetty juhlat. Miia kannatteli sylissään tytärtään, jonka vaaleanpunainen mekko sointui yhteen kakkukynttilöiden värin kanssa. Miljan viimeiset taaperohetket menivät seuratessa, miten äiti puhkui kynttilät sammuksiin.
Aada odotti kärsivällisesti että kakkujuhlallisuudet saatiin hoidettua ja otti sitten Kristoffer-papan kohteekseen. Syrjemmällä tytön isä seurasi kaksikon kuiskuttelua pohdiskelen, mikä mahtoi yhdistää kahta noin eri ikäistä simiä. Aarto tuumi että pitäisi tiedustella Miialta, oliko tämä seurannut millaisissa piireissä heidän tyttärensä oikein liikkui.
Juhlasankarin pesti alkoi nopeasti uuvuttaa ja kasvanut Milja suuntasi petiin jo hyvissä ajoin. Tyttö vierasti ajatusta yksin nukkumisesta, joten tämän sänky sijoitettiin isovanhempien huoneeseen. Jaskan täytyi vielä soittaa rauhallinen kitarakappale tytölle unilauluksi.
Milja oli nukahtanut jo aikoja sitten, mutta Jaska rämpytti kitaraa vielä silloinkin kun Mika ja Karo asettuivat yöpuulle. Miehellä ei ollut mikään kiire nukkumaan, sillä häntä ällötti syrjähyppyjä harrastavan vaimon vieressä oleva paikka. Siinä paha missä mainitaan...
"Täällähän sinä olet! Eikös mentäisi jo nukkumaan?" Miia maanitteli.
"Tarvitsen luovuuspisteen huomista työpäivää varten", Jaska koitti keksiä selitystä valvomiselleen.
"Kannattaisi hankkia se jotain muuta kautta, näethän että täällä yritetään nukkua", Miia huomautti.
"Ja itsesi kannattaisi pitää näpit irti muista miehistä", Jaska tokaisi. 
"Haluatko todella ottaa asian puheeksi tässä vanhempieni edessä?" Miia sihahti kimpaantuneena.
"Mikä ettei", Jaska tokaisi.
"No hyvä on, puhutaan sitten. Kyllä, olen tapaillut muita miehiä elämäni aikana. Jätin kuitenkin muut rakastettuni taka-alalle sen jälkeen kun menimme naimisiin", Miia perusteli.
"Katkesivatko syrjähypyt vasta häiden jälkeen, vai tapailitko muita ensitreffiemme jälkeen?" Jaska tiedusteli, eikä Miian auttanut muu kuin myöntää totuus. 
"Se täyttää mielestäni pettämisen kriteerit", Jaska tiedotti.
"Yrittäisit nyt ymmärtää... Minulla meni ehkä tovi tajuta että olet minulle tärkeämpää kuin yhden illan juttu, mutta nyt se kaikki on historiaa", Miia vakuutteli.
"En usko", Jaska ärähti vihaisesti.
"Mutta se on totuus! Sinun kanssasi on mahdoton keskustella" Miia huudahti.
"Älä huuda, herätät koko talon", Jaska tokaisi ja marssi pois paikalta.Sunnuntai-aamun valjetessa Aada oli päättänyt kutsua Markon kylään. Kilttiin pukeutuva punapää kulki nykyään Aadan puheissa termillä poikaystävä, ja nuori pari otti kyllä kaiken irti yhteisestä ajasta sen kummempia salailematta seurusteluaan. Kiihkeää kuhertelua olisi ehkä kuitenkin voinut hieman hillitä pienempien edessä, sillä Jami ja Milja tunsivat olonsa vaivautuneiksi toisten kaulaillessa aivan heidän nenänsä edessä.
Jami kyllästyi pelaamaan shakkia yksinään ja hivuttautui imuttelevan parin ohi päästäkseen palikoilla puuhapöydän ääressä leikkivän siskonsa luokse.
"Noilla isoilla on niin oudot leikit, kato nyt", Milja supatti veljelleen viitaten Aadan ja Markon muhinointeihin.
"No jep. Pelottaa mennä yläasteelle jos elämä on sen jälkeen tommoista", Jami irvisteli kauhuissaan.
Perheen muiden lasten tapaan myös Milja on liikunnallinen, mutta hänen mieltymyksensä poikkesivat hieman Aadan ja Jamin nyrkkeily-innostuksesta, ja urheilun sijasta Milja harrastaa mieluummin kuntoilua. Ukin armeijarata tarjosi tytölle kiinnostavan temppuradan, jonka sisältämien esteiden yli loikkiessa kunto kohosi ihan silmänräpäyksessä.
Miian urheilu-ura eteni hyvin - jopa liiankin rivakasti, sillä taitopisteiden puuttuminen alkoi haitata ylennyksien ansaitsemista. Onneksi Mika avusti tiukan paikan tullen, ja jakoi golfputtailujen ohessa kaikki parhaimmat niksit karismaattisesta olemuksesta. Samaan aikaan Jaska jutusteli yksityiskoulun rehtorin kanssa, sillä täytyihän Miljankin päästä parempaan kouluun. 
Oikeastaan yksityiskoulu oli enimmäkseen Jaskalle pakkomielle, ja siksi hän olikin luvannut ottaa yksin vastuun rehtorin viihdyttämisestä. Jaskan harmiksi rehtori oli vaihtunut sitten viime näkemän, ja tälle uudelle tyypille piti näyttää alusta alkaen kaikki kodin esittelystä lähtien. Kokkausvaiheessa sattui pieni moka, ja kiirehtiessään Jaska sai housunsa syttymään tuleen! Reksi vaikuttaa kuitenkin ihmeen tyynesti suhtautuvan Jaskan liekehtiviin vaatteisiin. XD 
Ruuanlaittomokasta huolimatta Miljakin sai paikan yksityiskoulusta. Iltapäivällä pihalle kertyi ruuhkaa kun lapsien koulu ja Miian työt loppuivat samaan aikaan. Milja puhalteli saippuakuplia odotellessaan kaverinsa Heidin poistuvan bussista, Miia iloitsee rahan tienaamisesta ja Jami on yhtä hymyä, sillä tänään oli pojan syntymäpäivä.
Tai oikeastaan synttäreitä juhlittiin oikein kaksin kappalein, sillä Jamin lisäksi myös Miia siirtyi seuraavaan ikävaiheeseen. Kaksikko puhalsi kynttilät samaan aikaan, mutta Miia ehti harmaantua hieman ennen kuin Jami venähti pituutta. Jamista kasvoi mammonatavoitteinen teinipoika, ja hän unelmoi merentutkimuksen parissa työskentelystä.
Miia päätti yllättää vastakasvaneen pojan kutsumalla kylään teinityttötuttavansa Suskin.
"Teistä tulisi upea pari!" Miia hehkutti. Teinit hymyilevät vaivaantuneina Miian yli-innokkaille paritussuunnitelmille, vastahan he tapasivat.
"Hmm, niin varmasti, mutta mun pitää kyllä nyt tehdä läksyt", Jami sanoi paetakseen kiusallista keskustelua.
Miia pistäytyi veljenpoikansa puotiin ja havaitsi myös Aarton olevan ostoksilla ja moikkasi tuttuaan kylmähyllyn takaa. Kaksikko vaihtoi nopeasti muutaman sanan Aadasta eikä Aarto voinut olla utelematta oliko Miian parisuhdetilanteeseen tullut muutoksia sitten heidän edellisen keskustelun. Miia kertoi hänen ja Jaskan käymästä myrskyisästä keskustelusta, jonka jälkeen pari oli pitänyt mykkäkoulua.
"Osaisipa Jaska keskustella asiallisesti asioista niin kuin sinä", Miia huokaisi kassajonossa. Heidän juttutuokiotaan ei tuntunut häiritsevän se että Sussu tunki heidän väliinsä kassajonossa. Kumpikin maksoi ostokset ja suuntasi sen jälkeen kotia kohden.
Vähän ennen kuin Miia palasi shoppailureissultaan Siniperästä Mikaliinien oven takana kävi mystinen raskaana oleva nainen. Ainoastaan Karo oli kotona, mutta hän oli niin keskittynyt kahdennentoista romaaninsa kirjoittamiseen ettei kiinnittänyt huomiota ovikellon pimputukseen.
"Pahus, ei taida olla ketään kotona. Täytynee palata myöhemmin", nainen tuumi ja lähti laskeutumaan alas portaita.
Karo nousi tietokoneelta vasta kuullessaan koirien kovaäänistä ulvontaa keittiöstä. Hän arveli lemmikkien osoittavan mieltään tyhjien ruokakulhojen vuoksi, sillä usein koko talouden lemmikkikokoelma kerääntyy keittiöön ruoka-ajan koittaessa. Tällä kertaa koirien järjestämälle metelille paljastui kuitenkin surullinen syy, sillä Viikatemies oli tullut noutamaan Jannaa, ja tämän veli Nake ja pentu Tassu surivat perheenjäsenen kuolemaa.
Lemmikin menehtyminen käynnistää automaattisen eläinpentutoivebuumin, ja hetkessä nurkissa alkoi pyöriä uusia adoptoituja ja kissan ja koiranpentuja. Mika ainakin tykkää kun hänen elämäntavoitteensa edistyy. Vauvaeläimiä hankittiin sellaista tahtia että tajusin jossain kohtaa ettei ole mitään järkeä kuvittaa jokaisen uuden tulokkaan saapumista, siitä saisi nimittäin yhden osan kun esittelisin kaikki uudet lemmikit. XD

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

♦ Kasa

perjantai 16. elokuuta 2024

Mikaliini - Eero & Leena, osa 1: Ura ennen isyyttä

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.


Eero ja Leena asettuivat asumaan samaan asuntoon Leenan isän Lehtorin kanssa. Leena oli yksi harvoista, joka oli vielä väleissä isänsä kanssa, sillä vanhimmat lapset olivat lopettaneet yhteydenpidon isään vanhempien eron jälkeen ja nuorimmat eivät puolestaan olleet edes koskaan tavanneet isäänsä.  Leena oli kuitenkin ollut tarpeeksi iso muistaaksen isähahmon läsnäolon mutta sen verran pieni, ettei tajunnut isän pettäneen äitiä, joten hän ei nähyt tätä huonossa valossa. Lehtori suuntasi heti töihin, joten nuori pari sai kotiutua rauhassa. Juuri tästä rauhasta otettiinkin kaikki hyöty irti, Leena toivoi pelehtimistä kolme kertaa putkeen. .-D Pariskunnalla oli niin kiire petipuuhiin että Jumi-koira meinasi nääntyä nälkään, mutta onneksi ruokakulho saatiin pian täytettyä. Eeron äiti siis lahjoitti yhden perheen koirista pojalleen, ja Jumi oli selkeä valinta, sillä Eero oli kouluttanut koiraa paljon jo teininä. Eeroa onnisti heti työnhaussa, mutta Leena vietti päivänsä kotona robottien muttereita väännellen.

Eero on ihan huippu, hänen tarvitsi näyttää naamansa vain yhden kerran työpaikalla ja hullun tiedemiehen nimike olikin jo myönnetty hänelle. Eero hurrasi kädet levällään elämäntavoitteensa totetumisesta, mutta takana ollut kollega taitaa vain toivoa että Eero siirtyisi pois hänen edestään. Saadessaan työpaikan urheilu-uralta Leena tutustui Sirkkuun, ja tämä onnistui ylipuhumaan Leenan kahden koiran hankkimiseen, joten Jumi sai seuraukseen siskonsa Julian sekä keltaisen puudeli-Bellan. Uusilla tulokkailla oli hieman huonot käytöstavat, eikä Lehtori voinut sietää nurkkiin ilmestyviä pissilätäköitä koirien tehdessä tarpeensa sisälle. Leena tunsi olonsa hieman huonovointiseksi ja huolestui, sillä hän oli vasta aloittanut työt eikä urheilun saralla ollut aikaa sairastella.

Eero sai tarpeekseen tiedetyöstä mokattuaan kosminen diffuusio -urakysymyksen, joten hän päätti siirtyä työskentelemään mieluummin poliisihommiin. Karhuryhmän johtajan pesti poikkesi hieman aiemmista labrahommista, mutta Eero treenasi ahkerasti pysyäkseen pahisten perässä. Lehtorinkin urakuviot ovat murrosvaiheessa, sillä hän kohosi opetusministeriksi saavuttaen täten toisen elämäntavoitteensa. Seuraavaksi haaveissa olisi julkkiskokiksi pyrkiminen, joten Lehtori alkoi heti päntätä lisää ruuanlaittopisteitä. Leenan heikko olo selittyi raskausmahan ilmaantumisen myötä. Urheilusta olisi siis pidettävä taukoa, mutta hän pystyi sentään valmentamaan Eeroa, jonka piti hankkia kolme kuntopistettä yhden yön aikana. Hormonimylläkässä Leena ei ollut mikään rauhallisin valmentaja, mutta naisen raivoaminen pisti Eeroon ainakin liikettä. Lehtori-raukka yritti samaan aikaan nukkua samassa huoneessa. .-D

Leenan tarjoamasta valmennuksesta oli tosiaan hyötyä, sillä seuraavana päivänä töissä Eero hakkasi kaikki pahikset oppimillaan nyrkkeily-iskuilla ja sai arvonimiylennyksen Kapteeni Sankariksi. Leenakin kävi töissä raskauden sallimissa rajoissa, mutta hänen työpäivänsä ei mennyt ihan putkeen, kun urakysymyksen myötä menetettiin kaksi karisma- ja mekaniikkapistettä..! Lehtori päätti poiketa naapurissa tapaamassa uusinta lastenlastaan Henriä. Vauvan vanhemmat ainakin ottavat kaiken ilon irti siitä että ukki tuli vahtimaan pikkuista. .-D Ei kulunut kauaakaan kun Leena pullautti vauvan maailmaan. Tyttövauva sai nimekseen Elisa, ja hän on perinyt molemmilta vanhemmilta ruskeat hiukset, iho on välimuoto ja harmaat silmät samat kuin Eetulla. Lastenlasten hoitaminen palautti Lehtorin mieleen muistoja siitä kun hän oli kasvattanut omia pikkuisiaan ennen kuin Kiira oli ajanut hänet pihalle, ja jolloin tasolla Lehtori jopa ikävöi noita aikoja.
Romantiikannälän iskiessä Lehtori pyysi aina seurakseen jonkun lukuisista rakastetuistaan. Tapaamiset järjestettiin ulkona, sillä Lehtori ei tiennyt miten Leena suhtautuisi isänsä uusiin rakastettuihin. Treffiseuralaiset olivat kuitenkin usein vain yhden yön juttuja, joten Lehtori ei katsonut tarpeelliseksi esitellä jokaista tuttavaansa koko perheelle. Jossain vaiheessa simit havahtuivat siihen että asunto alkoi muistuttaa saastaista sikolättiä: Likaiset lautaset jätettiin pöydälle, ja Elisan käytetyt tuttipullot lojuivat lattialla koirien pissilätäköissä. Varsinkin Lehtoria inhotti lika, mutta siitäkin huolimatta hän suunnittelee pentujen teettämistä Bellalle tai Julialle. Katerina sattui kulkemaan talon ohi Remu-koiran kanssa, ja Lehtori riensi tekemään tuttavuutta koiran kanssa - sekä myöhemmin myös tämän omistajan, jonka kautta Remu saataisi kutsuttua paikalle jatkossakin. Bella ja Julia saapuivatkin silmäilemään kumppaniehdokastaan uteliaina.
Elisan kehto oli sijoitettu Lehtorin huoneeseen, sillä sinne tuli tyhjää tilaa ulosottomiehen vohkittua nurkassa olleen nojatuolin. Se tarkoitti tietenkin sitä, että yöhoitovuorot oli jätetty kokonaan isoisän vastuulle, ja vanhenemisen myötä yöheräilyt alkoivat tuntua entistä uuvuttavammilta. Ensimmäisen lapsen syntymän myötä Eero sai aivan uuden tavan katsoa maailmaa, ja joka päivä töihin lentäessään hän mietti miten maailmassa oli ylläpidettävä rauhaa hänen pienen tyttärensä tähden. Tätä ei kuitenkaan kestänyt kovin kauaa, sillä pian uudet työkuviot jo kutsuivat miestä esiintymisen saralla. Törmätessään mieheen ulko-oven kohdalla Leena ei voinut kuin ihmetellä, miten Eero aloittelee jo kolmatta ammattia ja hän itse saavutti vasta ensimmäisen urahuipun. Elisan kasvaessa taaperoikään paljastui tämän perineen kaikki piirteet isältään, ihan kivaa vaihtelua, sillä kaikki Leenan isoveljien lapset ovat vieneet tuota "lehtorinaamaa" eteenpäin, joten nyt tulee jotain muutakin.
Vanhemmilla tuli hieman riitaa Elisan hoitoon liittyen. Eeron mielestä Leena voisi hoitaa koko opetuksen, sillä hänen piti opiskella taitopisteita uutta esiintymisuraa varten, ja Leenasta homma tulisi jakaa puoliksi, ja kun Leena opetti tytön kävelemään saisi isä ottaa vastuun puheopista. Elisa sai leikkiseuraa naapurin isommista lapsista, ja hänen parhaat ystävänsä olivat Manu ja Henri. Pian tyttö kasvoi jo kouluikään, ja kavereihin pidettiin ahkerasti yhteyttä puhelinmaratonien merkeissä. Urheilullinen tyttö rakasti leikkikentän roikkumistankoa, ja vahvistettuaan ensin käsilihaksiaan roikkumalla tuli nyrkkeilyharjoituksiin voimakkaampia iskuja!
Leena on talouden ainoa robottirakentelija, sillä hikkeydestään huolimatta Eerolla on ollut pientä hitautta taitopisteiden maksimoinnissa, ja Lehtori tuskin ehtii ollenkaan hankkia kaikkia taitoja. Hieman yllättäen Leena havaitsi olevansa raskaana. Hän oli käynyt pari kertaa vieraissa, joten nyt olisi sitten pidettävä sormet ristissä ja toivottava että Eero olisi vauvan isä. Eero keskittyy kyllä niin täysillä työhönsä, esiintyjän ja pelisuunnittelijan huippunimikkeet saatiin juuri hänen ansioluetteloonsa. Montakos urahuippua hän onkaan saavuttanut kahden simviikon aikana, 4?!
Elisa on siinä mielessä poikkeus että hän rakastaa siivoamista, ja pakoillakseen läksytehtäviään tyttö putsasi vessanpöntön ja koirien makuupatjan. Elisan kaveripiiri laajenee, ja kesäplussan ansiosta pitsakeskustelu johti ystävyyteen mukavan ohikulkijan kanssa. Ennustajaeukko toimitti perheelle mystisen taikalampun, ja tytöt olivat ensimmäisinä esittämässä toivomuksia. Elisa pyysi mielenrauhaa, ja Leena havittelee puolestaan pitkää elämää kuoleman huijaamisen taitonsa myötä. Eräänä aamuna pariskunta nousi vuoteestaan erittäin vakavin ilmein. Olisi heidän hääpäivänsä, mutta oikeastaan kumpikaan ei odottanut avioliittoa, sillä heillä oli tähänkin asti mennyt hyvin ilman turhia sitoumuksia. Leenan äiti vaati kuitenkin kaikilta kuudelta lapseltaan naimisiinmenoa, joten ei auttanut muu kuin totella.

Niin siirryttiin vaihtamaan kihlasormukset vihkisormuksiin. Heidän isänsä seurasivat vihkiseremoniaa huoneen toisesta päädystä sen mitä nyt näkivät välissä olleen robottipöydän läpi. Eero oli jopa hieman yllättynyt isänsä saapumisesta paikalle, sillä Eetu ei ollut koskaan juurikaan huomioinut häntä lapsena (Eero ei tiedä että hänen isänsä ja Leena sopivat hyvin yhteen, joten se saattoi toimia houkuttimena...) Vihkikaaren alta siirryttiin syömään hääkakkua, mutta Eetu naposteli mieluummin keksejä. Elisakin näytti viimein naamansa, ja vanhemmat tivasivat missä heidän tyttärensä oli ollut vihkiseremonian ajan.
"Treenasin ukin huoneessa olevalla nyrkkeilysäkillä enkä päässyt huoneesta pois kun olitte asettaneet vihkikaaren oven tielle", Elisa perusteli poissaoloaan.

Hääjuhlien ikävin tapahtuma oli perheen rakkaan Jumi-koiran kuolema. Lemmikki oli ollut kaikille erittäin tärkeä, joten itkuhan siitä seurasi. Ja Viikatemies paljasti viimein hupun alla olevat kasvonsa... hahanoei, vuokraisäntä ja Viikatemies sattuivat vaan asettumaan päällekäin. Mut toi ois aika uskottava, koska eiks Hermo Koehenkilön naama perustu tuohon kasvomalliin ja se on Viikatemiehen lapsi. .-D Itse hääpari ei nauttinut juhlistaan, mutta seurasi niistä jotain hyvääkin, sillä aiemmin eronnut pariskunta Lehtori ja Kiira pääsivät pitkästä aikaa juttusille, ja ilta päättyi heidän osaltaan makuuhuoneen puolelle. Kaksikko mietti yhteenmuuttoa, mutta Lehtori halusi auttaa Leenan perhettä lastenhoidossa ja samaisesta syystä Kiirakin halusi pysyä nykyisessä kodissaan. Mutta parempi erossa + väleissä kuin erossa + riidoissa!

Leena seuraa niin tyytyväisesti kun Eero hoitaa putkityöt ja hän saa itse laiskotella. Raskauden aiheuttamat nälkäkiukkutilanteet ratkaistiin nopeaa mikroruokaa tekemällä, enpäs muistakaan milloin joku ois viimeksi syönyt nuudeleita pelissäni! Synnytyksen koittaessa taloon saatiin toinen samat geenit (harmaat silmät, ruskea tukka ja kolmosiho) omaava vauva, ja uusi tulokas sai nimekseen Esa.
"Et tullut seuraamaan synnytystä", Leena kommentoi miehelleen viedessään Esaa kehtoon.
"No ei paljoa kiinnostanut", Eero kiukutteli nyrkkeilysäkin luota. Aijai, taitaa Eeron omassa lapsuudessa kokemat isäongelmat nyt heijastua hänen omien lapsien kohteluun...

Eeron viides urahuippu saavutettu, peukut pystyyn! Leenallakin menee hyvin työkuvioiden osalta, sillä hän on päässyt siirtymään urheilusta löysäilyn pariin, eivätkä edes iltavuorot väsyttäneet naista! Vaikka Eero ei halunnutkaan osallistua Esan hoitoon ei koko urakka jäänyt pelkästään Leenalle, sillä Lehtori auttoi mielellään lapsenlapsien kaitsemisessa. Eero siellä niin ikävästi irvistelee Esaa katsellessaan. Leenan ja Eeron parisuhde oli ollut jo pidemmän aikaa pakkasen puolella erilaisten lasten kasvatusmetodien vuoksi, joten ollessaan yksin kotona Esan kanssa Leena pyysi rakastettuaan Kristofferia käymään.
"Siitäs saat Eero", Leena mietti maatessaan toisen miehen kanssa parivuoteella, eikä häntä olisi voinut vähempää kiinnostaa vaikka jäisi syrjähypystä kiinni.

Kuin rangaistukseksi Eero keksi heti seuraavana päivänä viedä vaimonsa ravintolaan syömään, ja tilanne oli hieman kiusallinen kun Leena oli pettänyt kumppaniaan. He saivat kuitenkin toistaiseksi sovittua erimielisyydet väliltään ja kumpikin tajusi yhä välittävänsä toisesta. Siellä on vihreäpaitaiset kaverit, Elisa leikkii serkkunsa Sennin kanssa, ja Leena tutustuu puolestaan paremmin Maikkiin. Pian koitti Elisan syntymäpäivien juhlinnan aika, ja tämä nautintitavoitteinen poseeraaja aikoo äitinsä tapaan päästä ammattimaiseksi juhlavieraaksi. Elisa pitää lihavista ja loogisista simeistä, muttei voi sietää robotteja. Esan kasvun myötä Lehtorista ja pojasta on tullut aivan erottamaton parivaljakko, ja Lehtori oli aina vapaaehtoinen lastenhoitaja!


Raskaus ei hidastanut Leenan urakehitystä, nytkin hän ansaitsi kaksi ylennystä saman päivän aikana! Sitten edessä onkin useampi vapaapäivä, ärsyttää kun löysäilyssä on niin paljon vapaapäiviä. Tai Leenasta se on varmaankin mukavaa. .-D Talouden naisväki laittaa yhdessä ruokaa. Just kun väitin ettei pelissäni syödä usein nuudeleita on Elisa siellä laittamassa mikroon jo toista satsia tämän osan aikana, väitteeni ei taida enää pitää paikkaansa. Senkin samikset, Eeron pikkuveli Erkki on myös opetusuralla töissä. Synnytyksen koittaessa Leenan pahin pelko kävi toteen kun vauvan ulkonäkö poikkesi edeltävistä lapsista. Vaalea iho nyt menisi vielä läpi, mutta ruskeat silmät olivat selvä merkki siitä, ettei Eero ollut tämän lapsen isä... Poikavauva nimettiin Kalleksi.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta: 


♦ Kasa