lauantai 1. lokakuuta 2022

Mikaliini - Hermiina & Lennu, osa 1: Perheelliset romantiikkasimit

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä

Hermiina ja Lennu olivat juuri saaneet muuttokuorman purettua, ja Lennu ehdotti kihlatulleen pientä hengähdystaukoa treffien merkeissä, joten parin matka johti suoraan makuuhuoneeseen. Hauskana yksityiskohtana voimme bongata seinältä yhteiskuvia Lennusta ja Hermiinasta näiden opiskeluajoilta. Kumpaakaan ei onnistanut heti työnhaussa, mutta Lennu päätti ottaa väliaikaiseksi työkseen rikollisuuden. Hermiina katselee vähän ihmeissään kumppaninsa hurjaa työasua. Heti Hermiinan asun nähdessäni tuli mieleen Ruusu, ja eikös tämä nainen pöllähdä sattumalta paikalle! Naisilla on samat asu ja hiukset mutta eri väreissä.
Lennun ollessa töissä Hermiina kulutti aikaansa lukemalla kirjoja. Kirjahylly oli sijoitettu tulevaan lastenhuoneeseen, sillä kummallakin oli valmiiksi urapisteet koossa eikä heillä olisi niin akuuttia tarvetta opiskella. Ruuanlaitto oli Hermiinan mieliharrastus, nainen suorastaan hehkui innostuessaan keittiössä kokkailusta. Jotenkin hän jopa salaa jo toivoi suurperhettä jolle saisi valmistaa maittavia aterioita joka päivä. Lennun rikoskeikka päättyi vasta myöhään yöllä. Pankkiryöstö oli sujunut suunnitelmien mukaan, ja Lennu ansaitsi jopa 10 000 simoleonia ylimääräistä urakysymyksen myötä. Hermiina ei voinut kovin hyvin, sillä hän oli saanut flunssan ja outo pahoinvointikin vaivasi.
Lennu työskenteli pari päivää rikollisuudessa mutta löysi sitten töitä havittelemaltaan politiikan uralta, ja hän kohosi nopeasti tuomariksi. Hermiinan pahoinvointi oli enteillyt raskautta, ja nainen kertoi uutiset tulevasta perheenjäsenestä heti miehelleen ja kumpikin oli iloinen asian johdosta. Lennulla oli kaikki taidot maksimissa, joten hän käytti vapaapäivänsä kukkakimppujen tekemiseen.

Hermiina kuuli yöllisellä vessareissulla rapinaa ulko-oven takaa ja päätti käydä katsomassa mitä oli tekeillä. Oven takaa paljastui kulkukoira Vimpula, joka rynni omimaan Hermiinan sänkypaikan. Nainen ei raaskinut ajaa koiraa pois, ja Lennulla olikin aamulla ihmettelemistä kun hänen unitoverinsa oli vaihtunut yön aikana koiraksi! Vimpulan tapaamisen jälkeen Hermiinalle iski koirakuume, johon saatiin onneksi helpotusta Lennun tädin vaimon koirakasvattamolta kun Una liittyi perheeseen. Jopas nyt on kulkukoiria liikkeellä, Una tuli juttuun Mansikka-nimisen ruskean kulkukoiran kanssa. Pariskunta päätti järjestää hääjuhlat Lennun vapaapäivänä. Kylään kutsutut vieraat jäivät seuraamaan vihkiseremoniaa kamalan etäälle, Kiira varmaan liikuttui ensimmäisen poikansa astuessa avioon ettei kyennyt siirtymään oven edestä, jolloin muut joutuivat kurkkimaan Kiiran takaa menoa vihkikaaren alla. Hermiina teki tuttavuutta anoppinsa kanssa. Myös Hermiinan isä Hermanni oli paikalla, mutta äiti Mirja ei jaksanut vaivautua paikalle vaikka asui vain kerrosta ylempänä.
Lennu näki hääjuhlissa pitkästä aikaa isäänsä Lehtoria. Isällä ja pojalla on samanlainen juhla-asu. .-D Lehtori kertoi suunnittelevansa muuttoa samaan kerrostaloon jossain vaiheessa. Hermiina löysi viimein töitä havittelemaltaan ravintola-alalta, mutta hän jäi viettämään äitiyslomaa kotiin. Onneksi kiva suklaakoneurapalkinto saatiin kuitenkin heti käyttöön, se on kätevä harrastusväline ruuanlaittoa rakastavalle Hermiinalle! Nainen yritti pitää huolta linjoistaan ja veti ahkerasti kyykkyjä raskausmahasta huolimatta. Jumppatuokio sai kuitenkin hurjan käänteen kun synnytys käynnistyi!
Syntynyt tyttövauva sai nimekseen Helmi. Tämä on perinyt ruskeat silmät Hermiinalta, ja iho ja hiusväri tulevat Lennun puolelta. Molemmat vanhemmat hoivasivat mielellään pikkuista. Lennu on huiman aikaansaava, hän ennätti nousta politiikan huipuille kolmen päivän jälkeen työn löytymisestä! Seuraavaksi häntä kiinnostaa ryhtyä kenraaliksi, mutta uuden työn löytymistä odotellessa Lennu päätyi työskentelemään urheilun parissa. Hermiina vietti päivät kotosalla Helmiä kaitsien. Vauva jäi kuitenkin hetkeksi unholaan kun juttutuokio komean postinjakajan kanssa sai naisen polvet veteläksi. Yliopistolla Hermiina olikin tapaillut paljon muita miehiä kihlattunsa seläntakana, mutta perheen perustamisen jälkeen hän ei enää antanut houkutuksille periksi vaan piti välit ystävyyden tasolla.
Lopulta koitti Hermiinan ensimmäinen työpäivä. Helmiä varten jouduttiin palkkaamaan lastenhoitaja, sillä vaikka sekä Hermiinan äiti että Lennun isä asuvat samassa kerrostalossa oli kummallekin osunut juuri siihen hetkeen työpäivä, eivätkä isovanhemmat voineet tulla avuksi. Lennu joutui auttamaan isoveljeään Leeviä, joka kärsi niin pahasta palelukohtauksesta että oli kangistunut kankeaksi jääkalikaksi jalkakäytävälle. Helmi kasvoi, ja pikkuisen naamavärkissä näyttäisi olevan mukava sekoitus molempia vanhempia. Taapero oli nopea oppimaan, kävely onnistui heti ensiyrittämällä! Hermiina lähetti ystävälleen sähköpostia enkä tiedä mitä hän kirjoitti, sillä hetken päästä tuli ilmoitus ettei kyseinen sim ole enää Hermiinan ystävä. .-D-.

