perjantai 5. heinäkuuta 2019

Camp Rock, osa 13: Häiriköintiä

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Sen jälkeen, kun Shane oli laittanut liikkeelle huhun, jonka mukaan hän etsii huippulahjakkaan äänen omistajaa, alkoi toiveikkaita tyttösiä pyörimään hänen ympärillään edellisiäkin tottumuksiaan enemmän. Eräänä rauhallisena aamuna Lola päätti suoda Shanelle pienen yllätyksen lauleskelemalla pojan mökin ikkunan alla.
-Nyt, nyt bileet alkaa
Tule, tule mukaan vaan

Lola kurkkasi ovessa olevasta ikkunasta ja havaitsi Shanen vielä nukkuvan. Se ei lannistanut Lolan energistä mieltä, ja tyttö alkoi kailottaa entistä kovemmin, jotta Shane varmasti kuulisi hänen upean äänensä. Ehkä hän olisikin Shanen etsimä tyttö, sitä ei voinut koskaan tietää!
-Nyt, nyt bileet alkaa
Mitä odotat siis?

Lola oli korottanut ääntään vähän turhankin kovalle, kun Shane heräsi inhottavaan mölyyn hiukan hämmentyneenä. Äreänä aamu-unien keskeytyksestä Shane painautui takaisin tyynyynsä ärsyyntyen yhä vain jatkuvasta laulun lurituksesta, joka ei meinannut toivomallakaan lakata!
-Nyt hei, nyt bileet alkaa

---

Heti aamiaiselle tullessaan Shane joutui jäämään jonkun toisen innokkaan fanin laulun kuuntelijaksi. Shanea alkoi ahdistaa nopeasti tytön yli-energiset pomput ja loikat.
-Nyt hei, nyt bileet alkaa

Shane alkoi jälleen ärtyä keskeytettyjen unien ja kurnivan vatsan jäljiltä, ja hän alkoi muutenkin saada tarpeekseen random-tytön säälittävästä yrityksestä olla yhtä hyvä kuin mysteerilaulaja. Shane lähti vaivihkaa kävelemään tytön ohi yrittäen olla loukkaamatta tätä.
-Nyt hei
Tule, tule mukaan vaan

Vaikka Shane oli jo lähtenyt, tyttö jatkoi esitystään täysin siemauksin ja huudahti Shanen perään lisää laulua:
-Mitä odotat?
---

Sama kaava toistui seuraavien päivien ajan, ja milloin mistäkin esiin loikkasi huippu esiintymisenhaluisia nuoria. Eräänä päivänä Shane sai eteensä hyvin voimakasäänisen tytön, joka esitti bilepiisiä rajun kitaran säestämänä.
-Anna palaa, tee se salaa
Hetken kuuntelun jälkeen Shanen päätä alkoi pahemman kerran kivistää liian tulinen esitys, minkä takia Shane joutui vaivihkaa tukkimaan korviaan. Onneksi tyttö oli niin oman esityksensä lumoissa, ettei huomannut Shanen epäkohteliasta käytöstä.
-Meno on mitä ankarin

Shane sai jäädä odottamaan kappaleen loppumista vielä pitkäksi ajaksi, mikä tuotti vielä enemmän päänvaivaa. Shane luuli päänsä poksahtavan ihan millä hetkellä hyvänsä.
-Nyt mennään, nyt kerro mistä
Löydän sen sankarin
---

Lopulta Shane ei uskaltanut enää edes poistua mökistään pelätessään hullujen laulajatyttöjen esityksiä. Shanen surffatessa netissä hän yllättäen sai kuitenkin eräänä päivänä sähköpostin, jossa oli linkki videoon, jonka Shane epähuomiossaan painoi päälle. Kaiuttimesta alkoi kantautua taas reipasta säveltä, jota Shane oli saanut kuunnella viime päivinä jo ihan kyllästymiseen asti.
-Nyt hei, nyt bileet alkaa

Shane katsoi hyvin väsyneenä esitystä, eikä voinut olla muistelematta sitä ihanaa rauhaa, joka hänellä oli ollut ennen typerän juorun liikkeellelaittoa. Shane mietti, milloin hän tulisi löytämään etsimänsä äänen. Samaan aikaan linkki soitti sointuja, ja Shanen teki tiukkaa kuunnella moista.
-Tule, tule mukaan vaan
Nyt hei, nyt bileet alkaa
---

Eräänä päivänä Shane yritti karata innokkaita tyttöjä rannalle. Hän onnistuikin livistämään takaoven kautta ulos, ja hän sai pulikoida rannalla rauhassa. Noustessaan uimatikkaita pitkin ylös vedestä päätti Shane tulla joskus toistekin rannalle kaivatessaan rauhaa.

Shane ei kuitenkaan huomannut kolmea tyttöä, jotka olivat tunnistaneet jo kaukaa vedestänousijan Shaneksi. Tytöt tietenkin olettivat, että Shane ilahtuisi heidän esityksestään.
-Ja koskaan niitä lopeteta ei 

Shane kauhistui huomattuaan lähestyvän tyttölauman edessään. Miten hän ei ollenkaan kuullut näiden tuloa? Kolmikko pysähtyi Shanen eteen ja alkoi laulaa yhteen ääneen.
-Nyt sua ääni tää kutsuu

Tytöt jatkoivat laulamistaan suu ammollaan, ja moniääninen harmonia kajahteli ilmassa. Silti Shane tunsi saaneensa jo heti tarpeekseen. Hän oli nimen omaan hiippaillut uimaan, jotta saisi olla hetken yksikseen ilman äänietsintöjä.
-Se kantaa saa sut taivaisiin


Shane päätti livistävänsä tilanteesta. Shane lähti juoksujalkaa hyppylaudalle ja lennähti veteen hyvin loiskahtavasti, vaikka hän oli uinut juuri äsken. Kolme laulajatyttöä näyttivät järkyttyneen ihmettyneinä, ja he vilkuilivat toisiaan miettien, mitä tulisi tehdä. Ei tilanne tainnut sujua suunnitelmien mukaan. Äskeisen tapahtuman jälkeen seuraava säe tuntui epäjärkevältä tähän tilanteeseen.
-Etkä pääse sä karkuun

Tilanne riistäytyi käsistä niin, että lopulta kaikkialle, minne Shane meni, ilmestyi perään pitkä jono tyttöjä, jotka olivat varmoja Shanen pitävän näiden äänistä. Caitlyn ja Mitchie sattuivat kävelemään eräänä aamuna erään "laulukoe"-paikan ohi. Kieltämättä näky oli aika huvittava.
-Etkö aio käydä jonoon? Caitlyn kysäisi Mitchieltä, hän kun itse ei laulanut.
-En se ole minä. Usko pois. Hän ei ole kuullut minun laulavan, Mitchie tokaisi kevyesti. Niin kaksikko lipui pois paikalta keskustellen seuraavassa hetkessä aivan jostain muusta.
---

Eräänä päivänä Shanella oli käynyt hyvä tuuri, kun hän oli vihdoin löytänyt loistavan piilopaikan kanootin takaa. Valta osaa leirin tytöistä oli kuunneltu, ja juoru oli vihdoin laantumassa. Shane tunsi olonsa rentoutuneeksi, vaikka häntä harmittikin, kun hän ei ollut löytänyt tietyn äänen omaavaa tyttöä. Shane ei kuitenkaan piitannut moisesta sillä hetkellä, vaan hän käytti hiljaisuuden itselleen ja lauluilleen.
-Laitan päälle radion
Sen ääni täysil on
Ja sen tähtiin tanssin jalat puuduksiin, Shane lauleskeli.

Pojan lauleskelun kuitenkin keskeytti Mitchie, joka jälleen kerran sattui löytämään Shanen rannalta mennessään kiertotietä pitkin keittiölle. Mitchie ei voinut vastustaa kiusausta jäädä jutustelemaan Shanelle, joten hän kyykistyi pojan seuraksi kanootin taakse.
-Kuulostaako äänesi paremmalta täällä? tyttö uteli hymyillen muistellen hänen ja Shanen edellistä kohtaamista rannalla.

Shanekin tuntui ilahtuvan vilpittömästi huomattuaan saapujan olevan juuri Mitchie eikä kukaan innokas laulunäytteen antaja.
-Mennään tällaiseen, niin nähdään, Shane vastasi Mitchien kysymykseen taputellen takanaan olevaa kanoottia. Niinpä nuoret alkoivat yhteisvoimin työntää kanoottia vesille.

---


Hetkeä myöhemmin he olivat meloneet keskelle järveä, mutta siihen matka olikin tyssännyt, kun kanootti oli alkanut molempien huolimattomasta soutamisesta johtuen pyöriä ympyrää.
-Tämä ei taida mennä oikein, Mitchie sanoi nauraen heidän pyörähdeltyä ympäri muutaman kerran.
-Mitä? Etkö halua soutaa ympyrää? Shane yritti kysyä vakavana, mutta nauruksi homma meni lopulta hänelläkin. Yhteistuumin he päättivät laittaa melat hetkeksi syrjään.

-Joko löysit sen ihmetyttösi? Mitchie uteli kiinnostuneena. Olisi mukava tietää, millainen ääni saa Shanen moiseen etsintään ryhtymään.

Shanen hyvä tuuli oli jo kaikota Mitchien otettua edellisten päivien piina -aiheen esille, mutta sitten poika päätti, ettei nyt alkaisi kiukuttelemaan, vaan päätti laittaa jutun vitsiksi.
-Miksi kysyt? Oletko mustasukkainen? Shane uteli ärsyttävän omahyväisen hymyn kera.

-Mäntti! Mitchie tuhahti. Olihan Shane osoittautunut ihan mukavaksi tyypiksi heidän kahden keskisillä juttutuokioillaan, muttei Mitchie ollut nähnyt tapailussa mitään ystävyyttä suurempaa.
-Rokkitähden kuuluukin olla mäntti, Shane selitti.

-Imagon ylläpito voi käydä raskaaksi, Mitchie totesi. Hän itse ei ainakaan jaksaisi esittää kaikille itsekästä ja kiukkuista "mänttiä", millaisena Shane julkisuudessa tunnettiinkin.
-Mutta se pitää makeilijat poissa, Shane perusteli.

-En tiedä, ollaanko minun kanssani ilmaisten juttujen tai bailujen vuoksi, Shane paljasti Mitchien tulkinnan mukaan jopa ehkä hiukan hämillään.

Tällä kertaa Mitchie päätti laittaa homman leikin laskuksi hihkaisten pojalle vastaukseksi:
-Ehdottomasti niiden ilmaisten juttujen.
-Kiva, Shane tuhahti hiukan pahastuneena. Mitchie huomasi pojan tarvitsevan kannustusta, joten hän yritti keksiä Shanen toiminnasta hyviäkin puolia.

-Älä nyt. Tiedän, että et ole oikeasti mäntti. Autat Andya tanssin kanssa. Ja ne huutavat tytöt näyttävät pitävän sinusta, Mitchie kertoi leirin aikana havaitsemiaan huomioita. Juttujen kuuleminen sai Shanen jälleen paremmalle mielelle.

-Tytöistä pääsemmekin takaisin mustasukkaisuuteen, Shane totesi virnuillen jälleen.

-Otan sanani takaisin. Oletkin mäntti, Mitchie tuhahti nauraen. Shanen kanssa tuntui olevan mahdotonta keskustella vakavasti, kun poika koko ajan laittoi jutun vitsiksi! Toisaalta se Shanen seurasta teki juuri erityisen ja hauskan, ja hetken aikaa järvellä raikui pienestä punaisesta kanootista kantautuva nauru.

Valitettavasti nauru kantautui myös sattumalta rannalla kävelevän Tessin korviin. Siitäkös viha vasta alkoikin kyteä tytön sisällä tämän tunnistettua kanootissa istuvan kaksikon.

Miten Mitchie kehtasikin pitää salaa kahden kesken hauskaa Shanen kanssa, Tessinhän Shane piti hurmata! Tessiä alkoi pikkuhiljaa huolettaa, että Mitchie oli loikkaamassa taustalaulajan roolistaan suurempiin kuvioihin. Moinen täytyisi estää, mutta Tess ei tiennyt miten.

Kanootissa istuskelevat Mitchie ja Shane olivat kuitenkin onnellisen tietämättömiä Tessin vihaisista aatteista. Nauru alkoi vähitellen lakata, jolloin Shane päätti siirtyä takaisin juttelun puolelle.
-Sinulla on varmaan sama tilanne, Shane totesi.

-Mikä? Mitchie oli pudonnut kärryiltä. Mitä samaa hänessä, taviksessa, ja Shanessa, kuuluisassa rokkarissa, voisi muka olla?
-Kun äitisi on töissä Hot Tunesilla. Ihmiset teeskentelevät lähelläsi, Shane valaisi asiaa.

Mitchie nielaisi äänekkäästi yrittäen tukahduttaa hätäännystään. Shanekin siis oli kuullut Mitchien pienestä valheesta. Yhtäkkiä tilanteesta katosi kaikki hauskuus. Valhe äidin työpaikasta oli tarkoitettu ainoastaan Tessin jengiin pääsyyn, ei Mitchie kenenkään sympatioita sillä kaivannut, varsinkaan Shanen. Onneksi leiri olisi muutaman viikon päästä ohi, ja Mitchie uskoi saavansa pidettyä salaisuutensa omanaan, kunhan Caitlyn ei möläyttelisi juttua eteenpäin. Mitchie loi hermostuneena katseen Shaneen, joka selvästi odotti hänen sanovan jotain.
-Aivan. Ihan totta, Mitchie yritti myötäillä.

-On kiva jutella sellaisen kanssa, joka tajuaa, Shane sanoi helpottuneesti. Mitchie kiemurteli hermostuneena ja toivoi kovasti voivansa olla täysin Shanen luottamuksen arvoinen.
-Sama täällä, Mitchie lopulta tokaisi väläyttäen pojalle hymyn.

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti