maanantai 18. maaliskuuta 2019

Veijari, osa 126: Vaaleanpunaiset raskausvaatteet

Aiemmat osat löytyvät täältä.

Osa syntyi näiden biisien soidessa:
Anna Eriksson - Maailma Palelee --- Adam Lambert - Naked Love --- Adam Lambert - Underneath --- Happoradio - Che Guevara --- Stepa - Lastenlaulu --- HSM 3 - Scream --- Lovex - Bleeding --- Fergie ft. Q-Tip, GoonRock - A Little Party Never Killed Nobody --- Adam Lambert - Pick U Up --- Twaimz - The Crush Song --- Good Charlotte - I Don't Want To Be In Love --- Eric Saade - Someone New --- Felipe Santos ft. Cali & Dandee - Olvidarte


Vaikka Jimin oli alunperin tarkoitus viettää raskausaikaa kotona oli perheen rahatilanne kuitenkin sen verran alhainen että Jimin täytyi välillä poiketa töissä. Työtoverit ja oppilaat suhtautuivat kuitenkin Jimin miesraskauteen hyvin. Ruokatunnit olivat Jimistä parasta kun hän ja Sanelma täyttivät lautasensa kukkuroilleen ruokaa ja keskustelivat vauvajutuista.

Månster suhtautui aluksi vähän nihkeästi perheen uuteen koiraan ja saattoi murista Siirille jos tämä leikki Månsterin lempipuruluulla tai tunki päänsä liian lähelle koirien kilpaillessa vastatäytetystä ruokakulhosta. Toini piti kuitenkin huolen siitä ettei koirakaksikon välille tullut mitään suurempaa eripuraa komentamalla koiria välillä leikkimään keskenään.

Jimi käveli hermostuneena edestakaisin pihalla. Tämä olisi tärkeä päivä, sillä hän ja Toini menisivät pian naimisiin! Jimi asteli jännittyneenä palmun viereen asetetun vihkikaaren luokse, ja samassa mies huomasi maassa rehottavan valtavia rikkaruohoja. Jimi kumartui niin alas kuin raskausmaha vain jousti ja sai nyppäistyä rumat piikkikasvit pois pilaamasta maisemaa. Kaiken täytyi olla tänään täydellistä.


Juhlavieraiden viimein saavuttua oli aika aloittaa häätoimitus. Jimi seisoi vihkikaaren alla, ja hetkeä myöhemmin Toini liittyi miehen rinnalle. He katsoivat toisiaan hymyillen ja aloittivat sitten vihkivalojensa lausumisen. Vieraat taputtivat kohteliaasti Jimin ja Toinin vaihtaessa sormuksia.

Jimi väsähti täysin vihkitoimituksen aikana, ja mies ilmoitti kömpivänsä yläkertaan pienille päiväunille. Olisi tietysti ollut hauska jäädä juttelemaan vieraille ja ennen kaikkea juhlia yhdessä Toinin kanssa heidän hienoa päiväänsä, mutta maha-asukki oli vienyt kaikki Jimin voimat (ja silläkin saattoi tietysti olla jotain tekemistä, että Jimi oli jännityksissään valvonut koko edellisen yön odottaessaan hääjuhlia).

Jimin mentyä häävieraiden viihdyttäminen jäi siis kokonaan Toinin vastuulle. Vanhus paikansi vieraiden joukosta hyvän ystävänsä Lindan, joka oli alkujaan saattanut Jimin ja Toinin yhteen järjestettyään heidät sokkotreffeille. Linda onnitteli ystäväänsä ja Toini jaksoi yhä kiitellä ystäväänsä siitä että Linda oli aikoinaan esitellyt hänet Jimille.

Jimi havahtui päikkäreiltään hereille vasta auringon laskettua. Hän olisi muuten jatkanut uniaan, mutta nälkä kurni vatsassa jo sen verran että mies päätti käydä katsomassa olisiko juhlista jäänyt jotain ruuantähteitä hänelle syötäväksi. Laskeutuessaan portaita alakertaan Jimi huomasi Toinin hoitavan jotain asiaa puhelimen välityksellä.

Jimi nappasi jääkaapista salaattilautasen, ja Toini liittyi miehen seuraan lopetettuaan puhelun.
"Arvaas mitä! Minä varasin meille häämatkan", Toini ilmoitti hymyillen leveästi. Jimi ei kuitenkaan ollut asiasta niin innoissaan, sillä heillä ei ollut paljoa rahaa, ja raskauskin verotti niin paljon miehen voimia...
"Älä sure, matka on vasta parin viikon päästä. Lennotkaan eivät maksaneet paljoa kun varasin liput etukäteen", Toini selitti, mikä sai Jimin hieman rauhoittumaan.

"Toivotaan vielä että vauva ehtii ennen lomaa synt..." Jimin lause jäi kesken miehen tuntiessa polttavaa kipua vatsassaan. Jimi kompuroi tuolilta ylös mahaansa pidellen ja arveli synnytyksen käynnistyneen, juuri kun hän oli asiasta puhunut. Toini antoi Jimin hoitaa synnytyksen itsekseen, ja vanhus jatkoikin kaikessa rauhassa salaattinsa syömistä Jimin ulvoessa kivusta.


Toini sai lautasensa tyhjäksi samaan aikaan kun Jimin käsivarsille tupsahti pieni vihreä vauva, joka tuijotti isäänsä suurilla mustilla silmillään. Jimi katseli ihmeissään vauvaa, isäksi tuleminen oli jotain aivan uskomattoman hienoa. Alienvauva nimettiin Eeroksi.

Jimi ihastui pieneen vauvaansa ensisilmäyksellä. Hän painoi Eeron rintaansa vasten ja silitti hennosti vauvan paljasta selkää ja päälakea. Pikkuinen kuolasi ja jokelsi tyytyväisenä tuntiessaan olevansa hyvissä käsissä.

Jimi halusi pitää Eeron lähellä, joten pikkuisen kehto sijoitettiin samaan makuuhuoneeseen missä Jimi ja Toinikin nukkuivat. Toini ei tosin ollut niin mielissään kun Eero alkoi parkua keskellä yötä, mutta Jimi oli aina valmiina rientämään hoitamaan pikkuista.

Toini ei saanut enää unta, joten hän päätti nousta ylös lukemaan kirjaa. Muutenkaan ei menisi enää kauaa kun heidän lentokenttäkyytinsä saapuisi. Toinin järkytykseksi Jimi kuitenkin ilmoitti harkitsevansa jättävänsä lomamatkan väliin, sillä Eero oli vielä kuitenkin niin pieni ettei Jimi olisi halunnut jättää tätä lastenhoitajan käsiin.

Toini onnistui kuitenkin ylipuhumaan Jimin hullut puheet. He todellakin olivat ansainneet pienen irtioton arjesta, eikä loma sitä paitsi kestäisi kuin muutaman päivän verran. Toini istui jo taksin kyydissä Jimin vielä huudellessa lastenhoitajalle ohjeita vauvan hoitoon liittyen. Eero oli Jimin mielessä vielä taksille kävellessä ja miehen olisi koko ajan tehnyt mieli kääntyä takaisin, mutta lopulta hän pakotti jalkansa astumaan taksiin.

Monen tunnin lentomatkan jälkeen Toini ja Jimi olivat viimein saapuneet lomakohteeseensa vuoristoon. Jimi kaivoi heti kiikarit esiin toiveenaan tehdä mielenkiintoisia lintubongauksia Toinin tallustaessa vuokramökin avaimen lunastuspaikkaa kohti.

Toini astui puiseen mökkiin ja kilautti vastaanottotiskillä olevaa kelloa. Hetken päästä paikalle asteli vastaanottovirkailija, joka pyysi Toinilta allekirjoituksen mökin vuokrausta koskevaan asiakirjaan. Toini raapusti nimmarinsa vastaanottovirkailijan osoittamaan kohtaan, ja vastapalvelukseksi mies ojensi vanhukselle vuokramökin avaimen.


Toini asteli reippaasti ulos mökistä malttamattomana heidän majapaikkansa näkemisestä. Jimi oli puolestaan saanut jo tarpeekseen lintujen tarkkailusta, ja nyt hän jutusteli paikallisen miehen kanssa. Mies opetti parhaillaan Jimille paikallista tervehdystapaa, johon kuului kova karjaisu ja rinnan takominen. Jimi oli innoissaan oppimastaan taidosta, nyt hän tekisi paikallisiin varmasti vaikutuksen!

Kerrankin Veijareilla nähdään jotain muutakin matkailua kuin pelkkää Twikkii-saarta. Ensi osassa on sitten enemmän lomakuulumisia, kuten juonipaljastuksistakin näkee. .-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Veijareiden osasta:

  

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Julma Toini, syö vain kun toinen koettaa synnyttää vieressä :D No ei vaineskaan, hyvä että Toini sai Jimin suostuteltua lomalle raskautensa jälkeen. Hääjuhlatkin olivat varmasti verottaneet Jimin voimia vielä lisää, ja ehkä lastenhoitaja tällä kertaa osaa asiansa... Kyllä Eero varmaan pärjää :3

  Kolmijärvi voi tosiaan tuoda mielenkiintoista vaihtelua Veijareiden Twikkii-saaren perinteeseen, mutta jotenkin tuntuu että Jimin sukupolvi Veijareissa on muutenkin koettanut hieman rikkoa vanhoja perinteitä. Vaihtelu virkistää ja niin edelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ehkä Toini ajatteli että kun alienvauva on Jimin ns. soololapsi niin selviytykööt synnytyksestäkin omin avuin. .-D Pieni loma on tosiaan paikallaan, saa Jimi vähän lepäiltyä raskauden jäljiltä. .-) Toivotaan että lastenhoitajaan voi luottaa ja Eero selviää hengissä. .-D Tuli tälle koneelle asennettua Kaunialaan kaikki kolme lomakohdetta niin on enemmän valinnanvaraa lomailussa. ,-) Hyvä huomio, Jimin tie perijäksi ja muutenkin tapahtui poikkeuksellisella tavalla, on kyllä tullut perinteisiin vaihtelua. .-D Kiitoksia kommentin jättämisestä! .-3

   Poista