sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Mikaliini, osa 33: Tyttöjen katsastelua

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.

Vaikka Jami oli lapsena seurannut isosiskon poikiin liimautumista yökkäillen tuntuu nuorukaisen mieli nyt muuttuneen, sillä hän katsastelee aktiivisesti koulussa tapaamiaan tyttöjä sitä oikeaa metsästäessään. Sini-niminen sim herätti jopa hieman hänen kiinnostustaan, mutta yhteensopivuus jäi vain yhteen salamaan. Vaikka heidän juttuisa ei tulisi etenemään kaveritasoa pidemmälle vietti kaksikko kuitenkin hauskan iltapäivän yhdessä.
Illalla Sinin jo lähdettyä kotiin Jami pelasi shakkimatsin isäänsä vastaan. Vaikka Jami jäi logiikassa kakkoseksi isälleen hän oppi tämän pelityyliä tarkkailemalla ovelia siirtoja, joita hän voisi hyödyntää tulevissa peleissä. 
"Eikös otettaisi vielä yksi matsi?" Jaska aneli Jamin alkaessa jo kerätä nappuloita pelilaudalta.
"Eiköhän olisi aika suunnata nukkumaan, kello on jo yli puolenyön", Jami huomautti huvittuneesti naureskellen, miten lapsi joutui muistuttamaan isäänsä nukkumaanmenoajoista. 
Jaska huokaisi, kyllähän hän oli ajankulusta tietotoinen, mutta makuupaikka petturivaimon vieressä ei houkutellut häntä ollenkaan. Kaikeksi harmiksi myös Miia oli lykkäillyt nukkumaanmenoa, ja riidoissa oleva pariskunta päätyi hivenen kiusallisissa tunnelmissa kömpimään vuoteeseen yhtä aikaa. Normaalisti ihailisin miten yhteensopivasti kumpikin on sonnustautunut liiloihin pyjamiin, mutta se ei nyt taida tätä parisuhdetta pelastaa..
Perheen nuorimmainen Milja oli oikea ilopilleri heti aamusta alkaen. Tapansa mukaan tyttö heräsi uuteen päivään innokkaan toiveikkaana sillä asenteella, että edessä olisi hyvä päivä! Milja petasi oman vuoteensa lisäksi myös samassa huoneessa olevan isovanhempien sängyn ja suuntasi sen jälkeen innokkaast hyppelehtien kylppäriin aamutoimiinsa.
Vaikka Aadaa nähtiin usein tutustumassa vanhempiin miehiin oli hänellä myös ikäisiään poikakavereita. Hänen uusin tuttavuutensa Hannu paljasti olevansa ihastunut osassa aiemmin vilahtaneeseen Siniin ja kyseli Aadalta hurmausvinkkejä. Sini oli myös Aadan ystävä, joten Aada osasi kertoa, millaisia piirteitä Sini arvosti. Eiköhän Hannu pian uskaltaudu ihastuksensa puheille!
Aada olisi mieluusti jutellut ohikulkijoiden kanssa vaikka koko päivän, mutta vanhemmat patistelivat tyttöä opiskelemaan stipendejä varten, sillä perheen esikoisen yliopisto-opintojen alku lähestyi. Tällä kertaa Aada jopa kuunteli äidiltään saamaa karismaoppituntia melko kiinnostuneena, sillä hän uskoi karismaattisuuden lisäävään hurmaavuuttaan, mikä puolestaan helpottaisi miehiin tutustumista kampuksella.
Miia vinkkasi että vastapuolta viihdyttävä tervehtimistapa kohentaisi nopeammin suhdetta, joten Aada tervehti urheilullista Simppaa ylävitosella ja huomasi ilokseen vinkin pitävän paikkansa! Mikaliinien porealtaalla sattuu jotenkin poikkeuksellisen usein salamatapaturmia, ei ole ensimmäinen kerta kun kärähtäneen näköinen hyypiö hiippailee taustalla.
Lopulta koitti Aadan aika suunnata kampukselle. Tyttö istui tilaamansa taksen penkille ja loi melko välinpitämättömän katsauksen lapsuudenkotiinsa ennen kuin läimäisi auton oven kiinni. Arki uusioperheessä ei ollut kohdellut Aada aina parhaimmalla tavalla, joten hän ei jäisi kaipaamaan täältä mitään. Sen sijaan hän suuntasi katseensa tulevaan odottaen jo innolla aikuiseksi kasvamista ja opiskelua miesten hurmailua kampuksella!
Mika on päässyt hyvin vauhtiin eläinpentujen kasvatuksessa, eikä touhulle näyttänyt tulevan loppua, uusia pentuja adoptoitiin lähes päivittäin. Ympäri taloa vilisi nelijalkaisia pikkuotuksia ja sai olla tarkkana mihin astui. Oli myös erityisen tärkeää pitää silmällä ruokakulhoja, sillä Mikan elämäntavoite saisi kovaa takapakkia jos nälkiintyneet eläimet noudettaisi pois. Ei huolta, esittelen jossain vaiheessa kaikki karvaiset kaverit kuvien kera!
Rumpukapulat pärisivät tuottaen rytmikkäitä sointuja Miian hakatessa rumpuja ja lautasia rivakalla temmolla. Soitinten soittaminen sai tämän musiikkiharrastajan uppoutumaan tekemiseen niin, että Miia koki olevansa suorastaan yhtä edessään olevan lyömäsoittimen kanssa. Kapulat liikkuivat sulakasti Miian varmojen ranneliikkeiden myötä hänen nopeuttaessa pikkuhiljaa tempoa. Kappaleen päätteeksi Miia viskoi rumpukapulat ilmaan, kumarsi kuvitteelliselle yleisölle ja nappasi kapulat takaisin kätösiinsä niiden lopetellessa ilmalentoaan.
Jami kuskasi ukin uusinta koiranpentua sisätiloihin ja vaihtoi samalla nopean katsekontaktin aamupostia tuoneen tytön kanssa. Lehdenjakajakaan ei kuitenkaan sykähdyttänyt teinipoikaa, joten tämä tyytyi vain hymyilemään tytölle ja livisti kiireesti sisälle. 
Iltapäivällä koulun jälkeen Jami vietti aikaa luokkakaverinsa Annan seurassa, ja tapansa mukaan hän oli jälleen arvioinut yhteensopivuutta tytön kanssa, mutta tämä punapääkään ei ollut sitä mitä Jami etsi. Nuoret hengasivat Jamin työpäivän alkuun saakka. Yleensä ennen kimppakyytiin menoa simit vaihtavat jotain sivistyneempää ylleen, mutta delfinaarion puhdistajana työskentelevä Jami sen sijaan vähensi vaatekertoja yltään suunnatessaan työpaikalle uikkareissa.
Työpäivä oli menestys, sillä Jami ylennettiin! Teinivaiheen urahuippua ja stipendin ansaitsemista hienompi asia oli kuitenkin Jamin tapaama työkaveri Kiia, joka täytti viimeinkin Jamin unelmatytön kriteerit! Kaksikko jutusteli keskenään koko iltapäivän, ja tytön lähdettyä Jami huomasi jo ikävöivänsä ihastustaan.
Mikankin työpäivän päätös oli poikkeuksellinen, sillä papan hurautettua kotipihaan pinkillä autollaan oli Karo häntä vastassa (tai todennäköisesti Karo etsiskeli paikalta hyönteisiä, mutta antaa Mikan luulla mitä haluaa). Vanhan pariskunnan katseen kohdatessa kumpikin tunsi tässä tilanteessa jotakin nostalgista niiltä ajoilta, kun työpäivän jälkeen nuoret rakastavaiset säntäsivät kiinni toisiinsa ja julistivat ikävöineensä toista vaikka erossa oli oltu vain muutama tunti.
Hyvät muistot saivat Mikan heittäytymään romanttiseksi tässä nykyhetkessäkin, ja hän polvistui rakkaan vaimonsa eteen ja luikautti upealla lauluäänellään tunteikkaan serenadin. Karo kuunteli hänelle omistettua kappaletta liikutuksen kyynel silmäkulmassa. Tällaiset spontaanit rakkaudentunnustukset pitäisi ottaa useammin osaksi päivää!
Myös Miia oli sinä iltana rakkaansa puheilla - ei tosin yhtä romanttisissa merkeissä - mutta ihan hyvällä asialla heidän parisuhteensa kannalta, sillä Miia yritti korjata hänen ja Jaskan välejä, ja mikäpä toimisikaan paremmin kuin treffituokio. Jaska kuitenkin empi olisivatko treffit hyvä idea, sillä hän ei edelleenkään voinut luottaa Miiaan.
Yhtäkkiä ulkona riehuva ukkosmyrsky päästi ilmoille kovan, suorastaan paukahdusta muistuttavan jyrähdyksen, jota seurasi silmät sokaiseva salama. Keittiössä hampparilautasensa kanssa kuljeskeleva Karo säikähti niin että lautanen tipahti kädestä, ja hetkessä Karon illallinen lojui lattialla. Mitään ei kuitenkaan mennyt hukkaan, siitä talouden lemmikit pitivät huolen sännätessään hotkimaan hampurilaisen jäänteet.
Hurjan valoilmiön aiheuttajaksi osoittautui hautakiveen iskenyt salama. Tää on kyllä melkoinen näky jos onnistuu pelin pausettamaan iskun hetkellä!
  
Salamanisku yllätti myös Jaskan, ja säikky mies ponkaisi turvaan Miian käsivarsille komean kiljahduksen kera.
"Ohhoh, ihan näin innokasta vastaanottoa en odottanut treffipyynnölleni", Miia naurahti tulkitessaan Jaksan yllättävän syliin hyppäämisen myöntäväksi vastaukseksi. Hieman nolona pakkoliikkeestään Jaska laskeutui alas ja joutui kärvistelemään treffeillä kun ei kehdannut enää kieltäytyäkään.

Ja tällä kertaa osa lopetellaan tähän Mikan kanniskellessa uusinta hankkimaansa koiranpentua. Kerrankin muistan pennun nimen: Fiku! Mistäköhän johtuu että jäänyt juuri tämä yksilö hyvin mieleen? ,-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti