tiistai 1. kesäkuuta 2021

Mikaliini - Kari & Katri osa 1: Katrit kuolee

Käynnistetään kesäkuu tämän blogin puolella julkaisemalla osa Karin ja Katrin kuulumisista!

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.



Kari valmistui yliopistolta hieman ennen siskoaan ja majaili hetken aikaa itsekseen. Rahatilanne oli tiukka ja Kari toivoi Katrin valmistuvan pian, jotta talouteen saataisi lisää rahaa (eli ne 20 000 valmisrahat xD). Tiukasta taloustilanteesta huolimatta Kari eleli varsin rennosti, ja musiikin ystävänä hän vietti paljon aikaa viihde- ja musisointinurkassa karaokelaitteen äärellä. Koska Kari oli keksinyt urahaaveen vasta kolmannen opiskeluvuoden aikana puuttui häneltä vielä jokunen ruuanlaittopiste, joita piti päntätä kirjasta. Kari sai jopa nopeasti töitä, mutta valitettavasti se ei auttanut rahatilannetta, sillä Karin kohdalle osui tietenkin useamman vapaapäivän putki. Noh, ainakin kokkausosaaminen on nyt helppo maksimoida suklaakoneella. Kari sijoitti suuren masiinan Katrin tulevaan huoneeseen ja toivoi ehtivänsä maksimoimaan ruuanlaiton ennen siskon saapumista, Katri ei nimittäin varmasti ilahtuisi jos joutuisi jakamaan huoneensa valtavan suklaakoneen kanssa.


Kari ei tietenkään mahtanut mitään romantiikannälälleen, ja kauniita naisia kohdatessa pistettiin nopeasti flirttiä peliin. Kari oli myös toisinaan yhteydessä entisiin rakastettuihinsa. Rahan puutteessa Kari yritti hurmata naapurit räppäystaidoillaan, mutta valitettavasti showta seuraamaan saapuneen vuokraisännän lompakonnyöri ei löystynyt. Hieman yllättäen Kari onnistui tuplaamaan talouden rahavarat tekemällä teleskoopilla löytöjä uusista taivaankappaleista, niin niitä simoleoneja ilmaantuu kun sitä vähiten odottaa. .-D

Kari kyllästyi ainaiseen kotona oleskeluun, joten hän päätti lähteä etsimään kaltaistansa seuraa musiikin harrastajien tanssistudiolta, ja kuin tilauksesta paikalla oli läjäpäin kauniita naisia! Kari teki innoissaan tuttavuutta DJ-Tarun ja huutosakkityttö-Taikan kanssa, sillä näitä voisi hyödyntää "pelehdi viiden työntekijän kanssa" -toiveessa. Ja kaikkihan tietävät että musiikkitonttia ylläpitää nätti ykkösvalmiskasv... ai höhlä, täällä onkin eri tyyppi, no kelpaat sinäkin. Naisiin tutustumisen lisäksi Kari otti osaa jorauskilpailuun ja voitti ihan mukavan summan rahaa. Hauska miten Kari sai heikon rahatilanteen paremmaksi muunlaisilla konsteilla kuin perinteisellä töissä käymisellä.


Pian Kari sai asuntoon seuraa hänen siskonsa Katrin muuttaessa opintojensa jälkeen samaan taloon. Lisäksi naapurin Enni oli tyrkyttänyt heille koiria jopa kolmen kappaleen verran, ja kolmikko koostui siis Veetin ja Kinuskin pennuista: Karkki, Vaahto ja Kerma. Ja ihan kuin siinä ei olisi ollut koiria jo riittävästi Katri keksi hankkia pentuja Karkille ja naapurin Lilolle.


Kotiuduttuaan Katri kutsui yliopistolla tapaamansa kumppanin Matin käymään esitelläkseen kihlattunsa vanhemmilleen. Matin kannustushuuto ei kuitenkaan tehnyt vaikutusta Mikaeliin, vai liekö Mikael paheksuvan Matin "ikuisen opiskelijan" -titteliä? Katri ja Matti eivät kuitenkaan antaneet epäilijöiden pilata sitä mitä heillä oli tässä hetkessä. Mitä sitten vaikka tulevaisuus oli vielä epävarma, kaikki oli hyvin nyt. Karin oli tullut viimein aika vetää esiliina eteensä, ja hän tekikin uudessa työpaikassaan vaikutuksen taidoillaan! Vaikka sisaruksien luona pyöri päivittäin treffiseuralaisia ei kumpikaan ollut houkutellut ketään asumaan luokseen. Katri tapaili Mattiaan, ja Karin kainalossa nähtiin vaihtelevasti eri naisia.

Matin ja Katrin hauska yhteislaulutuokio sai ikävän käänteen kun nälissään oleva nainen lyyhistyi polvilleen maahan. Matti ei kyennyt muuta kuin itkemään rakkaansa kohtaloa, mutta Kari syöksyi paikalle saapuneen Viikatemiehen eteen anelemaan tätä vielä antamaan hänen siskolleen mahdollisuuden. Onneksi Viikatemies heltyi ja Katri palasi elävien kirjoihin. Nainen oli ikikiitollinen veljelleen, mutta Matin käytös harmitti häntä: Siellä mies vain jatkoi laulelua kuin mitään ei olisi tapahtunut! Katria alkoi mietityttää oliko Matti sittenkään hänen arvoisensa, joten hän ilmoitti haluavansa pitää hetken taukoa tapailusta.


Tietenkin asioiden piti mutkistua entisestään, sillä jonkin ajan kuluttua Katri havaitsi odottavansa lasta Matille. Nainen ei edelleenkään tiennyt miten toimisi Matin kanssa, joten hän piti vauva-uutisen omana tietonaan. Sentään Matti toi kuntohullulle Katrille mieluisan lepyttelylahjan, enpä tosin tiedä onko magneilyhytkytin kovin sopiaa ajanvietettä raskaana olevalle naiselle... Katri oli myös yhteydessä vanhempiinsa, ja varsinkin Karola intoili tyttärensä raskaudesta ja tulevasta lapsenlapsesta. Hyvä että edes joku iloitsi aiheesta, sillä raskauden väsyttämä Katri ei suoraan sanottuna ollut aina parhaimmillaan eikä oikein tiennyt miten suhtautuisi tulevaan vauvaan.


Karkin ja Lilon pennut syntyivät, ja kolmikko nimettiin Namiksi, Mamiksi ja Pamiksi. Nami annettiin heti naapureille, mutta sisaruksilla riitti silti tekemistä viiden koiran kaitsemisessa ja oli selvää, että muillekin pennuille tulisi löytää pikimmiten sijoituskodit, sillä heillä ei ollut resursseja pitää niin montaa hauvelia. Petyin, tuota harrastetontin naista ei laskettu työntekijäksi Karin pelehdintölaskelmia nostamaan, höh! Sentään uutta seuraa löytyi helposti: Kaverin järkkäämä sokkotreffikaveri tarjosi uutta sokkotreffiseuralaista. .-D


Pian talouden simmäärä kasvoi kolmeen Katrin synnyttäessä tyttövauvan, joka nimettiin Martaksi. Tytön vaalea iho tulee isältä, mutta muuten Martta on ilmetty äitinsä kaikkia naamapiirteitään myöten. Jenni Virtanen kävi kylässä, ja ajattelin tunkea hänen mukaansa koiranpentuja Jennin eläinpentujen kasvatustavoitetta hyödyntämään, mutta Jenni ehti livistää pois paikalta. Kuitenkin seuraavana päivänä paikalle saapui Jennin puoliso H9, jonka kautta Mami saatiin annettua pois oikeaan osoitteeseen. Kari jatkoi naisten tapailua, mutta työkiireiltään hän ei enää ehtinyt ihan joka päivälle sopia treffejä rakastettujensa kanssa.


Kari helpotti myös siskonsa yksinhuoltajan taakkaa katsomalla välillä Martan perään. Karia ja Marttaa yhdisti kiinnostus musiikkiin, ja Kari opettikin aikansa kuluksi taaperon lausumaan hauskan lastenlorun! Naapuriin muuttaneelle Sirkulle käytiin kaupittelemassa koiria, ja ruskeaturkkinen Vaahto muutti yhden kerroksen ylemmäs. Koirakauppojen jälkeen Sirkku pistäytyi vielä vierailulle ja leikki tovin Martan kanssa.


Ainokainen jäljelle jäänyt Pami-pentu kasvoi, ja väreiltään hauveli on tullut enemmän isäänsä. Sisarusten urakuviot näyttävät hyviltä: Raskausaikana tiedustelutöitä löytänyt Katri yleni reippain harppauksin, ja Kari oli puolestaan jo kohonnut julkkiskokin asemaan, tämä olikin jo kolmas saavutettu elämäntavoite hänelle! Kari alkoi haaveilla toistamiseen 20 rakastetun hankkimisesta, grrr... Sääli että edellisessä elämäntavoitteessa hyödynnettyjä teini-ikäisiä tyttöjä ei saa enää käytettyä. Vähän keittiödraamaa, Katri riensi heti hakemaan Martan mukaansa ennen kuin poistui asunnosta. Vielä kun joku muistaisi huomioida lemmikitkin... Ja jälleen ylennys Katrille, hän saavuttaa taatusti pian veljensä tapaan uran huipun!


Suhteiden kautta uuden työpaikan saanut Kari kuljeskelee nykyään sivistyneessä puvussa kravavatti kaulassa. Työskentely asianajajana poikkesi aika paljon keittiöhommista, mutta taitavana puhujana Kari vakuutti kuuliansa oikeussalissa. Katrilla oli iltavuoro, joten Kari avusti Marttaa synttärikakkukynttilöiden puhaltamisessa. Martasta kasvoi reipas tyttönen, ja heti ensimmäiseksi häntä kiinnosti mennä kokeilemaan Karin viihdenurkassa olevia musisointilaitteita.


Lopulta Katri saavutti haluamansa mestarietsivän aseman, ja Martta riensi juoksujalkaa ulos onnitellakseen äitiään. Etsivän töihin kyllästynyt Katri alkoi haaveilla työskentelystä rikollisissa piireissä, melko mielenkiintoinen urasuunnan vaihdos! Kari ja Martta viettivät paljon yhteistä aikaa musiikkinurkassa. En malta odottaa Martan kasvamista teini-ikään, sitten kaksikon voi laittaa laulelemaan yhdessä duettoja! Rahakkaat urapalkinnot puhepöytä ja suklaakone tarjosivat mukavat lisätienestit, kun sisarukset käyttivät niitä ahkerasti taitopisteiden maksimointi mielessä. Ruuanlaiton opiskelu muovasikin Katrista innokkaan kokin, ja hän tarjosi joka aamu aamiaista, jota koko perhe kokoontui yhdessä mutustelemaan pöydän ääreen.


Laskujen maksaminen tuppasi unohtumaan, eilen kävi ulosottomies ja taas postilaatikosta löytyi punaisia laskuja! Karin vanhojen rakastettujen ja monien muiden ystävien suhde oli laskenut niin alas, että joka päivä Karille sateli läjäpäin soittopyyntöjä. Silloin Kari keksi yhdistää harrastuksensa ja kaverinsa: Hän kutsui ystäviä kylään laulamaan duettoja kanssaan, mikä korjasi nopeasti viilenneet välit parempiin lukemiin! Ikuisuuden lukossa ollut "pelehdi viiden työntekijän kanssa" -toive aiheutti Karille päänvaivaa kun tarjontaa ei tuntunut olevan riittävästi. Naisten tapailuun tottunut Kari päätyi lopulta kutsumaan voroystävänsä Ohton käymään, kai tässä ihan vaan toiveen tähden yksi mieskin menisi.


Hei Kari. Ensitreffimme olivat uskomattomat enkä saanut sinua mielestäni moneen viikkoon yhteisen yömme jälkeen. Olin varma että tästä alkaisi vuosisadan rakkaustarina. Näin jälkeenpäin ajateltuna olin typerä ja suorastaan naiivi uskoessani niin. Kannoin ovellesi ruusukimppuja ja jätin vastaajaasi soittopyyntöjä, muttet koskaan soittanut takaisin. Vähitellen minulle valkeni etten merkinnyt sinulle mitään, olin vain yksi nainen rakastettujesi kokoelmassa. Miksi menen aina rakastumaan renttuihin, jotka lopulta särkevät sydämeni? Kun totuus selvisi päätin etten enää koskaan asettasi jalkaani tähän taloon, mutta täällä sitä ollaan, sillä tajusin olevani raskaana ja vauva olisi sinun. Minusta ei kuitenkana ole yksinhuoltajaksi, joten tuon poikasi huomaasi, sillä täällä hän saa parempaa hoitoa. Pojan nimi on Kimmo. Terveisin Gunnel


Gunnelin jälkeensä jättämä kirje ja oven takaa löytynyt vauva laittoi Karin elämän uusiksi. Yhtäkkiä mies tajusi että hänestä oli tullut isä, sillä Kimmolla oli tismalleen samanlaiset suklaasilmät ja ruskea tukka kuin hänellä. Katri pääsi viimein aloittamaan uudessa työssään rikollisuudessa. Hän olikin oikea mestarivaras, sillä aiemmin poliisivoimissa etsivänä työskennellessään hänelle oli kertynyt paljon sisäpiirin tietoa uusista vastustajistaan, ja Katri onnistui taitavasti luikkimaan poliiseja karkuun. Martan koulu sujui hyvin niin arvosanojen kuin luokkakavereiden kanssa kaveeraamisen puolesta, ja hänen uusin ystävänsä on Jorma.

Kari siellä hehettää soitettuaan työnantajalleen puhelun väittäen olevansa sairaana, vaikka oikeasti hän tarvitsi vapaata Kimmon kaitsemiseen. Vauvat kuitenkin nukkuvat suurimman osan päivästä, joten Karin vapaat menivät ennemminkin naisia treffaillessa. Laskeskelin että tuo noita olisi viides työntekijäpelehdintä, mutta Karin toive ei täyttynyt, murr. Naapureille aiemmin annettu Vaahto-koira sai pentuja, ja yksi tummanruskeamusta hauva toimitettiin vastalahjaksi. Ei täällä kyllä pulaa ollut koirista mutta no, kiitos kuitenkin.

Katri on kohonnut rikollisneron asemaan saavuttaen täten toisen urahuipun. Seuraavaksi haaveissa olisi pyrkiä hulluksi tiedemieheksi kunhan töitä löytyisi. Martta on hyvää pataa kaksospoikien kanssa, ensin hän kaveerasi Jorman kanssa ja nyt Jarmokin on hänen ystävänsä. Kimmo kasvoi taaperoksi, ja koska molemmilla vanhemmilla on koukkunokka oli tietenkin odotettavissa että myös Kimmo saa pitkän nenun, mutta ei siinä mitään, kiva kun tulee eri näköisiä lapsia! Tiedetöihin pyrkivä Katri piti vapaata rikostöistään, joten hän ehti vahtia Kimmoa Karin työpäivien ajan. Olihan se muutenkin reilua, sillä Karikin auttoi aikoinaan Katria Martan hoidossa.
Martta kasvoi teiniksi, ja tämä tietotavoitteinen tyttö haaveilee mummonsa Karolan ja tätinsä Karoliinan tavoin arkkitehdin urasta, hauska miten työ kulkee suvussa! Vaikka Katri katsoikin Kimmon perään päivisin tuli Karin hoitaa taaperon opettaminen, ja välillä homma tuntui työläältä rankan työpäivän päätteeksi kun olisi tehnyt mieluummin mieli tapailla rakastettuja. Martta tuli hyvin toimeen serkkunsa Kristofferin kanssa, sillä molemmat olivat musikaalisia ja tykkäsivät laulaa karaokea. Mikki oli roikkunut Martan kädenjatkeena jo lapsesta asti, joten hän oli hyvä esiintyjä ja eläytyi laulamiseen täysillä! Uppista, Kimmo leikki isänsä rakastetun Katrin kanssa kun yhtäkkiä naikkonen nääntyi nälkään ja menehtyi. .-s


Kimmon synttärit koittivat, ja Martta auttoi nuorempaa serkkua kakkukynttilöiden puhaltamisessa. Kasvaneella pojalla on selvästi isänsä silmät! Kummittelemaan saapunut Katri-haamu oli katkera Kimmolle ja säikytteli lapsiparkaa kostoksi siitä että nainen oli nääntynyt nälkään kesken leikkien.

Hah, ajattelin että julkaisen nopeasti valmiiksi kirjoitetun osan, mutta oikolukiessa havahduin siihen että keskellä osaa oli muutama kuvasarja ilman kuvatekstejä, joten se siitä nopeasta julkaisusta kun päädyin kuitenkin kirjoitushommiin. .-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:


♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti