sunnuntai 27. elokuuta 2023

Mikaliini - Kristoffer & Magdalena, osa 1: Perhe-elämää ja bisneksiä

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä

Yliopiston jälkeen Kristoffer palasi takaisin lapsuusajan kotiinsa kihlattunsa Magdalenan kanssa. Kumpikaan ei löytänyt heti työtä havittelemaltaan alalta, joten päivät kuluivat harrastusten parissa: Magdalena treenaa puttausta ja Kristoffer selailee tietokoneelta tähtitieteeseen liittyviä artikkeleita. Kristofferin vanhempien työkuviot ovat loistomallilla, ja kumpikin sai juuri urahuipun saavutettua! Karoliina ei paljoa voinut hurrailla, sillä vanhus sairasteli ja yskää pukkaa.

Kristofferilla oli ollut kova ikävä koirakavereita, ja hauvelitkin olivat innoissaan miehen paluusta kun olisi yksi leikittäjä enemmän. Piltti ja Boi saivat kaksi pentua (Persikka(♂) ja Päärynä(♀)), jotka lahjoitettiin eteenpäin Ennin koirakasvattamolle. Sirkun saapuessa noutamaan pentuja Joonatan pyrki naisen puheille.
"Mitäs Seijalle kuuluu?" mies tiedusteli.
"Jaa nytkö sinua yhtäkkiä kiinnostaa mitä tyttärellesi kuuluu? Minä olen yksin kasvattanut häntä kaikki nämä vuodet kun sinä et halua ottaa vastuuta omasta lapsestasi", Sirkku räyhäsi. Kyllä, Sirkun toisen lapsen isä on Joonatan. .-D
Magdalena pääsi pian aloittamaan työt lentäjänä ja kohosi siitä nopeasti upseerin virkaan.

Magdalena ja Kristoffer viettävät viimein hääjuhliaan, joita seurasi pian epävirallinen häämatka Takemizu-kylään. Epävirallinen siksi, että rakastavaisten lisäksi reissuun lähti myös Kristofferin äiti Karoliina, tämä kun toivoi niin kovasti lomamatkaa Kauko-itään. Kristoffer oli aiemmin hankkinut hulppean loma-asunnon, joka oli niin komea näky että pelkästään omalla loma-asunnolla käyminen oli yksi loman kohokohta. Pian lähdettiin kiertelemään kivipuutarhapuistoja, ja Magdalena ikuisti kameralle poseeraavat Karoliinan ja Kristofferin.
Karoliina olisi kovasti tahtonut oppia aineettoman siirtymisen taidon, mutta valitettavasti hän ei osannut vastata ninjan esittämään kysymykseen oikein. Paikallisiin tutustuminen jatkui kun Karoliina halusi oppia täkäläisen elehdinnän eli kumartamisen. Kristoffer viipotti ohi kiireellä, sillä hänelle oli tullut teen litkimisestä vessahätä. Magdalena haravoi innokkaana kivipuutarhaa ja kävi sen jälkeen maistelemassa nuudeleita ruokakojulla. Karoliinan tapaama paikallinen mies Niko tarjoili teetä naisille, ja Karoliina ja Magdalena pääsivät tutustumaan paremmin toisiinsa teekupposen äärellä. Kristoffer oli saanut teen juomisesta tarpeekseen ja kivipuutarhakin oli jo haravoitu loppuun, joten mies päätti kokeilla meditoimista. Aikas hyvin sujui ensikertalaiseksi, sillä Kristoffer leijui pian ilmassa ja haihtui hetkeksi pois näkyvistä! Puiston jälkeen kolmikko suuntasi kaupoille, ja he olivat erityisen innokkaita ostamaan uusia koruja.

Lomakuvien räpsiminen oli hauskaa, mutta kamerat oli pantava äkkiä syrjään kun ninja ilmaantui jälleen paikalle. Kristoffer ehti ensimmäisenä tämän puheille, ja Magdalena seurasi sivusta miten ninja kuiskutteli Kristofferille ohjeet ninjaloikkien tekemiseen. Erilaisista nähtävyysretkistä otettiin kaikki ilo irti - siitäkin huolimatta että suurin osa retkistä päättyi kurjasti nokkosen poltteluun tai ampiaisen pistoihin, Magdalena menetti lompakkonsakin jopa kahdesti taskuvarkaalle! Kristoffer onnistui löytämään salaisen kartan, joka johdatti kolmikon mystiselle temppelille. Pariskunta litki teetä niin paljon että kummankin rakko petti, ja Karoliina luennoi haisuleille. Lopulta he kuitenkin pääsivät istahtamaan rauhassa alas kuuntelemaan tarua lohikäärmeestä.
Aika kului loma-asunnolla leppoisasti. Rakastavaiset kuhertelivat yhdessä, ja Karoliina tyhjensi puolestaan tavaraluetteloaan sisustaessaan paikkoja. Kaikki päättyy aikanaan, ja lomalta palatessa heitä oli vastassa harmaantunut Joonatan (en tiiä mikä tää vessahetki oikein on. xD) Magdalena hipsi hakemaan jääkaapista helpotusta yönälkään, ja paikalle saapunut Karoliina epäili miniän nälkäisyyden johtuvan raskaudesta.
"Pyh, syöthän sinä itsekin yöllä etkä ole raskaana", Maggis huomautti.
Eläväksi legendaksi kohottuaan Karoliina haaveili yritystoiminnan aloittamisesta, ja hänellä oli heti idea ensimmäistä liikettä varten, sillä hän oli rakentanut leluja varastoon jo vuosien ajan. Karoliina osti Tenavatorni-nimisen hienon lelupuodin, ja kauppa kävi niin hyvin että avuksi piti palkata Miina-niminen nainen päivystämään kassalle. Kriteerinä työntekijän valintaan oli Miinan nallepaita, mikä sopi mitä parhaiten lelukaupan myyjälle. .-D Kristofferin rokkarin ura ei oikein lähtenyt käyntiin, joten hän sai olla kotona yksinään muun perheen ollessa päivisin töissä. Ajan kuluksi mies täydensi puuttuvia taitopisteitä tai jutusteli ohikulkijoiden kanssa. Magdalena kohosi kenraaliksi, mutta platinamielentila ei hävittänyt vatsan murinaa, joten naisen oli suunnattava pikimmiten jääkaapille.

Magdalenan voimat loppuivat kuitenkin kesken ja hän tuupertui mahdottoman ahtaaseen välikköön eikä Viikatemieskään meinannut päästä paikalle kun koirat olivat kokoontuneet ihmettelemään kuoleman kielissä olevaa omistajaansa. Onneksi Kristoffer hallitsi aineettoman siirtymisen taidon ja onnistui teleporttaamaan itsensä ruuhkan läpi suoraan Viikatemiehen ja Magdalenan väliin, ja kovasti ruikuttaen mies aneli kuolemaa säästämään hänen vaimonsa. Kaikki päättyi lopulta hyvin, ja pian Magdalena oli jälleen jalkeilla. Pariskunta havaitsi samalla että Maggishan oli raskaana, eli Kristoffer oli juuri pelastanutkin kaksi henkeä yhdellä kertaa! Magdalena otti vapaata kenraalin työstään, ja Kristofferilla ja Magdalenalla oli tapana käydä kotitreffeillä rähjäisimmät pyjamat päällä. .-D Suutuin kun Kaneli karkasi kylvystä, mutta koiralla oli tällä kertaa hyväksyttävä syy tehdä niin, noutaja nimittäin tuli vohkimaan vanhan koiran. .-(
Magdalenan äiti Gunnel tuli käymään, mutta naiset eivät ehtineet jakaa sen enempää kuulumisia kun heti tervehtimisen jälkeen Magdalena alkoi synnyttää keskellä jalkakäytävää! Äidin läsnäolo ja kokemuksen tuomat neuvot auttoivat Magdalenaa suoriutumaan synnytyksestä kunnialla, ja pian poikavauva oli saatettu maailmaan. Vastasyntyt nimettiin Kristianiksi, ja poju on perinyt kaikki piirteensä äidiltä! Tuoreet mummot eivät malttaneet päästää ensimmäistä lastenlastaan hetkeksikään silmistään, ja Karoliina oli aina vapaaehtoinen vaippojen vaihtaja.

Yhteinen lomamatka oli lähentänyt huimasti Karoliina ja Magdalenaa, ja kaksikko oli kuin parhaimmat kaverukset. Karoliina harkitsi jopa testamenttaavansa lelukauppansa aviopuolison ja oman pojan sijasta Maggikselle, sillä tämä hyötyisi saman elämäntavoitteen vuoksi liikkeen omistajuudesta eniten. Värkkäilyn harrastaja Joonatan on elementissään ja alkoi yhtäkkiä toivoa kaikkien rikkinäisien tavaroiden korjaamista, jopa naapureiden hajonnut tiskikone käytiin paikkaamassa. Kristian kasvoi, ja pitkän nenänsä poika on perinyt äidiltä, silmät ja varmaan suukin tulevat Kristofferilta. Karoliina osallistui aktiivisimmin pojan opettamiseen, ja puhetaidon lisäksi yhdessä opeteltiin myös hilpeä lastenloru!
Magdalenan ensimmäinen yritystontti oli kuntosali, mikä sopi urheilulliselle naiselle mitä parhaiten. Yritin vaihtaa Maggikselle valmentajan työasun, mutta se teki hänestä kasvottoman. .-o Kenraalin taustansa takia Magdalena oli ankara kunto-ohjaaja asiakkailleen, ja monet treenaajat purskahtivat itkuun naisen solvatessa näitä liikaa. Huvitti kun arvostelija kaivoi itkunpuuskan perään lehtiönsä esiin ja kirjoitti hymyssäsuin positiivisen arvostelun yritykselle. .-D Työnkuvaan kuului tietysti myös kuntolaitteiden huolto, yleensä on aika harvinaista että kuntolaitteet hajoavat, mutta tietenkin täällä yritystontilla treeniväline meni epäkuntoon vain muutaman käyttökerran jälkeen.
Magdalenan suosikkeja olivat Kauko-Idän matkalla opitun tai chi -oppituntien pitäminen asiakkaille. Tuntui hienolta kun muut oivalsivat liikkeiden salat ja koko ryhmä teki niitä samassa tahdissa! Tai chi kohottaa myös energiatarvetta, joten asiakkaat viihtyivät tontilla pidempään, ja myös Maggis jaksoi työskennellä pidempiä aikoja putkeen. Kuntosalin vakioasiakkaita olivat Magdalenan isä Sippo ja Lennu, jotka tosin viihtyivät enemmän allaspuolen porealtaalla kuin kuntosalilla. Doris-noita ei malttanut lopettaa tai chi -harjoituksiaan, joten tämän taikalemmikki nälkiintyi odotellessa, ja tietenkin Magdalena piti huolta kissasta ja jakoi hodarinsa kisun kanssa. Tätä harrastelehtien lukuporukkaa katsellessa aloin tuumia, että urheiluaiheiset lehdet voisivat olla hyvä lisä Maggiksen kuntosalin viihdykkeisiin.
Joonatan oli aika usein hieman poissaoleva ja vetäytyi yksinään lukemaan kirjojaan, mutta lapsenlapsen myötä pappa tuli välillä ulos kuorestaan hoivatessaan Kristiania. Karola alkoi kummitella toistuvasti, ja hän oli erittäin aggressiivinen haamu, joka ei antanut kenenkään nukkua öitään rauhassa. Säikytyslirauttelulätäköitä luututessaan Karoliina alkoi tuumia, että hänen seuraava liikeideansa täytyisi varmaan olla hautausmaatontti, jonne voisi tunkea kaikki nurkissa pölyttyvät etäisten sukulaisten uurnat ja hautakivet. Toisaalta myös kampaamon perustaminen houkutteli, tässä näette jälleen Karoliinan taidenäyttteen: Juuri kun luulin ettei Jormaa saisi enää hullumman näköiseksi löytyy asuun täydellisesti sopiva kasvomaalaus. xD
Äitiysloman päättymisen jälkeen Magdalena oli palannut töihin, mutta Kristoffer kaipasi kovasti treffiseuraa tylsiin arkipäiviinsä, ja päätyi täten kutsumaan salarakkaansa Leenan paikalle. Kaksikko ei ollut pitänyt yhteyttä sitten yliopiston, kun he olivat muhinoineet ennen viimeiseen loppukokeeseen lähtöä salaa lukusalissa. Sillä hetkellä tuntui kuitenkin ettei aika ollut kulunut yhtään, ja hetkessä salarakkaat jatkoivat siitä mikä jäi kesken kampuksella. Pian oltiin makuuhuoneen puolella, ja vaikka Kristofferin nuhjuinen pyjama-lookki ei tehnyt Leenaan parhainta vaikutusta ei vaatteilla loppujen lopuksi ollut väliä kun kaikki oli riisuttu.
"Miksi Leenalla on päällään kylpytakkini?" Magdalena kummasteli. Kristoffer kauhistui ja pelkäsi vaimonsa yhdistävän heidän alusvaatteisillaan liikuskelun syrjähyppyyn, mutta Leena hoiti kätevästi tilanteen väittäen Kristianin puklanneen hänen päälleen kesken leikkien, ja Leena oli muka sen vuoksi pistäytynyt kaverinsa vaatekaapilla. Sitten juhlitaan Kristianin synttäreitä!

Vaatetuksen perusteella tämä pieni piraatti taitaa olla melkoinen keppostelija. Kristian pitikin kylppärin kylpyammetta laivanaan, ja puttausviheriön maila oli jatkuvasti kateissa, koska poika käytti sitä miekkana merirosvoleikeissään. Kristian huomasi ukin olevan hieman yksinäinen ja pyysi pappaa juttukaverikseen. Kristofferkin on viimein saanut töitä ja suuntaa ensimmäiselle keikalle rokkarin vaatteissaan! Haamut ottivat vakiosäikytyskohteekseen Kristianin, koska nuori lapsi oli niin säikky ja helposti vedätettävissä, eikä nukkumisesta tullut yhtään mitään kun haamut piinasivat poikaa. Kristianin paras kaveri oli myöskin merirosvon tamineissa liikuskeleva Henri, ja pojilla oli aina keskenään villit leikit, joihin ei hyväksytty muita mukaan (joten ohi kulkenut Manu ei saanut kutsua serkkujen hauskanpitoon).

Kun Henri ei ollut paikalla Kristian nähtiin usein naapurin Leilan kanssa. He ovat varsin eriskummallinen parivaljakko, sillä Leila oli kiltti ja sivistynyt rasavilliin Kristianiin verratessa, mutta jostain syystä lapset tulivat toimeen keskenään (näen tässä jo potentiaalisen vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa -rakkaustarinan. xD) Kristian katsoo telkkarista urheilua ukkinsa kanssa, ja välillä peli oli niin hurjaa että teki pahaa katsoa. Kristoffer kaveeraa muiden saman sukupolven Mikaliinien kanssa. Hauskaa että yliopistolla tutustuneet Kristian, Lassi ja Eero ehtivät yhä pitää yhteyttä vaikka kaikilla on nykyään omat kiireensä töissä ja lasten kasvatuksessa. Myös Magdalena kohtaa jatkuvasti tuttuja yritystontillaan, ja sentään bisnesnaiselta liikeni aikaa istahtaa hetkeksi ruokailemaan isänsä uuden vaimon Elinan kanssa.
Vaikka työpaikan hankkimisessa kestikin kauan kipusi Kristoffer kuitenkin nopeasti uran huipulle, eikä sadesääkään vie virnettä tämän ylpeän rokkarin huulilta! Kristoffer ja Magdalena päättivät juhlistaa miehen elämäntavoitteen toteutumista kahdestaan makuuhuoneessa. Kristofferin uudeksi mielenkiinnonkohteeksi tulivat eläimet, seuraavaksi olisikin tarkoitus hankkia 20 eläinkamua. Homma oli helppo aloittaa naapureiden karvaturreista, ja Kristoffer riensi tekemään tuttavuutta Millan ja Leevin koirien Viilin ja Memmän kanssa. Öisin talossa vaeltelevat haamut pitivät yhä perhettä öisin valveilla, jopa lemmikit näyttivät olevan varuillaan.

Kristian auttaa vähän isäänsä ja pysäytti talon ohi kävelleen tytön, jolla oli koira mukanaan. Samalla kun poika viihdytti tyttöä oli Kristofferilla hyvä tilaisuus tehdä tuttavuutta koiran kanssa. Krisu kutsui myös merirosvokaverinsa Henrin kylään ja mainitsi, että tämä saisi ottaa perheen lemmikitkin mukaan. Kristian kertoi kaverilleen hurjista haamuista, mutta jätti kuitenkin mainitsematta pelkäävänsä niitä, pitihän hänen esittää kovista. Magdalena on toistamiseen raskaana, eikä äitiyslomalle jättäytyminen oikein ilahduttanut häntä kun kuntosalilla olisi riittänyt työtä. Pian synnytyksen aika koittikin, ja Magdalena yllätti uudet isovanhemmat pyöräyttämällä tällä kertaa kaksoset! Mauri on tummine hiuksineen ja ruskeine silmineen samanlainen kuin veljensä, mutta Kristiina poikkeaa porukasta isältä perimiensä ruskeiden hiuksien kautta.

Myös naapurit saapuivat seuraamaan synnytystä vaikka oli yö. Huomio siirtyi kuitenkin syntyneistä kaksosista naapurin Millaan, joka laski alleen kaikkien nähden. HUH, Kristoffer suunnitteli pyytävänsä Maggista treffeille, mutta kehdoissaan yhtä aikaa vikisemään alkaneet vauvat pitivät kummatkin vanhemmat kiireisinä, eikä treffeille lopulta päästy. Ihan hyvä, pelkään että näille tulisi vahingosa vielä lisää lapsia, kun nuo yllätyskaksosetkin oli jo vähän liikaa sellaiseen taloon missä on vain kaksi makuuhuonetta... Onneksi isovanhemmat olivat hoitoapuna (niist ois enemmän apua kun kuolisivat ja tulisi lisää vapaita sänkypaikkoja), ja varsinkin Karoliina oli usein vapaaehtoinen lastenhoitaja. Kristian juhli synttäreitään, ja pojan oranssi kauluspaita sopii mainiosti yhteen kakkukynttilöiden kanssa. .-D Tietotavoitteinen poika haaveilee kaikkien taitojen maksimoimisesta (missä voi ilmetä haasteita, sillä Kristian ei ole ainakaan tähän mennessä ollut kovin hyvä hankkimaan taitopisteitä).
Synttärijulista väsähtänyt teini kiirehti illalla makuuhuoneeseen nukkumaan, mutta häntä odottikin yllätys kun huutosakkityttö poistui juuri vaatehuoneesta. 
"Mitä sä siellä vaatekomerossa teit?" Kristian ihmetteli kulmiaan kurtistellen, muttei jaksanut energiapuutteensa vuoksi jäädä ihmettelemään tapahtunutta sen syvällisemmin. Kun Kristian oli nukahtanut myös Kristoffer uskalsi tulla ulos kaapista.
"Huh, olipa lähellä ettemme jääneet kiinni!" Kristoffer päivitteli ja hyvästeli salarakastettunsa. Jälleen kaksoset keskeyttivät vanhempiensa kuhertelun, täähän sujuu hyvin kun vauvat pitävät huolen siitä etteivät vanhemmat päädy sänkyyn keskenään. .-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti