maanantai 16. huhtikuuta 2018

Mikaliini, osa 4: Teiniromansseja

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Hui, Karo kävi lähellä nälkäkuolemaa, mutta Mikan anelupuheet onneksi tepsivät Viikatemieheen ja Karon henki säästyi. Jos Karo olisi menehtynyt olisin varmaan ollut niin epätoivoinen että olisi täytynyt lähteä tontilta tallentamatta, en halua Mikaliinien leppoisaan eloon tällaisia tragedioita.


Seuraavan yön Mika ja Karo nukkuivat pidellen toisistaan tiukasti kiinni. Ajatus toisen menettämisestä järkytti heitä molempia Karon käytyä lähellä kuolemaa, ja kumpikin halusi varmistaa kumppanin olevan lähellä.

Pidemmän raskaustauon jälkeen vauvoja on vihdoin luvassa, Karo on saatu taas raskaaksi! Kuolema kummitteli yhä Karon ajatuksissa, ja hän halusikin varmistaa ettei tekisi samaa virhettä toiste pitämällä tiukasti kiinni ruoka-ajoista. Maha-asukkikin verotti Karon voimia, joten naisesta tuntui että hän sai olla koko ajan syömässä.

Jonkin ajan kuluttua syntyi pikkuinen Miia-vauveli, eikä mennyt kauaakaan kun Karo oli taas uudelleen raskaana. Nyt ilmeisesti kiritään menetettyä aikaa kun ensin oli pidempi raskaustauko ja nyt saatiin heti uusi vauva alulle Miian syntymän jälkeen.


Perheen vanhimmat lapset Mikael ja Mikko ovat ennättäneet jo kasvaa teineiksi, ja kummankin tavoitteeksi arpoutui suosio. Lapsesta asti ahkerasti musiikkia harrastanut Mikael viettää edelleen paljon aikaa soitinten parissa, ja luovuudesta onkin hyötyä Mikaelin haaveilemalla ravintola-alalla. Mikko tahtoo puolestaan musiikki-uran huipulle, joten kyllä hänestäkin löytyy jollain tapaa sitä Mikan "musiikkigeeniä" vaikka musiikki ja tanssi ei harrastuksena häntä kiinnostakaan.

Harrastuksista puheenollen, Karolla ei mene kovin hyvin luontoharrastuksensa kanssa. Toistuvien raskauksien väsyttämänä nainen on ehtinyt juuri ja juuri kerryttää urapisteitään (jos niitäkään), mutta puutarhan hoidolle ei ole jäänyt yhtään ylimääräistä aikaa. Rikkaruohot rehottavat pitkin pihaa ja kaikki kukat ovat kuolleet jäätyään vaille kastelua

Miia kasvoi vauhdilla, ja taapero-tytölle arpoutui aivan samanlainen tukka kuin isosisko-Mirkalle. Lapset erottaa kuitenkin paitsi selkeän ikäeron takia myös siitä että Miialla on vaaleampi iho. Pian Miian kasvun jälkeen syntyi myös uusi vauva, joka nimettiin Miroksi.

Mikaliineilla tapahtuu paljon joka päivä ihan jo senkin takia että taloudessa on niin paljon simejä. Vastikään teiniksi kasvanut Miska paljastui romantiikkatavoitteiseksi hurmuriksi, ja hän flirttailee parhaillaan Titan kanssa. Mikael laulaa karaokea työkaverinsa Ension kanssa. Peilin edeustalla karismataitojaan kehittävä Mikko ei ole vielä onnistunut saamaan työtä toisin kuin isoveljensä. Lattialla istuva Mirka puolestaan opettaa pikkuveljelleen lastenlorun lausumista.

Mikaliineilla juhlitaan synttäreitä melkein joka päivä, ja koska talossa on paljon suosiotavoitteista väkeä järjestetään synttärisankareille joka kerta ihan kunnon juhlat. Mirka kasvoi muutama päivä sitten teiniksi, ja tänään on puolestaan Miikan vuoro kohdata teini-ikä.

Mikaelin ja Mikon lähdettyä opiskelemaan yliopistoon Miika, Mirka ja Miska pääsivät valloittamaan talon vanhimpien lasten tittelin ja käskyttelemään pikkusisaruksia mielensä mukaan. Kaikille talon asukkaille oli yhteistä kiinnostus musiikkiin, ja niinpä karaokelaite oli melkeimpä aina käytössä. Duettojen laulaminen lähensi sisarusten välejä ja muutenkin keskustelut olivat yleensä mieluisia kun kaikkia kiinnosti jutella musiikista.


Mirka oli iskenyt silmänsä joka päivä Mikaliineille sanomalehtiä kantavaan postipoika-Pekkoon. Mirka nousi joka aamu varhain ja tuli oven taakse odottelemaan Pekon saapumista ennättääkseen tervehtimään poikaa. Aluksi kaksikko tyytyi vain juttelemaan, mutta vähitellen Mirka rohkeni pistämään myös pientä flirttiä peliin, eikä Pekko pistänyt sitä ollenkaan pahakseen.


Myös Miska on tavannut muutaman kiinnostavan tytön. Aiemmin Miska nähtiin Titan seurassa, mutta eihän yksi rakastettu mitenkään riittäisi, joten Miska tapailee samaan aikaan luokkakaveriaan Annaa. Miska ei nähnyt teinisuhteita ongelmaksi, sillä tulevat jatko-opinnot ajaisivat joka tapauksessa nuoria pareja eroon toisistaan ja suhteet kuihtuisivat vähitellen.


Karo halusi käydä töissä raskausmahasta huolimatta aina kun ylenemismahdollisuudet vaikuttivat lupaavilta (=vaadittavat taitopisteet on hankittu). Karolla oli kuitenkin enemmän lomapäiviä kertyneenä kuin Mikalla, joten nainen joutui jäämään useammin kotiin lapsia hoitamaan ja jättämään urakehityksen toissijaiseksi asiaksi. Sentään kotosalla pystyi opiskelemaan valmiiksi taitoja, mutta varsinkin kuntoilu osoittautui rankaksi raskausaikana.

Mikaliineilla nähtiin usein vieraita, sillä teinit ja lapset kutsuivat usein kavereita kylään koulupäivien päätteeksi. Miia ja Miro ovat varsin hyvää pataa ikäistensä alientyttöjen kanssa. Vesisota oli suosittu leikki, sillä isoon rinkiin mahtui paljon porukkaa yhtä aikaa, ja samalla tulivat tutuiksi myös sisarusten kaverit.

Jälleen talouteen on saatu uusi perheenjäsen, ja tällä kertaa syntynyt poikavauva nimettiin Miikoksi. Pidellessään Miikoa käsivarsillaan Karolle tuli outoja tuntemuksia. Jokin tässä lapsessa oli erilaista, mutta Karo ei vielä tiennyt mikä.

Vielä pari lasta niin saadaan kymmenen kokoon. ,-)

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

   

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Yay, lisää simsseilyitä! Olipas tämän osan alku kyllä varsinainen säikäytys, onneksi kuitenkin Viikatemies hävisi. Viikatteenheiluttajan olankohautus ensimmäisessä kuvassa kyllä toimi varsin hyvin tunnelmankeventäjänä :D Ja syöminen on hyväksi, se on sitä henkivakuutuksen uusimista ;)

  Lapsiluku näköjään kasvaa vieläkin *vilkuttaa pikku-Miialle*. Vanhimmista lapsista tuleekin sitten varmaan yliopistossa opiskelijabändi, jos kerran kummatkin ovat asiasta innostuneet vaikkakin eri tavoin :D Voivat vaikka perustaa oman poikabändin? Noh, ehkä Karo ehtii kasvattaa kukkia sitten kun ei enää tarvitse kasvattaa lapsia... Mutta ainakin talossa kasvaa sitten koko ajan jokin :)
  Jotenkin veikkaan, että Miro ei saa nauttia kuopuksen asemasta kovinkaan kauan, jos Mikaliinien perhe yrittää piankin saada lapsiluvun täyteen... Nyt on pakko myöntää, että alan viimeinkin mennä sekaisin siinä, kuka Mikaliinien lapsista on kukin :D Mutta ainakin Mirkalla ja Miskalla vaikuttaa olevan onnea rakkaudessa ♥ Mikäköhän Miikossa on erilaista?
  Tulevaisuus-Mika vaikuttaa innostuneelta potkuistaan :o
  Miun pitäisi olla nukkumassa, mutta uni ei tule eikä huvita yrittää väkisin joten tämä oli varsin mukavaa yölukemista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yayy! Jotenkin Viikatemiehen ilmestyessä ruutuun järkyttyy aina vähän, varsinkin kun huppuheppu saapuu ihan odottamatta... Haha, hienoa että löysit tunnelmankevennystä, mua puolestaan huvittaa aina kyseisessä kuvassa Mikan olkapään takaa kurkkiva Joonas. .-D Jep, lapsia tulee lisää ja lisää, pyrin saamaan mahdollisimman nopeasti kaikki kymmenen kokoon. .-D Aah, opiskelijabändi olisi kyllä loistava suunnitelma kun huomioi kaikkien kiinnostuksen musiikkia kohtaan! Totta, jokin kasvaa koko ajan, joko kukat tai lapset. .---D Täytyy toivoa että Karon puutarhailut lähtisivät jossain vaiheessa sujumaan. .-) Haha, ei mikään ihme jos lapset alkaa mennä sekaisin, mutta ainakin näyt kommenttisi perusteella olevan vielä hyvin mukana kaikkien tekemisistä. .-D Suurin osa Mikaliinien teineistä on suosiotavoitteisia ja näitä ei niinkään romanssiasiat kiinnosta, mutta Mirka ja Miska ovat sitten tavoitteidensa kautta lähteneet vähän romanssiasioita edistämään. .-3 Ehkä Mika ei pitänyt työstään kun potkut ilahduttavat. .--D Toivottavasti pääsit pian unosille, jos osa toimi vaikka iltasatuna? .-D Kiitos kommentin jättämisestä! .-)

   Poista
 2. Soft Cellin "Kitchen Sink Drama" kuulostaa hyvältä tän osan kanssa. .---D Etenkin kun Karo oli lähellä kuolla nälkään. .-o Onneksi Mika pelasti! Huh. Kuoleman ollessa lähellä näkee kaiken kuitenkin uudessa valossa, ja ne itsestäänselvänä pidetyt asiat korostuu uudella tavalla. Kiva että uusia vauvoja syntyi pitkän tauon jälkeen, vaikka raskaana oleminen + opiskelu + työ + lastenhoito kuulostaa hurjalta yhdistelmältä. .--o Mua kiinnostaa myös, millä tavalla tuo uusin vauva osan vikassa kuvassa oli Karon mielestä tosi erityinen. .--o Jännittävää!

  Oho, Mikkopa päättikin pistää musiikit aivan uudelle tasolle. Hän ei ole mikään harrastaja vaan ihan oikea muusikko, niiden kahden käsitteen välillä on iso ero. .--D Ihanaa että nää kaikki Mika-lapset on niin luovia. .--> Tykkäsin tosta kuvasta keskellä osaa, jonne olit saanut mahdutettua monta talon jäsentä, ja kerroit erikseen, mitä kukakin teki. .--D Hauska! Ihanaa myös että suosiosimit järjestää synttäreitä sisaruksilleen. .--) Miska on mun suosikki, koska hän on jäänyt aikuisena parhaiten Mikaliineista mieleen. .--D Hän näyttää aloittaneen rakastettujen hankinnan niin pian kuin se vaan on mahdollista. .---D

  Oo, jännittävää kuulla jatkoa ja saada selville myös yliopistoväen kuulumisia. .--) Hui, netti meinas katketa, mutta sain sen päälle. .--D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun mainitsit Soft Cellin, meinasin taas unohtaa kuunnella sitä! Laitoin nyt soimaan tuon saman biisin, jonka keittiödraama oli kyllä osuva Karon läheltä piti -tilanteen kanssa. XD Oli tosiaan hyvä että Mika onnistui pelastamaan Karon. <3 Karo-sim on uskomattoman aikaansaava kun hoitaa työ- ja lastenhoitoon liittyvät asiat, vaikka aika hidasta se taitojen opiskelu välillä olikin. Hitsit, mun pitäis varmaan kehitellä Miikolle jotakin kun kaikki kiinnittää huomiota tuohon kohtaan ja mulla nyt ei varsinaisesti ees ollut mitään mielessä. XD Saa nyt nähdä tuleeko Mikosta muusikkoa kun työpaikkaa ei tahdo löytyä. .-P Kaikki lapset ovat tosiaan luovia, monet kerkesivät saada luovuusstipendin vaikka se ei olisi ollut mikään heidän urapisteensä. .-D Mukavaa että tapahtumarikas kuva oli mieleinen, kätsympi kertoa monesta simistä yhtä aikaa kuin että kuvaisi jokaista erikseen. .-) Synttärijuhlille löytyy kyllä joka kerta vapaaehtoisia järjestäjiä kun noita suosiotavoitteisia Mikaliineilla riittää. .-D Hauskaa että oot löytänyt jo suosikkisi tuon suuren lapsikatraan joukosta. .-D Miska ei malttannut tyytyä vain yhteen rakastettuun vaikka nuo teinirakastetut ei juurikaan hänen elämäntavoitettaan tässä vaiheessa hyödytä, mutta minkäs teet. .-D Yliopistolta tuleekin pian pari osaa joissa pääsee tutustumaan lähemmin näihin Mikaliinien vanhimpiin poikiin. .-) Hyvä että sait netin toimimaan! Kiitos kommentista! <3

   Poista