tiistai 7. kesäkuuta 2022

Mikaliini - Sirkku & Maarit, osa 2: Pentulahjoituksia

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä



Una ja Musu kasvoivat, etualalla oleva keltainen Musu on perinyt värejä enemmän puudeli-isältään, kun taas taustalla muriseva Una on selvästi jotain sukua Lyyli-vanhukselle. Lyyli päätettiin päästää eläkkeelle, sillä vanhuskoiralla alkoi olla ongelmia tarpeidensa ylläpidossa, nytkin Sirpan piti leikittää koiraa jotta tämä sai punaisena ollutta hupia ja sosiaalisuutta ylemmäksi. Mussu synnytti toisenkin keltaisen pennun, ja väritykseltään tämä näyttää olevan samaa sarjaa isoveljensä Musun kanssa, joten pentu sai nimekseen Muld(♂) (=yrittää olla yhdistelmä sanoista multa +gold). Kiintoisaa, havaitsin että Minkalla ja naapurin Ernestillä olisi vaateväriyhteensopivuuden lisäksi myös kahden salaman yhteensopivuus. Minka seurustelee jo Jarmon kanssa, joten saa nähdä kehittyykö tästä jotain... Koska Sirpaa tuntui häiritsevän äitinsä tiuhaan tahtiin vaihtuvan seuralaiset, oli Sirkku alkanut järjestää treffejä yhteisötontilla. Vakiopaikaksi muodostui Sirkun siskon Ennin vaatekauppatontti.


Pian Muld sai lisää ikäistään pentuseuraa kun muut perheet olivat lahjoittaneet Ennin pentukasvattamoon kaksi uutta pikkuista. Etualalla loikoilee Vau(♂)-koiranpentu, ja Muld leikkii puolestaan Nanni(♀)-kissanpennun kanssa. Mussu toimi mielellään varaäitinä muillekin pennuille. Musu-koira lähti Leevin matkaan ja Lyyli kuoli vanhuuttaan, mutta siitä huolimatta Mussulle ei saatu uusia pentuja alulle, täytynee odottaa teinien yliopistoon lähtöä josko sitten tulisi lisää tilaa. Pennut olivat sopivia leikkikavereita taaperollekin!
Sirkku sai potkut kaupunginjohtajan pestistään ja olo oli aika maassa, mutta hänen seuraansa porealtaalle pulahtava Leevi sai nopeasti naisen ajatukset pois ikävästä työpäivästä. Biljardipallot alkoivat vähitellen lennellä Sirpan tempputoiveiden mukaisesti. Tuo ilme kun pallo osuu kuppiin. .-D Seija kasvoi, ja tyttö on perinyt naamapiirteensä niin täydellisesti isältään että kaikille pitäisi olla ilmiselvää kuka tämän isä on. .-D Musiikkipaidasta huolimatta Seijan mieliharrastus on urheilu, ja Minkakin liittyi tytön seuraksi ulos hyppäämään narua.
Läksykuvassa oli tarkoitus harmitella teinien läksyongelmia kun nämä eivät saaneet mitään aikaiseksi ympäristön sotkuisuuden vuoksi, mutta tässä he vain hymyilevät kameralle niin kuin ei olisi mitään pulmia. .-D Rästitehtävistä selvittiin onneksi viikonlopun aikana. Seuraava ikävaihe alkoi jo kolkutella ovella, mutta naiset päättivät hieman pidentää aikuisaikaansa. Maarit aikoo joka tapauksessa litkiä jatkossakin paljon elämäneliksiiriä odotellessaan lapsenlapsien syntymistä, joten miksi suotta antaa tämän vanhustua. Myös Enni hörppi vihreää litkua vaimonsa tapaan, ja Sirkkukin aikoo lykätä vanhustumista siihen saakka että löytää havittelemansa urheilutyön. Sitten luodaan nopea katsaus tämänhetkiseen pentutilanteeseen: Talossa asustelevat Mussun pentu Muld(♂), ja loput Vau(♂), Julia(♀) ja Nora(♀) on saatu naapureilta/ystäviltä. Talon ulkopuolelta tarjottavien pentujen määrä korostuukin erityisesti nyt, kun suuren simmäärän vuoksi ei mahdu teettämään uusia pentuja. Muldista tuli kasvun myötä ilkiö, ja tämä sotki jatkuvasti pissimällä lattialle ja kierimällä lätäköissä, ja simien sohvia ja sänkyjä kuului tämän koiran mielestä käyttää järsimiseen ja nukkumiseen.

Enni hoitaa useampia bisneksiä kerralla kun hän esittelee samaan aikaan yksityiskoulun rehtorille paikkoja ja kutsui yliopistolta valmistuneen ystävänsä Hermiinan kylään tunkeakseen yhden kasvaneista koirista tämän mukaan, ja Una sai täten uuden omistajan. Sirkku laittoi puolestaan Anssi-rehtoria varten tarjolle juhlavaa joulukinkkua, johon reksi ihastui ikihyviksi, ja yli puolet pisteistä ansaittiinkin ruuasta. Kerrostalon väki oli kerääntynyt ulos, ja Minka taitaa esitellä uutta poikaystäväänsä Ernestiä äidilleen ja Sirpalle. Seija löysi puolestaan ikäistään seuraa alakerran Haraldista ja tämän kaverista Vincentistä, ja lapset hengasivat yhdessä.
Kyllä, elättelen toivoa josko Seija ja Harald sopisivat teiniksi kasvettuaan yhteen. .-D Jälleen ystävälliset perhetuttavat ovat tarjonneet koiranpentuja Ennin pentukasvattamoon. Seija auttoi Enniä kantamaan uusimmat pennut; Ben(♂), Bella(♀), Ella(♀) & Viivi(♀) pihalta kerrostalon ylimpään kerrokseen. Sirpaa ei ollut onnistanut rakkaudessa, mutta sitten täysin odottamatta hänen elämäänsä asteli mukava poika. Harmi että Keimo ei ole kotoisin Outolaaksosta, mutta poika lupasi harkita tulevansa suorittamaan yliopisto-opintoja samalle kampukselle. Minkaa on puolestaan onnistanut työnhaussa, ja lahjakkaasta tytöstä tuli menestyksekäs uraohjus!
Sirpa päätti tavoistaan poiketen kertoa Keimosta äidilleen. Sirkku oli tietenkin iloinen hyvistä uutisista mutta muistutti myös, ettei nuorella olisi vielä mikään kiire lukita ensimmäistä kiinnostavaa poikaa tulevaksi puolisokseen. Sirpakos tästä kimpaantui, sillä hän oli satavarma että Keimo olisi hänen unelmakumppaninsa. Harrastuslehdet ovat täällä poikkeuksellisen kovassa käytössä, varsinkin Enni tykkää lukea värkkäilyartikkeleita. Koiria alkoi olla ruuhkaksi asti, sillä kaikille kasvaneille hauveleille ei löydetty heti kotia (odotan että neljäs sukupolvi valmistuu yliopistolta ja laitan sitten koiria jakoon).
Koiranpennut eivät olleet ainoita jotka pissivät lattialle, sillä yllättävät haamusäikytykset saivat simin jos toisenkin laskemaan alleen. Säikytyksen jälkeen Maaritin nälkä oli yhtä punaisella mitä hänen pyjamansa, onneksi hän ehti ajoissa syömään! Pentukolmikosta (=Ben, Ella ja Bella) kasvoi kaikista samanlaisia keltaisia puudeleita, tämä koiratyyppi tulee tuskin koskaan kuihtumaan. .-D Tulipalo + 12 koiraa keittiössä = kaaos! Onneksi palonainen saapui sutjakasti paikalle pelastamaan tilanteen. Seija kasvoi teiniksi, ja tämä perhetavoitteinen tyttö haaveilee saavansa paljon lapsenlapsia. Hän pitää meikistä ja luovista simeistä, mutta liika siisteys hän Seijan mielestä pahasta, hän kun on koirien sotkujen keskellä eläessään oppinut sietämään likaa... .-D
Pitkäksi venähtäneen työttömyyskauden jälkeen Sirkku pääsi viimein työskentelemään takaisin urheilun pariin, ja tuntui kotoisalta palata nyt vuosien jälkeen samalle urapolulle jota hän kulki aikaisemminkin. Kerrostalon viimeisille teineille Seijalle ja Haraldille arpoutui kummallekin perhetavoite, joten salamat sopivat mainiosti yhteen näiden kahden välillä. Harald oli hieman allapäin, sillä hänen molemmat vanhempansa olivat juuri kuolleet, ja Seija sai mielestään loistoidean: hän aikoisi muuttaa poikaystävänsä kanssa yhteen! Ehdottaessaan asiaa äidilleen pitsa-herkuttelun äärellä Sirkku pisti kuitenkin hölmölle ajatukselle stopin. Teinit olivat vielä alaikäisiä, joten Sirkusta nuorten yhteenmuutto olisi turhan aikaista.

Viimeisimmät koiranpentutulokkaat Diva sekä identtiset kaksoset Päärynä ja Persikka kasvoivat, ja jälkimmäisille koirille riitti kysyntää, sillä nämä eivät olleet sukua mulle puudelikoirille, joten koirapariskuntien muodostaminen olisi kerrankin mahdollista. Enni oli kuullut Sirkun ja Seijan keskustelun, ja hänen mielestään nuorten unelmille tulisi antaa mahdollisuus. Aluksi hän pyysi Haraldin juttuseuraksi, ja poika vaikutti oikein fiksulta nuorukaiselta. Enni kertoi havaintonsa Sirkulle painottaen että Seija muuttaisi vain kerrosta alemmaksi, joten Sirkku pystyisi helposti näkemään tytärtään vaikka päivittäin. 
"Minä ja Maaritkin olemme suunnitelleet omakotitalon hankintaa, jotta koirien kasvattaminen kävisi helpommin", Enni selitti. Sirkulle tuli surku tajutessaa että hän jäisi ihan yksin toisten lähdettyä, mutta Enni muistutti Sirpan valmistuvan pian yliopistolta. Enni sai lopulta ystävänsä vakuutettua, ja Sirkku lahjoitti Seijalle vanhoja tavaroita viemisiksi uuteen kotiin.
Tuntui hyvältä saada äidin hyväksyntä, ja Seija muutti heti seuraavana päivänä poikaystävänsä luokse. Yhteenmuutto tuntui nuorista samaan aikaan ihanalta ja hieman jännittävältä. Draamaakin ilmaantui heti, kun Seija tulkitsi Haraldin ja Melodin olevan turhan läheisissä väleissä. Vaikka nuoria ei ollut kukaan kaitsemassa he kävivät tunnollisesti koulussa, sillä kaikkihan tiesivät että opintomenestys vaikuttaisi heidän työllistymiseensä tulevaisuudessa. Harald ei kuitenkaan ollut kaikista innokkain läksytehtävien tekijä, ja Seija seurasi päätään pudistellen miten tehtävien tekemisen sijaan Harald ajeli läksyvihkon yli radio-ohjattavalla leluautolla.
Seija oli tarkka nukkumisjärjestelyistä eikä suostunut jakamaan sänkyä poikaystävänsä kanssa, koska koki sen epäsiveelliseksi. Onneksi hän saattoi viettää yönsä rauhassa Haraldin vanhassa huoneessa. Talouden nelijalkaiset edustajat ottivat hyvillä mielin uuden asukkaan vastaan. Seija oli entisessä kodissaan tottunut eläimiin, joten hän leikki mielellään koirien ja kissojen kanssa. Sirkku oli lahjoittanut toisen nyrkkeilysäkkinsä tyttärelleen tukeakseen tämän urheiluharrastusta, ja Seija jatkokin säännöllistä treenaamista urheilustipendin kiilto silmissään. Sirkku ravasi kylässä yhtenään ja saattoi viipyä jopa koko päivän innostuessaan rämpyttelemään kitaraa. Äidin vahtiminen raivostutti hieman Seijaa, mutta koska se oli ehtona muutolle täytyi tytön vain hyväksyä asia.
Miten rauhallinen Seija onkin niin kiukkuisena koko ajan näissä kuvissa? .-D Hän tapasi Keimon, jota hänen isosiskonsa oli tapaillut ennen yliopistoon menoa, ja haukkui pojan kelvottomaksi nyssykäksi kun tämä ei ollut lupauksistaan huolimatta seurannut Sirpaa kampukselle. Harald tuli rauhoittelemaan tilannetta ja ehdotti että keskustelua jatkettaisi porealtaalla. Loppujen lopuksi Seijasta ja Keimosta tuli ystävät, joten vihoittelua ei jatkettu sen pidemmälle. Seija on näemmä ajan kanssa sopeutunut samassa sängyssä nukkumiseen. Toinen teineistä on tavallisessa koulussa ja toinen yksityisessä, ja lumipeitteen tukkiessa julkisen koulun bussin järjestettiin yksityiskoulusta silti kyyditys oppilaitokseen, joten Seija joutui nousemaan mutta Harald sai jatkaa tyytyväisenä uniaan. Teinit haaveilivat uudesta kissanpennusta, joten vanhenemisen kynnyksellä ollutta Neliä päätettiin hieman nuorentaa sopivan kollikumppanin löytymistä odotellessa.

Vuokraisäntä oli ollut Haraldin äidin Gunnelin hyvä ystävä ja eksyi yhä hengaamaan teinien luo vaikka Gunnel on jo kuollut. Vuokraisäntä valitti asunnosta tulevasta hajusta, ja teinit pelkäsivät saavansa häädön, joten Harald keräsi nopeasti likaiset astia pesuun ja Seija alkoi kylvettää koiria. Eläinvanhukset menehtyivät yksitellen, viimeiseksi teokseen Nelli puski Viikatemiestä. Yläkerran naistrio tekee ilmeisesti yhteistyötä teinien yhteiseloa varjostaen, tällä kertaa Maarit oli vahtivuorossa ja saapui "ihan vaan sattumalta" silmäilemään Seijan ompelutyötä.

Yliopistolle lähdön häämöttäessä teinit hankkivat hikihatussa stipendejä aivan kirjaimellisesti, kun Seija avusti poikaystäväänsä kuntopistestipendin tienaamisessa. Teinit suunnittelivat muuttavansa asuntolan sijasta omaan asuntoon, joten kaikki rahat tulisivat hyötykäyttöön. Haamukoiran säikyttelyn vuoksi homma meni aivan viimetinkaan, mutta vielä ennen auringonnousua Harald pääsi soittamaan yliopistolle. Poika odotti suuria tukirahoja, sillä hän tiesi että vanhempansa menettäneille teineille tarjottiin hyvä stipendi, mutta asiasta tiedustellessaan Harald yllättyi kuullessaan isänsä olevan sittenkin elossa: Eräs Hermannin lapsenlapsi oli toivonut pappansa takaisin henkiin. Teinejä harmitti hieman, sillä nyt heidän rahakassansa jäi paljon odotettua pienemmäksi.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta, siellä onkin aika ennennäkemätöntä porukkaa. .-D


♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti