lauantai 3. lokakuuta 2020

Mikaliini - Karoliina, osa 1: Patistelun kautta perheelliseksi

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.Yliopistolta valmistuttuaan Karoliina päätti palata lapsuusajan kotiinsa vanhempiensa luokse. Oli vielä varhainen aamu Karoliinan kilistellessä rappukäytävässä avainnippunsa kanssa, mutta onneksi kotiavain oli yhä tallessa. Karoliina ehti tarkistaa vapaat työpaikat arkkitehtuuri-uran varalta ennen kuin uninen Karola saapui yöasussaan paikalle ja tervehti kotiin yllättäen palannutta tytärtään lämpimällä halauksella. Työnhaussa ei onnistanut, joten aluksi Karoliina vietti päiviä kahdestaan isänsä kanssa kotona, ja taitonsa maksimoinut nainen viihtyikin hyvin urheiluharrastuksen parissa pelaamalla golfia Karolan urapalkinnolla.


Mikael oli tutustunut Kinuski-nimiseen kulkukoiraan jo aiemmin, ja papan mielessä kävi ajatus josko Kinuskille ja heidän koiralleen Veetille saisi jälkikasvua aikaiseksi. Niin Kinuski pääsi muuttamaan perheeseen, mutta kulkukoiralla oli vähän opettelua sisäsiisteyden kanssa. Karola saavutti liiketalousuran huipun toteuttaen näin toisen elämäntavoitteensa. Seuraavaksi mummeli keksi ryhtyä tavoittelemaan 50 ensitreffejä, että silleen... Eräs ohikulkija tarjosi Mikaelille työtä, ja työpaikkaa mainostettiin hyväksi, mutta kovin huimiin työtehtäviin vanhusta ei laskettu uudessa toimittajatyössä. Mikael ei kuitenkaan valittanut, sillä tuntui ihan mukavalta palata takaisin työelämään pitkän tauon jälkeen.


Karola täällä aloittelee uutta treffitavoitettaan. Huomaa mistä Kari-hurmuri on perinyt hammashymynsä, Karola on ihan samanlainen ilmeiltään. .-D Pelkkä golf-puttailu oli pidemmän päälle yksitoikkoista, joten aiemmin Karin käytössä ollut kampaamotuoli kaivettiin esille tavaraluettelosta, ja Karoliina pääsi opettelemaan kampaajan taitoja. Taloon mahdutettiin myös lelunrakennustyöpiste, jonka äärellä Karoliina nikkaroi silloin kun ketään stailauksen tarpeessa olevia simejä ei ollut kylässä.

Karoliinalta liikeni aikaa myös koirien tarpeiden huomioimiseen, eikä kukaan karvaturri ehtinyt haista talon nurkissa pitkään kun Karoliina passitti haisulin jo pesulle. Pian Veetin ja Kinuskin pennut syntyivät, ja hauvoja tuli jopa kolme kerralla! Uudet tulokkaat saivat nimiksi Kerma, Vaahto ja Karkki. Vaahto-pentu erottuu sisaruksistaan tummemman turkinvärinsä myötä. Mirka sattui kuulemaan veljensä luona sattuneesta perheenlisäyksestä ja ylipuhui Mikaelin antamaan kaikki pennut itselleen.
"Kasvatan ja koulutan pennut puolestasi, ja palautan ne sitten hyväkäytöksisinä koirina kasvun jälkeen", Mirka selitti, eikä Mikaelin auttanut muu kuin lyödä kättä päälle, vaikka hän olisi mielellään pitänyt edes yhden pennun itsellään.


Karolan treffit kertyivät pikkuhiljaa, ja mummeli piti kirjaa käymistään treffeistä postissa saapuvien kiitoskorttien muodossa. Vaikka Karola kävikin treffeillä pelkällä kaveripohjalla tuntui toiminnan salailu hieman väärältä Mikaelia kohtaan, mutta Karola ei halunnut miehensä saavan vääriä käsityksiä jos pappa joskus pelmahtaisi paikalle kesken treffien. Mikael otti tyttärensä pieneen puhutteluun kesken hampurilaisaterian.
"Sinun kannattaa perustaa pian perhe. Ymmärrän sinua, sillä vietin itsekin ensimmäisen aikuisviikon urakuvioihin keskittymällä, mutta vasta kun Karola muutti luokseni tunsin elämäni todella alkaneen. Pyydähän siis rohkeasti sitä mielitettyäsi kihloihin", Mikael kannusti.
"Eh, isä, olemme olleet Joonatanin kanssa vasta yksillä treffeillä... Sitä paitsi avioliitto ei välttämättä edes kiinnosta minua, vaan haluan omistaa elämäni kaiken uuden oppimiselle", Karoliina perusteli. Uutta hän oppii ainakin lelupöydän äärellä ansiomerkkien kertyessä!

Karoliinan harmiksi myös Karolalla oli samankaltaisia toiveita tyttärensä rakkauselämän suhteen.
"Voi kun minä niin kovasti haluaisin jonkun sukulaiseni kihlautuvan!" Karola vihjaili.
"Odota että Kari tekee aloitteen, hänellä niitä naisia riittää", Karoliina tiuskaisi takaisin. Vanhempien puheet jäivät kuitenkin kummittelemaan naisen mieleen, ja hän oli niin ajatuksissaan että antoi jopa periksi Veetille joka vinkui hänen aamiaismunakkaansa perään. Onneksi Karoliina löysi viimein arkkitehdin töitä, tuntui vapauttavalta päästä välillä pois kotoa pakoon vanhempien paritussuunnitelmia. Töiden jälkeen Karoliina jäi suustaan kiinni ystävänsä Kiiran kanssa, ja serkun vauvamahaa tuijotellessa Karoliina antoi viimein periksi:
"Hyvä on, soitan sille Joonatanille huomenna!"
Kinuski ja Veeti saivat vielä lisää jälkikasvua, tällä kertaa pentuja syntyi vain yksi. Uusi tulokas nimettiin Kaneliksi, ja Mikael ilmoitti ettei Mirkalla olisi mitään asiaa tämän pennun omimiseen ja että tämä saisi halutessaan pitää aiemmin viedyt koiranpennut.


Joonatan oli viimeinkin saatu kutsuttua kylään. Karoliinaa häiritsi vanhempien tuijotellessa heidän kanssakäymistään jatkuvasti, joten hän keksi eristäytyä makuuhuoneeseen ja lukita oven. Karoliina empi pitkään oliko parisuhde sitä mitä hän itse halusi vai yrittikö hän olla vain mieliksi vanhemmilleen. Lopulta Karoliina kuitenkin löysi itsensä makaamassa parivuoteella miehen päältä, eikä paluuta pelkkiin kaveriväleihin Joonatanin kanssa enää olisi. Yhteisen yön jälkeen Karoliina tajusi olevansa raskaana, eikä lapsen isästä ollut epäilystäkään. Mutta miten Joonatan suhtautuisi vauva-uutisiin?


Kuin tilauksesta Joonatan pyysi Karoliinaa toisille treffeille. Paikaksi valittiin hieno ravintola, ja Karoliina huomasi myös Joonatanin panostaneen asuunsa. Karoliina ilmoitti heti ravintolan ovella että hänellä olisi tärkeää asiaa, mutta Joonatan ehdotti että he keskustelisivat syömisen ohessa. Nainen ei kuitenkaan edes ehtinyt koskea juustopastaansa kun Joonatan tyrkkäsi hänen eteensä sormusrasian, ja Karoliinalla meni hetki tajuta että mies oli kosinut häntä! Pujotettuaan kihlasormuksen sormeensa oli Karoliinan helppo ottaa puheeksi raskaus, sillä Joonatanin ele osoitti tämän haluavan heidän yhteiselonsa jatkuvan. Uutinen tulevasta vauvasta sai hymyn Joonatanin huulille, ja saattaessaan Karoliinan illallisen jälkeen kotiin riisui Karoliina päälysvaatteensa jotta Joonatan näkisi vauvamahan kunnolla. Joonatan teki jo lähtöä, mutta iltaan mahtui vielä yksi hieno käänne Karoliinan ehdottaessa yhteenmuuttoa kihlatulleen.


Niin Joonatanista tuli uusi perheenjäsen. Värkkäilystä innostunut mies oli aina tyrkkimässä ruuvimeisseliä jokaiseen väliin mihin se vain mahtui. Toinen Joonatanin intohimo oli syöminen, mutta valitettavasti hän ei osannut tehdä alkeellisilla ruuanlaittotaidoillaan toivomiaan hampurilaisia, joten Karoliinan piti tulla hätiin ja valmistaa miehen mieliksi pari hampparia. Karoliina jatkoi raskaudesta huolimatta töissä käymistä. Saavutettuaan kaupunkisuunnittelijan tittelin oli työskentely lakiasioiden parissa alkanut kiinnostaa naista. Joonatan oleisi päivisin kotona, sillä hän ei ollut vielä saanut töitä haaveilemaltaan lääketiede-uralta. Vanhuskoira Veeti vetelee viimeisiä henkäyksiään Viikatemiehen saapuessa noutamaan lemmikin pois.


Veetin ja Kinuskin pentu Kaneli kasvoi, ja koira on hauskasti perinyt suurimman osan turkkikuvioistaan edesmenneeltä isukiltaan, mutta muuten rakenne on tullut Kinuskilta. Aamupalaa mutustelevat Karola ja Joonatan eivät kuitenkaan kiinnittäneet kasvaneeseen koiraan huomiota, sillä Karolalla oli treffisuunnitelmia. Töistä palatessaan Karoliina havaitsi synnytyksen käynnistyvän, ja erittäin suuri yleisö kerääntyi naisen ympärille seuraamaan esitystä. Syntyi poikavauva, joka nimettiin Kristofferiksi.

Vaikka synnytys oli saanut paljon yleisöä paikalle ei Joonatan ollut kuitenkaan seuraamassa poikansa syntymää pelatessaan mieluummin simssiä. Karoliina päätti vähän jekuttaa miestään kostoksi tämän välinpitämättömyydestä ja virnuili tyytyväisenä Joonatanin naamalle ilmestyneille hulluille meikeille. Toki hän tarjoutui kepposen jälkeen palauttamaan Joonatanin kuontalon ennalleen. Karoliina tarjosi myös hiustyylin muutosta, mutta Joonatan ilmoitti pitäytyvänsä mieluummin nykyisessä kampauksessaan. Kaneli-koira on melkoinen sottapytty ja pahantekijä, sillä oikein kukaan ei viitsinyt ottaa koiran kouluttamista vakavasti. Nytkin Mikael tuijottaa kiinnostuneemmin ruokalautastaan ja käänsi vain selkänsä Kanelin lätäkköleikeille.

Aika kului ja Kristoffer kasvoi vauvasta taaperon mittoihin. Mikäli oikein tulkitsen näyttäisi söpöt vinot simmut tulleen Joonatanilta, ja muu naama on enemmän Karoliinaa. Mikael olisi mielellään puuhastellut lapsenlapsensa kanssa, mutta valitettavasti papan vanha selkä ei kestänyt jatkuvaa kumartelua, joten hän joutui seuraamaan kateellisena sohvalta miten Joonatan opetti pikkuista kävelemään. Jotenkin yllätyin että taaperotkin voivat hakata nallea väkivaltaisesti, luulin et ne vaan halii nallea. Joo, laitan taaperot aina leikkimään hyödyllisillä taitopisteleluilla niin jäänyt huomaamatta tällaisia oleellisuuksia. .-DD


Karoliina ja Joonatan päättivät virallistaa suhteensa avioliiton merkeissä. Vaikka vihkikaaren edessä loikkiva bilevieras hieman häiritsi metelöinnillään seurasi yleisö sormusten vaihtoa haltioituneena ja taputti innoissaan. Karoliina kävi vaihtamassa kuulumisia veljensä kanssa. Kariin liittyen vielä kävi hauska juttu kun hänen teiniaikaisten treffiseuralaisten pikaystäväkutsut pirisevät edelleen ärsyttävästi puhelimessa. Noh, niin kävi nytkin, mutta talouden puhelimen lisäksi myös Karin taskussa ollut kännykkä soi, ja hän kykeni vastaamaan siihen ja sai uuden pikaystävän, kätevää. .-D


Toi Kinuskin hämmentynyt ilme kun hän näki Joonatanin paloautoleikit. <3 Kristoffer sai paljon huomiota, olihan taloudessa neljä innokasta käsiparia, joten jollakin oli aina aikaa avustaa taaperoa ottamaan varovaisia askeleita ja vaihtaa puhdas vaippa likaantuneen tilalle. Kuultiin myös uusia vauvauutisia kun Karoliinan nuorin sisar Katri pistäytyi kylään vauvamahansa kanssa.


Kerran sattui käymään niin että naapurin Hermanni oli pyörtynyt portaiden eteen, eivätkä Joonatan ja Kaneli päässeet palaamaan alakertaan. Joonatan keksi hyödyntää luppoaikaa opettamalla koiraa puhumaan. Päivän kuluessa rappukäytävä meni tukkoon, mutta Hermanni koisi edelleen sikeästi. Lopulta naapurin Onni kutsui kaikki asuntoonsa vierailulle ja kehotti kaikkia olemaan kuin kotonaan. Nälkäinen Joonatan menkin valmistamaan itselleen ruokaa samalla kun Mirka hoivasi lapsenlastaan Oonaa. Onnin taikakirjahyllyllä taitopisteiden opiskelu kävi myös kätevästi ja Joonatan tienasi runsaasti lisää mekaniikan taitoja. Joonatan ehti ottaa vielä pienet iltaunet ennen kuin Hermanni viimein heräsi ja kulkuväylä vapautui.


Joonatanin poissaollessa muu perhe oli juhlistanut Kristofferin synttäreitä. Karoliina tuntuu tykkäävän pelleillä perheenjäsentensä kustannuksella, Kristofferilla meni pieleen sekä meikki että kampaus, mutta viimein neljännellä yrittämällä pojun naama saatiin kuntoon. Kristoffer-parka näyttää niin masentuneelta eikä uskaltaisi katsoa epäonnistuneiden lopputulosten jälkeen enää ollenkaan peiliin, voi toista.


Jäiks, Karola marssi treffiseuralainen perässään suoraan DJ-pöydällä bilettävän miehensä ohi kesken treffiensä, ja Mikael... ei huomannut mitään? Noh, parempi niin. Joonatan oli viimein löytänyt töitä lääketieteiden parista, ai että tuli nostalginen olo tuon ambulanssikimppakyydin näkemisestä, yleensä ei enää näe näitä urien varhaisimpia muotoja kun simit saa yliopistolla hyvän koulutuksen ja pääsee valmiiksi ylemmille uratasoille. Ensimmäinen työpäivä ei mennyt ihan putkeen, sillä Joonatan meinasi ensinnäkin myöhästyä töistä, ja kuljettaessaan ambulanssia onnettomuuspaikalle Joonatanin idea jalkakäytävälle ajamisesta osoittautui huonoksi, joten hän sai saman tien potkut. Mikael tarjosi sänkypaikkansa Kristofferin käyttöön ja nukkui itse sohvalla. Kaneli oli saanut pentuja naapurin tyttökoiran kanssa, ja Piltti-niminen koiranpentu muutti isänsä luokse.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti