sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Camp Rock, osa 11: Käärme

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Niin koitti jälleen ruoka-aika, ja Tess asteli paikalle Ellan ja Peggyn kanssa. Tess oli erittäin hyvällä tuulella, sillä äiti oli lähettänyt hänelle postissa uuden lehden, eikä tyttö voinut päästää sitä hyppysistään hetkeksikään.
-Lehdessä sanotaan, että olen Shanen tyyppiä. Se tapahtuu ihan kohta, Tess julisti kovaan ääneen katsellessaan testisivua, joka käsittelee Shanen mieltymyksiä.

Caitlyn saapui juuri keittiövuorostaan, eikä voinut olla kuulematta Tessin mahtailuja. Vieläkin katkerana äskettäin tapahtuneesta keittiöepisodista Caitlynille tuli äkkiä pakkomielle härnätä vähän Tessiä. Hän lähestyi iloisesti hihittelevää tyttöporukkaa.
-"Lämmin, hauska, lahjakas." Sinä? Ei mene jakeluun, Caitlyn totesi ivallisesti hymyillen vilkaistuaan ohimennen Shane-testin tuloksia lehden sivulta.

Se riitti. Tessin hyvä mieli oli tiessään, ja vihoissaan hän tyrkkäsi lehden Peggylle pois silmistään. Samassa Mitchie ilmaantui paikalle. Hänellä oli kestänyt märkien vaatteiden vaihtaminen kuiviin. Mitchie oli hiukan hermona Caitlynin vuoksi, tämähän saattaisi milloin vain paljastaa kaikille Mitchien salaisuuden. Hän päätti kuitenkin yrittää antaa asian olla ja käyttäytyä mahdollisimman normaalisti.
-Mitä te teette? Mitchie huudahti pirteästi saavuttuaan ystäviensä luo.
-Kysymys kuuluu, mitä sinä teet? Olet aina puntiksella, Tess tiuskaisi ollessaan vieläkin vihoissaan Caitlynin äskeisestä kommentista.

-Mitä? Mitchie yritti esittää tietämätöntä. Kyllähän hän tiesi, että oli usein "hukassa" keittiövuorojensa aikaan, mutta olivatko muutkin tajunneet asian?

Samassa Mitchie unohti kuitenkin äskeiset mietteensä Ellan nykäistessä hänet vierelleen.
-Minä sain ajatuksen. Ehkä voisimme leirin jälkeen käydä äitisi luona Kiinassa ja siellä Hyvää kesää -kaupassa, Ella puheli innoissaan.
-Toki. Äiti pitäisi siitä, Mitchie sai sanottua järkytykseltään. Hän ei todellakaan tiennyt, miten homman hoitaisi, mutta jotain oli keksittävä.

Mitchie näki sivusilmällään, että Caitlyn seisoi hänen takanaan, ja tyttö oli varmasti kuullut äskeisen keskustelun. Hetken Mitchie pelkäsi Caitlynin tulevan heidän luokseen kertomaan totuuden Mitchien äidistä, mutta sen sijaan hän lähetti vain paheksuvia katseita Mitchietä kohti. Mitchie huokaisi helpottuneena, kun Caitlyn lopulta lähti pois paikalta.

Caitlynin mentyä myös Tess tuntui olevan paremmalla mielellä, ja nopeasti hän kokosikin jenginsä ympärilleen.
-Illalla on pyjamajamit. Tässä tulee asu. Valkoiset shortsit ja vihreät topit, Tess saneli. Hän oli laatinut tarkat ohjeet puvuista.

Jutun ydin ei kuitenkaan ollut auennut muille, ja Tess sai Ellalta, Mitchieltä ja Peggyltä hämmentyneitä katseita.
-Mitä? Vihreä on Shanen lempiväri. Se oli lehdessä, Tess tuhahti silmiään pyöritellen. Tällaisten yksityiskohtien tietäminen kuului Tessin mielestä jokaisen yleistietoihin!

---


Päivä suhahti nopeammin kuin olisi arvata saattanut, ja pian Mitchien oli aika muiden leiriläisten joukossa siirtyä viettämään pyjamajameja. Nimensä mukaisesti tarkoituksena oli pukeutua pyjamaan, mutta jotkut leiriläiset olivat ilmaantuneet paksummissakin vaatteissa, ja vain harvat noudattivat pukukoodia. Mitchiellä itsellään oli ollut aikamoinen päivä etsiessään Tessin vaatimaa asukokonaisuutta. Mitchie päätti astua sisälle ja juhlia innoissaan.

Oven suussa Mitchie kuitenkin törmäsi sattumalta Caitlyniin, ja hän jäi seisomaan tytön luokse. Mitchietä harmitti välejä kiristävä sanaharkka ja epävarmuus siitä, oliko Caitlyn kertomassa Mitchien salaisuuden eteenpäin. Caitlyn näytti vaivaantuneelta ja äkäiseltä, ja hän pohti samalla, miksi Mitchie oli jäänyt seisomaan luokseen.
-Hyvä on! Toiset sopulit ovat jo tuolla, Caitlyn osoitti kädellään rauhallisesti toivoen pääsevänsä Mitchiestä eroon. Kyllä Mitchie oli porukan nähnyt jo aikoja sitten, mutta sopu tuntui houkuttelevammalta kuin ystävysten seura.

-Se, mitä tapahtui... Mitchie yritti sopertaa, mutta Caitlyn kääntyi heti häntä selin.
-Anna olla, Mitchie. Jos se edes on oikea nimesi, Caitlyn kivahti heti lähtien pakoon tilannetta. Mitchie jäi paikoilleen harmistuneena. Miksi Caitlyn ei halunnut puhua asioista? Ei kuitenkaan auttanut mennä toisen luo, jos ei ollut tervetullut. Mitchie päätti jättää asian siltä illalta yrittäen keksiä muuta ajateltavaa.

-Hei! kaverukset tervehtivät, kun Mitchie sai tultua näiden luo. Ellan iloinen hymy kohotti heti Mitchienkin mielialaa, ja edessä mellastavat Dee joukkoineen huvittivat.

Samassa myös Tess saapui paikalle paiskaten ensin oven auki näyttävästi ja kovaäänisesti, jotta kaikki varmasti huomaisivat hänen sisääntulonsa. Tess tallusteli sirosti ottaen kätensäkin mukaan juttuun.
-Ollaanko valmiita? Tess kailotti kuuluvasti. Hän halusi, että jokainen leiriläinen huoneessa tietäisivät, että hänellä oli illalla esitys, josta tietenkin tulisi illan paras.

Mitchien valmius kuitenkin putosi samantien huomatessaan Tessin asuvalinnan.
-Missä sinun toppisi ja shortsisi ovat? Mitchie kysyi hyökkäävästi.
-Eikö meillä pitänyt olla sama asu? Peggykin tuli mukaan mulkoillen ilkeästi. Ella nyökytteli mukana harmistuneena. Selvästihän he olivat puhuneet asuvalinnoista ruokalassa.

Tess veti kasvoille kummastelevan ja leveän hymyn.
-Taustalaulajilla on sama asu. Ei soololaulajalla. Haloo? Tess viisasteli hänen mielestään itsestään selvästä asiasta. Taustalaulajajoukko oli kuitenkin eri mieltä, ja pettyneitä ilmeilyjä liikkui kasvolta toiselle.

Synkistely loppui kuitenkin siihen paikkaan, kun Dee pomppi riemukkaana pienelle esiintymislavalle kertomaan, kuka leiriläisistä vallottaisi lavan.
-Ja seuraavaksi tulee mahtava Caitlyn Geller! Dee hihkui riemuissaan, ja samassa hän kipitti alas lavalta päästäen Caitlynin esiintymään.

-Ja tämä on kaikkien upeiden rokkileiriläisten kunniaksi, Caitlyn huudahti pirteästi. Hän selvästikin viihtyi lavalla hyvin saaden yleisönkin mukaansa. Caitlyn teki viime hetken säädöksiä kiinnittämällä läppärinsä koskettimiin kiinni.

Caitlyn lähti soittamaan veikeää ja omaperäistä musiikkiluomustaan tunteikkaasti. Caitlyn näppäröi sormillaan koskettimien päällä taidokkaasti, ja tuloksena syntyi erittäin hyvän kuuloista musiikkia.

Mitchie alkoi heti jammailemaan, ja pian myös Ella ja Peggykin ryhtyivät mukaan. Kappale oli iloinen ja helposti tanssittava, joten Mitchien riemulla ei ollut rajaa. Sen sijaan Tess mulkoili esitystä halveksuvasti ja hyvin vastenmielisesti. Hänestä Caitlyn oli surkea.
-Hän on tosi hyvä, Mitchie kehaisi kovaäänisesti ystävilleen.

Ella katsahti äkkiä taakseen nähdäkseen, miten muu porukka reagoi musiikkiin iloisesti hytkyen tahdissa. Ellan katse kumminkin harhaantui Shaneen, joka seisoi takarivissä, ja hänelläkin oli kasvoillaan riemastunut hymy.
-Shanekin pitää hänestä, Ella kuiskasi muille ystävilleen vilkuillen taakseen osoittaen väitteensä oikeaksi.

Tess vilkaisi taakseen, ja kauhukseen hän huomasi saman kuin muut: Shanen pää hytkyi muiden mukana. Viha alkoi kasvaa Tessin sisällä. Caitlyn ei todellakaan saisi hurmaannuttaa Shanea musiikillaan, sillä Shanen tulisi fanittaa Tessiä kaikista eniten. Sitä paitsi Caitlynin musiikissa ei ollut mitään hienoa. Tessa pohti tilannetta, ja yritti keksiä, miten Caitlynin musiikki - samoin kuin Shanen aivopesukin - saataisiin pysäytettyä.
-Apua! Apua! Tuolla on käärme! Käärme! Tess ryhtyi kiljumaan henkensä edestä Caitlynin soiton ylitse.

Caitlyn hiljensi musiikkiaan ihmisten alkaessa kiljua kauhuissaan. Onneksi rohkea Dee uskalsi saapua katsastamaan Tessin osoittaman paikan. Dee kuitenkin kummastui näkemäänsä.
-Se on vain äänilaitteiden johto, Dee totesi pohtien samalla, miten joku voi luulla ilmiselvää johtoa käärmeeksi.

-Aivan. Erehdyin, Tess vain naurahti heilautellen hieman hiuksiaan. Tessiä alkoivat tuijottaa monet silmäparit, mutta tyttö itse oli tyytyväinen suoritukseensa. Caitlynin esitys oli täysin pilalla, ja nyt tämä asteli pois lavalta.

Yleisö Shane mukaan lukien oli kuitenkin pettynyt äkilliseen keskeytykseen. Shane pudisteli päätään paheksuen, sillä hän oli tajunnut Tessin teon yrittää pilata Caitlynin esitys. Hänestä moinen käytös oli ilkeää ja säälittävää. Muukin yleisö keskusteli asiasta, ja siinä samassa ilmenikin monenmoista näkemystä juuri tapahtuneesta.

Caitlyn asteli raivokkaana pois lavalta jalat lattiaa vasten kovasti tömistellen. Caitlyn oli saanut tarpeekseen Tessin ilkeilystä. Ensin hän oli joutunut kesätöihin, ja nyt Tess tuhosi hänen esiintymisetkin. Caitlyn ei voinut ymmärtää, miten Tess jatkuvasti jaksoi käyttää energiaansa hänen kiusaamiseensa.
-Olet tosi ilkeä, Caitlyn kivahti vihan läiskyessä silmissä. Tess siirtyi kauemmas yrittäen silti näyttää olevansa voitolla.
-Mitä? Tess tokaisi esittäen tietämätöntä.

-Et voi sietää sitä, että joku saattaa pitää jonkun toisenkin tekemisistä, Caitlyn syytteli kovia sanoja päin Tessin naamaa. Caitlyn tiesi olevansa oikeassa, sillä Tessin ilme alkoi todellakin näyttää vihaiselta ja ärsyyntyneeltä.Tess alkoi yllättäen liikutella käsiään outoihin asentoihin viestittääkseen asiansa omalla tavallaan. Tessin vihainen katse teki viimeisen silauksen tunnelmaan.

-Hyvä on. Mikä tuo oli? Caitlyn huudahti närkästyneenä. Jos Tess halusi tapella hänen kanssaan, käyttäisi selkeää ja ymmärrettävää kieltä. Caitlyn ei ollut koskaan törmännyt tällaiseen tilanteeseen tai joihinkin typeriin käsiliikkeisiin.
-Hän sanoi: "Ihan sama, supersurkimus", Ella tulkkasi tehden tismalleen saman liikesarjan kuin Tess äsken. Tieto sai Caitlynin vieläkin ärsyyntyvälle mielelle.

Mitchiestä Tessin teko oli aivan turha, ja häntä harmitti olla vain hiljaa kuin ei huomaisi mitään. Caitlyn on kuitenkin hänen ystävänsä, tai siis oli. Mitchie päätti rohkaista mielensä ja sanoa Tessille vastaan. Samalla hän näyttäisi Caitlynille, että halusi tälle hyvää.
-Jestas, Tess. "Ihan sama, supersurkimus"? Tuo on jo vanha juttu. Kaikkihan sen tietävät. Tai ilmeisesti eivät kaikki, Mitchie tokaisi kovaan ääneen keräten katseita itseensä.

Kuultuaan Mitchien puheet Ella suorastaan räjähti naurusta, eikä Peggykään pystynyt olemaan vakavana. Tess puhuu jotain vanhoja juttuja, vaikka oli olevinaan niin mahtava nykyhetkessä elelijä. Hetken päästä naurua alkoi kuulua myös hiukan taustalta, ja katseet Mitchiestä siirtyivät Tessiin.

Tess katsahti ystäväpiiriinsä suutuksissaan. Miksi Mitchie halusi pilkata ystäväänsä? Ja miksi Ella ja Peggy nauravat innoissaan Mitchien typerille näkemyksille, vaikka Tess itse puhui Caitlynistä paljon parempia juttuja. Tessin sisällä muhi suuri kosto Caitlynille, ja vielä hän näyttäisi Mitchiellekin, ettei hänen kanssa leikittäisi! Tessin esiintymismieli oli poissa.

Tess viittoi käsillään ystäviään lähtemään kanssaan samalla, kun Dee kuulutti seuraavaa esiintyjää. Tessille oli aivan sama, mitä Dee kehittelisi hänen ohjelmanumeronsa tilalle. Ella ja Peggy hihittelivät vieläkin, ja Mitchien ylpeys teostaan oikein paistoi ulos. Hän oli hyvin iloinen, että oli saanut puolustettua Caitlyniä Tessin ikuisilta kiusoilta. Myös Caitlyn jäi katselemaan hyvillään toisten lähtöä kiitollisen.

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti