lauantai 30. kesäkuuta 2018

Veijari, osa 119: Asiat järjestyvät

Aiemmat osat löytyvät täältä.

Osa syntyi näiden biisien soidessa:
Rick Astley - Never Gonna Give You Up (x2) --- Nick Carter - I Will Wait --- Nicole Scherzinger - Poison --- Kim Herold - Panic In The Kitchen --- Timbaland ft. Fall Out Boy - One & Only --- Cezar - It's My Life --- Mika - We Are Golden --- Backstreet Boys - Never Gone --- Hurts - Devotion --- Backstreet Boys - Soldier --- Backstreet Boys - Sick As My Secrets --- Kenan Dogulu - Shake It Up Sekerim --- Sergey Lazarev - Breaking Away --- 30 Seconds To Mars - R-Evolve --- Marco Mengoni - L'Essenziale --- Camp Rock 2 - Wouldn't Change A Thing --- Automatic Eye - Semi-automatic Heart --- Jedward - Everyday Superstar --- Mika - Ring Ring


"Aiotko jo kertoa miksi kuljeskelet nykyään pääpilvissä", tietokoneella istuva Jyri uteli serkultaan Jimiltä.
"Mietin vain Annaa..." Jimi lipsautti ihan huomaamattaan ihastuksensa nimen kuuluville.
"Jos kerran olet hänestä kiinnostunut tee aloite", Jyri vinkkasi.
"Äh, en tiedä... Hän torjui minut jo kerran", Jimi huomautti.
"Hänen mielensä on voinut muuttua. Tuo odottaminen ei ainakaan vie tilannetta eteenpäin", Jyri totesi.

Jyrin painostettua Jimiä tarpeeksi mies päätti lopulta astella Annan juttusille. Anna oli parhaillaan kuuraamassa yhden osakuntatalon vessan likaista suihkua.
"Anteeksi, voin tulla jatkamaan tätä myöhemmin", Anna tiedotti ja poistui kylpyhuoneesta ennen kuin Jimi oli ehtinyt sanoa mitään. Jimi empi hetken aikaa, mutta sitten hän suoristi ryhtinsä ja asteli reippaasti Annan perään.

"Anna, minulla on sinulle asiaa", Jimi tiedotti.
"Eikö se voisi odottaa, minulla on vähän kiire nyt", Anna sanoi.
"Minä vain... Mietin haluaisitko lähteä kanssani ulos?" Jimi sai lopulta kysäistyä.
"Jimi... Olen otettu kutsusta, mutten ole kiinnostunut sinusta, joten minusta olisi parempi jos jättäisit minut rauhaan", Anna tokaisi ja riensi pois paikalta.

Jimi pakeni pettyneenä kylpyhuoneeseen ja asteli vaatteet riisuttuaan suihkukoppiin. Jimi pyöritteli päässään Annan äskeisiä sanoja veden valuessa pitkin miehen kasvoja. Hän soimasi itseään siitä että oli mennyt nolaamaan itsensä yrittäessään Annaa vielä senkin jälkeen kun tämä oli hänet jo kertaalleen torjunut. Olihan hänen pitänyt tietää ettei Anna pystynyt sulattamaan hänen ihmissusiolemustaan. Viemäriin saattoi suihkuveden mukana eksyä pari kyyneltä, mutta kukaan ei voi varmuudella sitä tietää.

Myöhemmin Jimi avautui saamistaan pakeista ystävälleen Kielolle, ja nainen halasi häntä lohdutukseksi. Hetken päästä Jimi havahtui kuitenkin siihen että lohduttajana toiminut Kielo nyyhkytti hänen olkapäätään vasten, ja Jimi tiesi kyllä hyvin mistä naisen suru johtui. Kielo ei edelleenkään tuntenut ihmissusiolemusta omakseen, ja jokaisen auringonlaskun jälkeen nainen tunsi olonsa kurjaksi ihmissusiolomuodossaan.

Jimi ei halunnut Kielon kärsivän enempää, joten hän kutsui vaivihkaa paikalle ennustajan, jonka tiedettiin kaupittelevan kaikenlaisia taikajuomia. Jimi johdatti Kielon osakuntatalon takapihalle, ja varmistettuaan ettei paikalla ollut ketään ulkopuolisia hän ojensi juomapullon Kielon käteen. Jimi tiesi että muu ihmissusilauma pitäisi häntä tämän jälkeen petturina, mutta se riski hänen oli otettava auttaakseen ystäväänsä. Kielo hörppäsi vastalääkettä ja Jimi vahti naisen vieressä että muodonmuutos sujuisi normaalisti.

Kaikki sujui suunnitelman mukaan, ja Kielo oli hetkessä oma itsensä. Jimi lupasi vahtia ettei kukaan talon ihmissusista enää lähestyisi naista, ja Kielolla oli vihdoin turvallinen olo. Kielo halusi heti mennä esittäytymään poikaystävälleen Yrjölle parantuneena, mutta Yrjö pahastui nähtyään Jimin Kielon seurassa.
"Luotatko vielä oikeasti Jimiin sen jälkeen mitä hän teki sinulle? Hänhän olisi saattanut purra sinua uudelleen!" Yrjö huomautti. Jimi häipyi hammasta purren paikalta.

Seuraavana aamuna Jimi istusteki kaikessa rauhassa porealtaalla, kun Yrjö yhtäkkiä pelmahti paikalle.
"Sori se eilinen käytökseni... Kielo kertoi että olit hänen tukenaan etkä uhkanaan", Yrjö sanoi katuen aiempia sanojaan.
"Ymmärrän kyllä miksi olit vihainen. Petin Kieloa purressani sekä hänen että sinun luottamuksesi", Jimi huokaisi.
"Se mitä teit eilen oli hyvä teko", Yrjö sanoi. Jimistä tuntui paljon huojentuneemmalta kun Yrjö ei ollut hänelle enää vihainen. Ehkä kaikki viimein järjestyisi.


Viimeinen loppukoe häämötti pian edessä, ja Jimi keskitti nyt kaiken energiansa tenttikirjan lukemiseen. Neljäs opiskeluvuosi oli mennyt vähän niin ja näin aiemman Kielo-draaman vuoksi, mutta nyt kun asia oli viimein sovittu pystyi Jimi menemään eteenpäin. Myös monet muut osakuntalaiset kokoontuivat lukemaan kokeisiinsa, ja melkein kaikki tuolipaikat olivat varattuina. Juuri kun kaikki olivat asettuneet mukavasti ilmaantui kiusaatekevä maskottilehmä häiriköimään, se siitä opiskelurauhasta...

Loppukoe oli vihdoin oli Jimin ja kumppaneiden osalta. Kielo ja Yrjö onnittelivat toisiaan, kun taas Jyrillä oli yhä pieni stressi päällä ja hän sormeili rubikin kuutiotaan viedäkseen ajatukset muualle. Jimi puolestaan ei oikein tiennyt mitä ajatella. Yliopisto-opinnot olivat tulleet päätökseen, ja häntä odottaisi uudet haasteet Veijareiden perijätontilla.


Jimi kiirehti nelikosta ensimmäisenä tilaamaan taksia. Astellessaan ajoneuvon kyytiin mies tunsi olevansa vihdoin aikuinen ja valmis kohtaamaan uuden ikävaiheen mukanaan tuomat velvoitteet. Jimi tiesi että taksimatka olisi pitkä ja hän ehtisi hyvin nukkua ajankuluksi, mutta minkäs teet kun olet ihmissusi ja virkeimmilläsi yöaikaan?

Aurinko oli jo ehtinyt nousta kun Jimi viimein asteli Veijareiden perijätontin sotkuisella pihalla. Postilaatikon vieressä oleva roskapönttö oli nurin, ja oven edusta oli täynnä vanhoja harrastuslehtiä ja muita roskia. Jimi näki jopa tulipalossa kuolleiden biologisten vanhempiensa tuhkat pihamaalla, ja mies yritti kulkea sisälle taloon katsomatta vanhempiensa jäännöksiä. Muistoja vanhasta kodista tulvi miehen mieleen, ja hetki oli suorastaan liikuttava. Kaikki oli ihan kuin ennenkin, muttei sitten kuitenkaan ollutkaan.


Jimi ryhtyi heti työnhakuun, mutta valitettavasti yhtäkään opettajan paikkaa ei ollut vapaana miehen unelma-alalta. Rahaa olisi kuitenkin tienattava, joten Jimi päätyi lähettämään hakemuksia erilaisiin työtehtäviin, ja hänen yliopistotutkintonsa teki vaikutukseen erääseen luonnontieteiden yritykseen, johon Jimi lopulta pääsi työskentelemään.


Jimin elämä tuntui täydeltä puolet päivästä: Hän kävi töissä, ja kotiin tultuaan hän sai vastailla soittopyyntöihin ja jutella ystävien kanssa, mutta sen jälkeen koitti ilta ja Jimi oli aivan yksin. Hän kaipasi osakuntatalon vilskettä, sillä yksinäisenä sutena eläminen oli pidemmän päälle todella ankeaa.


Onneksi Jimin kohtalontovereita oli eksynyt jokunen asuttamaan Stadiakin. Jimi muisteli nähneensä Terhikki-mummelin joskus osakuntatalolla romantiikka-Aapon seurassa, joten mummelia oli varmaankin purtu jonkin hänen vierailunsa aikana. Stadin ainokaiset ihmissudet päätyivät valvomaan usein öitä yhdessä, eikä Jimi ollut enää niin yksinäinen.

Juonipaljastuksia seuraavasta Veijareiden osasta:

  

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Voi Jimiä, vaikka kyllä toinen olisi varmaan voinut arvata että Anna ei niin nopeasti hänelle lämpenisi. Onneksi Jimin ja Kielon välit sentään korjaantuivat, ja Jimi löysi seuraa Stadistakin vaikka joutuukin elämään omillaan jonkin aikaa.
  Huh, täällä on ollut niin vahva helleaalto että tuntuu etten keksi mitään kirjoitettavaakaan kun aivot kuumuu. Mutta onneksi on sentään mukavaa luettavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jimin ja Annan juttu ei tosiaan harmillisesti lähtenyt etenemään vaikka kaksikolla oli ihan hyvät salamatkin, Anna vaan aina kieltäytyi flirttailusta. .-P Noh, ehkä se rakkaus tulee Jimin kohdalle sitten vähän myöhemmin, ja sentään hän tosiaan sai välinsä Kielon kanssa taas kuntoon ja laumatovereita löytyy Stadinkin puolelta. ,-) Hellettä tosiaan piisaa, toivottavasti aivot ei ihan ylikuumene sentään! Kiitoksia kommentista! .--)

   Poista