Seuraavana aamuna Hermiina ehti nykäistä äitiään hihasta, ja Mirja tuli vahtimaan ensimmäistä lastenlastaan. Hermiina oli vähän huolissaan äitinsä jaksamisesta, mutta Mirja vakuutti yhden lapsen hoitamisen käyvän käden käänteessä, olihan hän kasvattanut seitsemän lasta mallikkaasti aikuisiksi. Muuten homma toimi, mutta Mirja keksi jostain syystä kuskata kaikki keittiössä olleet tuttipullot vessan lattialle, mistä seurasi tuholaisongelmia. Hermiina vietti kaikki illat ravintolassaan, joten Helmin opetusvastuu jäi kokonaan Lennulle. Mielellään hän tietenkin vietti aikaa tyttärensä kanssa, ja Helmi alkoi leimautua enemmän isään kuin äitiin. Kotiuduttuaan Hermiina tietenkin palkitsi kumppaninsa tämän vaivannäöstä makuuhuoneen puolella. Pariskunnan haaveissa olisi saada vielä ainakin yksi lapsi, joten tämäkin suunnitelma edistyi samalla.
Hermiina alkoi haaveilla koiranpennuista, joten Unan kaveriksi hankittiin pieni Dana-pentu. Una suhtautui uuteen tulokkaaseen hyvin ja jakoi mielellään unipatjansa ja ruokakulhonsa pienemmän kanssa. Vessatuholaistilanteen jälkeen hoitoavuksi päätettiin pyytää seuraavalla kerralla Lennun isää Lehtoria, jonka kanssa leikit olivat varsin lennokkaat! Ihanaa kun isovanhemmat asuvat lähellä ja pääsevät olemaan läsnä uuden sukupolven pienokaisten kasvussa ja kehityksessä. Lennusta on kehkeytynyt innokas bilettäjä, ja melkein joka ilta talossa pyöri hänen tuttaviaan. Kari-pappa esittelee tanssiliikkeitään, ja Hermiinan sisko Henna säestää menoa laulamalla karaokea.

Nämä bileet olivatkin vähän spesiaalimmat, sillä juhlittiin Helmin synttäreitä. Kasvun jälkeen väsynyt tyttö kömpi suorinta tietä sänkyyn, ja aamulla on olikin virkeänä selailemassa oppikirjoja ennen ensimmäistä koulupäivää. Tullessaan iltapäivällä koulusta Helmi kummasteli postilaatikolla innoissaan hihkuvaa äitiään. Kävi ilmi, että Hermiina oli kohonnut ammattimaiseksi juhlavieraaksi ja toteuttanut täten toisen elämäntavoitteensa, ja seuraavaksi hän haaveilee suuresta lapsenlapsien määrästä. Koulu oli Helmistä muuten mukavaa, mutta läksyjen teko tuppasi jäämään aina iltaan. Unakin järsi niin tylsän tunnollisesti vinkuluutaan eikä suostunut hotkaisemaan tytön läksyvihkoa.
Vihdoin yritys tuotti tulosta ja Hermiinan toinen raskaus alkoi näkyä. Helmin odottamiseen verratessa tämä toinen kerta uuvutti naisen aivan totaalisesti, sillä hän kärsi pahoinvoinnosta vielä mahan pyöristymisen aikanakin ja tarpeiden ylläpito tuntui mahdottomalta kun yhtä aikaa olisi pitänyt syödä, nukkua ja ravata vessassa. Helmi oli suosittu koulussa ja palasi joka päivä kotiin uuden kaverin kera. Illalla Helmin setä Leevi tuli viemään tytön leikkipuistoon. Vaikka oli jo hämärää Helmiä ei pelottanut, sillä hän tiesi että sankariasussaan liikuskeleva Leevi säntäisi välittömästi avuksi jos jotain tapahtuisi. En kestä miten täydellisesti Helmin asun värit sopivat tuohon kiipeilytelineeseen. .--D
Lennun reaktio kun hän näkee veljensä pyötyneen/nukahtaneen pystyyn: nauru, senkin vahingoniloinen. .-D Hymy hyytyi kuitenkin kun Lennun piti mennä täyttämään Unan pihalle kaivama kuoppa. Hetken mielijohteesta Lennu päättikin kuopan täyttämisen sijaan jatkaa kaivamista, ties vaikka hän löytäisi aarteen! Paikka osoittautuikin aika otolliseksi, sillä Lennu löysi kartan Twikkii-saarelle ja Kolmijärvelle, olisiko loman aika? Hermiina toivoi vauvan syntyvän pian, ja koska edellisellä kerralla synnytys oli käynnistynyt jumpan yhteydessä hän päätyi hakkaamaan raivokkaasti nyrkkeilysäkkiä, mutta sillä ei ollut naisen toivomaa tulosta. Treenaaminen ei ollut ilmeisesti yhtä jännää kuin punaisten laskujen maksaminen, sillä heti kun kirjekuoret olivat sujahtaneet postilaatikkoon alkoivat vatsanpohjaa polttelevat supistukset tuntua ja Hermiina päätyi synnyttämään keskellä jalkakäytävää. Uusi tulokas näyttää aivan samalta kuin Helmi pienenä, ainoana erona että tällä kertaa tuli poikavauva, joka nimettiin Henriksi.

Mitä suotta tervehtiä omanikäisiä ohikulkijoita, Hermiina jutustelee mielellään tapaamansa lapsen kanssa ja Helmi halailee vieraita miehiä. .-D Helmi viihtyi muuten koulussa, mutta tekemättömien kotitehtävien pino tuppasi välillä kasvamaan. Dana kasvoi, ja hän on jotenkin hurjan muhkearakententeinen Unaan verratessa + nuo pappaviikset tekevät hänestä tosi vanhan näköisen. Talossa vallitsee koiranpentukuume, joten näemme varmaankin pian, millaista jälkikasvua tämä kaksikko saa. ,-) Herkkänenäiset naapurit tulivat välillä kiusallaan pimputtamaan ovikelloa, nytkin Eero väitti että he haistoivat ylimpään kerrokseen asti tästä talosta lähtevän löyhkän.
Perheen nuorimmainen Henri juhli synttäreitä, ja poika pukeutuu yhtä sivistyneesti kuin isänsä! Henri viihtyi hyvin koirien kanssa, ja makuuhuoneessa hänen kehtonsa ja koirien patja sijaitsivat vierekkäin, joten toisinaan taaperon löysi koirien makuupatjalta päiväunilta. Danan ja Unan pennut syntyivät, ja ainakin pohjaväri näkyy tulleen isältä. Nimiltään pennut ovat Ulpukka(♀) ja Daniel(♂).
Ei ole helppoa ammattimaisen juhlavieraankaan työ, sillä Hermiina tyri yksien pirskeiden viihdytyksen niin totaalisesti että sai potkut. Onneksi bestiksille saa soittaa yöaikaankin, ja Hermiina korjaili huonoksi mennyttä sosiaalisuutta tilittämällä potkuista aiheutunutta harmia mm. teini-iän seurustelukumppanilleen, vaikkei ollut pitänyt tähän ollenkaan yhteyttä sitten yliopiston erotettua nuoret aikoinaan. Lennulta sujuu sentään ainakin kotibileiden tunnelman kohotus, sillä hän oppi juhlalaulun sanat, ja kun kaikki vieraat kerääntyivät laulamaan yhdessä oli hyvä tunnelma taattu! Neljä koiraa aiheutti kamalasti sotkua, ja makuuhuoneen lattia lainehti koirien yleisen pissimispaikan johdosta. Joskus Henriä ei puolestaan meinannut päästä laskemaan kehtoon kun kaikki koirat olivat levittäytyneet nukkumaan makkarin lattialle.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti