lauantai 4. toukokuuta 2019

Veijari, osa 128: Kaikki loppuu aikanaan

Aiemmat osat löytyvät täältä.

Osa syntyi näiden biisien soidessa:
AJ McLean - Useless --- Take That - Rule The World --- Alexander Rybak - Leave Me Alone --- Paulina Rubio - Ni Una Sola Palabra --- 51 Koodia - Mustat Sydämet --- Eric Saade - Made Of Pop --- Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - Midnight Gold --- Enrique Iglesias ft. Pitbull - I'm A Freak --- Cris Cab - Englishman In New-York --- Backstreet Boys - Incomplete --- Neljä Ruusua - Ensi-ilta --- Krista Siegfrids - Marry Me --- Zdob si Zdub - So Lycky --- Happoradio - Ahmat Tulevat --- Simple Plan - Ordinary Life


Viimeinen lomapäivä koitti, ja Jimi ja Toini miettivät päivän ohjelmaa jälleen yhteisellä vessareissullaan. Jimi ilmoitti haluavansa oppia paikallisen hieronnan ja Toinia puolestaan kiinnosti ottaa päivä rennosti kuumassa lähteessä löhöillen, joten kaksikko päätti suunnata läheiseen kylpylään missä kumpikin aktiviteetti onnistuisi.


Jimi ja Toini liittyivät erään toisen turistipariskunnan joukkoon ja yhdessä he kulkivat jalkaisin kylpylälle. Jimin ollessa hierottavana oli Toini mennyt muiden turistien kanssa kuumaan lähteeseen. Lämmin vesi tuntui ihanalta, varsinkin kun talvea kohti kulkeva syysilma osasi olla välillä varsin viileä.

Toinin löhöillessä lähteessä oli Jimi puolestaan päässyt hierojan käsiteltäväksi. Hän pyysi hierojaa selittämään tarkasti tekemiään liikkeitä, jotta Jimi voisi ottaa sitten myöhemmin uudet opit käyttöönsä. Keskittyminen oli kuitenkin välillä vaikeaa, sillä vuoristolaishieronta oli varsin raju otteiltaan, ja Jimi sai purra huultaan hampaat irvessä ettei olisi alkanut karjua kivusta. Rajusta käsittelystä huolimatta Jimi tunsi hartioissaan ihanan vapautuneen ja pehmeän tunteen hieronnan päätyttyä.

Hieronnan jälkeen Jimi päätti kaivaa jälleen kiikarinsa esiin tähyilläkseen vuoristossa bongattavia erikoisia lintulaleja. Toini päätti puolestaan kokeilla vielä kerran onneaan salatontille vievän kartan etsimisessä. Kuopasta alkoi kuitenkin yhtäkkiä lentää vettä, joka oli ilmeisesti lähtöisin vieressä olleesta kuumasta lähteestä. Toini ja Jimi päättivät hipsiä pois paikalta vähin äänin ja jättää lähteessä olevan turistikaksikon ihmettelemään keskenään sitä kuinka lähde yhtäkkiä tyhjenisi...

Jimi ja Toini riensivät kylpylän saunaan. Toiniakin alkoi jo enemmän naurattaa hänen äskeinen mokansa, ja kaksikko hihitteli asialle hyvän tovin. Jimi ja Toini olivat asettuneet istumaan lauteille pidemmän välimatkan päähän, mutta Jimi hivuttautui vähitellen lähemmäksi Toinia kiskaisten pyyhkeen pois tämän ympäriltä. Toini maksoi samalla mitalla takaisin, ja pian tunnelma kuumeni saunassa entisestään.

Ilta oli jo ehtinyt pimentyä Jimin ja Toinin astellessa saunasta höyryävän saunasession jälkeen. Välillä Toini mietti oliko hän liian vanhaa tämmöisiin tempauksiin, mutta Jimin seurassa mieli ja toiminnot tuntuivat nuortuvan ihan automaattisesti. Kaksikko päätti tanssahdella hetken aikaa kylpylän pihalla ennen kuin he suuntasivat seuraavalle tontille.


Kaksikko päätti pysähtyä pällistelemään suurta satoja vuosia vanhasta puusta leikattua nähtävyyttä. Kaarnasta ja vuosirenkaista näki kaikenlaisia kiinnostavia käänteitä puun historiasta. Vuorirenkaiden katselu alkoi kuitenkin pian maistua puulta, joten kaksikko suuntasi lähistöllä olevalle retkeilyalueelle paistamaan makkaroita. Aarrekartan metsästystäkin jatkettiin, ja vihdoin kauan etsitty paperikäärö löytyi!

Jimillä ja Toinilla ei ollut enää paljon aikaa loman päättymiseen, mutta he halusivat silti käydä nopeasti vilkaisemassa kartan osoittamaan paikkaa. Kartta johdatti heidät metsän keskellä olevalla talolle, jossa asusti kummallinen karvainen kaveri. Toini ei uskaltanut ottaa hirviöhalia vastaan, mutta kolmikolla oli hauskaa vesisotaleikin parissa.

Aamun sarastaessa Jimi ja Toini rämpivät märkinä ja väsyneinä takaisin hotellille kirjautuakseen ulos huonestaan aka vuokramökistään. Vastaanottovirkailija ja siivooja vilkuilivat haisevaa Jimiä vähän kummissaan, mutta Jimi ei jaksanut välittää mitä muut hänestä ajattelivat.

Pitkän lennon jälkeen kaksikko oli jälleen kotona. Toini oli väsynyt matkaamisen jäljiltä ja kömpi ensimmäiseksi sänkyyn nokosille, mutta Jimi sen sijaan riensi tervehtimään pientä alienlastaan. Lomalla oli kyllä ollut hauskaa, mutta Jimi oli onnellinen siitä että oli päässyt taas Eeron luokse.


Toinikin oli ajan saatossa kiintynyt pieneen alienvauveliin ja osallistui mielellään tämän hoivaamiseen. Toinin apu tulikin tarpeeseen, sillä Jimille tuotti välillä vaikeuksia yhdistää isyys ja ura. Eerolla oli paha tapa valvottaa Jimiä öisin, ja mies ei tehnyt kovin hyvää vaikutusta työpaikalla saapuessaan parin tunnin yöunien jälkeen aloittelemaan työpäiväänsä.

Jimi palkkasi työpäiviensä ajaksi lastenhoitajan pitämään huolta Eerosta. Toinista moinen oli silkkaa rahantuhlausta, sillä hän oli kotosalla kaikki päivät ja olisi ihan hyvin ehtinyt pitää huolta miehensä lapsesta. Jimi oli perustellut lastenhoitajan palkkaamista sillä, ettei Eero rasittaisi Toinia liikaa, mutta Toini arveli ettei Jimi luottanut häneen.

Toini päätti avautua asiasta ystävälleen Lindalle.
"Jimi on nähnyt kun hoidan Eeroa. En ymmärrä miksei hän luota minuun", Toini valitti.
"Miehelläsi on varmasti vain hyvät tarkoitusperät. Olethan sinä jo varsin iäkäs, joten parempi ettet rasita itseasi liikaa", Linda huomautti.
"Minäkö muka liian vanha!" Toini kimpaantui Lindan tuodessa hänen ikänsä esille.


Kesken ystävysten juttutuokion Toinin rintaa alkoi kuitenkin yhtäkkiä puristaa ja hänen katseensa sumeni. Linda tajusi ettei kaikki ollut kunnossa, ja Viikatemiehen saapuessa paikalle nainen purskahti itkuun. Linda katsoi miten Viikatemies tarrasi Toinia kädestä luisevilla sormillaan ja pakotti vanhuksen mukaansa. Toinin kasvoilla oli murheellinen ilme, sillä hän ei olisi halunnut lähteä vielä.

Jimin palattua muutamaa tuntia myöhemmin töistä Linda selitti mitä Toinille oli tapahtunut. Jimi ei tahtonut uskoa asiaa todeksi, mutta tietokonepöydälle asetettu uurna oli vedenpitävä todiste siitä että Toini oli poissa.

Jimi hyvästeli Lindan, sillä hän halusi olla nyt yksin. Mies seisoi usean tunnin ajan Toinin uurnan edessä surkutellen kuolleen vaimonsa kohtaloa. Tuntui kamalalta menettää rakas sim. Kyllähän Jimi oli tiedostanut Toinin ikääntyvän nopeammin, mutta hän ei silti odottanut eron koittavan näin pian. Nyt hänen olisi selvittävä kahdestaan Eeron kanssa.

Juonipaljastuksia seuraavasta Veijareiden osasta:

  

♦ Kasa

2 kommenttia:

  1. Voi, tämän parin taru oli sitten lopussa :( Onneksi sekä Linda että lastenhoitaja olivat olleet paikalla, ja Linda pystyi myöhemmin selittämään asian Jimille. Ehkä Jimi kuitenkin pärjää yksinhuoltajana? Vaikka juonispaljastusten toien kuva näyttää viittaavan siihen ettei se ihan helppoa olisi (ja kolmas siihen, ettei Jimi kauan yksinhuoltajan välttämättä pysy :o).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, Jade on käynyt täällä! Joo, en jotenkin odottanut Toinin menehtyvän näin pian vaikka hän Jimiä vanhempi olikin, mutta silti. .-/ Kerrankin lastenhoitajan läsnäolosta oli hyötyä! Hienosti siellä tehdään tulkintoja juonipaljastuskuvien pohjalta. ,-D Kiitoksia kommentin jättämisestä! .-)

      Poista