keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Mikaliini, osa 15: Erikoiset treffit

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Stella-kokki ei ilmeisesti ole ihan heti lähtemässä Miskan luota, joten asuntolan väen on tultava jatkossakin toimeen omillaan. Amatöörikokkien hääriessä yhtä aikaa keittiössä ei voitu välttyä kaaokselta: Ruoka paloi pohjaan ja kaikki eivät pyyhkineet työtasoja kokkauksiensa jälkeen, joten paikat alkoivat likaantua.


Ruusu ei todellakaan ole mikään aamuvirkku, ja hänen aikaiset luentonsa saattoivat välillä jäädä väliin ihan vain siitä syystä että nainen nukkui pommiin. Tänä aamuna Miro kuitenkin paukutti seinää saadakseen Ruusun ajoissa ylös, sillä kaksikolla olisi koe edessä. Taitaa molemmilla olla ajatukset jossain muualla kun Ruusu ja Miro poistuivat kumpikin huoneistaan pyjamat päällään.

Koe huoletti vähän Ruusua, sillä hän oli läpäissyt edellisen vuoden loppukokeen vain niukin naukin, ja jos numerot eivät pian nousisi hän saattaisi joutua koeajalle. Miro yritti kannustaa tyttöystäväänsä, ja ennen yliopistorakennukseen astumista hän veti Ruusun tiukkaan halaukseen ja käski tämän luottaa itseensä. Miro jos kuka tiesi millaista on pelko opinnoissa epäonnistumisesta, mutta hänellä oli kokemusta myös siitä miten pohjalta päästiin ylös. Loppukoe meni lopulta ihan hyvin, ja jos Ruusu tsemppaisi hänellä olisi loistavat mahdollisuudet parantaa keskiarvoaan ennen yliopistolta valmistumista.

Miro ja Miia olivat keskustelevinaan, mutta oikeasti kumpikin kuunteli korvat höröllä veljensä Miikan ja tämän tapaaman naisen keskustelua. Miika oli asuntolan asukeista ainoa joka ei ollut milloinkaan parisuhteessa, ja kumpikin toivoi tämän naisen olevan Miikalle se oikea. Pientä ihastusta saattoi jopa olla ilmassa, sillä Miikan ääni värisi hermostuksesta tämän udellessa uuden tuttavuuden nimeä, ja nainen esittäytyi Klaaraksi.

Miiakin päätti pistää vähän romantiikkaa peliin juuri tapaamansa maskottipojan kanssa. Laama-maskottiasu oli Miiasta vähän liikaa, joten hän houkutteli pojan vaihtamaan uikkarit ylleen ja tulemaan porealtaalle. Iltaa jatkettiin vielä myöhemmin maskottipojan huoneessa.

Miia hipsi omaan asuntolahuoneeseensa vähän puolenyön jälkeen ja vaihtoi nopeasti pyjaman ylleen. Vuoteen yläpuolelle ripustetut yhteiskuvat Remukan kanssa saivat Miian miettimään oliko hän tehnyt väärin flirttaillessaan maskottipojan kanssa. He eivät olleet puhuneet mitään toisiinsa sitoutumisesta loppuiäkseen, mutta Miia arveli ettei Remukka ilahtuisi jos kuulisi naisen tekemästä syrjähypystä.


Miika keräsi viimein rohkeutensa pyytäkseen Klaaraa treffeille, ja nainen vastasi myöntävästi Miikan pyyntöön. Treffit alkoivat varsin mukavissa merkeissä Miikan kertoessa aluksi tunnelman keventäjäksi pari hauskaa vitsiä, ja Klaara halusi puolestaan ottaa yhteiskuvia. Lupaavan alun jälkeen tunnelma tuntui kuitenkin vähän lässähtäneen, ja kaksikon istuessa vaitonaisina sohvalla Miika soimasi itseään siitä ettei keksinyt mitään järkevää sanottavaa.
"Hmm, mitä sitten tehtäisiin?" Klaara kääntyi katsomaan Miikaa kohti.

"Haluan syödä juustopastaa, pakko tehdä juustopastaa!" Miika huudahti yhtäkkiä ja riensi hakemaan tarvikkeita jääkaapista. Klaara seurasi miestä vähän kummissaan, aikoikoi toinen tosiaan ryhtyä kokkauspuuhiin kesken treffien? Miika uppoutui ruuanlaittoon niin tosissaan ettei huomannut Klaaran katoavan keittiöstä. Kun juustopasta tuli lopulta valmiiksi ei Miika saanut ruokaa alas kuin yhden suupalan, joten hän päätti säilöä aterian jääkaappiin ja lähteä etsimään Klaaraa.

Miika löysi Klaaran lopulta asuntolan yläkerran oleskelutilan telkkarin äärestä. Miikan istuessa sohvalle Klaara ei viitsinyt siirtää katsettaan pois ruudusta vaikka televisiossa pyöri sillä hetkellä jokin turha shampoomainos.
"Okei, minä taidan olla ansainnut tämän. Anteeksi että jätin sinut yksin kesken treffiemme. Minä vain... menin jotenkin paniikkiin kun en keksinyt mitään sanottavaa", Miika selitti aiempaa käytöstään.
"On jo myöhä. Minun pitää lähteä kotiin", Klaara ilmoitti ja sulki TV:n.


Miika seurasi naista alakertaan ja soimasi itseään siitä ettei ollut onnistunut tekemään hyvää vaikutusta ihannoimaansa naiseen, ja hän pelkäsi ettei Klaara haluaisi enää ikinä tavata häntä. Miikan yllätykseksi Klaara kääntyi kuitenkin vielä ovelta suikkaamaan hyvästelysuukon miehen huulille. Klaaran postuttua Miika lähti talsimaan huoneeseensa hymyssäsuin.

Asuntolan tyttöjen vessasta oli tullut Mirkan ja Miian vakiojuoruilu paikka, sillä missä muualla saisikaan puhua rauhassa miesasioista pelkäämättä sitä että keskustelujen kohteet pöllähtäisivät odottamatta paikalle!
"Portailla oli sulle toimitettu lahja. Pakettikortissa luki "Miialle T: Laamannisi". Luulin että sinulla oli juttua sen Remukan kanssa?" Mirka höpötti vessakopin sisältä käsiään pesevälle Miialle. Miia odotti vessan vetämisestä aiheutuvan lorinan hiipumista ennen kuin vastasi.
"Tiedän, mutta se juttu maskottipojan kanssa nyt vain tapahtui", Miia mutisi.

Tytöt riisuutuivat pyjamistaa ja astelivat seuraavaksi suihkutiloihin.
"Meinaatko pistää välit poikki Remukan kanssa, vai? Mirka uteli.
"Äh, en tiedä. Pidän heistä kummastakin", Miia kertoi.
"Ethän sinä voi kahta miestä samaan aikaan tapailla. Se ei ole reilua kumpaakaan kohtaan" Mirka huomautti.
"Niin... Yritän tehdä valintani mahdollisimman pian", Miia lupasi.

Siskon tilanteen seuraaminen sai Mirkan unohtamaan aiemmat syrjähyppyhaaveensa. Toisen miehen kanssa flirttailu olisi ehkä hetkellisesti kiinnostavaa, mutta sen jälkeen häntä jäisi painamaan syyllisyys pettämisestä. Vaikka Mirkan ja Pekon yhteiselo ei aina ollutkaan täydellistä ei nainen halunnut pilata sitä mitä heidän välillään oli, sillä hän rakasti Pekkoa.

Miron ja Ruusun parisuhde kukoisti. Vaikka opinnot veivät paljon aikaa, piti kaksikko huolen siitä että he järjestäisivät säännöllisesti yhteistä tekemistä. Välillä kuherreltiin porealtaalla, ja toisinaan kaksikko saattoi sopia yhteiset lounastreffit asuntolan ruokalassa tai sitten iltaa vietettiin katselemalla elokuvia telkkarin ääressä.

Miika oli kutsunut jälleen Klaaran kylään aikeenaan pyytää naista toisille treffeille, mutta hänen rohkeutensa petti viime hetkellä. Mitä jos uusillakin treffeillä iskisi yhtäkkinen tekemisen puute? Miika päätti turvautua siskoonsa ja pyysi Miiaa juttelemaan Klaaran kanssa ja selvittämään, mitä nainen hänestä todellisuudessa ajatteli. Miiasta veljen suunnitelma oli vähän kummallinen, mutta hän päätti suostua tämän pyyntöön.

Miia asteli reippaasti Klaaran perään ja kopautti tämän olkapäätä.
"Moi, olen Miia, Miikan sisko. Veljeni onkin puhunut sinusta paljon", Miia tiedotti naurahtaen hermostuneesti. Eihän veli oikeasti ollut kertonut hänelle Klaarasta mitään, ja tuntui oudolta tulla vieraan simin juttusille utelemaan henkilökohtaisia asioita.
"Aijaa? En oikein saa hänestä selkoa, sillä minusta hän on jotenkin etäinen seurassani", Klaara kertoi.
"Miika on vain vähän ujo, mutta hän pitää sinusta paljon. Mitä mieltä sinä olet hänestä?" Miia uteli.
"En kai minä hänen puheluunsa olisi vastannut jos en olisi kiinnostunut", Klaara paljasti.

Udeltuaan kylliksi tietoja Klaaralta Miia lähti etsimään veljeään kertoakseen tälle hyvät uutiset, mutta Miikaa ei näkynyt missään. Keittiöön saapuessaan hän kuitenkin bongasi veljensä kokin tamineissa. Ruuanlaitto oli Miikan vastuulla, mutta ei hän yleensä pukeutunut tehtäväänsä varten näin huolellisesti.
"Tämä on valeasu. Kerro mitä sait selville", Miika uteli vähän jännittyneenä.
"Vai valeasu ja kaikki..." Miia mutisi ja kertoi sitten mitä oli saanut Klaarasta irti: Nainen oli selvästi kiinnostunut, mutta hän toivoi Miikan ottavan rohkeammin kontaktia.

Siskon sanoista rohkaistuneena Miika rohkeni Klaaran puheille. Juttu ei kuitenkaan luistanut täydellisesti toisella eikä vielä kolmannellakaan treffikerralla, mutta Miika ei antanut periksi ja ajan kanssa hän tuli viimein vapautuneemmaksi naisen seurassa ja uskalsi pistää rohkeammin pientä flirttiä peliin. Kaksikon välit lämpenivät hitaasti mutta varmasti.

Ruusu oli vihdoin toipunut osakuntaan pyrkimysyrityksensä epäonnistumisesta, ja nainen haaveili yrittävävänsä hakea osakuntaan uudelleen. Mainittuaan asiasta Mirolle ei tämä ollut kuitenkaan yhtä innoissaan tyttöystävänsä suunnitelmista.
"Onkohan tuollainen osakuntahömpötys järkevää? Sehän vie kamalasti aikaakin, miten ehtisit opiskella?" Miro toppuutteli Ruusun suunnitelmia.
"Voin ainakin kepeästi karsia aikaa sellaisen poikaystävän kanssa joka ei kannusta minun unelmiani", Ruusu kivahti ja poistui pöydästä kesken aterian.

^Minä kun yritän käsillä seisomista. .-D

Kun yksi sim aloittaa räppäämisen asuntolan taukohuoneessa innostuvat muutkin pian osallistumaan musisointiin, ja hetken päästä kokoon on saatu oikein kunnon räppiryhmä. Jopa Pekko innostui tällä kertaa kokeilemaan räppäämistä, vaikka normaalisti mies tykkää enemmän soittaa kitaraa harrastusinnostusta ylläpitääkseen.

Neljä vuotta oli tullut täyteen Mirkan ja Pekon opinnoissa, ja kaksikko lampsi yhdessä taksin kyytin todistukset kourassaan. Pekko oli odotetusti valmistunut täydellisin paperein, mutta ei Mirkan päättötodistuskaan sisältänyt montaa huonoa numeroa. Kumpikin odotti jo innoissaan pääsyä unelmiensa alalle opetustyönpariin, ja Mirkalla saattaa olla päällä pienoinen vauvakuume.

Mirkan ja Pekon yhteiseloa yliopiston jälkeen päästäänkin näkemään heti ensi osassa, tässä vähän juonipaljastuksia:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Lisää Mikaliineja torstaini piristykseksi? Mikäpäs siinä *hieroo käsiään yhteen*.
  Onneksi Miikan ja Klaaran alkoi tosiaan viimein sujua siihen hitaaseen mutta varmaan tyyliin, vaikka molemmat kaipasivat hieman rohkaisua ensimmäisten treffien mentyä vähän vähemmän perinteisesti. Kummankohan ihastuksistaan Miia valitsee? saakohan jompikumpi tietää toisesta? Hmm, jännää :D
  Ja Miro, hiss, vaikka et olisikaan samaa mieltä Ruusun kanssa olisit voinut sanoa sen vähän hellemmin. Ei ihme että Ruusu on vähän käärmeissään.

  Ainakin Pekolla ja Mirkalla menee hyvin, ja pikkukuvista päätellen molemmat taitavat pian päästä työuraankin kiinni, huu. Jännityksellä odotamme lisää ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa jos osa toi pientä piristystä päivääsi! .-3 Miikan ja Klaaran suhde lähti vähän hitaammin lämpenemään mutta lähti sitten kuitenkin mikä on pääasia! Muistelen että heillä oli 2-3 sellaista treffikertaa että toiveet yksinkertaisesti loppui heti alkuunsa (katsastus ja maisemanmiellytys-kysymys ovat mielestäni huijausta ja yritän olla käyttämättä niitä) ja treffit eivät olleet kummoiset. Miialla riittää tuota valinnanvaraa, on jotenkin ollut hauska seurata miten hän on tullut romantiikkalisätavoitteensa myötä innokkaammaksi miesten tapailijaksi kun teininä hän ei saanut kerrottua ihastukselleen tunteistaan sitten milllään. Miten se Miro onnistuukin aina muotoilemaan sanansa väärin... Pekolla ja Mirkalla menee tosiaan nyt taas paremmin, hyvin tehty huomioita pikkukuvista. ,-) Kiitos kommentistasi! <3

   Poista
 2. Tänään kuuntelin FOBin Mania-albumia lukumusana. .-D

  Sopi vähän liian hyvin Miikan ja Klaaran tv-treffit Cloen ja Cameronin leffailtaan. .--D Toivottavasti tv-mainoksen aikana ei soinut sama musa mikä bratzeilla. .--DDD Upee toi juustopasta-toive, pakko syödä juustopastaa nyt! .---DDDD Kokkivaleasut ja kaikki. "Sinä tosiaan paneudut työhösi" T. Shane. Hyvä että Miika on vähän vaikeaselkoinen ja salaperäinen, se on hyvä piirre. .-)

  Kauheeta kyllä kun noita kuuntelevia korvia on kaikkialla. .-D Vessa on tosiaan hyvä juoruilupaikka! Luulen että Mirka siirsi sen pettämisenergian Miialle. Miia tavallaan teki syrjiksensä, jotta Mirkan ei tarvitse. Joten Mirkan on turha tässä mitään tuomita, koska yhtälailla hän olisi voinut olla samassa pisteessä. "Laamannisi" xDD Hauska! Ihanaa että Mirka ja Pekko valmistuivat yliopistolta ja Mirkalla on vauvatoiveita! Toivottavasti Pekko ei keskity taas vaan työntekoon ja jättää Mirkan ja tulevat lapset vähemmälle huomiolle...

  Hyvä että Ruusulla menee paremmin, vaikka Miro hänen unelmiaan ei vieläkään tue... Jos Ruusu ei tukea unelmilleen eikä toteuta niitä, hänestä tulee onneton, eikä hänestä ole silloin iloa Mirollekaan. .-/ Hyvä Ruusu, hae osakuntaan uudestaan! Kyllä ne koulujutut järjestyy vielä. .-) Mitä sitten vaikka jäisi koeajalle? (Pelaajan vuoksi tietty toivotaan ettei niin käy!) Muuten Miro ja Ruusu tulevat niin hyvin toimeen.

  Hauskaa päivää! .-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munki pitäis pitkästä aikaa kuunnella taas Mania läpi *ihailee levyn 55% alennusta cdon.comissa*. Ei kamala se lahjojenjakomusiikki, miten se voikin olla niin huvittava? XDD Huvitti kyllä kun Miika alkoi kesken treffien haaveilla juustopastan syömisestä, no ainakin sen pystyi toteuttamaan. .--D Miika on kyllä vähän random noine toiveineen ja kokkivaleasuineen, ettei vaan kadonneen kokin jatkuva paikkaaminen ole saanut hänen päätään sekaisin ja Miikalle tulee joku "ruuanlaittomielenhäiriöpakkomielle", Shanen kommentti sopisi ainakin hyvin tilanteeseen. .-D Poikavaltaisessa asuntolassa tyttöjenvessassa on tosiaan mukavan rauhallista juoruilla. .-D Vai sellaista pettämisenergian siirtoa, mitähän Miia sanoisi jos tajuaisi Mirkan olevan "syyllinen" hänen tekoihinsa? .-D Hyvä että laamanni viihdytti. .--D Mirkalla olisi tosiaan jo haaveita tulevaisuuden varalle, toivottavasti Pekolta liikenee aikaa perheelle! Totta, Mirolla ja Ruusulla on hyvät hetkensä mutta sitten Miro ei vaan tajua välillä loukkaavansa Ruusua lyttäämällä tämän haaveet. .-/ Katellaan josko Ruusu yrittää osakuntaan hakemista vielä uudelleen poikaystävän vastusteluista huolimatta. ,-) Kiitos, pitääkö mun nyt toivottaa sit hyvää yötä vai mitähän..? .-D Kiitos taas hauskasta kommentista! .-D <3

   Poista