sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Mikaliini - Mirka, osa 1: Ylennyksiä toistensa perään

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.


Mirka muutti yliopiston jälkeen kihlattunsa Pekon kanssa neljänteen ja viimeiseen vapaana olevaan asuntoon samasta kerrostalosta missä hänen isoveljensäkin asuivat. Heidän asuntonsa oli ylimmässä kerroksessa, ja koska talossa ei ollut hissiä jouduttiin muuttokuorma kantamaan useassa erässä käsivoimin asunnolle. Onneksi Mirkan veljet Miska ja Mikael ilmoittautuivat vapaaehtoiseksi kantoavuksi. Kerrostalon aulan käytävät kävivät ahtaaksi simien kulkiessa kapeita kierreportaita ylös ja alas.

Vihdoin kaikki tavarat oli saatu paikoilleen ja muuttourakka oli ohi. Mirka lukittautui toviksi kylpyhuoneeseen kokeilemaan ensimmäiseksi uusia meikkejään. Nainen ei ollut käyttänyt meikkiä aiemmin, ja peilikuvaansa pällistellessään hänen olisi tehnyt mieli pyyhkiä punainen huulipuna pois, mutta ehkä tähän vielä tottuisi. Mirkan yllätykseksi Pekko jopa huomasi Mirkan uuden lookin ja kehui sitä.

Mirka oli toivonut että opintojen tultua päätökseen Pekolta liikenisi viimein aikaa muillekin kuin pelkille kirjoille, mutta naisen harmiksi hänen kihlattunsa vietti edelleen paljon aikaa kirjahyllyn lähettyvillä.
"Nyt kun emme ole vielä löytäneet töitä on hyvä kohottaa taitoja. Ylennyksiä on sitten helpompi saada", Pekko vakuutteli. Toisinaan Mirka liittyi miehen seuraan, mutta hän ei malttanut pysyä kovin kauaa paikoillaan ja käväisi välillä pienellä happihyppelyllä lenkkipolulla.

Mirka toimi jopa verkkareissa miestään isompana simmagneettina, ja Pekon syödessä iltapaa yksin keittiössä olivat kylässä olevat vieraat kerääntyneet Mirkan ympärille seuraamaan tämän räppiesitystä. Pekko seurasi muiden simien hauskanpitoa hiukan orpona. Oli totta ettei hänellä ollut paljon ystäviä, sillä ainainen kirjoihin uppoutuminen karsi miehen sosiaalista kanssakäymistä.

Syötyään Pekko korjasi pöydälle jääneet astiat ja marssi sitten tietokoneelle katselemaan vapaita työpaikkoja jo toista kertaa saman päivän aikana. Ahkera työnhaku kuitenkin kannatti, sillä Pekko sattui huomaamaan että paikalliselle yläasteelle haettiin juuri sopivasti kahta opettajaa töihin. Pekko lähetti heti etukäteen kirjoittamansa työhakemuksen koululle ja kehotti Mirkaa tekemään samoin. Kaksikko sai hyväksynnän jo saman illan aikana, sillä heidän tutkintotodistuksensa olivat niin hyvät että työpaikka irtosi helposti.

Vieraiden hyvästelyn jälkeen pariskunta päätti siirtyä makuuhuoneen puolelle aikeenaan asettua yöpuulle. Ongelmana kuitenkin oli ettei kumpaakaan väsyttänyt, sillä he olivat jännittyneitä uusista työpaikoistaan ja ensimmäisestä työpäivästään. Kun uni ei tullut silmään Pekko suunnitteli jatkavansa opiskelua, mutta Mirka kiskaisikin miehen kainaloonsa. Nainen ei aikonut jäädä tänä yönä kirjoille kakkoseksi.

Ilta - tai paremminkin yö - meni sen verran myöhäiseksi että Mirkalla ja Pekolla oli aamulla vaikeuksia nousta ylös sängystä. Tajutessaan mitä kello oli Pekko loikkasi kuitenkin salamana ylös ja kiskoi peiton pois Mirkankin päältä saadakseen tämän hereille. Aamusta tuli varsin sähellyksentäytteinen ja kiireinen, mutta lopulta kumpikin ehti ajoissa ulkona tovin odottaneeseen kimppakyytiin.

Työpäivä sujui loistavasti, ja iltapäivällä auton kyydistä nousi kaksi hymyilevää simiä, sillä heille molemmille oli tarjottu lukion rehtoreiden paikkaa! Ikävä kyllä Mirka ja Pekko joutuisivat nyt työskentelemään eri kouluissa, mutta molemmilla oli jo suunnitelmissa pyrkiä mahdollisimman pian yliopiston lehtorin virkaan, jolloin he pääsisivät taas näkemään toisiaan työskennellessään samalla kampusalueella.

Ennen kuin Pekko ehti karata kirjojensa pariin Mirka onnistui tarttumaan miestä kädestä vetäen tämän mukaansa tanssin pyörteisiin. Kummallekin tuli mieleen heidän yhteiset tanssituokionsa opiskeluaikoina yliopistolla, ja Pekko tajusi jättäneensä hauskan harrastuksensa aivan liian pitkäksi aikaa kirjojen alle. Mirka hymyili tyytyväisenä - hän pitäisi kyllä huolen siitä ettei Pekko jumahtaisi täysin lukunurkkaansa.

Pekko onnistui livahtamaan sisälle Mirkan jäädessä juttelemaan paikalle sattuneen Edward Murdstonen kanssa. Puheenaiheeksi tulivat raha-asiat, ja Edward kertoi omistavansa hienon yrityksen. Mirka pääsi puolestaan jakamaan hienoja uutisia ylennyksestään. Kaksikon jutustellessa Edwardin mukana ollut laikukas Annele-kissa leikki paikalle sattuneen ruskean kulkukissan kanssa.

Palatessaan illalla sisälle kaikkien päivän aikana tervehtimiensä simien kanssa Mirka yllättyi löytäessään Pekon opiskelun sijasta vetämässä räppiesitystä. Harrastus tuntui nyt päässen opintojen edelle! Vieraat seisahtuivat haltioituneina kuuntelemaan hienoa esitystä, ja Pekosta tuntui hienolta olla kerrankin valokeilassa.

Vaikka kaksikko oli päässyt tekemään töitä unelmoimalleen alalle puuttui heiltä Mirkan mielestä vielä jotain. Nyt kun työasiat olivat vakiintyneet oli nainen alkanut haaveilla jälkikasvun hankkimisesta. Useista yrityksistä huolimatta Mirka ei kuitenkaan tullut raskaaksi, mutta hän ei aikonut antaa periksi.

Ura-asiat etenenivät täsmälleen suunnitelmien mukaan eikä mennyt aikaakaan Mirka ja Pekko astelivat yliopiston lehtori -työnimikettä kantaen kimppakyytiä kohti. Uran huippu häämötti jo, ja kumpikin oli jo alkanut tehdä suunnitelmia tulevaisuuden varalle: Mirka toivoi edelleen raskaaksi tulemista, ja Pekko puolestaan opiskeli uusia taitopisteitä miettiessään mitä uraa lähtisi seuraavaksi tavoittelemaan.


Mirka yritti pitää vauvakuumeensa kurissa hankkimalla väliaikaiseksi hellilellittäväksi pienen koiranpennun. Tyttöpentu sai nimekseen Queen ihQ*, ja tästä pienestä karvapallosta tuli nopeasti erittäin tärkeä perheenjäsen sekä Mirkalle että Pekolle.

*Olisin halunnut nimetä Mourupennun tuolla nimellä, mutta siitä tulikin poika. Otin sitten nimen hyötykäyttöön simssissä!

Queen ihQ:n unikoppa sijoitettiin Mirkan ja Pekon makuuhuoneeseen, jotta pentui saisi tarvittaessa vikistyä jomman kumman omistajistaan hereille jos jokin hätä tulisi. Mirka oli herännyt aamulla pahoinvointiin, eikä riemulla ollut rajoja Mirkan tehdessä positiivisen raskaustestin! Nainen kömpi takaisin sänkyyn odottamaan malttamattoman Pekon heräämistä päästäkseen kertomaan hyvät uutiset miehelleen.

Myös Pekko ilahtui kihlattunsa raskaudesta, ja mies halusi päästä heti silittelemään Mirkan vielä varsin olematonta mahakumpua. Kaksikko ei turhaan aikaillut vaan kehdot ja muut vauvatarvikkeet leluja, vaippoja ja vauvatalkkia myöten hankittiin jo hyvissä ajoin valmiiksi odottamaan pienen simin syntymää.

Mirka ei antanut raskauden hidastaa hänen urakehitystään, mutta vauva verotti sen verran voimia ettei Mirka kyennyt enää samanlaiseen panostukseen työpaikalla mitä Pekko. Mies onnistuikin saamaan Mirkaa nopeammin uuden ylennyksen ja ison palkan korotuksen. Mirka ei jäänyt kuitenkaan kadehtimaan Pekon urakehitystä, sillä tällä hetkellä hänelle oli kaikista tärkeintä tieto siitä, että hänestä tulisi pian äiti!


Mirkan vatsa pyöristyi viikko viikolta enemmän, eikä laskettuun aikaan menisi enää kauaa. Nainen suostui lopulta ottamaan vapaata töistä, mutta hän ei halunnut olla kotona kokonaan toimettomana, vaan päivät kuluivat Queen IhQ:n sotkuja siivotessa ja ruokaa tehdessä.

Perijä-äänestys: Julkaisen jokaisesta yliopistolta valmistuneesta lapsesta yhden osan, jonka perusteella lukijat saavat antaa osassa esiintyneelle simille pisteitä 1-10 asteikolla sen mukaan kuinka kiinnostavana häntä pitävät. Eniten pisteitä saanut sim pääsee sitten perijäksi ja palaa aloitustontille ja tarinan pääkerronta jatkuu hänestä. Toki muistakin simeistä tulee osia, mutta paljon harvemmin ja osien sisältö ei ole niin yksityiskohtaista. Tasapelitilanteessa saatan ottaa maksimissaan kaksi perijää, tai sitten arvon nopalla kuka voittaa. Toivoisin siis että sisällytätte näihin soolo-osien kommentteihin omat pisteenne perijän valintaa varten.

Osallistun itsekin pisteytykseen: Mirka 9/10

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Muistinpas, missä kohtaa Mikaliineja olin menossa! Tuleepahan ennen isoveljien vallassa olleeseen asuntoon edes yksi naispuolinen Mikaliini-sisarus :D Hienoa, kun Mirka sai Pekon kiinnittämään edes pikkaisen huomiota itseensä ja muihin simeihin. Pidän myös Mirkan uudesta punaisesta tyylistä!

  Koiranpentujen lisäksi lienee siis siminpentuja tiedossa! Hmm, saisikohan Mirka Pekon käyttämään muutaman vapaapäivän lastenhoitoon, että Mirka voi mennä töihin ja ottaa Pekon uramenestyksen kiinni lapsen synnyttyä? *pohdiskelee*

  Niin ja niitä pisteitä! Mirka saa 7/10 pistettä minulta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin muistettu! ,-D Jep, enpä jotenkin ole edes tajunnut miten poikavaltainen Mikaliinien lapsikatras on. Mirka on jo sen verran kauan ollut Pekon kanssa tekemisissä että alkaa oppia miten tämän saa houkuteltua pois kirjojen äärestä. ,-) Punainen pukee kyllä hyvin Mirkaa. .-) Juuh, ei varmaan mene kauaakaan kun taloudessa on simvauvoja eläinvauvojen lisäksi. ,-3 Mirka voi ainakin yrittää, voipi olla Pekolla uran huipulle päästessä käyttöä muutamalle vapaapäivälle. Miks aina yllätyn miten isot pisteet olen antanut äänestyksessä? .--D Mirkalla on siis 16 pistettä koossa! Nyt kun jaksaisi voisi tarkistaa kuka johtaa tällä hetkellä perijä-äänestystä. Jaksoin näemmä:
   Mikael: 12
   Mikko: 13
   Miska: 15
   Mirka: 16

   Eli Mirka näyttäisikin olevan tällä hetkellä johdossa! Kiitokset kommentin jättämisestä! .-3

   Poista
 2. Tulin lukemaan taas toisen (ja viimeisen .-O) osan, kun nää levyt on aina niin pitkiä, ja musta muutenkin tuntuu, että nää toisen sukupolven osat on lyhkäsempiä kuin normiosat. .-D

  Upeeta Mirka! Hienosti hän sai hämättyä Pekon pois kirjojen luota. .-D Pekkokin ymmärsi, että hänen elämänsä oli ollut aika yksitoikkoista pänttäämisen takia. Opettajan työ on muutenkin niin sosiaalista, että Pekon täytyi ehkä kehittyä vähän vapautuneempaan suuntaan. Eikä kyse ole ainoastaan hänen omasta oppimisestaan, vaan nyt hän pääsee jakamaan tietoja muille. .-)

  Ihanaa että Mirka tuli lopulta raskaaksi usean yrityksen jälkeen. Jännä että Mikko oli heti saamassa lasta, vaikka heillä ei olisi ollut kiire asian kanssa, mutta Mirkalla meni kauan, vaikka hän koki olevansa niin valmis! Queen ihQ on loistava nimi! <3 Koiran helliminen kyllä auttaa vauvakuumeeseen. .-) Ihanaa että Pekkokin innostui hauva-vauvasta. .-)

  Pekolla menee kovaa töissä, ja Mirkakin pärjää hyvin. .-) Suloinen heidän yhteinen urakehityksensä ja kuinka kaksikolla oli aina tavoite päästä samoihin työympäristöihin. .-) Pekko oli niin varautunut, että hän oli etukäteen kirjoittanut työhakemuksen. .--DD

  Mä annan Mirkallekin 8/10 pistettä. .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele vaikka nää soolo-osat olisi lyhyempiä, meinaan aina tuskailla mitä kuvateksteihin keksisi niin ehkä niistä tulee vähän lyhyempiä. .-D Onneksi Mirkalla on konstit pistää miehen opiskelupakkomielle kuriin. ,-) Totta, hyviä huomioita miten opettajantyössä ei pärjää pelkällä kirjaviisaudella vaan pitää sitten olla vuorovaikutuksessa oppilaiden kanssa. .-) Mirka saatiin juu lopulta raskaaksi, ja vauvan syntymää odotellessa on kätevää helliä Queen ihQua. .-D <3 Hauskaa että pidät pennun nimestä. .--D Hyvin juu sujuu molemmilla nuo työasiat kun melkein heti päästiin aloittamaan työt ja ylennyksiäkin on ihan kivasti jo tullut! .-) Haha joo, mielellään pariskunta havittelee työskentelyä samassa koulurakennuksessa, eivät tunnu saavan tarpeekseen toistensa seurasta. .-D Pekko on hyvin varautunut, hän ottaa työasiat vakavasti. .-D Tehdäänpä samanlainen pistekataus mitä tuossa Jadenkin vastauksessa, eli nykyiset pisteet:

   Mikael: 18
   Mikko: 21
   Mirka: 22
   Miska: 23

   Tosi tiukka kilpailu, Miska on mennyt pisteellä ohi Mirkasta! Kiitos ahkerasta lukemisesta ja kommentoimisesta, hienosti sait osat kiinni. .-)

   Poista