perjantai 11. helmikuuta 2022

Mikaliini - Enni, osa 2: Suurperheen arkea

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.Tiesittekö että jos ulosottomies pelmahtaa paikalle, se laskee treffitunnelman ankeaksi? Muutenkin Ennin ja Eetun treffiputki takkuili tosi paljon tällä pelikerralla, kun koko ajan jompi kumpi pyörtyili kesken kaiken, mikä myös laskee ärsyttävän paljon treffitunnelmaa huoh. Ennen kuin perheen nuorimmainen Elias ehti edes kasvaa taaperoksi oli Enni jälleen raskaana. Nainen ei kuitenkaan stressannut asian takia, sillä kaikki oli mennyt hyvin Elinankin kanssa, joten Eliaksen opetus menisi taatusti kokemuksen pohjalta hyvin. Pian Eliaksen synttäreitä juhlittiin, ja poju on naamavärkiltään aivan samis vanhempien sisarusten kanssa, eli isän geenit jyllää.


Elias oli touhukas taapero, ja hän vietti mieluiten aikaa hauskan puuhapöydän äärellä. Kumma kyllä värikynät ja puupalikat löytyivät useammin ihan oikeasta käytöstä kuin Eliaksen suusta, varsinkin palikkatornit olivat pojun suosikkeja. Ihanaa, Eero on löytänyt sopivasalamaisen teinitytön! Vaikka perheen vanhin poika ei oikein tunnu löytävän paikkaansa omassa perheessä on hänellä ainakin onnea rakkaudessa - niin siis, kun vain rohkenisi tekemään aloitteen ja kertomaan ihastukselleen tunteistaan... Elina oli hyvää pataa oikeastaan kaikkien kanssa, ja hänen kaveripiiriinsä kuului niin samanikäisiä kuin hieman häntä vanhempia lapsia. Tässä Ellu herkuttelee vuokraisännän tilaamalla pitsalla yhdessä Laurin kanssa. Yövuorot ovat rankkoja, ja joskus Eetu kompuroi väsyksissään keskelle jalkakäytävää kimppakyydistä poistuessaan, jalat vain yksinkertaisesti pettivät alta.

Tavallinen sunnuntaiaamu tässä perheessä: koko poppoo hilluu olohuoneessa pyjamissaan. Enni opetti perheen nuorimmaista Eliasta ottamaan ensimmäisiä askelia, ja vanhemmat lapset Eero ja Elina kerryttivät taitopisteitään, eikä tietenkään sovi unohtaa jaloissa pyöriviä haisevia koiria! Vaan nytpä kävikin niin ikävästi että töissä alennuksen saanut Ykä palasi kotiin nälkiintyneenä eikä raasu kerennyt ajoissa ruokakulholle, minkä seurauksena Ykä, Lilo, Linda ja Nami huostaanotettiin. Koiramenetystä saatiin kuitenkin paikattua uuden perheenjäsenen voimin kun Erkki syntyi. Enni oli uuvuksissa synnytyksen jäljiltä ja Eetu pänttäsi mekaniikkapistettä, joten kylässä ollut Oona tarjoutui avustamaan ja syötti vastasyntyneen serkkupoikansa.

Perheen nuorimmaiset juhlivat synttäreitään samaan aikaan! Eliaksesta kasvoi se tuttu isin geenit + urheiluhullu millaisia muutekin lapset ovat tähän asti olleet, eikä taaperon ikään astunut Erkkikään ole varmaankaan poikkeus jos kokemuksen pohjalta uskaltaa veikata. Enni otti jälleen päävastuun taaperon opetuksesta niin kuin aiempien lapsienkin kohdalla, sillä Eetun piti keskittyä urapisteiden keräilyyn. Tällä kertaa mekaniikkakirjan rivit alkoivat kuitenkin hyppiä silmissä ja Eetu vilkuili uteliaana Ennin ja Erkin kävelyharjoituksia. Sääli että ura vei niin paljon aikaa ettei isä ehtinyt olla kunnolla osana lastensa arkea.

Uusia tulokkaita, Enni tajusi olevansa jälleen raskaana, ja lisäksi talouteen saatiin kaksi uutta koiraa Millan pentukasvattamosta. Huostaanotettujen koirien menetyksen jälkeen oli mukava saada uusia lemmikkejä. Mustavalkorusehtava koira on Lalli ja kellertävä puudeli Juusto. Eerolle tuli äkkilähtö töihin - ei pelkästään siksi että hän oli myöhässä kimppapyydistä, vaan keskellä olohuonetta kuhertelevat vanhemmat eivät ilmeestä päätellen olleet mieleinen näky, ja Eero ryntäsi juoksujalkaa ulos asunnosta. Elias tutustui koulussa Lauraan. Kerrankin kaksi vastakasvanutta lasta ystävystyy keskenään, yleensä lapsikaveruksista toinen on aina teiniyden kynnyksellä heidän tavatessa. .-D 
Kavereiden kanssa olisi kivaa leikkiä koko iltapäivä, mutta valitettavasti läksyt kutsuvat. Eetu auttoi vasta koulun aloittanutta Eliasta läksyissä, mutta Elina selvisi kotitehtävistään jo omatoimisesti. Eetulla oli useamman vapaapäivän mittainen loma, jonka hän ja Enni käyttivät käytännössä kokonaan treffeillä käymiseen. Mikäli tavaraluetteloon säilöttyihin treffikimppuihin on uskominen aletaan olla treffimaratonin loppusuoralla! Ettei toisen naamaan täysin kyllästy piti välillä päästä myös ulos tapaamaan ohikulkijoita. Työpäivän päätteeksi täytyy ilmeisesti vähän irrotella, mitään muuta selitystä en keksi Eeron lätäkköleikeille... Nörttipojasta oli vähitellen tullut suositumpi, ja tämä tutustui yhtäkkiä töissä ja koulussa useammin uusiin simeihin.
Pienestä ikäerosta huolimatta Elina ja Elias olivat parhaat kaverukset, ja nämä porkkanapaitaiset lapset tykkäsivät leikkiä keskenään. Koulun jälkeen kaikki samassa kerrostalossa asuvat lapset jäivät ulos leikkimään keskenään, ja seurallinen Elina liittyi mielellään muiden joukkoon, mutta Eliasta ujostutti hieman leikkiä niin isossa porukassa, joten tämä lähti usein edeltä perehtymään läksykirjoihinsa. Jälleen on yksi raskausaika takana ja perheen viides lapsi jatkuu poikapainotteisella linjalla Ernestin synnyttyä. Koirapariskunta Lalli ja Juusto saivat myös jälkikasvua Jumi-pennun syntymän myötä. Juusto silmäili pienokaista tuumien mahtaisiko Jumi periä hänen puudelipiirteitään. Se jää tällä erää arvoitukseksi, sillä Jumi lahjoitettiin Millalle.
Elina ei tainnut olla juhlatuulella kun hän on niin ilmeettömänä ennen ja jälkeen kakkukynttilöiden puhaltamisen. Suosiotavoitteista tyttöä varmaan harmitti kun muu perhe keskittyi kylässä olevan yksityiskoulun rehtorin viihdyttämiseen eikä häntä varten järjestetty synttärijuhlia. Urheilullinen Elina aikoo pyrkiä huippu-urheilijaksi, ja tyttöä viehättävät blondit ja ihmissudet, mutta liian tunnolliset työntekijät inhottavat häntä. Mr. Matti oli tosiaan kylässä viihdytettävänä, ja tämä maisteli Eeron valmistamaa spaghettia muiden herkutellessa Elinan synttärikakulla. Alkeellinen ruoka osoittautui kuitenkin ihan kelvolliseksi, joskin suurimman vaikutukseen rehtoriin teki kerrostalon rappukäytävät jotka Enni oli esitellyt hänelle muun taloesittelykierroksen lomassa. Elina ja Elias olivat edelleen parhaat kaverukset ja nukkuivatkin vierekkäisissä sängyissä.
Poliisi näkee selvästi jotain epäilyttävää Eetun rikollisnero-lookissa, mutta Eetu pääsi pälkähästä, sillä poliisisetä oli kiireinen hoitaessaan velvollisuuksiaan äänekkäiden kotibileiden vaimentamisessa. Sinä iltana Mirka palasi kummittelemaan ja oli vähän äkäisenä, sillä satuin juuri myymään hänen entisen parivuoteensa jotta lastenhuoneeseen saisi sijoitettua useamman sängyn, sori vaan Mirka... Eetu ja Enni saivat kumpikin toteutettua elämäntavoitteensa, ja seuraavaksi kummallakin oli suunnitelmissa uudet urakuviot: Eetulla merentutkimus ja Ennillä politiikka.
"Onpa hassua mennä yhdessä nukkumaan, tavallisesti kun olemme vain käyneet treffeillä öisin", Enni höpötti.
"Mmmm", pään tyynylle laskenut Eetu mumisi vastaukseksi.
"Meillä on molemmilla huomenna töitä, joten täytyy muistaa kutsua lastenhoitaja vahtimaan Ernestiä."
"Mmmm."
"Kuunteletko sinä minua edes??!"
"Mmmm."
Pariskunnan työt alkoivat hyvin, ja kumpikin palasi seuraavana päivänä töistä ylennyksen kera!
Tässä perheessä vauvaikä hujahtaa ihan ennätysnopeudella, ja perheen iltatähti Ernesti pääsi kasvamaan taaperoksi. Enni otti jälleen päävastuun kävelyn ja puhumisen taitojen opettamisesta pikkuiselle. Eetu katsoi sen sijaan että vastikään lapseksi kasvanut Erkki suoriutui läksytehtävistään kunnialla. Viikonloppunakaan ei saanut taukoa opiskelusta, ja koko lapsikatras kerääntyi olohuoneen sohvan ympäristöön kirjat kourassa. Suosituimmat taitopisteet olivat mekaniikka ja logiikka. Sentään kotona ei ollut niin väliä millaisissa vaatteissa liikkui, joten suurin osa opiskelijoista viettikin päivän aamutakissaan.

Aiemmin pois annettu Jumi-pentu palasi kasvaneena, ja tämä puudeli on perinyt valkeammat kiharakarvat. Jumin lisäksi taloon saatiin myös toinen keltainen puudeli, Vanukas. Kutsuin Leenan kylään lavastaakseni hänelle ja Eerolle erokeskustelun, mutta sitten huomasin että aiempi yhden salaman yhteensopivuus oli tuplautunut, joten heistä taitaa tulla pysyvä pari sittenkin! Nuorempi Leena pyysi että Eero lykkäisi vielä vähän yliopistoon lähtöään jotta he voisivat aloittaa opintonsa myöhemmin yhdessä. Opin joskus GreenPixyn simsblogia lukiessa että naapureita voi pyytää kaitsemaan lapsia, joten tämä toiminto pääsi testiin kun alakerran Kari tuli vahtimaan Ernestiä. Vikassa kuvassa juhlitaan triplasynttäreitä: Taustalla pullistelee teiniksi kasvanut Elias, joka tavoittelee mammonaa ja tanssijan ammattia. Hän pitää roboteista ja hajuvedestä, mutta inhoaa karismaattisia simejä. Vanhukseksi kasvanut Enni ei ole vielä ehtinyt käymään peilillä, joten siksi hänellä on vääristynyt hiusväri auttaessaan Ernestiä kakkukynttilöiden puhaltamisessa.
Tässä nähdään peilikuvaansa tiiraileva Ernesti, tämän perheen nuorimmaisen pojan naamavärkki näyttää samalta kuin muidenkin. Taitonsa maksimoineella Ennillä on aikaa tuutoroida muita, useimmiten oppitunteja sai Elina karisman harjoitteluun politiikka-puhepömpelin edessä. Eero ja Elias tulevat nykyään hyvin juttuun keskenään, varmaankin koska molemmat ovat työkeskeisiä ja heillä on samanlainen pukeutumistyyli (kirjaimellisesti samansarjan housut ja vieläpä sama ruskea villapaita. xD) Eero lupasi että Elias saisi hänen vanhan huoneen käyttöönsä sitten kun tämä lähtisi yliopistolle. Elias oli innoissaan, sillä hän oli jakanut koko ikänsä huoneen muiden sisarusten kanssa ja kaipasi omaa rauhaa, ja Eero puolestaan olisi toivonut huonetoveria jottei kokisi oloaan niin ulkopuoliseksi omassa perheessään. Eliasta onnisti työssään, ja hetkessä hän ehti kohota tanssityön teinivaiheen huipulle. Elinalla on sen sijaan pientä takapakkia, ja tämä laama menetti juuri työpaikkansa ja yrittää epätoivoisesti löytää uudestaan urheiluhommia. Eero puolestaan valvoo että Ernesti tekee läksynsä, sillä molemmat vanhemmat ovat päivät töissä, joten isompien on katsottava nuorempien sisarusten perään.

Enni onnistui kohoamaan kaupungin johtajaksi, minkä jälkeen hän oli parin ystävän päässä seuraavasta 20 hyvää ystävää -elämäntavoitteestaan. Enni järjesti saman tien juhlat, ja Selena ja yksityiskoulun rehtori Matti saivat kunnian olla ne puuttuvat ystävät. Seuraava elämäntavoitekin vaatii laskemista ja muistosivujen selailua, nyt Enni haluaa nimittäin kokea 50 ensitreffit. Eeroa jännitti yliopistoon lähtö, joten hän valvoi lähtöpäivää edeltävänä yönä ja pelasi shakkia samalla kun Eetu pänttäsi puuttuvia urapisteitä. Isän ja pojan välit olivat olleet aina etäiset, mutta siitä huolimatta Eero jaksoi elätellä toivoa että isä tulisi häntä vastaan, mutta lopulta tämä lähti nukkumaan jättämättä hyvästejä pojalleen. Onneksi nuoremmat sisarukset tulivat vielä aamulla toivottamaan Eerolle onnea opintoihin, ja näiden ele lämmitti pojan mieltä.

Enni ryhtyi toteuttamaan ensitreffejään, ja seuralaiseksi pyydettiin vanhoja yliopiston aikaisia opiskelukavereita ja jopa entistä lehtoria. Yksi Ennin seuralaisista oli tämän mysteerinen vampyyri-työtoveri (jonka hampaat bugaavat) Valdemar. Hmm, Enni vaikuttaa olevan pukumiesten perään, niin sivistyneesti pukeutuneita suurin osa seuralaisista. .-D
Tämä taitaa olla sitä joogan "mielen tyhjennystä ja ympäristöstä irtautumista" parhaimmillaan, Eetu oli niin keskittynyt joogatuokioonsa ettei huomannut ympärillään tapahtuvaa hälinää, kuten rankkasadetta ja salaman aiheuttamaa tulipaloa, jota varten saapui palokuntakin paikalle. Sentään salama ei iskenyt kengänkärkeään korkeuksiin nostelevaan Eetuun, vähän huolestuneena seurasin tuota touhua. .-D Se kiusallinen tilanne kun käsi jumibugaa johonkin tiettyyn asentoon; ei noussut käsi kun olisi pitänyt kätellä ohikulkijaa, ja nyt Ernestille hurratessa käsi sojottaa vähän minne sattuu. Koulusta palattuaan Elina riensi ensitöikseen petaamaan sänkynsä, mietin vaan miten hän on koko koulupäivän miettinyt "hitsi, sänky jäi petaamatta aamulla" ja nyt viimein koulun jälkeen hän pääsi suorittamaan mieltä vaivanneen askareen. Täällähän on kunnon siivouspäivä kun Eetu luuttuaa lätäköitä ja Elina ja Elias siistivät myös koirien ruokakulhoja.
Perheen nuorimmat pojat Erkki ja Ernesti palaavat juuri yhtä matkaa koulusta. Erkki halusi saada läksyt äkkiä valmiiksi, sillä tänään juhlittaisi hänen syntymäpäiviään! Tykkään ku kakkukatsomo silmäilee kasvanutta Erkkiä noin kammoksuen, oikeasti heitä siis häiritsevät haisevat koirat. Heti Erkin asun nähdessäni tiesin että hikkepoikalinjalla jatketaan tässä perheessä, ja tietotavoitehan hänelle osuvasti arpoutuikin. Erkki pitää urheilullisista noidista, inhoaa ylipainoisia simejä ja toivoo menestyvänsä opetusuralla. Enni toimi pelastajana Konstantinille, raukka itki huonoja tavoitepisteitään, joten nämä treffit tulivat tarpeeseen!

Ennin treffitavoite etenee pikkuhiljaa. Seuralaisista ei ollut pulaa, sillä Enni sopi yhteen lähes kaikkien ohikulkijoiden kanssa. Treffit pitivät mielialan korkealla, joten Enni ei kaivannut öisin unta ja kulutti aikaansa saviastioida dreijaillen. Teeastiastojen tekeminen oli hänen suosikkinsa, sillä settiin sisältyi monta osaa teepannuineen ja muine kippoineen. Elias on ihmeteini jonka tarpeet eivät laske töissä/koulussa, jopa hupi pysyy automaattisesti hyvänä. Niinpä hänellä on iltaisin ylimääräistä energiaa muulle opiskelulle, ja Enni tarjosi pojalle valehteluoppia. Toi Ennin hymy ja huoleton olankohautus kun poika saa sähköiskun. .-D

Muiden perheenjäsenten tapaan Eetun ykkösharrastus on urheilu, mutta kaiken urapisteiden opiskelun jälkeen hänen kiinnostuksensa on enemmän luonnossa ja kuntoilussa, nytkin piti tulla ötökkäjahtiin heti aamutuimaan. Erkki haaveili yksityiskouluun pääsystä vanhempien sisarusten tapaan, joten rehtori kutsuttiin illalliselle. Kun Enni oli esitellyt ne kuuluisat porraskäytävät ja kaivanut tavaraluettelostaan vanhaa salaattia sai Erkki istua pöytään juttuseuraksi. Kaikki meni nappiin ja nuorimmat Erkki ja Ernestikin saatiin hienostokouluun! Kaikki neljä lasta on saatu samaan aikaan pöydän äärelle! Mietin mistä Ennin tavaraluetteloon on päätynyt hodareita, mutta sitten tajusin että hänen on täytynyt "periä" ne bisnesisältään Pekolta, joka on grillannut hodareita työskennellessään yhteisötonteilla. Enni sai joskus pieniä lahjoja treffikumppaneiltaan. Nimenomaan pieniä, yleensä paikalle raahataan isoja porealtaita ja elektroniikkavempeleitä, mutta Enni on saanut vain koriste-esineitä, jotenkin tuo Liinalasse kruunasi kaiken. xD

Magdalena yritti houkutella ystäväänsä Elinaa suuntaamaan jo yliopistolle.
"Meidän asuntolassa on myös isoveljesi ja ystäväsi Leena! Meille tulisi lystiä jos muuttaisit kampukselle", Maggis intoili, mutta Elina halusi vielä ensin opiskella lisää taitoja, jotta saisi jotain menettämänsä urastipendin tilalle. Eetu on saavuttanut toisen uran huipun kohotessaan ahdin airuiksi, ja hänellä oli juhlava vastaanotto naapureiden joratessa jalkakäytävällä miehen astellessa sukelluspuvussaan paikalle. Mikäli työnhaussa onnistaa Eetu suunnittelee tavoittelevansa vielä etsivätyötä ennen eläkeikää. Perheen nuorimmainen Ernestikin on saavuttanut teiniyden, ja hän keksi alkaa tavoitella perhettä ja toivoo kolmen lapsen valmistuvan yliopistosta. Ernesti pitää selvästi luonnosta, sillä hän pukeutuu maastokuosiin ja haaveilee tummatukkaisesta vihersimistä kumppaninaan. Sen sijaan liika mekaanisuus on pojan mielestä synti. Elinalla meni hermot kun kylvystä karannut Jumi-koira roiski saippuavettä tytön silmille.

Ernesti oli vähän ihastunut naapurin Minkaan ja yritti tehdä tyttöön tuttavuutta, mutta Minka taitaa leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa, sillä hän ei saapunut milloinkaan ovelle Ernestin huhuillessa tytön nimeä postiluukusta. Erkki sai kaksi ylennystä saman päivän aikana ja yleni opetustyön teinivaiheen huipulle. Hänellä oli hauska urakysymys missä hän sai uhkailla häirikkönuoria jälki-istunto-lapuilla. .-D Ennillä alkoi olla vaikeuksia löytää treffiseuraa, mutta kummasti aluksi vastahakoisesti treffikutsuun suhtautuvat miehet suostuivat lopulta tarpeeksi pitkän lämmittelyn jälkeen. Nyt Ennillä on koossa 20/50 treffiä. Se hauska tilanne kun huonekalu vammautuu, ja sängyn uusi väritys sopii mitä parhaiten yhteen koirien unipatjan kanssa!
Vaikka Erkki näyttääkin hyvin järkyttyneeltä iloitsee tämä nuori mies kun haamut kiusaavat häntä, välillä hän jopa toivoo haamun kohtaamista. Varo vähän mitä toivot... Jostain syystä Eetulla on pakkomielle saada kuopuspoika Ernestille stipendejä, joten hän alkoi järjestää pojalle valehtelun harjoittelun oppitunteja luovemman ajatusmaailman saamiseksi. Isän harmiksi sähköiskut eivät kuitenkaan saaneet ihastunutta nuorukaista kirjojen ääreen. Kerran koulun jälkeen Minka oli jäänyt leikkimään pihalle tyynysotaa ystävänsä Sirpan kanssa, ja Ernesti tajusi tilaisuutensa viimein koittaneen. Poika asteli reippaasti ihastuksensa luokse, ja pian ilmassa leijuneet untuvat vaihtuivat vaaleanpunaisiin sydämiin.
Logiikka oli toinen taito mitä Ernesti treenasi ahkerasti yhdessä isänsä kanssa, sillä uusi etsivätyö vaati Eetulta logiikkapisteiden kerryttämistä ja kaksikko pelasi usein yhdessä. Sääli ettei isä toivo muilta pojiltaan menestystä, nämä kun opiskelevat paljon ahkerammin: Elias sai taitopistestipendin kaikista urapisteistään, ja Erkki opiskelee puolestaan työpisteiden lisäksi paria muutakin taitoa. Eetun uusi ura etsivänä eteni pätkittäin: Välillä ylennyksiä tuli jopa useampi päivässä, ja sitten tuli pitkät vapaat tai logiikkapisteiden puute esti ylenemisen. Jumi sai pikkusiskon kun Juustolle ja Lallille syntyi vielä yksi pentu. Julia-pentu sai viettää ensimmäisen yönsä perheensä kanssa, mutta seuraavana aamuna tämä annettiin naapurin pentukasvattamolle. Eetun yöunet uhkaavat jäädä vähiin, sillä naapuriasunnossa mekastetaan niin paljon että joskus hän joutui nousemaan kolmesti paukuttamaan seinää.

Eetu palasi jälleen töistä ylennyksen kera ja kohosi astetta paremmaksi agentiksi. Rappukäytävään ilmestyi taikalamppu, ja harmaantuneet Enni ja Eetu kokivat ilmeisesti jonkin sortin ikäkriisiä kun kummankin piti päästä toivomaan kauneutta. Kolmas toive annettiin Eliakselle, ja tämä toivoi mielenrauhaa, jotta pääsisi kasvamaan hyvällä mielialalla yliopistolle lähtiessään. Kauneus tuleekin olemaan Ennille hyödyksi treffiseuralaisiin tutustuessa, ja iltaisin Enni ei ehtinyt muuta tehdäkään kuin kierrellä juttelemassa kylään saapuneille miehille ja pyytää nämä yksitellen treffeille.


Jorma ja pitsapala sopivat niin hyvin yhteen että piti ottaa kuva. .-D Erkin ja Ernestin yliopistolle lähtö koittaisi pian, ja kumpikin pänttäsi uusia taitopisteitä täyttä häkää. Tietotavoitteinen Erkki opiskeli urapisteiden lisäksi pari muutakin taitopistestipendiä, mutta Ernestikin skarppasi hyvin loppua kohden ja hankki viimeisinä päivinä kolme taitopistestipendiä. Perheen esikoispoika oli jo valmistunut yliopistolta, mutta huonojen isävälien vuoksi Eerolla ei ollut aikomustakaan palata lapsuuskotiinsa. Enni kutsui kuitenkin pojan kylään, sillä hän oli huomannut miten paljon Eero piti perheen Jumi-koirasta ja päätti antaa hauvan Eeron omistukseen. Eeron yllätykseksi myös Eetu marssi paikalle ja kysäisi suostuisiko poika kopittelemaan palloa. Eero oli ällikällä lyöty, sillä isä ei ollut koskaan lähestynyt häntä. Ei heistä nytkään ylimpiä ystäviä tullut, mutta tämä oli hyvä alku.

Oho, Eero asui kotona vielä osan alussa ja nyt lopussa hän on jo palannut yliopistolta. Noo, kuulette hänen opintoajoistaan vielä lisää myöhemmin. .-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta: 


♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti