torstai 25. lokakuuta 2018

Mikaliini, osa 14: Opiskelua ja parisuhteita

Aiemmat osat löytyvät täältä.Ruusu oli useamman päivän maassa osakuntahakemuksensa hylkäämisestä. Miksi siistin osakuntatalon muut tytöt eivät nähneet kuinka hyvä tyyppi hän oli? Ruusun kerrottua asiasta poikaystävälleen Miro sanoi että ehkä näin oli kuitenkin parempi.
"Minun tulisi kamala ikävä sinua jos muuttaisit osakuntatalolle", Miro selitti, mutta Ruusua vain ärsytti kun kaikki tuntuivat olevan hänen unelmaansa vastaan.


Miia sattui tapaamaan mukavan miehen, jonka kanssa hänellä synkkasi heti. Kaksikko ystävystyi nopeasti, eikä mennyt aikaakaan kun he tapasivat ensitreffien merkeissä. Tuntiessaan Remukan huulet omiaan vasten Miia saattoi viimein jättää taakseen teini-ihastuksensa Aarton perään haikailun, sillä hänellä oli nyt uusi ihastus. Portaita laskeutuva Miika piti hienovaraisesti katseensa katonrajassa kulkiessaan treffiparin ohi.

Kuntomummoja ei näemmä pysäytä edes miesten kuvalla varustettu vessan ovi, sillä kesken Miikan suihkun kuntomummo asteli turhia kainostelematta suihkuhuoneeseen ja määräsi miehen treenaamaan. Sentään Miika sai luvan pukea urheiluvaatteet päälle, sillä vatsalihasten tekeminen kuntomummon edessä ilman vaatetusta olisi ollut varsin kiusallista.

Miron ensimmäinen loppukoe meni nappiin, ja veljensä kanssa samaan aikaan luennolta palaava Mirka onnitteli Miroa hyvästä suorituksesta. Mirkasta oli hienoa nähdä, että hänen teininä antamasta läksyopista oli selvästi ollut apua ja Miron ala-asteella saama viitosen todistus oli enää kaukainen muisto pojan parannettua opiskelumetodeitaan.


Mirka yritti edelleen tasapainotella parisuhteensa kanssa. Nainen ei ymmärtänyt, miten Pekko oli samaan aikaan niin huomaavainen ja ihana, mutta sitten hän saattoi taas linnoittautua lukusaliin useaksi tunniksi ja oli kuin ei huomaisikaan Mirkan olemassaoloa, mikä kävi romantiikkaa kaipaavan naisen hermoille.

Tällä kertaa Mirka valmistautui teleskooppitähyilyyn siistiytymällä nopeasti peilin edessä. Hän oli ehkä aiemmin tuntenut pelkkää vihaa ikikiusaaja Yrjänää kohtaan, mutta nyt Mirka huomasi jostain syystä haaveilevansa flirttituokiosta tämän kanssa ja jokin Yrjänässä oli alkanut yhtäkkiä viehättämään häntä aivan uudella tavalla.

Mirkan "harmiksi" Yrjänä keskittyi tänään kuitenkin luennoimaan pelkästään Miikalle, joka oli myös saapunut logiikkaharjoituksiin samaan aikaan. Mirka halusi vakuutella itselleen että näin olisi parempi. Hän oli kuitenkin kihloissa Pekon kanssa, eikä nainen halunnut oikeasti pettää rakastaan, vaikka hänestä tuntui että pieni syrjähyppy olisi juuri sitä mitä hän kaipasi - tuskin Pekko edes huomaisi...

Miika oli taas tuttuun tapaansa tarjoilemassa aamiaista ruokalassa, kun Ruusu asteli paikalle yllättäen.
"En oo käyny suihkussa ja tukkakin on ihan sekaisin, ja kaiken lisäksi mun pitäisi olla paraikaa yliopistolla, sillä luentokin on jo alkanut, mut ihan sama, ei huvita mennä", Ruusu valitti.
"Käyhän tähän istumaan ja ota lautasellinen munakasta", Miika ehdotti ja laski pöydälle kaksi lautasta.

Ruusu teki työtä käskettynä, ja parin haarukallisen jälkeen hänellä oli jo paljon parempi mieli. Äskeinen äksyily oli tainnut olla enimmäkseen vain nälkäkiukkua. Miika istui myös pöytään Ruusun seuraksi ja kuunteli naisen avautumista epäonnistuneen osakuntajutun vuoksi. Toisin kuin Miro, Miika ei vähätellyt Ruusun tilannetta vaan oli ymmärtäväinen.
"Kiitti kun kuuntelit", Ruusu hymyili noustessaan pöydästä. Luennolleen hän ei enää ehtisi, mutta sekaisin olevalle tukalle hän ehkä pystyisi jotain tekemään.

Miika päätti mennä Miron juttusille, sillä aamuisen keskustelun jäljiltä hänelle oli jäänyt vähän sellainen vaikutelma ettei kaikki ollut kunnossa Miron ja Ruusun välillä.
"Ruusu nyt vain on vähän temperamenttinen ja valitaa pienistäkin vastoinkäymisistä. Ei meidän suhteessamme ole mitään ongelmaa. Mikä sinä olet edes neuvomaan minua naisasioissa kun itse et ole ikinä seurustellut?" Miro tokaisi saaden Miikan hiljaiseksi.


Ruusun ensimmäinen vuosi yliopistolla ei mennyt ihan putkeen. Nainen tuntui olevan usein pahalla tuulella ja keksi milloin mitäkin tekosyitä luennoilta lintsaamiseen. Toiminta ei tietenkään tehnyt hyvää arvosanoille, ja Ruusu suoritti valtio-opin ensimmäisen vuoden loppukokeen läpi minimiarvosanalla.

Miro tarjoutui auttamaan Ruusua opintojen kanssa, mutta nainen torjui poikaystävänsä ehdotuksen. Ruusu tiesi että Mirollakin oli ollut vaikeuksia opintojen kanssa, joten parempi kun hän keskittyisi vain omiin suorituksiinsa. Opiskelun lisäksi Miron oli tärkeää pitää myös hyvää kuntoa yllä, sillä tulevalla poliisiuralla sitä tarvittaisiin.


Miia oli jo kauan haaveillut ensipelehdinnästä, ja lopulta hän ja Remukka olivat päättäneet ottaa uuden askeleen suhteessaan. Nainen tunsi Remukan katseen selässään astuessaan porealtaaseen, ja yhtäkkiä häntä alkoi hermostuttaa asian suhteen. Epävarmuus kuitenkin haihtui nopeasti Remukan kietoessa kätensä Miian niskan taakse, eikä kaksikko antanut kuntoilemaan tulleen Miron ja tämän valmentajansa häiritä heidän touhujaan.

Kuka väitti että aikuisena ei sovi käyttäytyä lapsellisesti? Sadekuuro yllätti Miikan tämän ollessa lenkillä, ja kun hän oli ehtinyt jo kastua kokonaan päätti Miika pitää hauskaa ja alkoi hyppiä lätäköissä niin että vesi oli rouskua ohikulkijoidenkin lahkeille.

Mikaliinien lapset eivät ottaneet yhtään pahakseen jos vanhemmat sattuivat pistäytymään heitä katsomassa kampuksella, päinvastoin! Karon tullessa kylään Miika halusi heti esittää äidilleen räppiesityksen, ja Miro odotti malttamattomana vuoroaan päästäkseen kertomaan Karolle opintojensa kulusta. Kuulumisia oli paljon hauskempi vaihtaa kasvotusten kuin puhelimen välityksellä.

Miialle Karolla oli kuitenkin ikävämpiä uutisia. Miian yliopistoon lähdön jälkeen osa urakoirista oli hankkinut itselleen potkut, ja Jake oli jo sen verran vanha ettei tätä kannattaisi enää laittaa töihin vaan koira saisi jäädä viettämään eläkepäiviään. Miiaa ärsytti että kaikki hänen teininä tekemänsä työ koirien uramenestyksen eteen tuntui olleen ihan hukkaanheitettyä aikaa.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Kuunteles Miro nyt vähän Ruusua, olisitte te varmasti silti nähneet vaikka Ruusu olisi osakuntaan päässytkin. Ja vaikka Ruusu olisikin temperamenttinen niin saisit kunnioittaa tyttöystäväsi temperamenttia, mur.
  Miika sentään koettaa kuunnella Ruusua.
  Vai on Miiallakin jo ihastus, lieneekö katsellut kaikkien seurustelevien sisarustensa puuhia ja päättänyt ettei jäisi pekkaa pahemmaksi :D

  Vähän harmittaa kyllä Miian puolesta, kun tämän kovalla vaivalla kouluttaneet koirat ovat kotopuolessa saaneet kenkää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Miro, älä mieti vain itseäsi! Kyllä te ehtisitte näkemään vaikka Ruusulla olisi osakuntahommiakin! Miro taitaa yhä olla katkera siitä kerrasta kun Ruusu ei kerran teininä vastannut puhelimeen ja pelkää jotain vastaavaa tapahtuvan jos Ruusu muuttaisi osakuntatalolle.. .-s Miika tuntuu läsnäolollaan jotenkin pitävän kaiken kasassa, tai ainakin hän pitää nälän kurissa. .-D Haha, voi olla että sisarusten parisuhdetouhujen seuraaminen luo Miialle paineita. .-D Urakoirien kenkkuilu on kyllä rasittavaa vaikka muutenkin tykkäänkin tuosta elämäntavoitteesta. .-P Kiitos paljon kaikista kommenteistasi, olitkin oikein urakalla näitä osia lukenut. .-) <3

   Poista
 2. Oho, Ruusun osakuntatappio (kirjoitin osakuntatappo .--DDD Taas näitä Hannibal-juttuja) osoittautuikin isoksi ongelmaksi. .-( Miro ei kyllä suhtautunut kauhean kivasti asiaan. Pieni välimatka olisi voinut jopa tuoda uutta makua ja vipinää heidän suhteelleen. Jää jopa mietityttämään, olisiko Ruusulle ja Mirolle paremmat kumppanit jossain muualla. Sellaiset jotka olisi samalla aaltopituudella. Onneksi Miika oli ymmärtäväisempää seuraa. Harmi ettei Miro kuunnellut veljen näkemystä. Kyllä Miikalla voi olla hyviä näkökulmia, vaikkei hän olekaan seurustellut. Mistä löytyisi Miikalle tyttöystävä? Hän vaikuttaa unelmien pojalta. .-D Miika tuntuu olevan kolmas pyörä ihan jokaisessa piirissä tässä osassa, voi toista. .--DD

  Mirkan Yrjänä-innostus on hauska. .--DDD Oikein flirttituokio toiveissa, vau. .-D Pekon kannattaisi jo havahtua tilanteeseen ennen kuin menettää Mirkan kokonaan (Yrjänälle)!

  Jes, Hyvä Miia ja Remukka, antakaa palaa! Harmi että Miian koirat olivat turmelleet uransa. .-( Miian täytyy yrittää vaan uudestaan niin pitkään että onnistaa. Universumi tuo esteitä ja takapakkia testatakseen, kuinka tosissaan haaveen kanssa on. Hauska että Karolle haluttiin pitää räppiesityksiä ja kertoa kuulumisia. .-) <3 Karo varmasti arvostaa!

  Kuuntelin tässä osaa lukiessa samalla Cherylin "3 Words" -levyä, ja petyin sen perusteella mitä ehdin jo kuulla. .-D Niitä kappaleita oli kyllä nopeutettu typerästi, joten etsin toisen soittolistan ja katson muuttuuko mielipide. .-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitäpä vasta juonenkäänne syntyisikin kun hylätystä osakuntahakemuksesta katkeroitunut Ruusu aloittaisi "osakuntatappo"-projektin ja murhaisi yksitellen osakunnan jäseniä, Hannibal varmasti arvostaisi. .-DD Miro ei tunnu miettivän tilannetta Ruusun kannalta, kunhan on itse tyytyväinen että hänellä on kaikki hyvin ja hän uskoo sen olevan Ruusunkin parhaaksi. .-P Välimatka olisi tosiaan voinut tehdä hyvää, varsinkin kun samankaton alla ollessaan pariskunnalle meinaa tulla pientä kränää. .-/ Nyt kun aloit puhua noista muista kumppanivaihtoehdoista niin Miika ja Ruusu olivat muistaakseni salamayhteensopivat, hmmm... ,-) Miro ei tunnu kuuntelevan ketään ja luulee tietävänsä kaikesta kaiken, pöh. .-P Pakko vähän spoilata kertomalla että Miikan parisuhdetilanteeseen on luvassa pian käänteitä. ,-) Mirka on kieltämättä hauska noine random-ihastuksineen, oisin muuten toteuttanut hänen flirttailuhaaveensa mutta kun Yrjyn kanssa oltiin niin pahasti miinuksilla (oiskohan niiden viha nyt ajankanssa laantunut, hmm-mm .-D). Toivotaan että Pekko havahtuu (tai sitten ei >.-))! Miia ja Remukka ovat yksi suosikkiparini Mikaliinien lapsista, kiva saada vähän tummia geenejä mukaan. .-) Ikävää tosiaan etteivät urakoirat saaneet pidettyä menestystään yllä Miian poissaollessa ja hän joutuu aloittamaan elämäntavoitteensa toteutuksen alusta. .-P Onhan se joo hauskaa kun Karo on pidetty lastensa keskuudessa. .-D Voihan pettymys! Kiitos kommentin jättämisestä, kirit hienosti. <3 .-)

   Poista