perjantai 7. elokuuta 2020

Mikaliini - Mikael, osa 3: Kolmikko koossa

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.Karolan kauan suunnittelema yksityiskoulun rehtorin vierailu saatiin viimein järjestettyä. Rehtori ihastelikin heti talon sisustusta ja hienoja opiskelumahdollisuuksia tarjoavia urapalkintoja olohuoneessa. Pöydän ääreen siirryttäessä keskustelu kuitenkin vakavoitui, ja Karoliina Kari kuuntelivat aikuisten juttelua jännittyneenä sivummalta. Lapsia oli pyydetty käyttäytymään siivosti rehtorin vierailun aikana, joten kaksikko istui hiljaa  sohvalla luodakseen sivistyneen vaikutelman. Valitettavasti rehtori hylkäsi yksityiskouluhakemuksen, mistä seuranneen hieman ikävän ilmapiirin saattelemana perheen nuorimmaisen Katrin synttäreitä juhlittiin ankeissa tunnelmissa myöhemmin illalla.


Veljensä tapaan myös Katrissa on paljon Karolan piirteitä, kiva sitten miten tästä sisaruskolmikosta kasvaa kaikista omannäköisiään kun nuorimpien samat piirteet näyttävät vähän erilaisilta tytöillä ja pojilla ja Karoliina on puolestaan tullut isästään. Samalla kaavalla mentiin jälleen, Mikael vietti päivät kotona Katrin kanssa ja oli sitten koululaisia vastassa näiden saapuessa iltapäivällä läksyvihkoineen. Mikael oli tyytyväinen siitä että hänen elämäntavoitteensa (=kolme lapsista valmistuu yliopistosta) kannalta kaikki oleellinen oli suoritettu tarvittavan lapsimäärän saavuttamisen myötä, ja nyt tarvitsi vain odottaa lasten kasvua.


Mikaelin elämäntavoitteen ollessa mallillaan oli Karolalla vaikeuksia arkkitehtuuri-urallaan, jossa alamäkiä tuntui tulevan jatkuvasti vastaan arvoalennuksien muodossa. Viedessään laskuja postilaatikkoon Karolaa alkoi stressata rahatilanne, sillä hän oli talouden ainoa työssäkäyvä sim ja alennuksien myötä naista huoletti kykenisikö hän elättämään perheensä. Hieman epävarmasti Karola kätteli myös uudelleen kylään kutsuttua yksityiskoulun rehtoria. Nainen vilkaisi taustalla vieraita viihdyttäviä lapsiaan ja sai siitä lisää voimaa, hän tekisi tämän lastensa parempien koulutusmahdollisuuksien tähden, eikä nyt olisi varaa epäonnistua! Onneksi tämä Anssi-rehtori oli paljon rennompi tyyppi siihen aiempaan nipoilijaan verratessa, ja hän ei edes pahastunut Mikaelin saapuessa pöytään suoraan unilta aamutakissaan.


Kaikki meni nappiin rehtorin vierailun osalta, ja Karola saattoi huokaista helpotuksesta onnistuessaan edes jossakin yrittämässään kunnialla - nyt lapset oli saatu yksityiskouluun! Ennen nukkumaanmenoa Karola ja Mikael juhlistivat loistavasti mennyttä rehtorin viihdytystä tanssahtemalla makuuhuoneessaan, ja taidettiin sitä sänkyä sinä iltana käyttää muuhunkin kuin pelkkään nukkumiseen. Viikonlopun vapaapäiviä on mukava käyttää harrastuksien parissa puuhaillessa: Mikael päivitti harrastusblogiinsa eilen Katrille opettamansa lastenlorun sanat, Kari soitti pianoa ja urheilijatytöt Karoliina ja Karola olivat puolestaan menneet kopittelemaan palloa ulos.

Karojen pallotteluhetki keskeytyi kun ohi kulki tismalleen samalla paidalla ja kampauksella varustettu tyttönen kuin Karoliinallakin oli yllään.
"Ohhoh, minähän menen ihan sekaisin kumpi teistä on kumpi!" Karola naureskeli, mutta Karoliina pyöritteli silmiään äidin mukahauskalle vitsille. Illalla synttäreitä juhliessa Karoliina riensi heti kasvun jälkeen muuttamaan kampaustaan ja vaatteitaan päästäkseen eroon kaksoisolento-olemuksestaan. Karoliina oli aina ihaillut äitinsä hattutyyliä ja päätti vetäistä itselleen kivan lätsän päähän. Ulkonäköön oli tärkeää panostaa myös siksi, että juhlavieraiden joukossa oli Joe Jonas, johon olisi tietenkin tärkeää tehdä vaikutus! Karoliinan mieleen ovat kuitenkin enemmän karismaattiset blondit, joten Joe ei ollut ihan hänen tyyppiään. Hattutyylin lisäksi Karoliina kopioi myös äitinsä urasuunnan: hänkin aikoo pyrkiä arkkitehdiksi!


Pian koitti myös perheen nuorimmaisen Katrin synttärit, ja niin taapertaja siirtyi kouluikään. Vanhemmat sisarukset ottivat reilusti pikkusiskon mukaan leikkihin, oikeastaan Karoliinaa ei edes tarvinnut suostutella leikkiseuraksi, sillä vielä teiniksi kasvamisenkin jälkeen yksi hänen mielihuvittelukonsteistaan olivat paloautoleikit.


Tietotavoitteensa ansiosta Karoliina panosti koulunkäyntiin ihan uudella teholla vetäen joka kokeesta kymppejä. Karola oli otettu tyttären ilmaistua kiinnostuksensa samasta urasta, ja Karola antoi Karoliinan harjoitella piirtelyä työpöydällään, mutta vain silloin kun hänellä itsellään ei ollut työjuttuja. Tykkään miten taiteellisuus näkyy myös Karoliinan asusta, se vaan on jotenkin tosi artsy! Myös Kari tuli usein koulusta hyvien koenumeroiden kera, poika oikein hyppi innosta odottaessaan pääsevänsä esittelemään todistuksiaan isälle! Karoliina pääsi aloittamaan työt, ja saanko kysyä mikä tuo hattu on olevinaan? .-D Lasten huoneessa ei ollut tilaa kuin kahdelle sängylle, joten Katri joutui vielä kehto-iänkin jälkeen nukkumaan vanhempien kanssa samassa makuuhuoneessa.


Karola ei epäile liata käsiään tai tarttua jakoavaimeen jos jokin kodinkone alkaa temppuilla. Talo oli jälleen kunnostettava täydelliseksi, sillä myös Katri haluttiin saada yksityiskouluun. Nuorimmainen tulikin antamaan äidille tsemppihalin ennen kuin Karola meni tervehtimään Anssi-rehtoria, joka saapui jo toistamiseen taloa katsastamaan. Viimeksi Anssi oli ollut suotuisalla mielellä, mutta Karolaa hermostutti silti. Esittelykierros sujui kuitenkin hyvin, ja jo yksityiskoulua käyvä Karoliina kehui ruokailun ohessa koulun laajaa kuviskurssitarjontaa siihen malliin että hyväntuulinen rehtori hyväksyi myös Katrin koulun oppilaaksi. Katri aloitti jo samana iltana uusiin oppikirjoihin perehtymisen veljensä avustuksella.


Kerran kaikki Mirkan koiranpennut oli unohdettu kerrostalon pihalle, ja kun pienet pennut eivät päässeet kiipeämään rappuja ylös täytyi Mikaelin tulla avuksi, ja niin hän kiikutti yksi kerrallaan pennut ylimpään neljänteen kerrokseen. Somiin pentuihin ei voinut olla kiintymättä, ja myöhemmin Mirka tarjosikin veljelleen yhtä kasvaneista pennuista, ja niin Veeti-hauva liittyi perheeseen ja sai oman makuukopan Mikaelin sängyn viereen. Alempana Karoliina käy läpi koiranomistajan noloja tilanteita kun koira pysähtyy kesken lenkin tekemään tarpeitaan juuri kun vastaan tulee söpö poika. Peteksi esittäytynut posti-poika ei kuitenkaan järkyttynyt tilanteesta vaan pysähtyi vaihtamaan muutaman sanan Karoliinan kanssa.


Keskittyessään taiteiluun oli Karoliina jättänyt urheiluharrastuksensa vähemmälle, sillä hänellä pysyi nykyään kädessä paremmin kynä kuin pesäpallo. Hän seurasi kuitenkin urheilumaailman menoa lukemalla aiheesta lehdistä. Karin synttäriaika koitti, ja tämä romantiikkatavoitteinen nuorukainen iski heti silmänsä kylässä olleeseen Jonnaan, joka ei kuitenkaan ollut niin innoissaan pojan flirttailusta. Kari ei kuitenkaan luovuttanut vaan jatkoi sinnikkäästi tytön piinaamista, kunnes Jonna lopulta lämpeni ja kaksikko päätyi lopulta jopa seurustelemaan.


Vietettyään koko illan Jonnan kanssa Kari palasi viimein kotiin myöhään yöllä. Poika hieroi kohmeisia käsiään yhteen saapuessaan takaisin sisälle, ja poikaa vastassa ollut Mikael tiedusteli missä Kari oli oikein ollut niin myöhään. Mikael ei pitänyt lasten koulunkäyntiä häiritsevistä tekijöistä ja passitti pojan heti nukkumaan. Seuraavana päivänä Kari iski silmänsä Karoliinan kaveriin Suskiin, ja lupasi stailata tytön sillä aikaa kun Karoliina teki läksyjä. Suskin kotiinlähdön koittaessa Kari juoksi tytön vielä kiinni rappukäytävässä ja kehaisi flirttailllen miten hyvin uusi kampaus puki tyttöä. Kari ei aikonut tyytyä yhteen rakastettuun, oikeastaan hän suunnitteli hurmailevansa itselleen jopa kaksikymmentä rakastettua. Viikonloppu kului leppoisasti Karin parannellessa välejään Suskiin, Katrin hyppiessä narua kuntoiluharrastuspisteiden kerrytykseen ja opiskelujensa takia sosiaalisesti eristäytynyt Karola yritti löytää juttuseuraa puhelimesta.


Sosiaalisuus ei ollut Karolan ainoa ailahteleva tarve, sillä hän saattoi herätä keskellä yötä huutavaan nälkään, eikä silloin auttanut muu kuin mennä keittiöön valmistamaan jotakin purtavaa. Unenpöpperöiselle kokille kävi kuitenkin pieni moka, ja hetkessä hella oli liekkien vallassa. Palovaroittimen piipitys herätti muun perheen, ja Mikael neuvoi Katria suuntaamaan heti ulos. Viimeistenkin simien poistuessa palavasta asunnosta oli palomies onneksi jo saapunut paikalle, ja tuli saatiin sammutettua. Kari otti tilanteen yllättävän raskaasti, eikä poika uskaltanut liedellä savuavaa munakasta katsellessaan edes harkita mitään uunilla lämmitettävää ruokaa, joten hän päätti tehdä itselleen turvallisia muroja.


Perheen nuorimmaiselle lapselle tulipalo ei jättänyt traumoja, mutta Katri päätti varmuuden vuoksi pyytää isältä ruoanlaitto-oppituntia suklaakoneella. Mikan saapuessa vieraisille Mikael patisti jokaisen lapsen käymään nopeasti ukin puheilla, jotta isovanhemmat pääsisivät tapaamaan lapsenlapsiaan. Ihmeen kauan Mika ja Karo ovatkin malttaneet pysyä poissa. Katrin kasvun koittaessa talouden kolmannesta teinistä tuli tunnollinen tietotavoitteinen, joka on kiinnostunut rikoksista ja mysteereistä, minkä vuoksi Katri aikoo pyrkiä etsiväksi. Vikassa kuvassa talouden pinkkipaitaset naiset ovat yhdessä kokkaamassa. <3


Katrin kasvun myötä Mikaelin elämäntavoite on jo varsin hyvällä mallilla, enää pitäisi saada potkittua kolmikko yliopistolle. Stressi työssä pärjäämisestä ajoi Karolan välillä lujille, ja joskus nainen alkoi jo epäillä mielensä vakautta kun havaitsi kummallisen pinkin jäniksen välillä seuraavan häntä. Katri löysi pian töitä haluamaltaan alalta, ja usein siskokset menivät yhtä matkaa töihinsä koulun jälkeen. Karia sen sijaan ei palkkatyö kiinnostanut, vaan tälle oli tärkeintä pitää naama näpyttömänä (siinä usein onnistumatta), sillä hän uskoi tyttöjen hurmailun olevan tällöin helpompaa.


Tyttöjä alkoi tosiaan pörräämään Karin ympärillä, tässä hän tekee parhaillaan parempaa tuttavuutta serkkunsa Kiiran luona tapaamaansa Mirjaan ja tutustui samalla Anneen. Myöhemmin Kari kutsui Niinan treffeille. Siskot seurasivat vähän kummeksuen veljensä säätäessä joka päivä eri tytön kanssa. Mikael vanhustui, enkä tiedä mikä ikäkriisi hänelle iski kun hiukset täytyi värjätä vihreäksi ja leikkauttaa irokeesi... Vaikka ymmärtäähän sen, vähän outoa että harmaantuu ennen omia vanhempiaan (Mika ja Karo, elämänlitkun suurkuluttajat xD). Vikalla kuvalla ei ole mitään tarinaa, kunhan tykkään napsia kuvia useamman teinin osuessa samaan paikkaan yksityiskoulu-uniformujensa kanssa. ,-3


Karola havahtui yllättäen siihen että oli ajan kanssa jäänyt melko etäiseksi omien lastensa kanssa keskittyessään niin täysillä työasioihinsa. Välit olivat viileät varsinkin Karin kanssa, eikä kaksikko saanut millään kunnon keskustelua aikaiseksi. Miehensä käytöstä seuratessaan Karolasta alkoi tuntua että vaaleanpunaisten pupujen näkeminen oli ihan normaalia, pappa tuli nimittäin joraamaan melkoisen villien liikkeiden kera Karolan soittaman klassisen pianokappaleen päälle. Karin rakastettujen kerääminen jatkuu. Pojan vaihtuvia seuralaisia vähän kummissaan seuraavat vanhemmat eivät puuttuneet asiaan, kaipa poika tietäisi mitä tekisi ja asettuisi vakituiseen suhteeseen tavatessaan "sen oikeansa".


Lopulta vuosien uurastus arkkitehtuurityön parissa oli johtanut siihen, että Karolan kauan tavoittelema kaupunkisuunnittelijan asema oli saavutettu. Karola kertoi hyvistä uutisista ensimmäisenä hyvälle ystävälleen Markolle, joka sattui kulkemaan ohi Karolan tuulettaessa jalkakäytävällä elämäntavoitteensa toteutumisen juhlistamiseksi. Vaikka urapolku ei ollut kaikista helpoin päätti Karola vielä yrittää uudeksi haaveekseen tullutta talousneroksi pyrkimistä. Uusi ura lähtikin ihan hyvin käyntiin, rahaa tuli ja työtoverit olivat mukavia. Kerrostalon pihalla on tavallisesti väkeä ruuhkaksi asti simien jäädessä jutustelemaan ohikulkijoiden tai työ- ja koulukavereiden kanssa. Varsinkin Kari oli valppaana siltä varalta että ohi sattuisi kävelemään teinityttöjä.


Yliopistolle suunnannut esikoistyttö Karoliina oli viettänyt kampuksella vasta muutaman päivän, ja heti oli koitunut yksi vakavampi ongelmatilanne.
"Sinä siis teit MITÄ?!" Mikael huusi puhelimeen järkyttyneenä jutellessaan tyttärensä kanssa.
"Älä suotta hätäile, kaikki on nyt kunnossa", Karoliina rauhoitteli isäänsä luurin toisesta päästä. Lisää Karoliinan yliopistosählistä pääset lukemaan myöhemmin julkaistavassa yliopisto-osassa! ,-) Suskilla oli outo hinku tulla lähes päivittäin kylään milloin kenenkin kaverina. Hän toivoi tietysti pääsevänsä viettämään aikaa Karin kanssa, mutta valitettavasti pojalla oli muuta seuraa... Tykkään tämän talouden monipuolisista harrastuksista, ekassa sukupolvessa musiikkiharrastus dominoi ja tokassa ollaan puolestaan urheilijoita, mut täällä jokaisella lapsella on eri harrastus: Karoliinalla urheilu, Karilla musiikki ja Katrilla kuntoilu.


Karolan vanhustumisen aika koitti, ja hiuksista tarkka Kari ei voinut antaa äidin pitää pinkkiä hattua vihreän paidan kanssa, joten hän tarjosi pientä stailausapua. Vaikka pinkki hattu oli kuulunut Karolan tyyliin niin kauan kuin hän muisti oli vanhuksen pakko myöntää että uusi kampaus näytti hyvältä. Kari on tehnyt jo monia stailauksia onnistuneesti, mutta jostain syystä hän mokasi Kristian-papan stailaussession - kahdesti.


Talossa alkoi kiertää ikävä flunssa, joka levisi ensiksi perheen naisiin. Kari naureskeli seuratessaan siskonsa yskäkohtausta, mutta silloin ei enää huvittanutkaan kun pojan omaa kurkkua alkoi aristaa. Onneksi Mikael hallitsi liemisopan keittämisen ja tauti onnistuttiin pian selättämään, ja Kari pääsi tervehdyttyään jatkamaan tyttöjen tapailua.


Karin teinipäivät uhkasivat käydä vähiin, joten hän hankki salaa elämänlitkua itselleen. Mikael ei tästä ilahtunut, sillä hän olisi halunnut viimeistenkin teinien suuntaavan pian yliopistolle elämäntavoitettaan ajatellen. Katrikaan ei viitsinyt vielä aloittaa opintoja, hän lähtisi sitten yhtä aikaa veljen kanssa. Suurin osa Katrin vapaa-ajasta kului hänen harrastuksensa kuntoilun parissa. Ja sillä aikaa kun Mary kuskaa kukkia oven taakse on Kari treffeillä Maryn siskon Paulan kanssa...


Jonasien porukkaa kulki ohi, ja Veeti pääsi pitkästä aikaa tapaamaan veljensä Vuhkun. Jälleennäkeminen tapahtui iloisten haukahdusten merkeissä! Ja Kari jatkaa tyttöjen tapailua ahkerasti, seuralainen vaihtuu tuttuun tapaan joka kuvassa. Mikael tajusi että saisi Karin siirtymään vähän nopeammin yliopistolle jos vähän avustaisi poikaa: Mikael tutustui Katalaan Ratalaan, jolla oli teini-ikäinen tytär, joka saatiin kylään tätä kautta. Ehkä vähän kyseenalaista toimintaa, mutta Mikael halusi saada loputkin teinit mahdollisimman pian yliopistolle.


"Sinäkö sen roskiksen aina kaadat kumoon?" vuorkaisänsä kysyi tiukasti Karilta.
"Ehen, nostin sen juuri pystyyn", Kari selitti. Vuokraisäntä oli kyllä epäilyksissään periaatteessa oikeilla jäljillä, sillä jotkut Karin rakastettujen sukulaiset eivät katsoneet hänen touhujaan hyvällä ja olivat alkaneet häiriköimään kerrostalon yleisissä tiloissa. Viimeisiä rakastettuja kuitenkin viedään, pian Kari pääsisi karisemaan roskisten potkijoita kampukselle. Vanhuspariskunta Mikael ja Karola viettivät rauhallista elämää opiskellen ja tehden ruokaa yhdessä. Vaikka Karola työskentelikin nyt liiketalousuralla tykkäsi hän edelleen palata välillä arkkitehtipöytänsä äärelle piirtelemään.

Joo, varsin Kari-painotteista kerrontaa, eheh... .-D Jotenkin hauska miten näitä vanhoja osia lukiessa/kirjoittaessa näkee samoja simejä joilla juuri hetki sitten pelasi, tänään aamulla olin pelailemassa aikuistuneiden Karin ja Katrin luona!

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Mikaliinithan vaikuttavat arvostavan vanhempiensa elämäntoiveita, ensin Kiira sai saman tavoitteen kuin Miika ja nyt Karoliina haluaa saman elämäntoiveuran kuin Karola.
  Karola vaikuttaa tässä osassa selviytyvän vaikeuksien kautta voittoon, kun lapset saatiin toisella yrittämällä yksityiskouluun ja kaupunkisuunnitelijaksikin nainen pääsi kun oli ensin tullut alennuksia ja sosiaalipupuja sun muuta onnen tielle.
  Ehkä Karikin saa 20 rakastettuaan nopeasti ja saa sitten ottaa rauhallisesti platinamielialalla yliopistossa? :D Karoliinan yliopistosählinki kuulostaa kieltämättä kiinnostavalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kanssa kiinnittänyt huomiota tuohon miten lapset ns. perivät vanhempiensa elämäntavoitteita, tällä hetkellä pelissä arkkitehtejä on jo kolmessa sukupolvessa. .-D Vaikeuksien kautta tosiaan, sentään kaikki päättyi lopulta Karolan toivomalla tavalla kun lapset saatiin yksityiskouluun ja urahuippukin viimein saavutettiin! Kari saikin rakastetut kokoon jo teininä, en tähän hätään muista että teini olisi aiemmin pelissäni toteuttanut elämäntavoitteensa (ellei sit joskus joku onnistunut 20 hyvän ystävän saamisessa, joku hämärä muistikuva tuli mieleen). Pelikään ei ilmeisesti ollut varautunut moiseen, sillä Kari ei saanut elämäntavoitteen toteutumisesta erillistä muistokuvaketta. .-D Haha, itekin kiinnostuin Karoliinan puhelusta sen verran että lukaisin tässä aikani kuluksi kaikki kolmannen sukupolven yliopisto-osat. .-DD Kiitokset jälleen kivan kommentin jättämisestä! .-3

   Poista