tiistai 11. kesäkuuta 2019

Veijari, osa 129: Vihreää valoa

Aiemmat osat löytyvät täältä.

Osa syntyi näiden biisien soidessa:
Cody Simpson - Pretty Brown Eyes --- Simple Plan - Anywhere Else But Here --- Hurts - The Water --- Backstreet Boys - Crawling Back To You --- Britney Spears - Womanizer --- Eric Saade ft. A-Lee - Flashy --- Hurts - Lights --- AJ McLean - Mr. A --- Alexey Vorobyov - Get You --- Anna Eriksson - Eiliseen --- Jonas Brothers - Can't Have You --- We The Kings - All The Way --- Hurts - Wish --- Sara Bareilles - Love SongToinin kuoleman jälkeen Jimillä meni tovi ennen kuin hän sai koottua itsensä. Mies teki parhaansa Eeron hoidossa, mutta myös työ vei paljon resursseja, ja silloin tuntui helpommalta pyytää lastenhoitaja katsomaan Eeron perään. Lastenhoitaja oli tietysti paikalla Jimin työpäivien aikana, mutta välillä Jimi pyysi lastenhoitajaa jäämään vielä vähän pidemmäksi aikaa jotta Jimi saisi pienen lepotauon itselleen.


Aika kului ja pikkuinen Eero kasvoi taaperon mittoihin. Jimillä ei ollut jaksamusta järjestää juhlia tai ostaa edes kakkua, joten synttärit hoidettiin ilman mitään suurempia juhlallisuuksia. Eerosta kasvoi ihan söppänä taapertaja, vaikka naamapiirteet eivät olekaan ihan tasapainossa.


Jimillä ei ollut työkiireidensä vuoksi juurikaan aikaa opettaa taaperolle puhumista ja kävelyä, joten Eero vietti suurimman osan ajastaan omissa oloissaan hauskan puuhastelupöydän ääressä. Pottailusta Jimi yritti kuitenkin pitää kiinni, sillä potan tyhjennys oli kevyempi operaatio kuin haisevan vauvan kylvetys.

Koko huusholli alkoi olla aika kamalassa kunnossa, sillä Jimillä ei yksinkertaisesti ollut jaksamusta korjata jokaisen aterian jälkeen astioita pöydästä, ja vuotava lavuaari syöksi vettä pitkin lattiaa mutta Jimi antoi asian vain olla. Koiratkin saivat tulla nykimään isäntänsä housunlahjetta jotta tämä muisti täyttää näiden ruokakulhoa. Siiri-koira ei kuitenkaan ilmeisesti arvostanut laiskaa omistajaansa vaan päätti jatkaa kulkukoiranelämäänsä karkaamalla kotoa.


Jimistä tuntui että hän oli aivan hukassa ja epäonnistunut isän roolissaan. Miehen mieleen alkoi yhtäkkiä tulvia useita vuosia myöhemmin muistoja hänen taakseen jättämästään elämästä Stadissa, ja hän tunsi syyllisyyttä hylättyään pikkuveljensä Akin. Jimi yritti parhaansa mukaan huolehtia Eerosta, mutta taaperokin aisti ettei isällä ollut kaikki kunnossa.

Jimin kaverit olivat huomanneet ettei miehellä ollut kaikki kunnossa tämän vaimon kuoleman jälkeen, ja lopulta Elna keksi ehdottaa josko Jimi menisi sokkotreffeille hänen ystävänsä kanssa. Jimi päätti hyväksyä ehdotuksen, ja samassa maahan mätkähti vihreänä hehkuva noita.
"Pahuksen luuta, aina se kenkkuilee", noita ärähti ja loitsi ilmaan itsekseen lillumaan jääneen luutansa palaamaan luokseen.


Hauska luutajuttu sai Jimin naurahtamaan, ja tämä oli erittäin harvinainen hetki, sillä miehen huulilla ei oltu nähty hymyä Toinin kuoleman jälkeen. Noita esittäytyi Annikaksi, ja kaksikolla oli hauskaa yhdessä. Annika viipyi kylässä iltaan asti, ja päivän yhdessäolo oli saanut näiden kahden välit jo niin läheisiksi että hyvästelyhali tapahtui varsin läheisissä merkeissä.

Annikan tapaamisen jälkeen kaikki alkoi näyttää yhtäkkiä valoisammalta. Kivojen treffien jälkeen Jimi meni töihin hyvällä mielellä ja sai ylennyksen, ja kaiken lisäksi karkuteillä ollut Siiri-koirakin löysi viimein tiensä takaisin kotiin.


Annika toi kiitoskukkia treffien jälkeisenä päivänä, ja noita yllättyi kun raollaan olevan ulko-oven takaa ryömi ulos pieni vihreä vauveli, joka oli utelias tapaamaan noitamuorin. Annika oli ensin hieman hämillään, sillä hän ei tiennyt että Jimillä oli lapsi. Annika nosti kuitenkin Eeron syliin ja tunsi välittömästi jonkinlaista kiintymystä pikkuiseen - ehkä koska kummallakin on vihreä iho?

Paikalla ollut lastenhoitaja näki Eeron Annikan sylissä ja tuli nappaamaan taaperon pois Annikan hyppysistä, sillä hän luuli Annikaa tuntemattomaksi ohikulkijaksi. Annika seurasi lastenhoitajaa sisälle yrittäen selittää olevansa Jimin uusi naisystävä, mutta lastenhoitaja ei luottanut noidan sanaan ollenkaan. Vietyään Eeron päiväunille lastenhoitaja alkoi ladella Annikalle ikäviä solvauksia, jotka saivat noitaparan kyyneliin. Juuri töistä saapunut Jimi saapui paikalle ihmeissään.

Nähtyään Annikan kyynelehtivän lastenhoitajan ilkeilyn takia päätti Jimi siltä seisomalta antaa ikävälle lastenhoitajalle potkut. Hän ei todellakaan halunnut ilkeää lastenhoitajaa Eeron lähelle.
"Kiitos kun puolustit minua. Monet pitävät minua pahana noituuteni takia", Annika kertoi.
"Minä näen sinussa pelkkää hyvää", Jimi kertoi täydestä sydämestään ja tarttui Annikaa käsistä kiinni.


Uusi ylennys piti Jimin kiireisenä, sillä nyt työtä oli entistä enemmän yliopiston lehtorin virassa. Mies joutui palkkaamaan erotetun lastenhoitajan tilalle uuden, mutta onneksi tällä kertaa Eeroa saapui hoitamaan ystävällisempi mummeli, josta taaperokin piti paljon enemmän.

Vaikka Jimi saakin nykyään parempaa palkkaa saattoi ulosottomies ilmaantua paikalle ihan vain siitä syystä ettei kaikkia laskuja aina muistanut maksaa. Törkeää viedä koirien ruokakulho, eiväthän perheen lemmikit ole vastuussa unohtuneista laskuista.

Juonipaljastuksia seuraavasta Veijareiden osasta:

  

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Ulosottosimeillä tuntuu aina olevan niin hauskaa töissään, pääsevät sädettämään muiden helloja bittiavatuuteen...
  Onneksi epäkohteliaan lastehoitajan tilalle saatiin vähän mukavampi mummeli! Vihreään viittaava osannimi oli mukavan sekä Eeron että Annikan kannalta, mutta huomasin myös että kohteliaamman lastehoitajan hame on sinivihreä kun taas epäystävällisellä oli punainen! (Jaden hienot oivallukset piste com mutta takaisin asiaan.)

  Eerolla on hauskat pienet korvat, söpöä! Hauskaa nähdä minkälainen pojasta kasvaa ♥ Hienoa miten mukavasti Elnan järjestämät sokkotreffit toimivat, tuleekohan Annikasta tutumpikin kasvo Veijarien luona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä tuntuu olevan. .-D Päästiinpä tosiaan eroon ikävästä lastenhoitajasta. >.-) Kaunialassa on muistaakseni sattunut toinenkin ilkeä lastenhoitaja -tapaus, nyt aloin miettiä onko se aina tämä sama tuhma lastenhoitaja... .-o Hauska hamehuomio, sehän sopii myös hyvin osan nimeen. .--D Eero on kyllä varsin veikeä suurine simmuineen ja pikkukorvineen. .-3 Jimillä tuntuu olevan tuuria näiden sokkotreffien kanssa kun Annikankin kanssa tultiin hyvin toimeen. Toivotaan että Annikaa nähdään, Eerokin piti isin uudesta naisystävästä niin hänestä tulisi oivallinen uusi perheenjäsen jos Jimi vain on valmis sitoutumaan. .-) Kiva kun jätit kommenttia!

   Poista