lauantai 2. helmikuuta 2019

Veijari, osa 124: Romanttinen illallinen

Aiemmat osat löytyvät täältä.

Osa syntyi näiden biisien soidessa:
Backstreet Boys - All I Have To Give --- Happoradio - Puhuit Linnuista --- Adam Lambert - Kickin' In --- Fall Out Boy - Centuries --- Good Charlotte - Keep Your Hands Off My Girl --- Freaky Fortune ft. Risky Kidd - Rise Up --- Backstreet Boys - I'll Never Break Your Heart --- Simple Plan - I Can Wait Forever --- Adam Lambert - Fever --- Backstreet Boys - It's Christmas Time Again --- We The Kings ft. Demi Lovato - We'll Be A Dream --- Mika - Any Other World --- Simple Plan - Opinion Overload --- Adam Lambert - Underneath --- Anna Eriksson - Lähden Lentoon --- Happoradio - Olette Kauniita --- Happoradio - Sinun Vaikka Hajoat


Jimin ja Toinin aikoinaan sokkotreffeillä yhteen saattanut Linda piipahti uudelleen vieraisille, ja hän ilahtui kovasti tajutessaan Toinin olevan yhä maisemissa.
"Luulin että viipyisit täällä vain pari päivää", Linda totesi.
"Niin sen pitikin mennä, mutta tunteet ottivat vallan ja Jimi pyysi minua jäämään", Toini selitti. Linda oli iloinen ystävänsä puolesta.


Myöhään venyvät alientähyilyt verottivat Jimin voimia, ja joskus mies asteli vain muutaman tunnin yöunien voimin ulkona tööttäilevään työkyytiinsä. Energian puutetta ei katsottu hyvällä Jimin työpaikalla, ja hän olikin nyt junnannut jo hyvän tovin opetusalan aloitustasolla leikkikentän valvojana.

Toini tunsi välillä itsensä yksinäiseksi Jimin ollessa päivät töissä ja yöt mies käytti alientähyilyynsä. Sentään Månster-koiruli piti Toinille seuraa, mutta vanhus kaipasi kovasti Jimiä jolta ei tuntunut nykyään löytyvän ollenkaan aikaa Toinille.


Toini päätti mennä Jimiä vastaan tämän saapuessa töistä, josko mies sitten muistaisi hänenkin läsnäolonsa. Odotellessaan Jimiä Toini jutusteli Taika-teinin kanssa. Vihdoin Jimin kimppakyyti kaarsi pihaan, mutta Toinin harmiksi Jimi oli tuonut työkaverinaan raskaana olevan Sanelman, ja Jimi tuntui olevan kovin kiinnostunut kollegansa maha-asukista.

Toini päätti ottaa asian puheeksi seuraavana aamuna ennen Jimin töihin lähtöä.
"Ymmärrän että haluat lapsen ja että raskaana olevan työtoverisi seura on varmasti mieluisaa, mutta olen jäänyt aivan varjoon! Olen pahoillani että olen liian vanha hankkimaan lapsia, koska sitähän sinä  eniten tunnut haluavan", Toini murehti.
"Usko jo ettei ikäsi ole minulle ongelma! Anteeksi etten ole huomioinut sinua tarpeeksi", Jimi pahoitteli ennen kuin säntäsi kimppakyytiinsä.

Jimi yllättyi suuresti törmätessään biologiseen äitiinsä Mantaan. Miten äiti oli löytänyt hänet vaikka Jimi oli muuttanut kenellekään kertomatta Belladonnan poukaman kaupunkialueelta Kaunialaan?
"Äidit tietävät kaikenlaista", Manta vastasi silmää iskien Jimin ihmetellessä asiaa ääneen. Jimi kertoi uudesta elämästään Toinin kanssa, ja Manta oli iloinen poikansa puolesta. Mantan piti kuitenkin pian jo palata takaisin kotinaapurustoonsa, joten Jimi tuskin tapaisi äitiään kovin usein.

Jääkaapista oli ruoka loppu, ja Toini oli alkanut tilata itselleen pikaruokaa syötäväksi, kokkaus kun ei ollut niinkään hänen vahvuuksiaan. Jimi ei edes tuntunut huomaavan jääkaapin tyhjenemistä, sillä mies vietti edelleen kaiken aikansa töissä, teleskoopilla tai nukkuessa. Siivotessaan kiinalaisruokien jämiä Toini mulkoili vieressä tanssahtelevaa Sanelmaa, jonka Jimi oli taas kutsunut kylään...


Lopulta Toini päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä. Jimin tullessa töistä kotiin seuraavana päivänä marssi Toini päättäväisesti miestä kohti.
"Olen varannut meille pöydän Viiva-nimisestä ravintolasta, eikä sinulla ole oikeutta kieltäytyä ateriasta", Toini saneli ehdot.
"En missään nimessä jättäisikään tätä väliin", Jimi vastasi hymyillen.

Kaksikko matkasi taksilla Viivaan, ja ravintolapäällikko johdatti heidät pöytään. Jimi katseli ympärilleen ja totesi paikan olevan laadukas ja hienostunut ravintola. Toini oli todellakin pistänyt parastaan yllättääkseen miehen.


Ateria sujui varsin romanttisissa merkeissä, ja ilmassa oli koko ajan pientä flirttiä kun Toini tarjosi piiraastaan maistiaista Jimille tai kun Jimi lähetti Toinin suuntaan lentosuukkoja. Kahdenkeskinen aika herkullisen aterian äärellä oli juuri sitä mitä kumpikin oli kaivannut, ja heidän suhteensa lähti suorastaan uuteen kukoistukseen tämän pienen arjesta irtioton myötä.

Kaikki sujui hyvin siihen asti kunnes tarjoilija saapui noutamaan tyhjiksi syötyjä lautasia pöydästä.
"Saisiko teille ja äidillenne olla vielä jotakin jälkiruokaa?" tarjoilija kysyi Jimiltä. Toini oli vetää juomansa väärään kurkkuun. Ihan kuin hän ei stressaisi suhteen ikäeroa jo valmiiksi...
"Ei kiitos, minä ja rakastettuni emme tarvitse enää mitään", Jimi oikaisi kovaäänisesti tarjoilijan väärinkäsityksen. Tarjoilia vilkaisi silmät pyöreinä kaksikkoa ennen kuin kipitti pois paikalta.

"Ei sinun olisi tarvinnut nolata itseäsi... Ymmärrän kyllä jos haluat pitää julkisella paikalla kulissia jossa olemme äiti ja poika", Toini selitti.
"Älä edes puhu tuollaisia. Minä rakastan sinua, enkä todellakaan halua peitellä asiaa", Jimi vastasi. Toini oli niin liikuttunut Jimin sanoista ettei aluksi edes huomannut miehen pöydälle laskemaa korurasiaa.

"Mitä sinä...!" Toini aivan mykistyi avattuaan rasian, josta paljastui kihlasormus.
"Haluan mennä naimisiin kanssasi. Olet unelmieni nainen ja haluan että tiedät sen", Jimi sanoi ja seurasi hymyillen miten Toini asetti sormusta innosta vapisevin sormin paikoilleen. Tietenkin Toini suostui kosintaan, tästä hän oli haaveillut jo pitkään muttei uskonut asian olevan mahdollista.

Ilta oli jo ehtinyt hämärtyä kaksikon poistuessa ravintolasta. Odotellessaan taksia Jimi kaappasi yhtäkkiä Toinin käsivarsilleen ja suuteli tätä intohimoisesti. Toini murehti hetken mitä ympärillä olevat simit heistä ajattelivat, mutta lopulta hän päätti antautua Jimin vietäväksi.

Taksimatka kotiin oli suorastaan tuskaisen pitkä, sillä kumpikin olisi halunnut jo päästä jatkamaan äskeistä muhinointikohtausta pidemmälle. Lopulta kaksikko makasi vuoteella vähentäen päällään olevavia vaatekertoja.


Myllättyään tarpeekseen lakanoiden välissä kaksikko jäi lopulta vain tuijottamaan toisiaan. Jimi puristi Toinin kättä tunteakseen kihlasormuksen vanhuksen sormessa. Illan tapahtumat olivat puolestaan osoittaneet Toinille, että Jimi todella rakasti häntä sellaisena kuin hän oli, eikä vanhuksen tarvitsisi hävetä itseään.

Juonipaljastuksia seuraavasta Veijareiden osasta:

  

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Oi, hyvä että Jimi viimein rohkaistui kosimaan Toinia! Ehkä Toinikaan ei tosiaan enää kihlojen jälkeen jaksa syytellä itseään siitä, että ihastui itseään nuorempaan mieheen.
  Onneksi Toini uskalsi viedä poikaystävänsä illalliselle, pääsee Jimikin tosiaan välillä irti töistään ja alienlapsien havittelusta.

  Manta ja Lindakin saivat oman osasta osasta, hyvä hyvä. Ehkä Toini oppii sietämään Sanelmaakin, nyt kun tietää ettei Jimi havittele ketään muuta? Ensi osan juonipaljastuksetkin vaikuttavat lupaavilta, huu :o

  P.S. Kolumni Garpissakin on jotain uutta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voipi tosiaan olla että kihlojen myötä Toini ei ole enää niin epävarma hänen ja Jimin suhteesta, ja ehkä hän oppisi viimein sietämään myös Sanelmaa, toivotaan ainakin! Illallisella oli tosiaan paljon hyviä vaikutuksia. ,-) Juonipaljastuksista on tosiaan bongattavissa yksi vähän isompi tarinan käänne, eheh. ,-D Ooo, täytynee vierailla Garpien puolella pian tutkiskelemassa mitä on tarjolla! Kiitos kommentista. .--)

   Poista