perjantai 2. lokakuuta 2020

Mikaliini - Kiira, osa 1: Sittenkin suurperhe?!

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.Päästessään muuttamaan vanhempien rakennuttamaan uuteen taloon riensi Kiira ensimmäiseksi halimaan Kilppari-kissaansa, jota hän oli kovasti ikävöinyt yliopistolla. Kilpparin pennun Kumpparin ja tämän kumppanin Ruusun oranssi pentu menetti porkkanavärityksensä täysin kasvettuaan täysikokoiseksi ja turkinväritys näyttää tulleen enemmän äitikissan puolelta. Uuteen taloon oli rakennettu kissoja varten ihan oma huone, joten kyllä siellä kelpasi oleskella, vaikka neljällä kissalla syntyi toisinaan kiistaa makuupaikoista tai parhaista ruokakulhoista. Kiiran ja Klaaran täyttäessä kissojen ruokakulhoja lapsenlapsista kovasti haaveileva Klaara oli heti patistelemassa Kiiraa kutsumaan miehensä näytille.


Kiira teki työtä käskettynä, ja ollessaan treffeillä Lehtorin kanssa tunsi Kiira vanhempiensa tarkkailevan hänen jokaista liikettään vaikka Miika oli keskittyvinään räppäämiseen ja Klaara kuntopyöräänsä. Kiira päätyi treffien aikana kosimaan Lehtoria, ja kihlajaiset olivat kaunis hetki Klaaran soittaessa vieressä viulullaan romanttista sävelmää. Kiira pyysi miestään myös muuttamaan saman katon alle, sillä yhdessä asuminen olisi käytännöllisempää sitten kun lapsia alkaisi putkahdella. Miika ja Klaara ovat ihanan seko vanhuspariskunta hoilatessaan pitkin yötä karaokea alusvaatteisillaan. .-D Miika tarvitsee unelmatreffejä elämäntavoitettaan varten, joten nukkumisen sijasta energiaa pidettiin koholla yötreffimaratonien merkeissä.


Ekassa kuvassa oleva harmaa kisuli on Ruusun tilalle tullut uusi kulkukissa, nimeltään Keiju. Miika haaveili kissasuvun jatkamisesta, ja Liljaa yritettiin saada tulemaan toimeen Eririkas-perheen Janne-kissan kanssa, mutta valitettavasti talo oli liian täynnä eikä Liljaa saatu pentuja alulle, höhh! Kiiran kihlattu Lehtori on perheellisestä simistä kaukana, tämä romantiikkatavoitteinen mies aikoo nimittäin hankkia kaksikymmentä rakastettua itselleen...


Maarit asui myös vanhempiensa ja siskonsa kanssa samassa taloudessa, sillä teini ei ollut vielä lähtenyt yliopistoon. Vaikka Maarit oli jo aikuisuuden kynnyksellä piti teinirajoja vielä koetella öisin ulos livahtelun merkeissä. Viimein Kiiran maha alkoi pullottaa ja Klaara oli aivan haltioissaan. Hääjuhlat päätettiin järjestää ennen vauvan syntymää, ja Kiira ja Lehtori avioituivat ruusukimppujen ympäröimänä (=Miikan ja Klaaran treffikimput. .-D)


Kiira vaikuttaa olevan innoissaan päästessään maistelemaan hääkakkua. .-D Hymy kuitenkin hyytyi kun hän ei mahtunut istumaan aviomiehensä viereen ahtaassa keittiössä. Muutenkin Lehtorin vierustoveri tuntui vilkuilevan miestä, ja hetken päästä miekkoset livistivät juhlahälystä vessan rauhaan viettämään kahdenkeskistä aikaa. Maarit juhli puolestaan ystävänsä Lumin kanssa.


Kiiran raskausaika hujahti hetkessä, ja synnytyksen jälkeen nainen piteli käsivarsillaan Leeviksi nimettyä poikavauvaa. Pikkuinen peri äidin silmien ja hiusten värin, ja iho tulee puolestaan isän puolelta. Kiira halusi laittaa seuraavan vauvan mahdollisimman pian alulle, eivätkä vauvantekopuuhat haitanneet Lehtoria ollenkaan. Lehtori oli ovela pitäessään salarakkaitaan milloin missäkin muulta perheeltä piilossa, yleensä takapihalla tai kissahuoneessa. Viimeisten kolmannen sukupolven teinien Maaritin ja Sirkun oli aika valmistautua yliopistolle lähtöön. Tytöt odottivat jo innoissaan opintojensa alkua ja edessä olevaa kampuspoikien hurmailua.


Vaikka auttavia käsipareja Leevin hoidossa riitti alkoi vauva-arki vaikuttaa talouteen paikkojen sotkuisuutena. Sivistynyt Lehtori ei pitänyt saastaisuudesta ja alkoi huolestua mihin oli oikein lupautunut ryhtyessään suhteeseen paljon lapsia haluavan naisen kanssa. Salarakkaiden tapailu toi Lehtorin arkeen kuitenkin sopivaa jännitystä, mikä sai hänet kestämään vauvan itkua ja haisevia tuttipulloja. Klaaralla on tapana aina töiden jälkeen kuskata ensimmäiseksi ruusukimppu ovelle, sillä hän ei yleensä ehtinyt jättää treffikukkia paikoilleen aamulla ennen töihin lähtöä.


Miika puuhasteli mielellään lapsenlapsensa kanssa, ja hän ilmoittautuikin vapaaehtoiseksi kynttilän puhallusavustajaksi. Leevin naamapirteet ovat uskoakseni lähes 100% kopio Lehtorin särmikkäistä kasvoista. Vaikka Kiiran toinen raskaus oli jo aluillaan jaksoi nainen opettaa pojalleen kävelyä, mutta Miika sai vähän patistella Lehtoria opetushommiin. Tilanne kismitti Lehtoria, sillä mistä hän tiesi miten lapsia opetetaan puhumaan? Ammattinsa puolesta hän oli tottunut opettamaan vain yliopisto-opiskelijoita, mutta samat niksit eivät valitettavasti toimineen Leevin kanssa joka alkoi vilkuilla ympärilleen Lehtorin pitäessä pojalle luentoa puhumisen tärkäydestä.
"Kuunteles nyt tämä teoria tai olet pulassa kun sanakoe alkaa!" Lehtori tokaisi.


Vaikka Lehtorilla on vaikeuksia Leevin kanssa hoivasivat varsinkin isovanhemmat pikkuista leveä hymy huulilla, joten kaikki opetustuokiot eivät sentään olleet vakavaa pänttäämistä. Joskus Klaaran työpäivien aikana Miika sortui käymään treffeillä ystäviensä kanssa, ja jotta treffit saavuttaisivat unelmatason päätyi pappa hankkimaan lisää rakastettuja. Muut naiset eivät kuitenkaan merkanneet hänelle mitään vaan kaikki tehtiin ainoastaan elämäntavoitteen vuoksi, tai niin Miika ainakin väitti. Yliopistokaverukset Kiira ja Karoliina tapasivat pitkästä aikaa vaihtaakseen kuulumisia. Karoliina silmäili ystävänsä raskausmahaa pohdiskellen pitäisikö hänenkin alkaa suunnitella perheen perustamista. Kiira oli puolestaan kateellinen siitä että Karoliina oli päässyt hyvään vauhtiin arkkitehtuurin työssään kun taas Kiira ei ollut vielä edes löytänyt työpaikkaa ravintola-alalta.


Miika ja Klaara saivat välillä yötreffeilleen seuraa taapero-Leevin pyöriessä jaloissa. Mielelläänhän vanhukset katsoivat samalla pojan perään vaikka pottailut ja tuttipullojen kanniskelu vei hieman heidän kallisarvoista treffiaikaansa. Leeviä varten oli hankittu paljon leluja puuhapöydästä karismapupuun, ja välillä meinasi iskeä valinnanvaikeus millä sitä tällä kertaa leikkisi. Rakennuspalikat olivat kuitenkin muovautuneet pojun lemppariksi. Otin kuvan kuinka Kiiran hummeriateria sopii yhteen hänen raskausasunsa kanssa, mutta Kiira ei ennättänyt edes istua pöytään kun uusi vauva puski ulos. Uusi poikavauva näyttää tismalleen samalta kuin veljensä, ja hänet nimettiin Lennuksi.


"Kannattaako meidän nyt niin kiireellä suunnitella uutta perheenlisäystä, eihän makuuhuoneeseemme edes mahdu enempää kehtoja", Lehtori yritti toppuutella.
"Leevi kasvaa kohta, ja haluan hoitaa mahdollisimman pian osuuteni lasten hankinnasta. Tarvitsemme enää yhden vauvan, siskoni saa sitten hoitaa loput", Kiira suunnitteli. Lehtori huokaisi, ja Kiiran nukahdettua hänen käsivarsilleen Lehtori hipsi pois makuuhuoneesta ja kutsui uuden rakastettuehdokkaan kylään.
"Leevi olisi jo valmis kasvamaan, mutta hän ei opi millään potalle", Kiira harmitteli.
"On tainnut periä sen sinulta, potta-oppi oli sinullekin vaikeaa", Klaara naureskeli kissan hiekkalaatikkoa siistiessään. Lopulta potta saatiin haltuun, ja Leevi kasvoi saman tien lapseksi ilman mitään juhlallisuuksia.


Leevistä kasvoi innokas koululainen. Vaikka hänen molemmat vanhempansa harrastivat tiedettä oli Mikaliinien suvussa tällä hetkellä yleisesti jylläävä urheilugeeni kuitenkin osa Leeviä, ja poika harjoitteli innoissaan golfin pelaamista. Lehtori tuli välillä tarjoamaan lapselle oppituntia, ja kouluikäisen päähän olikin jo helpompi takoa oppeja mitä taaperoille. Kiiran lemmikkipapukaija Korppi on viimein palannut alkuperäisen omistajansa huomaan Maaritin palauttettua kampukselle muuttohässäkässä unohtuneen linnun Kiiralle. Outoa, Sanna sai luentoplussaa viettäessään aikaa Lehtorin kanssa, vaikka Lehtori ei enää entisessä ammatissaan työskentelekään. Noh, hyvä Sannalle!


Miika näkyy aina omivan vauvojen kakuttamiskunniatehtävän. Taaperoksi kasvanut Lennu muistuttaa täydellisesti isoveljeään. Miika vei vastakasvaneen taaperon harjoittelemaan pottailua ja seurasi samalla lähistöllä hääriää Lehtoria, jolla vaikutti olevan hauskaa erään naispuolisen ystävänsä kanssa. Lehtorilla täytyi olla silmät selässä, jotta hän osasi aina vaihtaa romanttiset toiminnot viattomiksi ystävällisiksi käskyiksi jos paikalle saapui joku perheenjäsen, ja tähän asti homma tuntuu toimivan. Peitellessään Lennua illalla kehtoon Kiira silitti pojan päätä hellästi ja laski kätensä sen jälkeen vatsalleen tunnustellen uutta mahakumpuaa, joka tarkoitti kolmannen raskauden koittaneen.


Lehtori päätti kerrankin olla kunnon aviomies ja muiden naisten tapailun sijasta pyytää omaa puolisoaan treffeille.
"Mutta miksi, minähän olen jo raskaana", Kiira huomautti. Avioparin hellyydenosoitukset olivat tosiaan rajoittuneet yleensä vain niihin ajankohtiin kun Kiiran täytyi hankkiutua raskaaksi. Lehtori halusi kuitenkin näyttää Kiiralle, että heidän suhteensa tarvitsi välillä romantiikkaa spontaanisti ilman erillisiä aikatauluja. Yhteinen hetki tuntui lujittavan heidän parisuhdettaan ja Lehtori ilmoittautui kerrankin vapaaehtoiseksi taaperon opettajaksi. Miikan kunto oli alkanut rappeutua ja pappa sairasteli niin että oli yskiä keuhkonsa pihalle. Klaara seurasi kumppaninsa kuihtumista surullisena, näki ettei Miikalla ollut enää kauaa elinaikaa jäljellä.


Kiira löysi viimein töitä ravintola-alalta, eikä nainen raaskinut lykätä töiden aloittamista pitämällä raskauden takia äitiysvapaata vaan marssi innoissaan uudelle työpaikalleen - harmi että kaikessa kiireessä essu unohtui. Leevi noloili alusvaatteisillaan hihhuloivaa äitiään, mutta Kiiralla oli ilmeisesti mukava työpäivä, ja rahaakin tuli! Leevi tutustui koulussa Mirjan perheen nuorimpaan tyttöön Millaan, ja olen innoissani sillä vihdoin tässä sukupolvessa Mikaliinien sukulaisuus on hälvennyt sen verran ettei lapsia lasketa enää liian läheisiksi sukulaisiksi, pääsee sitten parittamaan näitä omia simejä keskenään, jiihaa! Aika näyttänee miten Leevi ja Milla sopivat yhteen sitten kasvettuaan. Leevi viihdytti tyttöä lesoilutempuillaan, ja kopitellessan Milla sai pallosta päähän, auts!


Lehtori jatkoi edelleen rakastettujen keräilyä, mutta vastapainoksi hän keskittyi entistä paremmin myös perheeseensä. Mahtaakohan uudella perhe-lisätavoitteella olla jotain tekemistä asian kanssa? Kolmas lapsikin syntyi lopulta, ja uusin poikavauva sai nimekseen Lassi. Vaikka lapsiluku oli alun perin suunniteltu pidettävän kolmessa ajatteli Kiira vielä jatkaa Klaaran toivoman lapsenlapsimäärän kerryttämistä, sillä Maarit ei valmistuisi yliopistolta vielä hetkeen ja Kiiralla olisi hyvin aikaa neljännelle lapselle. Tällä kertaa Lehtorikaan ei yhtään vastustellut Kiiran mainitessa asiasta. Ehkä tämä suhde ei olekaan ihan tuhoon tuomittu. Leevi pärjäsi hyvin koulussa, ja Lehtori oli ylpeä fiksusta esikoispojastaan.


Rakkaan Kilppari-kissan kuolema oli Kiiralle yhtä rankka kuin isän poismeno. Kaksi lyhyen aikavälin sisällä sattunutta kuolemantapausta toivat surun koko perheeseen, mutta talouden sim-määrän supistumisessa oli myös hyvät puolensa: Kauan suunniteltu pentuilu Liljan ja Jannen välillä onnistui viimein! Heh, Janne on ihan Kilpparin näköinen, mahdetaankohan kissasukuun saada Kilppari kakkonen? .-D Suurperhe-arjen pyörittäminen ja kiireiset työkuviot pitivät Kiiran ajatukset poissa surullisista asioista, elämän kuuluisi jatkua menetyksistä huolimatta.

Lehtori oli vaimonsa tukena ja otti edesmenneen Miikan pitämän kakkukynttilän puhaltajan pestin vastaan auttaessaan perheen toista taaperoa Lennua lapsuuteen. Leevi ja Lennu ovat tismalleen samannäköiset, ja sitten heille arpoutui vielä samat hiukset, yritä siinä sitten pysyä mukana siitä kumpi on kumpi. xD Pojat tulivat hyvin toimeen keskenään, sillä kummankin mieliharrastus on urheilu, joten veljekset saivat toisistaan kopitteluseuraa. Mutta mitäs se Lehtori hiippailee siellä talon nurkalla..? Niinpä tietysti, lisää rakastettuja vaan hankkimaan. Tuosta ilmeestä päätellen miehen käsivarsilla lepäävä Mirkku ei tunnu olevan mielissään. .-D


Muun perheen toipuessa Miikan kuolemasta oli Klaara edelleen maassa kumppaninsa menettämisestä. Hän ei kuitenkaan halunnut huolestuttaa muita perheenjäseniä ja kätki surun sisälleen. Miikan uurna oli sijoitettu Klaaran vuoteen vieressä olevalle yöpöydälle, ja joka ilta vanhus katseli uurnan kultakaiverrusta ja seinällä olevaa yhteisvalokuvaa Miikaa muistellen. Klaara oli kuitenkin vahva, ja hän sai uutta virtaa jokaisen syntyvän lapsenlapsen myötä. Sitten täällä kasvaa nuorin poika Lassi, joka ei piirteidensä puolesta poikkea veljistään. Kiiralla oli iltavuoro, joten Lassin opetusvastuu jäi tällä kertaa Lehtorille. Useamman taaperon kasvattaminen oli opettanut Lehtoria, ja opetustuokio nostatti tällä kertaa hymyn miehen kasvoille.


Kiira saapui sinä iltana töistä ylennyksen kera ja oli viimein saavuttanut ravintola-alan huipun! Kävipä niin kurjasti että Korppi-linnun ruokinta oli jäänyt vähemmälle ja lintu pääsi kuolemaan, eiiii Korppi oli ihana nyyh, ajatella että lintu selvisi unohtuessaan kampukselle mutta nyt oma omistaja mokasi. >.-( Kiiran perhe-lisätavoite pisti jälleen lapsilukusuunnitelmat uusiksi, nyt Kiira nimittäin tahtoo saada kuusi lasta naimisiin..! Varsinkin Klaara oli innoissaan tästä käänteestä, sillä hän uskoi Kiiran kiirehtivän lapsien kanssa, mikä sopisi vanhukselle mitä parhaiten.

Fun fact: Äskeisessä lintuhäkkikuvassa ei itse asiassa esiinny Kiira vaan Mirja, jolla sattui olemaan samat työvaatteet ja kampaus. .-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti