lauantai 24. elokuuta 2019

Ward, osa 2: Bugeja ja suuri lapsikatras

Wardien ensimmäisen osan löydät täältä.

Olen viime päivinä innostunut muutaman kuukauden pelitauon jälkeen taas jatkamaan Wardeilla pelaamista, joten laitellaas täältä vanha osa julki kun seuraava edistyy kovaa jo kovaa vauhtia. .-D Loin siis uudelleen Martinin ja Garretin, ja nyt päästään seuraamaan miten heidän tarinansa jatkuu:

Pian Jenniferin kuoleman jälkeen veljekset päättivät muuttaa, sillä vanha asuinpaikka oli turhan kaukana kummankin työpaikasta. Martin haaveili Vista Beachin laidalla olevan upean kartanon ostamisesta, mutta valitettavasti heillä ei ollut varaa niin kalliiseen asumukseen vaikka Martin saikin hyvää palkkaa sairaalassa työskennellessään. Niinpä kaksikko muutti rannan tuntumassa olevaan pieneen kaksioon, joka sijaitsi lähellä teatteria, missä Garret työskentelee muusikkona.

Martininkin oli lopulta todettava muuttopaikka hyväksi, sillä hän kohtasi sattumalta ihastuksensa Michael Martinin uudelleen. Jälleennäkeminen oli liikuttava, sillä Martin oli elänyt siinä uskossa että Michael oli kuollut, mutta siinä mies nyt seisoi hänen edessään! Martin ei enää halunnut joutua eroon rakkaastaan, ja tunteiden ollessa molemminpuolisia muutti Michael asumaan Martinin ja Garretin luokse. Myös Michael oli Garretin tapaan musikaalinen, ja välillä kaksikolle tuli kiistaa talouden ainoasta kitarasta, jota kumpikin olisi halunnut päästä koko ajan rämpyttelemään. Michaelin vahvuuksia olivat myös loogiikka ja kunto, ja mies päätyi hakemaan poliisintyötä.

Garret tajusi että Wardien suvun jatkaminen olisi nyt hänestä kiinni, joten hän alkoi etsiä itselleen sopivaa kumppania. Tontin ohi sattui kulkemaan useampaankin otteeseen muuan Carol, johon Garret alkoi vähitellen tehdä lähempää tuttavuutta, eikä aikaakaan kun Carol muutti Wardeille ja tuli raskaaksi. Kaksio alkoi käydä sim-määrän kaksinkertaistuessa ahtaammanpuoleiseksi, mutta simit elivät silti sopuisasti yhdessä.

Carolin synnytyksen käynnistyessä peliin tuli ärsyttävä bugi, joka vammautti usemmankin talouden simin eivätkä he suostuneet ottamaan antamiani käskyjä vastaan (vapaata tahtoa sentään tuntui löytyvän). Synnytyskin meinasi jäädä jumiin, mutta lopulta Carolille ja Garretille syntyi pieni poika, Shane. Shane olikin lopulta talouden ainut sim johon bugailu ei vaikuttanut. Martinin, Garretin ja Michaelin viimeiset elinpäivät olivat yhtä säätöä kunnes he lopulta kuolivat. Martin tosin vastusti sitkeästi ihan viimeiseen asti kuolemaa, ja aina hautakiven ilmestymisen jälkeen mies heräsi henkiin uudelleen ja uudelleen kunnes viimein antoi periksi. Tuo koko hautakivirypäs kuuluukin Martinille. .-DMiesten kuoltua Carol ja Shane jäivät kahden. Carol jatkoi bugailua, mutta Shane pääsi käymään normaalisti koulua ja opiskelemaan taitopisteitä kotonakin ollessaan. Jossain vaiheessa tajusin että bugailu tapahtuu vain kotitontilla, mutta kaupungilla Carolia pystyi kontrolloimaan, joten naisella olikin tapana jäädä työpäivän jälkeen kaupungille kunnes väsymys koitti illalla ja oli palatta kotiin. Shane tunsi olonsa välillä yksinäiseksi kun äidiltä ei riittänyt hänelle ollenkaan aikaa vaan tämä viiletti myöhään yöhön kaupungilla. Kalastuksesta tuli Shanelle mieluisin taito, ja kasvettuaan hän toivoikin nappaavansa kolmetoista erilaista kalalajia, täydellisellä laadulla tietenkin.

Kasvu toi kuitenkin mukanaan myös ikävyyksiä, nimittäin nyt Shanekin alkoi jumittaa. Siinä vaiheessa luovutin ja laitoin simit keräämään kamppeensa muuttoa varten. Rahaa oli kertynyt ihan mukavasti, sillä perhe oli elänyt säästellen Carolin elämäntavoitteen (tienää x määrä mammonaa) vuoksi, mutta nyt päätin antaa olla ja hankkia heille kalliimman talon. Niin kaksikko muutti aivan naapuruston rajalla olevaan syrjäiseen majakkaan asumaan. Kolmikerroksinen majakka oli komea rakennus mutta harmillisen kaukana kaikesta, ja niin Carol kuin Shanekin myöhästelivät usein koulusta ja työpaikaltaan pitkän välimatkan vuoksi.

Kasvettuaan aikuiseksi Shane kohtasi eräällä kalareissullaan vanhan luokkalaisensa Lilianin, ja suhde kaksikon välillä lämpeni niin että Shane päätti pyytää naista asumaan luokseen. Ei mennyt aikaakaan kun heidän esikoispoikansa Kim syntyi. Lilian oli Carolin tapaan kiinnostunut simoleoneista, ja yhdessä he passittivat myös Shanen töihin vaikka mies vähän vastahakoinen olikin, sillä hän olisi mieluummin viettänyt kaiket päivät kalastellen. Carol työskenteli puolestaan hotellissa turistioppaana, ja Lilian liittyi rikollisuusuralle.

Carolin kuoltua taloon kaivattiin lisää elämää, ja Shanelle ja Lilianille syntyi Cameron-niminen poika. Lilian haaveili kuitenkin tyttärestä, joten he jatkoivat sinnikkäästi yrittämistä, mutta syntyi pelkkiä poikia. Nyt kun pelihistoriaa mietin niin ovatkohan kaikki syntyneet lapset olleet aina poikia, kuitenkin joku tyhmä bugi.. Pian taloudessa oli Kimin ja Cameronin lisäksi vielä Neil ja Paul. Siinä vaiheessa Lilian toivoi sekä tyttöä että poikaa, ja ajattelin että nytpä toteutuu pakosti jompikumpi toive, mutta peli ilmoittikin etten saa pelata kuin kuudella simillä kerraallaan eikä lastenhankinta enää onnistunut, höh.Suuren lapsikatraan kyyditseminen kouluun ajoissa naapuruston vastakkaiseen päähän oli aivan mahdotonta (kaikkia ei saa vietyä samalla kertaa vaan jouduin yksitellen kuskaamaan pojat koululle), ja usein siinä kävikin niin että myöhäisimmät lapset saapuivat tunneille vasta puolenpäivän jälkeen. Tämä harmitti erityisesti Paulia, sillä hänellä oli työnarkomaanin piirteitä ja koulusta pinnaaminen vaikutti hänen mielialaansa negatiivisesti.

Perheen rahatilanne koki yllättävän nousun, kun Shanen kaloja jääkaappiin varastoidessa huomasin että joidenkin kalojen myyntihinta kasvaa reippaasti (parhaimmillaan jopa +30 000 simppaa), ja tällä tavalla Lilianin elämäntavoitteen vaatima simoleonmäärä saatiin kokoon ennätysajassa. Vaikka rahaa tuli ei pariskunta ollut kuitenkaan onnellinen, ja riitoja tuli niinkin turhista asioista kuin likaisista astioista tai maalaustelineen omimisesta kun toinen olisi halunnut taiteilla. Lopulta Shane halusi erota, ja Lilian potkittiin taloudesta pihalle. Koulusta aiemmin kotiin saapunut Kim kuuli vanhempien raivokkaan erokeskustelun, ja pojalle jäi tästä paha mieli pidemmäksi aikaa. Nuoremmat lapset eivät kuitenkaan ottaneet ikäviä uutisia niin raskaasti.

Erosta toivuttuaan Shane alkoi jälleen nähdä asioita valoisammin. Hän oli nyt vapaa eroamaan tyhmästä työstään mihin oli aiemmin joutunut Lilianin käskystä, ja nyt miehellä oli mahdollisuus kalastaa ja surffata vaikka koko päivä. Shane kyllästyi kuitenkin nopeasti ainaiseen kalastamiseen, miksi hän enää onki kun elämäntavoite oli toteutunut ja taito valmiiksi huipussa? Niinpä Shane päätti kuitenkin vielä palata työelämään. Hän oli joskus kuskannut kaloja yhteen ravintolaan, ja paikan ilmapiiri vaikutti niin mukavalta että Shane päätti hakea töitä ja pääsikin hommiin keittiöön.

Kimin kasvaessa aikuiseksi Shanella oli monia toiveita poikansa uravalinnan suhteen. Hän toivoi ehdottomasti pojasta tulevan huippu-urheilija, mutta Kimillä oli kuitenkin omia haaveita urapolkunsa suhteen, ja tieteet kiinnostivat häntä enemmän. Niinpä Kim haki töitä kotinsa lähellä olevasta laboratoriosta. Lopulta Cameron, Neil ja Paul kasvoivat, ja viimeisiä päiviä pelatessa mietin ketkä veljeksistä ovat kivoinpia takaisin luotaviksi. Valintani selviääkin sitten seuraavassa Wardien osassa. ,-)

Loppuun vielä tilastot näiden 50:n simpäivän ajalta:
 • Onnellisuuspisteet: 665,430
 • Toteutetut toiveet: 1286
 • Suoritetut tehtävät: 115
 • Toteutetut elämäntavoitteet: 2
 • Rahat: 240,304
(Vähän ihmettelen noita lukemia, sillä yleensä toiveita on toteutunut 200-300 ja tehtäviä vain n. 20, joten vaikea uskoa että nyt olisin pelannut noin paljon paremmin, hmm...)

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Apua, pelottava bugi :o Tuo Martinin hautakivirypäs on kyllä aika vaikuttava omalla tavallaan :D

  Hauskaa että molemmat veljekset saivat mielitiettynsä ja bugituskin tuli jotenkin kuriin ;) Harmi ettei Shanen ja Lillianin lapsikatras tullut aivan täysilukuiseksi, mutta pelin antamat tilastot vaikuttavat kyllä varsin vaikuttavilta ;D

  Nyt vain odottamaan mielenkiinnolla, kuka/ketkä veljeksistä voittivat kiinnostavuudellaan :D Ai niin juu, Alumiinipurjeveneessä on vaihteeksi jotakin uutta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, toi on kyllä ikävin bugi mitä kolmosessa on tullut vastaan, noh ainakin tästä eteenpäin ne kaikki pikkubugit tuskin tuntuu miltään ja tuohonkin vammailuun sentään yleensä auttaa muuttaminen toiseen taloon. .-) Martin halus oikeen näyttävän muistomerkin. XD Juu, kumpanenkin ehti sopivasti onnen bugeja löytää kumppanin niin ei tarvinnut sitten bugailla ja kuolla yksin. .-D Melkein hyvä etteivät Shane ja Lilian saaneet talouteen mahtumaan lisää lapsia, hyvin riitti tekemistä noissa neljässäkin. .-D Tilastot on kyllä vaikuttavia, vähän liiankin vaikuttavia. .-D Hehe, pelailinkin juuri äsken Wardin veljeksillä, mutta ei siitä vielä enempää. ,-) Kiitokset kommentin jättämisestä, pistäydynpä Alumiinipurjeveneessä!

   Poista