perjantai 5. huhtikuuta 2019

Veijari, osa 127: Romanttinen loma

Aiemmat osat löytyvät täältä.

Osa syntyi näiden biisien soidessa:
Hanna Pakarinen - Shout It Out Loud --- Eric Saade - Miss Unknown --- Backstreet Boys - Love Somebody --- Antti Tuisku - Hyökyaalto --- Westlife - What Do They Know? --- Måns Zelmerlöw - Stand By --- Backstreet Boys - Treat Me Right --- Negative - Giving Up! --- Marco Mengoni - Resti Indifferente --- Bruno Mars - Runaway Baby --- Fall Out Boy - Alpha Dog


Jimi ja Toini riensivät heti avaimet saatuaan katsastamaan vuokramökkiään. Rakennus oli varsin pieni, eikä siellä ollut makuuhuoneen ja pesutilojen lisäksi muuta kuin pieni oleskeluhuone. Jimi riensi ensitöikseen sytyttämään takkaan tulta, sillä mökissä oli varsin koleaa. Toini istahti sohvalle seuraamaan miehen työskentelyä.


Odotellessaan takan lämmittävän mökkiä Jimi ja Toini päättivät pitää toisensa lämpimänä vähän toisenlaisin konstein...

Lepäiltyään muutaman tunnin mökissä matkarasitus alkoi viimein hellittää, ja Jimi ja Manta päättivät lähteä kiertelemään lähiseutua jalkaisin.

Kaksikko bongasi hauskan puuhatontin, ja ensimmäiseksi mentiin kokeilemaan tukinpyöritystä. Ensimmäisenä uikkarit jalkaansa vetänyt Jimi ehti tukin päälle ensimmäisenä, mutta mies liukastui ja putosi veteen melkein samantien.
"Nousehan sieltä vedestä että päästään kilpailemaan", Toini naureskeli miehen kömpelyydelle.


Jimi odotti Toinin liukastuvan jotta hänkin pääsisi naureskelamaan, mutta miehen pettymykseksi Toini hallitsi liukkaalla tukilla tasapainottelun paljon paremmin. Jimi sen sijaan lensi alas kerta toisensa jälkeen, ja pian Toini johti kilpaa ylivoimaisesti 5-0.


Tukin pyörittelyyn kyllästyttyään kaksikko päätti mennä kokeilemaan kirveen heittämistä maalitauluun. Toini osui lähelle napakymppiä jo toisella yrittämällään, mutta Jimillä oli jälleen vaikeuksia, ja kirveet jäivät aivan maalitaulun ulkoreunalle tai putosivat maahan.

Saatuaan hartiansa kipeiksi Jimin oli pakko myöntää tappionsa myös kirveenheitossa. Miehen viimeisellä yrittämällä yksikään kirves ei ollut jäänyt edes maalitauluun kiinni.

Vaikka Jimi ei voittanut tukinpyöritystä tai saanut heitettyä napakymppiä, pystyisi hän sentään ainakin hankkimaan paikallisen herkun maistelusta lomakokemuksen, kukapa nyt ei syömään pystyisi? Vaikka Jimi ja Manta menivät ruokailemaan samaan aikaan, jätti tappioista katkeroitunut Jimi yhden tyhjän penkin heidän välilleen.


Auringon laskettua kaksikko päätti palata yöpymään vuokramökilleen. Matkalla heitä tuli vastaan retkiopas, joka yritti kaupitella alennetuin hinnoin kaksikolle jotakin erikoista ryhmäretkeä, mutta Jimi ja Toini kieltäytyivät, sillä kumpikin odotti vain lämpimän peiton alle kömpimistä. Haiseva Jimikään ei malttanut käydä pesulla ennen nukkumaan menoa.

Toini havahtui hereille ennen Jimiä, ja hän päätti suunnata ulos muiden turistien seuraan porealtaalle. Jet lag oli ilmeisesti sekoittanut vähän kaikkien saman leirintäalueen asukit, kun porukka kokoontui keskellä yötä viettämään poreallasbileitä.


Auringon viimein noustessa jaksoi Jimikin lopulta herätä. Kaksikko pohti yhteisella vessakäynnillään ja aamupalallaan mitä he voisivat tänään tehdä. Toini kertoi kuulleensa porealtaalla huhuja jostakin salaisesta tontista, mutta sinne päästäkseen olisi ensin löydettävä aarrekartta. Jimi innostui ajatuksesta ja ehdotti, että he etsisivät aarrekarttaa samalla kun kiertelisivät kaupoilla.

Kaivaminen alkakoon! Toini ja Jimi kaivelivat kuoppia sinne sun tänne, mutta aarrekartasta ei näkynyt jälkeäkään. Kaivelua ei jaksanut muutenkaan tehdä kovin pitkään, sillä selkää alkoi särkeä ja lisäksi homma oli varsin likaista touhua.

Kaksikko päätti pitää pienen tauon kartan etsinnöissä ja päätti käydä kiertelemässä kaupoilla. Toini löysi lehtitelineestä mieleistä luettavaa, ja Jimi puolestaan mietti ostaisiko vaimolleen lahjaksi jonkin korun. Myös kaksi erilaista matkamuistoesinettä päätyivät ostoskoriin.

Maan myllääminen jatkui auringonlaskuun asti, mutta etsitystä kartasta ei näkynyt valitettavasti jälkeäkään. Kun taivaalta alkoi tihuttaa vettä kaksikko päätti yhteistuumin viskoa lapiot käsistään ja suunnata viereiseen ravintolaan syömään. Heille olikin ehtinyt tulla jo kova nälkä.


Ravintolareissu toi kummallekin mieleen heidän kihlajaisensa ravitola Viivassa, ja ruokailu sujuikin varsin romanttisissa merkeissä kaksikon pitäessä toisiaan käsistä kiinni tai lähetellessä lentosuukkoja. Kumpikin nautti kahdenkeskisestä ajasta ja siitä ettei ollut kiire minnekään kun oltiin lomalla.

Lisää lomakuulumisia on luvassa vielä seuraavassakin osassa, kuten juonipaljastuksistakin näkee. .-)

Juonipaljastuksia seuraavasta Veijareiden osasta:

  

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Toini taitaa olla hieman timmimmässä kunnossa kuin Jimi, jolla näyttää olevan vielä jonkin verran raskauskiloja jäljellä :D Ei hätää Jimi, kyllä se siitä ajan kanssa! ;)
  Ainakin lomaruuista voi tosiaan nauttia melkein jokainen :3 Harmi ettei kaksikon kartankaivuu tuottanut tulosta, mutta ainakin pariskunta pääsi tekemään paljon muutakin mukavaa.

  Ja hei, jos kerran loma vielä jatkuu seuraavankin osan puolella kenties Toinia ja Jimiä vielä onnestaa? :)
  Keskimmäinen juonipaljastuskuva näyttää jotenkin ihanan tunnelmalliselta :3

  Huh, tuli pidettyä Veijari-maratoni tänä iltana :D Mutta nyt voin taasen sanoa odottavani lisää ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntoilu ei tosiaan ole Jimin vahvuus kuten tuosta mahaplumpistakin näkee. .-D Taisi tulla syötyä liikaa pitsaa raskauden aikana tai jotain. .--D Jimin täytynee vähän treenata ja yrittää sitten noita kuntoa vaativien lomakokemuksien keräämistä uudemman kerran. Sentään syöminen sujuu jos ei kunto riitä tai karttaa löydy. .-D Loma jatkuu vielä hetken, joten ehkä se karttakin ehtii tupsahtaa esille. ,-) Jimin nautintolisätavoiteen ansiosta kaksikko käy usein treffeillä, joten heidät löytää melko usein kiinni toisistaan. ,-3 Kylläpä luitkin ahkerasti taas kaikki kiinni, ihan yllätyin tekemästäsi kommenttihyökkäyksestä. .-D Kiitos paljon tunnollisesta kommentoimisestasi! .---)

   Poista