maanantai 9. heinäkuuta 2018

Mikaliini, osa 6: Nimiyhteys

Nyt jätetään hetkeksi kotitontin väki rauhaan ja katsotaan, millaista on vanhimpien poikien meno yliopistolla. .-)

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Mikaliinien vanhin poika Mikael aloitti opintonsa vähän muita aikaisemmin. Muutto yksin opiskelupaikkakunnalle jännitti vähän Mikaelia, sillä hän oli hyvissä väleissä perheensä kanssa ja tuntui kurjalta muuttaa niin kauas. Mikael lähti kuitenkin reippaasti juttelemaan muille samassa asuntolassa asuville opiskelijoille, ja hänen huonenaapuristaan Karolasta tuli nopeasti hyvä ystävä Mikaelille.

Voiko edes käydä parempaa sattumaa nimien suhteen: Mikael ja Karola olisivat selvästi Mikan ja Karon seuraajat, mutta katsotaan nyt mihin suuntaan kaksikon suhde kehittyy... Mitä enemmän Mikael ja Karola viettivät aikaa yhdessä sitä useampia yhteisiä kiinnostuksenkohteita heiltä löytyi. Mikaelin tapaan myös Karola tykkäsi tanssimisesta, ja kaksikko alkoikin tanssahdella säännöllisesti yhdessä ja opettaa toisilleen uusia tanssiliikkeitä.

Tanssimisen lisäksi Mikael kehitti musiikkiharrastustaan räppäämällä itse keksimiään biisejä. Räppääminen osoittautui myös oivaksi rahan tienaustavaksi, sillä luovuuden maksimoinut Mikael keräsi paljon kuuntelijoita jotka lahjoittivat hänelle kerralla jopa sata simoleonia! Ainakaan Mikaelille ei tulisi rahahuolia opintojensa aikana.

Vaikka asuntolassa oli oma kokki hoitiamassa ruuanlaiton, halusi ravintola-alalle pyrkivä Mikael  valmistaa ateriansa itse. Mikael olikin opiskellut ruuanlaittoa sen verran hyvin että hänen keitoksensa päihittivät kokin valmistamat ruuat 5-0. Mikaelin salaisuus oli monipuolisten mausteiden käyttäminen, ja tuttu resepti sai heti aikaan uuden elämyksen kun ruuan valmistuksessa käytti eri mausteita.

Mikaelin ensimmäinen opiskeluvuosi kului hujauksessa, ja hän suorastaan yllättyi yhtenä aamuna kun törmäsi opintonsa juuri aloittaneeseen veljeensä Mikkoon asuntolan käytävällä. Veljekset tervehtivät toisiaan iloisina jälleennäkemisestä, mutta Mikael oli vähän pettynyt siitä että hänen entinen huonetoverinsa Karola oli joutunut muuttamaan muualle Mikon tieltä. Näkisikö Mikael enää Karolaa kun he eivät asuneet saman katon alla?

Mikael ihmetteli miten Mikko roikkui heti saapumisestaan lähtien kiinni puhelimessa, aivan kuin hän tuntisi kampuksen piirit jo valmiiksi. Tavallaan Mikael olikin oikeassa, sillä Mikko oli jo teininä tutustunut netissä keskustellessaan Nerissa-nimiseen opiskelijaan, ja kaksikko oli siirtynyt nyt keskustelemaan myös puhelimen välityksellä. Mikael ei ehtinyt opiskelultaan juurikaan olla yhteydessä ystäviin, sillä hän aikoi maksimoida ruuanlaiton.

Mikko piti tiiviisti yhteyttä myös teiniaikaisiin ystäviinsä, ja hän kutsui joitakin kavereita jopa kampukselle asti kyläilemään. Vaikka kumpikin veljeksistä oli suosiotavoitteitia tuntui suosiotavoitteelle tyypilliset piirteet näkyvän enemmän toiveitaan toteuttavassa Mikossa, kun taas Mikael puolestaan keskittyi enemmän opiskeluun.

Mikael ei ollut kuullut asuntolasta pois muuttaneesta Karolasta pitkään aikaan, ei näillä näkymin tule kuulemaankaan, sillä Mikael vaikuttaa olevan kiinnostuneempi eräästä toisesta naikkosesta tällä hetkellä. Mikael ei oikein tiennyt miten lähestyä ihastustaan Sissiä, eivätkä kaksikon välit ole ainakaan vielä osoittaneet lämpenemisen merkkejä.

Mikaelilla oli enää logiikka maksimoimatta ravintola-alalla tarvittavista taidoista, ja tämä osoittautuikin siinä mielessä haastavammaksi ettei asuntolassa ollut muuta logiikkavehjettä kuin teleskooppi, jonka käyttö oli työlästä varsinkin päiväsaikaan vihaisten naapureiden syyttäessä Mikaelia tirkistelystä. Mikkoa ei vieläkään löydetä kirjojen parista, vaan hän kehittää mieluummin urheiluharrastustaan. Pallottelu oli oiva keino tehdä tuttavuutta mukavanoloisiin simeihin.


Kerran Mikon pallotteluseuraksi päätyi huutosakkityttö Sirja. Vaikka Sirja olikin cheerleader tiesi hän paljon muunkinlaisesta urheilusta, ja tyttö onnistui tekemään Mikkoon vaikutuksen - ehkä jopa pientä ihastusta oli ilmassa pojan puolelta. Mikko ei kuitenkaan tiennyt miten rohkenisi kertomaan tunteistaan, sillä huutosakkitytöt olivat suosittuja kampuksen poikien puheissa ja Mikko pelkäsi ettei hänen kaltaisensa tavallinen poika pärjäisi muille kolleille tytön sydämen valloittamisessa.

Sirjan tavattuaan Mikko eleli seuraavat päivät ihan omissa maailmoissaan. Hän siivosi jopa ajatuksissaan lautasen ruokailun jälkeen, vaikka tavallisesti opiskelijat jättävät tiskit kokin harteille. Keittön pitäjälle ei jää tällä menolla mitään tehtävää kun Mikael valmistaa omat ruokansa ja Mikko hoitaa tiskit mummelin puolesta.


Miten jokaisesta asuntolasta löytyykin aina vähintään se yksi sim joka ei huolehdi hygieniastaan, liikuskelee ympäriinsä alusvaatteissaan tai pyjamassaan ja menee nukkumaan vääriin sänkyihin? Sekä Mikael että Mikko saivat kumpikin hätistellä huoneisiinsa tunkeutunutta haisulia joka oli kömpinyt nukkumaan Mikon sänkyyn ja dataamaan Mikaelin tietokoneella.

Nyt on sitten saatu jo kolmas Mikaliini kampukselle Miskan saavuttua aloittamaan opintojaan. Mikko ja Mikael katselivat vähän paheksuen nuoremman veljensä touhuja, sillä heille opintomenestys oli vakavasti otettava asia ja he tiesivät isän toivovan kolmen lapsen valmistuvan yliopistolta, mutta Miska lintsasi luennoiltaan jatkuvasti. Hänellä ei tällä erää ole minkäänlaisia urasuunnitelmia tulevaisuudelle, joten miksi siis suotta tähdätä huippuarvosanoihin?

Suurimman osan ajastaan Miska teki tuttavuutta naisten kanssa, sillä tämä romantiikkatavoitteinen sim havittelee kahtakymmentä erilaista pelehtimiskokemusta, jotka ehtisi hyvin kerätä nyt yliopiston aikana. Miskalla oli jo jokunen nainen kaverina entuudestaan, mutta hän alkoi solmia kampuksella uusien simien kanssa suhteita.

Mikael yritti keskittyä logiikan opiskeluun, mutta taustalla ollut Miskan aloittama vesisotaleikki naisporukan kanssa aiheutti ärsyttävää taustamelua. Välillä Mikaelista tuntui että hän oli veljeksistä ainoa joka opiskeli tulevaisuuttaan varten. Mikko ei ehkä opiskellut kaikkea aikaansa, mutta hän kävi sentään jokaisella luennolla. Miskan touhu oli kuitenkin huolestuttavammalla tasolla, mutta Mikael ei viitsinyt alkaa komennella veljeään koska ei ollut tämän tekemisistä vastuussa.

Miska koetteli veljiensä hermoja muutenkin kuin vain lintsaamalla luennoilta. Miska teki kaikenlaisia heräteostoksia, joista viimeisin oli kallis poreallas, johon oli kulunut melkein kaikki Mikaelin ja Mikon loppukokeista tienaamat säästöt. Mikaelin ei auttanut muu kuin alkaa taas kerätä rahaa räppäämällä.


Miska alkoi päästä vauhtiin elämäntavoitteensa kanssa, ja hänen luonaan vieraili paljon eri naisia. Miska suorastaan yllättyi miten helposti hän sai naisten kiinnostuksen nousemaan, ja flirttailevista iskurepliikeistä siirryttiin nopeasti kiihkeisiin suudelmiin, minkä jälkeen Miska johdatti naiset porealtaalle saadakseen haluamansa.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Jes, Mikaliineja! Heh, ehkä Karolasta vielä kuullaan vaikka Mikael ihastuisikin Sissiin - eihän kukaan estä Karolaa pysymästä vain Mikaelin ystävänä. Ja kuka tietää, ehkä joku Mikaelin pikkuveljistä ihastuisi Karolaan :D Kenties juuri Miska? Vaikka Miska saattanee iskeä Karolan vaikkei ihastuisikaan (okei, nyt lakkaan syyttelemästä Miska-parkaa XD). Mutta ainakin Miska saattaa saada varsin nopeasti elämäntavoitteensa toteutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes. .-) Karolasta voidaan hyvinkin vielä kuulla, tuskin raaskin päästää noin osuvan nimistä simiä menemään Mikaliinien poikien ulottuvilta. .-D Moni Mikaliinien pojista on suosiotavoitteinen, joten jos Mikael ei tartu tilaisuuteen sopii Karola aika varmasti jonkun muunkin kanssa hyvillä salamilla. ,-) Miskalle kyllä varmaan kelpaisi yksi lisärakastettu elämäntavoitteensa kannalta, veli tuskin vain arvostaisi mutta niin. .-D Miskalla menee kyllä lujaa pelehtimistavoitteensa kanssa, eiköhän se sielä pian toteudu tosiaan. ,-) Kiva että olet taas tullut Simsseilyjä lueskelemaan ja kiitokset kommentistasi. <3

   Poista
 2. Vau, Miska vetää mut ihan sanattomaksi. .---DDD Ei hyvänen! En yhtään ihmettele, että vanhempaa ja vastuuntuntoista Mikaelia harmittaa toisen sekoilu. Mun suosikkikohta oli, kun Miska tyhjensi Mikaliinien tilin porealtaaseen. .---DDD Tavallaan mä ihailen Miskan rohkeutta elää täysillä ja tehdä just mitä haluaa, vaikka se tarkoittaisi sitä, että ne kateelliset jumijumi-ukkelit tulee jossain vaiheessa valittamaan. Tajuaakohan Mika ja Karo Miskan sekoiluista ja tulevatkohan he puuttumaan siihen jotenkin? .--o

  Tuo nimiyhteys on aivan uskomaton juttu. Mikaelin ja Karolan pitäis palata sille perintötontille. .--D Mutta tollaset on selvästi jo kohtalon järjestämiä! Siistiä. Mahtoi vaan pikkasen ärsyttää siinä kohtaa, kun yhtäkkiä Mikko ilmestyi yliopistolle ja hääti Karolan huoneestaan!!!!! .-o EI! Vaikka Mikael ja Karola ajautuivat erilleen ja Sissi kiinnostaa hetken enemmän, uskon että Mikael ja Karola löytävät toisensa uudestaan. .--) Tuo rahantienauskeino on oivallinen. Mikaelin kuuluis olla joku kansainvälinen laulajatähti. Sitten hän tienaisi miljoonia luovuustaidollaan. .--) Ja se on ihailtavaa miten Mikael tosta vaan maksimoi taitoja ja keskittyy opintoihinsa. .-)

  Ja voi Mikko, hän on niin uniikki ja upea, että tottahan toki hän saa Sirjan hurmattua itselleen. .--) Sitten kun hän menestyy musiikkiurallaan ja laulaa kaikkia popular songeja, niin kyllä suosittu tyttökin hurmaantuu! .--) Luulen kanssa, että toi huoneisiin tunkeutuva haisuli oli Mikaliinien salainen fani, ja siksi hän yritti herättää huomiota. Vähän huonoilla keinoilla vaan....

  Vau, tosi mielenkiintoinen osa! Upeeta, sä oot taitava. .--o <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatki kohta osat kiinni! .-) Miskalla on kyllä isoveljiinsä verratessa varsin erilaiset tavoitteet yliopistolta, eikä niihin kuulu opiskelu. .-D Hauska suosikkikohta. XD Miska tarvitsi elämäntavoitettaan varten jonkun pelehdyspaikan ja tuli sit poreamme hankittua Mikaelin ja Mikon loppukoetienesteillä. .-D Veljiensä huomautuksista Miska ei ainakaan tunnu ottavan opikseen, tiedä sitten jos vanhemmat jotain sanoisi, en ookaan miettinyt asiaa. .-D Ei se Mikan elämäntavoitteelle ainakaan loppu olisi jos yksi lapsi ei yliopistolta valmistuisikaan, eiköhän ne kolme saada muutenkin kokoon. .-) No oli kyllä, Mikael ja Karola ois kyllä hyvä perijäpariskunta noiden nimiensä takia. .--D Mietin silleen et toivottavasti Mikko ei tuu Karolan huoneeseen ni eikös se just siihen sitte tullut. XD Täytyy toivoa että heidän tiensä kohtaavat vielä uudestaan. .-) Räppäys on kyllä kätevä rahantienauskeino lahjakkaille musiikin harrastajille yliopistolla. ,-) Ties vaikka Mikael innostuisi ravintola-alan jälkeen musiikki-urasta? Mikael kyllä hikkeilee noiden taitojensa kanssa. .-D Mikon pitäis kyllä vaan rohkeesti mennä Sirjan juttusille (suosiotavoitteiset ei vaan oo niin innokkaita toivomaan flirttailuja yms..) tai sit ootella maineikasta muusikon uransa alkua ja hurmata Sirja sitten. ,-D Haha, voi tosiaan olla että tuo Haisuli on joku salainen fani, muistelen että hän on kaikkien Mikaliinien lasten yliopiston aikana ainut asuntolan alkuperäinen asukas muiden aina väistettyä uusien Mikaliinien tieltä. .-D Loistava huomio, nyt aloin ymmärtää Haisulin käytöstä paremmin. ,-D Kiva kun sen kutsumanimeksi tuli nyt Haisuli kun en muista oikeaa nimeä. .--DD Jopas onkin hämmästelevä hymiö lopussa. .-D Kiitos pitkästä ja hauskasta kommentista. <3

   Poista