torstai 11. heinäkuuta 2019

Camp Rock, osa 14: Paljastuminen

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Tess kuljeskeli yksinään seuranaan vain mp3-soittimensa ja muistiinpanovälineet äkillisen luovuuden purkauksen varalta. Loppukisat lähestyivät päivä päivältä, ja oli hyvä pitää kynä ja paperia käden ulottuvilla, jotta mahdolliset hyvät ideat saa muistiin. Kesken kaiken Tess kuuli musiikkinsa läpi kuitenkin naurua. Ja jollei hän aivan väärin kuullut, ääni oli Mitchien.

Tess asettui puun taakse vakoilemaan keittiön ovella seisovia ihmisiä, ja hämmentyi todella tunnistaessaan yhden paikallaolijan Mitchieksi. Mitä asiaa tytöllä olisi keittiölle? Seuraavassa hetkessä asian todellinen laita valkeni Tessille Mitchien omasta suusta.
-Ihan totta, äiti, Tess erotti sanoja Mitchien äänellä. Tess oli hämillään, oliko Mitchie juuri kutsunut leirin kokkia äidikseen? Kaikkihan tiesivät, että Mitchien äiti oli Hot Tunesin toimitusjohtaja Kiinassa.

Keittiön ovella olijat eivät kuitenkaan tajunneet Tessin olevan lähistöllä, vaan jatkoivat vapautuneesti keskusteluaan.
-No niin, tiskit on tiskattu, Caitlyn puheli päivän töistä.
-Pitäkää hauskaa nuotiolla, tytöt, Connie kehotti.
-Heippa, Caitlyn sanoi hyvästiksi ja lähti ryntäämään portaita ala.
-Kiitos, Connie vielä kiitteli tyttöjä hyvin tehdyista töistä.
-Olet rakas, äiti, Mitchie huikkasi vielä ennen lähtöään.
-Sinä myös, Connie vastas tyttärelleen hymyillen.

Tess ei voinit olla kuulematta keskustelua, ja hän nojautui puun taakse piiloon, etteivät Caitlyn ja Mitchie varmasti huomaisi häntä. Nauru ja hilpeä hymy kohosi tytön kasvoille. Mitchien äidin täytyi olla leirin kokki, sillä ei kukaan kävisi läpi Mitchien ja Connien käymää keskustelua, ellei kyseessä olisi äiti ja tytär. Tessin onnellinen ilme kohosi yhä vain enemmän. Olihan uutinen kieltämättä yllättävä, mutta nyt Tessillä olisi kauan suunniteltu ase Mitchietä vastaan ladattuna. Ja sen paukun posautettuaan Mitchie saisi unohtaa ystävyytensä Shanen kanssa, ja Tessillä itsellään olisi täydelliset mahdollisuudet luikerrella Shanen suosioon. Ajatuksen selkeytettyä Tessin mieliala koheni vieläkin enemmän, ja hän lähti tallustelemaan kohti esityslavaa.

---


Hetkeä myöhemmin kaikki leiriläiset olivat kokoontuneet järven rannalla olevan esiintymislavan eteen odottamaan Rantajamien alkamista. Kaikki olivat innoissaan, sillä tälle päivälle oli luvattu jotain aivan erityistä ohjelmaa, ja kaikki halusivat jo tietää, mistä oikein oli kyse. Eturivin paikoista oli pientä kinaamista, sillä kaikki olisivat halunneet päästä seuraamaan show'ta mahdollisimman läheltä. Pian Brown asteli vihreälle lavalle saaden yleisön hurraamaan.

Brown nappasi lavalla olevasta telineestä mikin kätösiinsä ja kopautti sitä pari kertaa testatakseen äänen kuuluvuutta.
-Hei, kaikki! Brown tervehti innokasta yleisöä.
-Brown, olet ihana! Joku huudahti. Kommentti sai miehen kasvoille huvittuneen virneen, leirin väki oli tosiaan aivan täpinöissään, ja syystäkin!
-Hyvä on, hyvä on. Kuulkaa, Brown yritti saada ääntään kuuluville, mutta mikistä huolimatta yleisön mekastus peitti miehen puheen.

-Huomio! Brown karjaisi saaden lopulta yleisön kuulolle.
-Sain viimein puhuttua veljenpoikani laulamaan meille jotain! Brown paljasti viimein kielen päällään roikkuvan asian, ja siitä vasta suuri mekastus alkoikin, kun yleisössä olevat Shanen fanit alkoivat kirkua ihastuksesta.

Brownin kuulutuksen jälkeen Shane astui esille ja tuli setänsä luokse. Nyrpeän olemuksen sijaan pojan kasvoilla loisti tällä kertaa hymy, ja yleisökin huomasi Shanen olevan tällä kertaa innokkaammalla mielellä mukana leirin ohjelmassa.
-Shane, pistä leiri rokkaamaan! Brown kehotti ja ojensi mikin Shanelle poistuessaan lavalta.

-Hei. Minulla on teille yllätys, Shane ilmoitti malttamattomalle yleisölle.

Kiinnostus nousi yleisössä äärimmilleen, ja kaikki odottivat jo kovasti esityksen alkamista. Myös Mitchie oli innoissaan, Shane sitten aina osasi järjestää esityksiä toisille yllätyksenä! Edellinen esitys, jonka Shane oli järjestänyt yksin Mitchielle, palasi tytön mieleen hyvien muistojen kera. Mitchie otti katsekontaktin lavalla olevaan poikaan ja antoi tälle rohkaisevan hymyn.

Hymy ei jäänyt Shanelta huomaamatta, ja se toi kummasti lisäenergiaa pojalle. Shane olisi voinut jäädä pitämään tuijotuskisaa Mitchien kanssa pidemmäksikin aikaa, mutta esityksen oli jatkuttava.
-Pojat, tulkaa esiin, Shane komensi, minkä jälkeen Jason ja Nate kiiruhtivat lavalle bänditoverinsa seuraksi. Nate ja Jason hakivat soittimensa lavan taka-osasta, ja tulivat sen jälkeen Shanen vierelle.
-Soitamme jotain uutta. Kertokaa, mitä pidätte, Shane kehotti, minkä jälkeen musiikki alkoi soida.
Jos haluat kuunnella musiikin, avaa tämä linkki uuteen välilehteen.

Musaa
Laitan päälle radion
Sen ääni täysil on
Ja sen tahtiin tanssin jalat puuduksiin
Puuduksiin

Pelot taakse jättää voi
Kun vain kunnon biisi soi
Mun ongelmat ne hukkuu musiikkiin
Hukkuu musiikkiin

Niin vääntää
Mua kääntää
Ääni tää
Kaikki tietää

Sehän on voima musiikin
Musaa soitan siis
Sisältäni
Löydän sen aina vaan

Enkä muuta tarviikaan
Muusta veisaan viis
Enkä siitä luopuiskaan, en en
Musaa vain mä tahdon soittaa

Musaa
Otan mukaan kitaran
Sillä tähdet saavutan
Siinä kaikki mitä tarvitsen

Ei sun kaaras innosta
Ei sun rahas kiinnosta
Seuraan unelmaa ja pian löydän sen

Niin vääntää
Mua kääntää
Ääni tää
Kaikki tietää

Sehän on voima musiikin
Musaa soitan siis
Sisältäni löydän
Sen aina vaan

Enkä muuta tarviikaan
Muusta veisaan viis
Enkä siitä luopuiskaan, en en
Musaa vain mä tahdon soittaa

Musaa vain mä tahdon soittaa
Ja millaista se oiskaan
Se oiskaan
Jos radiosta sankareitani en kuulla sais

Mä jos en kuulla sais
Musaa soitan siis
Sisältäni
Löydän sen aina vaan

Enkä muuta kaipaakaan
Muusta veisaan viis
Enkä siitä luopuiskaan, en en
Musaa vain mä tahdon soittaa

Musaa soitan siis
Sisältäni löydän
Sen aina vaan

Enkä muuta tarviikaan
Muusta veisaan viis
Enkä siitä luopuiskaan, en en

Musaa vain mä tahdon soittaa
Aina vaan

Saatuaan kappaleen loppuun puhkesi innokas yleisö raikuviin suosionosoituksiin. Pojat olivat aivan ällikällä lyötyjä ihmisten positiivisesta reaktiosta, mutta peittivät innostuksensa kumartamalla coolisti.

Tyytyväisen yleisön kiljunta ja raikuvat aplodit ovat parasta musiikkia rokkareiden korville, mutta vaikka he olisivat halunneet jäädä lavalle nauttimaan fanien huomiosta, tiesivät pojat, että heidän olisi mentävä sopimaan asioista hetkeksi sivummalle. Niinpä Shane, Nate ja Jason poistuivat lavan reunalle.

Päästyään sopivan välimatkan päähän, voitiin salaiset keskustelut käynnistää.
-He pitivät siitä. Olit oikeassa! Nate intoili.
-Tiedän, että olin oikeassa, Jason sanoi ylpeänä. Hetken päästä hän kuitenkin tajusi, ettei ollut pysynyt täysin mukana juonessa
-Mitä minä tein? poika kysäisi.

-Et sinä, vaan Shane, Nate sanoi mulkaisten ikävästi Jasoniin päin. Aina tuon hulluttelijan täytyikin olettaa, että kaikki puhuivat hänestä.
-Levy-yhtiön on suostuttava tähän, Nate jatkoi suunnaten sanansa tällä kertaa Shanen suuntaan.

Hyvä tuuli kaikkosi Shanesta hetkessä, kun heidän kökkö levy-yhtiönsä otettiin puheeksi.
-Eivät he suostu. Pakottivat valitsemaan tämän nimenkin, Shane tuhahti tympääntyneenä.
-Miten se voisi onnistua? Jasonkin yritti tosissaan keksiä ratkaisua. Olisi sääli, jos niin hyvä biisi ei saisi levy-yhtiön hyväksyntää, vaikka fanit olivat ylistäneet kappaletta täysillä.

-Jos käymme studiolla tänä iltana, saisimme demon heille huomiseksi. Eivät he voi kieltäytya tämän kuultuaan, Nate teki suunnitelmia.
-Eivätkö? Jason ei ollut täysin varma suunnitelmasta, mutta Nate oli varma sen toimivuusesta.
-En voi lähteä. Täällä on hommat kesken, Shane pahoitteli.
-Hyvä on. Tee, mitä pitää, Nate kannusti bänditoveriaan.
-Mehän siis puhuimme sen pöntön valmistamisesta? Jason lisäsi loppuun saaden toisilta ilkeät katseet. Aina Jason muistikin lisätä keskusteluunsa jotain linnunpöntöstään.

-Loppukisassa nähdään, Nate huikkasi kiskaisten Jasonin mukaansa.
-Heippa, Jasonkin huusi hyvästit. Shane veti jännittyneenä henkeä, nyt hän aikoisi mennä vastaanottamaan yleisön kommentteja, jotka tosin äskeisen perusteella pitäisi suurimmaksi osaksi olla positiivisia.

Shane asteli varmoin askelin ihmismassan joukkoon. Leirin väki oli niin tohkeissaan äskeisen biisin jäljiltä, etteivät he edes huomanneet Shanen takaisin tulemista. Kehuja satoi kaikki alta, mutta Shanen korvat rekisteröivät vain yhden äänen, Mitchien.
-...huikeaa. Se oli aivan mahtavaa, Mitchie ylisti Caitlynin kanssa. Shane päätti mennä lähemmäksi kuuntelemaan.

Shane kulki Mitchietä päin hymyillen. Hän haluaisi kuulla ensimmäisenä juuri Mitchien mielipiteen. Tyttöhän oli itse kannustanut häntä esiintymään.
-Se oli kaikkien aikojen laulu. Loistavaa! Mitchie hehkutti.
-Se oli tosi mahtavaa. Ja... Caitlyn myönsi.
-Niin oli! Mitchie riemuitsi.
-Näittekö heidät? takana oleva Linda punaisine huivineen kyseli kaveriporukaltaan. Tyttö taisi olla hiukan sekaisin, kun kyseli sellaisia. Kukapa ei olisi Connect3:a nähnyt?

-Hei, Mitchie. Kerro vielä äidistäsi, kuului yhtäkkiä lähestyvän Tessin suusta. Kaikki lopettivat yllättäen uudesta biisistä jauhamisen, kun Tess leirin suosituimpana tyttönä ryhtyi ääneen. Mitchien ilme vajosi iloisesta hymystä kauhistuneeseen virneeseen. Connie seisoi nimittäin aivan Tessin takana, eikä Mitchie voisi paljastaa valhettaan, eikä hän myöskään pystyisi myöntäneen valehdelleensa. Paniikki valtasi tytön nopeasti. Mitä ihmettä hän sanoisi? Kaikki katselivat.

Ikuisuudelta tuntuneen hiljaisuuden jälkeen Caitlyn kuitenkin pelasti tilanteen omalla puheenvuorollaan:
-Hänen äitinsä on upea tyyppi.
-Entä sinun? Caitlyn käänsi keskustelun Barronille, joka seisoi tyttöjen vieressä.

-Hän on vain äiti, Barron totesi hiukan kummastuneena. Hän ei tiennyt, mitä edes olisi pitänyt vastata. Jo on aikoihin eletty, kun ihmiset alkoivat puhua leirillä äideistään. Olisi sitä varmaan parempiakin jutunaiheita.

Tess huomasi keskustelun ajautuvan turhan kaukaiseksi, joten hän päätti keskeyttää harhapolut ja tuoda aiheensa päätielle.
-Tiedän, että hän on Hot Tunesin Kiinan toimitusjohtaja, mutta kerro vielä, kuinka tärkeä hän on, Tess tokaisi kovaan ääneen hymyillen. Hän tiesi, että Mitchien oikea äiti kuulisi tyttärensä valheet ammatistaan.

Hetkessä Mitchien hyvä olo laulun kuulemisen jälkeen oli ihan tiessään, ja hänen katseensa oli valahtanut jalkoihin. Edes Caitlyn ei saanut sanotuksi mitään osuvaa.
-Hän... Mitchie aloitti hiljaa. Hän ei tiennyt, miten jatkaisi lausettaan ja kuinka pystyisi selittämään asian äidilleen ja muille leiriläisille.
-Anteeksi. Mitä? Tess totesi yrittäen johdattaa Mitchietä puhumaan enemmän.

-Hän on tosi siisti, Mitchie sanoi huokaisten. Connien ilme mureni taustalla. Eikö Mitchie ollenkaan aikoisi oikaista väärinkäsitystä, vai valehteliko hänen reipas tyttärensä?
-Ja... Tess yritti saada Mitchien puheen luontevaksi. Tess oikeastaan nautti tilanteesta. Hän ensinnäkin oli erittäin tyytyväinen suunnitelmastaan, mutta sen toteuttaminen oli ylittänyt kaikki odotukset.

Connie ei enää kestänyt kuunnella, joten hän lähti loittonemaan paikalta suruissaan. Häpesikö Mitchie häntä? Oliko hän niin huono ihminen, ettei hänen oma tyttärensä tahtonut esitellä häntä reippaana muille? Connie lähti omaan huoneeseensa selvittämään päätään.
-Eikä hän ole Hot Tunesin Kiinan pääjohtaja, Mitchie sai lopulta sanotuksi. Hänestä tuntui liian pahalta satuttaa äitiään enempää. Ehkä jutun pitäisi sitten selvitä nyt. Kyllä Mitchie oli sisimmissään tiennyt tämän päivän koittavan.

Koko joukon ilmeet muuttuivat hämmästyneiksi, ja kaikki alkoivat kuunnella entistäkin tarkkaavaisemmin. Juttuhan alkoi muuttua kiinnostavaksi!
-Mitä? Eikö hän ole pääjohtaja? Valehtelitko kaikille? Tess esitti erittäin loukkaantunutta. Hän halusi saada Mitchien kuulostamaan entistäkin pahemmalta.

Shanen ilme oli valahtanut pian onnellisesta hämmästyneen vihaiseksi. Mistä oikein oli kysymys loppupeleissä? Shanen mahassa muljahti ikävästi, mutta hän todella toivoi, ettei Mitchien valehtelu liittynyt siihen, mihin hän luuli sen liittyvän.
-En. Minä... Mitchie huudahti pian hätääntyneesti Tessin syytöksiin. Hän olisi juuri alkanut kertomaan omasta epävarmuudestaan ja joukkoon sopeutumisvaikeuksistaan, ellei häntä olisi keskeytetty.

-Mikä hän on? Tess puhui jälleen kovalla äänellään. Hänellä ei ollut aikomustakaan kuunnella - tai antaa kenenkään muunkaan kuulla - Mitchien selityksiä.
-Varatoimitusjohtaja? Talouspäällikkö? Tess alkoi luetella ja antamaan vaihtoehtoja. Tietenkin Tess tiesi Mitchien äidin oikean ammatin, mutta hän halusi tahallaan tehdä tilanteesta Mitchielle entistäkin vaikeamman.

-Tess, Caitlyn sanoi kuuluvasti yrittäen saada tytön lopettamaan inhottava kiusaaminen. Mitchie olisi varmasti jo kertonut, ellei Tess olisi tahallisesti yrittänyt vaikeuttaa tilannetta.

-Hiljaa. Anna tulla. Kerro meille, Tess käski syyttelevästi ja katsoi Mitchieen, joka alkoi todella näyttää surkealta.

-Ei. Hän on kokki, Mitchie sanoi hiljaa irvistellen pelokkaana. Mitähän kaikki ystävätkin ajattelisivat. Caitlyn katsoi säälien ystäväänsä. Olihan hänestä Mitchien valehtelu typerää, mutta ei hän silti olisi toivonut uudelle ystävälleen näin kurjaa kohtaloa.

Itsevarman Tessin vieressä seisovien Ellan ja Peggyn kasvoille oli valahtanut järkyttynyt ilme Mitchien sanojen myötä. Myös muu leirin väki tuijotti Mitchietä hämmästyneenä.
-Kokki? Kiinan Hot Tunesilla? Tess esitti vieläkin tietämätöntä, vaikka pokka meinasi pettää Mitchien onnetonta kiemurtelua katsoessa. Tessistä oli mahtavaa omistaa johtoasema ja nöyryyttää toista oikein kunnolla. Tämän jälkeen Mitchie ei varmasti tulisi enää hänen tielleen.

Mitchie tuijotti häpeissään varpaitaan. Hän tunsi kaikkien katseet itsessään, vaikkei edes katsonut ympärilleen. Olisi tehnyt mieli juosta pois koko tilanteesta, mutta jalat tuntuivat juurtuneen kiinni maahan. Syvään huokaisten Mitchie paljasti loputkin salaisuudestaan:
-Ei. Täällä.

Peggy ja Ella tulivat entistä järkyttyneemmiksi ystävänsä todellisesta taustasta. Muut leiriläiset alkoivat supista keskenään ja osoittelivat Mitchietä. Tess sai kuitenkin kaikki jälleen kuuntelemaan itseään korottamalla ääntään.
-Eli valehtelit. Äitisi kokkaa meille, ja sinä autat häntä. Vain sillä tavalla sinulla on varaa tähän leiriin, Tess huusi julki tekemänsä päätelmät, eikä Mitchie voinut muuta kuin nyökyttää päätään myöntymisen merkiksi.

Caitlyn ei voinut enää antaa Tessin pilkata Mitchietä. Totuus oli jo tullut ilmi, mutta täytyikö väkisin vääntää puukkoa haavassa?
-Olet oikea mäntti, Caitlyn sihahti luoden vihaisen katsahduksen leirin kuningattaren puoleen. Hän ei jättäisi Mitchietä yksin.

Tess yllättyi Caitlynin asettuessa Mitchien tukijaksi kaiken paljastuneen jälkeenkin.
-Ehkä. Mutta en sentään ole emävalehtelija, Tess tuhahti ylimieliseen sävyyn.
 -Tulkaa, hän komensi Ellaa ja Peggyä. Tess oli hoitanut osuutensa, eikä häntä enää tarvittu täällä.

-Mitchie? Peggy avasi suunsa pitkään kestäneen sivustakatsonnan jälkeen. Peggyä ihmetytti juttu, ja häntä olisi ennemmin kiinnostanut kuulla Mitchien syitä omiin valintoihinsa kuin tytön pelkkää kiusaamista. Hän halusi ylipäätänsä tietää, miten Mitchie oikein voi, sillä tuskin elämäänsä tyytyväinen alkaisi valehdella. Loppujen lopuksi Peggy oli enemmän huolestunut kuin vihainen.

Mitchien pää oli painunut alas, ja tyttö kurkisteli varovasti pitkän otsatukkansa alta tilannetta. Hän ei ollut ikinä ollut niin häpeissään ja poissa tolaltaan. Nyt kaikki tiesivät totuuden, eikä kukaan varmaankaan haluaisi olla hänen ystävänsä kaiken tämän jälkeen. Myös taustalta katsovan Shanen ilme oli jähmettynyt vihaan, ja savu melkein pursusi pojan päästä.

-Mitchien pitää tiskata. Tulkaa, Tess ivasi kylmällä äänellä. Hän ei halunnut ystäviensä viettävän Mitchien kaltaisen nolon keittiöväen kanssa aikaa, sillä nämä tekisivät naurunalaiseksi silloin Tessin itsekin! Kaikki leiriläiset sitä paitsi inhosivat Mitchietä. Peggy ja Ella vilkaisivat surullisina vielä hetken Mitchieen, minkä jälkeen he orjallisesti lähtivät seuraamaan johtajaansa, vaikka heidän olisikin tehnyt mieli mennä halaamaan kovin onnettoman näköistä Mitchietä.

Kun Mitchien ja Tessin välinen keskustelu oli loppuun käsitelty, oli Mitchiellä vielä edessä asioiden selittäminen Shanelle, joka koko juttutuokion ajan oli seissyt aivan hänen takanaan. Mitchie kääntyi varovaisesti, mutta hänellä oli vastassa vain Shanen vihainen naama.
-Shane, Mitchie parahti pahoittelevasti.
-Oletko valehdellut koko kesän? Shane tivasi ilman minkäänlaista armahdusta.
-Olen, mutta... Mitchie yritti selittää, mutta Shane ei antanut hänelle mahdollisuutta.

Väkijoukko kerääntyi kinaavan kaksikon ympärille, kun havaitsivat kiintoisalta kuulostavan keskustelun alkaneen jälleen. Shane ei kuitenkaan huomannut muiden tuijotusta, hän oli niin raivonsa pauloissa.
-Olen tottunut siihen, että ihmiset esittävät koko ajan, poika huusi vihaisena.

-En minä esittänyt! Mitchie parkaisi. Vaikka hän olikin huijannut äitinsä ammatista, ei hän ollut tarkoittanut sitä muuhun kuin päästäkseen Tessin jengiin. Shanelle Mitchie oli ollut koko ajan oma itsensä.

Shaneen Mitchien selitykset eivät kuitenkaan uponneet, vaan tytön puolustautumisyritykset lietsoivat Shanen ärtymystä vain lisää.
-Olet niin kuin muutkin. Halusit Shane Grayn ystäväksi, et minun. Menin halpaa, Shanen ääni hiipui loppua kohti. Oli rankkaa, kun hyvä ystävä paljastuikin petturiksi.

-Yritin vain... Mitchie koitti saada suunvuoroa, mutta Shane keskeytti hänet jälleen.
-Säästä se juorulehden haastatteluun. Kerroin sinulle ihan kaiken, Shane sylkäisi viimeisetkin sanat suustaan ja pakeni tämän jälkeen paikalta.

Mitchie jäi onnettomana seisomaan yksin väkijoukon keskelle. Miten Shane saattoikaan kuvitella Mitchien juoruavan lehdille heidän kahden välisistä keskusteluistaan? Mitchie oli todella murheissaan tapahtuneesta. Hänestä ja Shanesta oli leirin kuluessa ehtinyt tulla ystäviä, mutta nyt typerä valhe pilasi kaiken. Kuumat kyyneleet polttelivat silmillä, ja Mitchie oli purskahtamassa itkuun, kunnes tunsi nykäisyn paidan helmassaan.
-Ei täällä, mennään, Caitlyn sanoi taluttaen murtuneen tytön pois muiden katseiden alta.

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti