perjantai 8. syyskuuta 2023

Mikaliini - Leevi & Milla, osa 1: Poliisit työssään

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.

Valmistuttuaan yliopistolta Milla palasi lapsuudenkotiinsa. Hänen aiemmasta koirakasvattamostaan olivat jäljellä enää valkoinen Viili, puudeli Vohveli sekä ruskea Lahja, joita vuokra-isäntä oli ystävällisestä käynyt ruokkimassa Millan opintojen ajan. Kun koiria oli tervehditty Milla säntäsi tietenkin puhelimelle ja kutsui rakkaan Leevinsä käymään - eikä pelkästään kyläilemään vaan muuttamaan virallisesti yhteen. Koiria ei oltu koulutettu kovin hyvin ja lattiat lainehtivat jatkuvasti. Se ei kuitenkaan tuntunut haittaavaan pariskuntaa, sillä jostain syystä kumpikin tekee niin ilahtuneen ilmeen ennen luuttuamista että aivan kuin he pitäisivät siivoamisesta. .-D Vaikka Leevi rakastikin Millan äitiä tämä päätti kunnioittaa Mirjan tahtoa ja kosia Millaa.


Häät järjestettiin jo samana iltana, vieläpä samalla parvekkeella missä aiempi kosintakin oli tapahtunut. Katsomossa Leevin äiti Kiira nyökytteli tyytyväisenä päästessään seuraamaan poikansa avioon astumista. Kun koitti hääkakun leikkaamisen aika Leevi jättäytyi syrjään Minnan kanssa.
"Ethän aio kertoa Millalle siitä että minulla on salasuhde Mirjan kanssa?" Leevi supatti.
"Et jättänyt minulle paljoa vaihtoehtoja... Pysyn hiljaa jos sinäkään et kerro Laurille mitään", Minna huokaisi. Hääjuhlia seurasi nopea paluu arkeen, ja seuraavana aamuna Leevi valmistautui töihin lähtöön Millan sijatessa vuodetta. Nainen ei ollut vielä löytänyt työtä, joten hänen olisi vietettävä päivä kotona. Leevin ura eteni hienosti karhuryhmän johtajasta poliisipäälliköksi. Hän myös vihjaisi työpaikalla vaimonsa kiinnostuksesta samaan alaan, ja pian Milla saikin työnhaussa komisarion pestin!
Vaikka Leevi ja Milla olivat nyt naimisissa ikävöi Leevi edelleen Mirjaansa eikä tykännyt nukkua Millan vieressä. Usein mies odotti vaimonsa hengityksen tasaantumista ja nousi sen jälkeen puuhastelemaan jotain muuta. Oho, uusi ennätys: neljä poliisiautoa pihassa samaan aikaan! Milla on huippuetevä työssään ja onnistui urakysymyksien avulla saamaan kaksi ylennystä saman päivän aikana, ja seuraavana päivänä kohottiin terästitaaninaiseksi! Myös Leevi saavutti tavoittelemansa Kapteeni Sankari -nimikkeen. Seuraavaksi kumpikin haluaisi kuusi lastenlasta, miten tämä pariskunta voikin olla niin yksimielinen elämäntavoitteidensa suhteen? .-D

Se yhtenäisyys tuntuikin jäävän samoihin elämäntavoitteisiin, muuten tämä kaksikko vietti aika omanlaistaan elämää. Koirien hoitovastuu oli Millalla, ja vaikka hoidettavaa ei ollut ihan yhtä paljon kuin koirakasvattamon aikoina kului suurin osa koirien sotkuja siistiessä. Leevi oli puolestaan innostunut ompelusta, ja hän oli ottanut tavoitteekseen ommella koko taloon uudet ikkunaverhot. Erään työpäivän jälkeen Milla päätti lopulta ottaa huoneessa olevan elefantin puheeksi.
"Miksi käyttäydyt niin etäisesti minua kohtaan? Hääyönämme ei tapahtunut mitään puhumattakaan viime hetkellä perutusta viikonloppulomasta. Miten edes odotat niitä toivomiamme lapsenlapsia ilmaantuvan jos emme ala pian yrittää perheenlisäystä?" Milla huomautti. Leevi kuunteli vaimonsa vaahtoamista kädet puuskassa ja kaatoi sitten Millan parivuoteelle ja alkoi repiä vaatteita tämän yltä.
"Au, sinä satutat minua", Milla vaikeroi Leevin käydessä makaamaan naisen päälle.
"Itsehän halusit tätä", Leevi murahti. Kyyneleitä pidätellen Milla mietti miten ironista oli että hän suojeli työkseen kotinaapurustoaan rikollisneroilta, mutta antoi aviomiehensä pahoinpidellä hänet omassa makuuhuoneessaan.

Valitettavasti Milla ei tullut raskaaksi. Vaikka tunnelma makuuhuoneessa oli kireä Milla halusi kuitenkin jatkaa yrittämistä. Hän uskoi että yhteisen lapsen myötä vanhemmat saisivat jotain mitä rakastaa yhdessä, ja lapsi voisi täten tuoda heidät taas lähemmäksi toisiaan. Millan ystävät olivat huolissaan naisen ikävistä kokemuksista, ja Taavikin yritti ovelasti vihjailla Millaa hakemaan apua: 
"Sinä ja ystäväni Terapeutti tulisitte taatusti hyvin toimeen! Saanhan antaa hänelle sinun numerosi?"
Makuuhuoneen ulkopuolella Millan ja Leevin välit olivat kuitenkin ihan hyvät, ja he saattoivat istua hyvän tovin pöydän ääressä jutustelemassa keskenään. Lopulta Millan rukouksiin vastattiin ja raskaustesti näytti positiivista tulosta.

Milla jättäytyi saman tien äitiyslomalle, ja Leevin ollessa päivisin töissä Millan suosikkipuuhaa oli rumpujen paukuttaminen tai keittokirjojen plärääminen. Kuten Milla oli ennakoinutkin raskauden myötä Leevistä kuoriutui rakastava aviomies, jonka käsivarsille oli turvallista öisin nukahtaa. Suurin koirien hoitovastuu oli yhä Millalla, vaikka kyllä Leevikin saattoi toisinaan täyttää ruokakulhoja tai kylvettää haisuleita. Koirat olivat paikalla silloinkin kun Milla synnytti pienen tyttövauvan, joka peri isänsä ihon ja hiukset ja äidin ruskeat silmät. Vauva sai nimekseen Leila.
Aika tuntui rientävän ja Leilan ensimmäiset synttärit tulivat jo pian ajankohtaisiksi. Molemmat vanhemmat ottivat vapaata töistä ollakseen kotona tyttärensä kanssa, vaikka helppohoitoinen Leila ei huomiota kovin paljoa koskaan vaatinutkaan vaan oli helppohoitoinen ja kiltti lapsi. Milla opetti taaperon kävelemään, mutta sanoja Leilalla ei ollut mikään kiirus opetella, hän tykkäsi ennemmin leikkiä kaikki päivät yksikseen palikkalelullaan.
Välimatkan myötä Leevin tunteet Mirjaa kohtaan hälvenivät ja hän huomasi välittävänsä entistä kovemmin vaimostaan Millasta, ja eräänä iltana pariskunnan käydessä yöpuulle Leevi pahoitteli aiempaa tökeröä käytöstään. Millan ei ollut vaikea antaa anteeksi, sillä hän oli osannut odottaa tätä ja oli vain helpottunut kun asia saatiin lopultakin sovittua. Leevistä Milla oli liian hyvä hänelle eikä mies kokenut olevansa tämän anteeksiannon arvoinen. Aluksi pariskunnalla oli hieman totuttelua romanttiseen kanssakäymiseen useamman vuoden tauon jälkeen, mutta luottamus rakentui uudelleen pikkuhiljaa, eikä Millan tarvinnut enää pelätä miestään makuuhuoneen puolellakaan. Leevillä tuntuu kuitenkin olevan pakkomielle hankkiutua heti uudelleen ongelmiin, sillä Millan nukahdettua mies hipsi ulos tapaamaan yliopistoaikaista rakastettuaan Raisaa.
Seniori-koira Lahja menehtyi vanhuuteen, ja koiranpentukuume valtasi kaikkien perheenjäsenten ajatukset. Vohveli ja Viili ovat uroskoiria, joten heille olisi saatava jostakin tyttöystävä, ja Milla meni tekemään tuttavuutta Nanna-suteen. Löysin myös uuden kulkukoiran Kipsun! Alakerran Kristian tuli usein koulun jälkeen hoitoon tälle perheelle siksi aikaa että pojan vanhemmat palaisivat töistä, ja ikäerosta huolimatta lapset tulivat juttuun keskenään (vaikka Millan piti aluksi suostutella Kristiania leikkimään yhdessä Leilan kanssa). Hmm, Leilalle voikin tulla sitten vähän vanhempana paljon kysyntää, sillä naapuritalouksissa on poikalapsia. Mutta yksi ikävaihe kerrallaan, nyt valmistaudutaan kasvamaan lapseksi!
Loogista päättelykykyä kehittävä palikkalelu oli ollut taaperona Leilan ainoa lempipelu, joten tietenkin logiikkaharjoituksia piti päästä jatkamaan lapseksi kasvamisenkin jälkeen. Leevi neuvoi tyttöä sormenjälkien tutkimisessa, mutta Leilalla oli vaikeuksia tuloksien tulkinnassa, mistä hän muka voisi tietää kuka on käyttänyt viimeksi pottaa? En ihmettelisi vaikka Leila tulisi menestymään myöhemmin vanhempiensa tapaan poliisina, sen verran hyvin hän on harjoitellut loogisuutta ja siisteyttä. Millan vauvakuumeeseen ollaan pian saamassa helpotusta, uusi perheenjäsen nimittäin ilmoittelee jo olemassaolostaan! Koiranpentuasia ratkesi kun Memmä-kulkukoira liittyi perheeseen, ja tämä ja valkea koira Viili saatiin suostuteltua käväisemään kopin puolella.
Leilalla oli paljon kavereita, ja hän tuli parhaiten juttuun yläkerran Oliverin kanssa, mutta myös merirosvopojat Henri ja Kristian (ei kuvassa) olivat hyviä tuttavia. Lasten keskuudessa vallitsee selvästi jokin tietty tyylin ihannointi kun porukka kuljeskelee joko sinisissä toppatakeissa tai piraattipuvuissa. .-D Millan loppuraskaus oli hieman normaalia raskaampaa aikaa naisen sairastaessa samaan aikaan sitkeää flunssaa, joten oli todellinen helpotus kun synnytys viimein koitti. Pariskunnan toinenkin lapsi on tyttö, ja mukavasti poikkeaa aiemmasta kaavasta vaaleamman ihon ja vihreäharmaiden silmien myötä! Uusin tulokas sai nimekseen Minttu. Sillä aikaa kun Milla hoivasi vastasyntynyttä Leevillä oli meneillään sokkotreffit lastenhoitaja Sirkku Mikalan kanssa. Hah, aloin miettä että tuo Mikala pitäisi ottaa jollekin puolisoksi ja siitä saisi Mikaliinien rinnalle Mikala-suvun. .-D Memmänkin pennut syntyivät, ja kaksi valkoista koiranpentua nimettiin seuraavasti: Vili(♂) ja Mini(♀).
Milla muisti edelleen muilta saamansa avun koiranpentuja kasvattaessaan ja halusi nyt laittaa hyvän kiertämään, joten hän lahjoitti molemmat pennut Maaritin kautta Ennin iloksi. Milla siellä tihrustaa itkua vaikka juhlat onnistuivat, eräs vieraista hieman loukkaantui Millan keppostellessa tämän kustannuksella jekkuilun merkeissä. Leevi on ihan mahdoton näiden salarakkaidensa kanssa, hän ei vain voinut vastustaa viehättäviä mummoja. Minttu on saatu kasvatettua taaperoksi, ja jotain erilaista tämän kasvoissa on, en vain tajunnut tarkkailla yksityiskohtia lähempää niin en osaa sanoa mitä. xD

Onkohan sille jokin oma termi olemassa jos serkku on ns. kaksinkertainen, kun tämän vanhemmat ovat Leilan molempien vanhempien sisaruksia... No oli miten oli, Leilan kaverilistalle on uusimpina lisätty kaksospojat Lalli ja Hannes. Kun kavereiden kanssa oli leikitty hupi täyteen taputusleikeistä sujui läksyjen teko illalla moitteettomasti. Minttukin liittyi siskonsa seuraan palikkaleluineen. Puruluita on vain yksi, ja tietenkin kaikki kolme koiraa haluaisivat päästä järsimään vinkulelua samanaikaisesti. Taustalla Leila raivoaa telkkarille. .-D Memmä tuli sen verran hyvin juttuun myös Vohveli-puudelin kanssa että tälle saatiin toinen pentue alulle. Memmä on läheisissä väleillä myös naapurin Olli-koiran kanssa, hmm... ,-)
Minttu on huippulahjakas taapero, logiikkalelulla leikkiessä palikat loksahtelivat paikoilleen heti ekalla yrittämällä, ja ensiaskeleetkin tyttö otti sujuvasti horjahtamatta polvilleen. Tässä kerrostalossa kiertää flunssa niin, että aina kun tulen jollekin perheelle on sairailta naapureita tarttunut tauti pelattaviin simeihin, sit he paranevat pelatessa ja sama juttu toistuu seuraavalla kierroksella... Milla joutui vuodelepoon, ja teiniksi äskettäin kasvanut Leila auttoi pikkusiskon hoidossa. Leila tavoittelee mainetta mammonan muodossa, ja hän haaveilee kouluttavansa kuusi lemmikkiä uran huipulle, pääsevät nämä karvaturrit töihin! Leilan mieleen ovat rusketukkaiset urheilijat, mutta meikistä hän ei pidä. Kerrostalon teineillä oli tapana kerääntyä Leilan luokse pelaamaan pokeria. Leila vilkuili teiniksi kasvaneita kavereitaan Oliveria ja Kristiania vähän sillä silmällä, mutta yhteensopivuus jäi kummankin kohdalla vain yhteen salamaan.

Memmän ja Vohvelin pennut syntyivät, ja koiranpentuja tuli jopa kolme samalla kertaa! Isältään keltaisen pohjakarvoituksen perineet pennut saivat nimikseen Bansku(♂), Ansku(♀) ja Mansku(♂). Minttu-taapero on kyllä kaikkien koirien suosikki, kaikki ovat jatkuvasti kerjäämässä haleja häneltä! ♥ Leila haaveili yksityiskouluun pääsystä, joten rehtori Matti pyydettiin vieraisille. Paikkoja oli mahdotonta pitää siistinä suuren koiralauman keskellä, joten Matti katseli ympärilleen nenäänsä nyrpistellen. Ruokailun alkaessa Leevi tuijotti kenkiään pelätessään kieltävää vastausta, mutta herkullinen kala-ateria teki onneksi hyvän vaikutuksen Mattiin ja Leilan haave hienostokouluta toteutui! Mintun kasvun kynnyksellä Milla ja Leevi alkoivat elätellä sellaista haavetta, ettei Minttu jäisikään heidän viimeiseksi lapsekseen. Saa nähdä ehtiikö jo melko iäkäs pariskunta hankkimaan vielä yhden vauvan.


Leila päätti kouluttaa poliisikoiria, joten Memmä, Vohveli ja Viili pääsivät aloittamaan työnsä vahtikoirina. En jostain syystä ole koskaan oppinut ulkoa koirien töissä vaadittavia temppuja, joten jos en tämän jälkeen opi että turvallisuusalan vaatimukset ovat istuminen, puhuminen ja leiki kuollutta on muistini kyllä surkea. .-D Memmä oppi nopeiten taidot, mutta jostain syystä hän jäi urakysymyksien kanssa menestyviä Vohvelista ja Viilistä jälkeen. Vohveli taisi olla hieman vanha urakoiraksi, sillä raukka meni huonoon vointiin, ja eläinsuojelu huostaanotti kaikki paitsi Memmän, joka sattui olemaan töissä.Millallakaan ei mene hyvin: Hän sai potkut työstään, ja menetettyään supervoimansa ja lentokykynsä, joutui hän palaamaan kotiin rähjäisellä kimppakyydillä. Onneksi aviomies tiesi oivan konstin vaimonsa piristämiseen, ja mukavat treffit saivat Millan synkät ajatukset jälleen positiivisempaan suuntaan. Treffit johtivat tuttuun tapaansa makuuhuoneeseen, mutta ennen sänkyyn loikkaamista Milla veti kulauksen elämänlitkua toivoen nuorenemisen auttavan häntä vielä yhden vauvan saamiseen. Ja auttoihan se, Milla ilahtui tajutessaan olevansa kolmatta kertaa raskaana.

Leila ei tullut toimeen isänsä kanssa (vissiin ollut vahingossa todistamassa jotain Leevin syrjähyppyä), ja kaksikko yritti korjata välejään yhteisten sormenjälkien jäljitystuokioiden parissa. En tiedä kasvoiko suhde juurikaan, mutta ainakin Leila ansaitsi siivouspisteet maksimiin asti. Memmän seuraksi saatiin Ennin koirakasvattamolta pari uutta kaveria: Memmän pentu Mini, ja tälle poikakaveriksi keltainen koira Peni. Mini on kyllä tullut äitiinsä! Leila pääsi jatkamaan poliisikoirakoulutustaan kun Peni ja Mini liitettiin Memmän tapaan turvallisuusalan töihin.


Pihatiellä kauan jumittanut autoruuhka oli viimein saatu liikkeelle (palveluautot jäi siis jostan syystä bugaamaan aikasteen pitkäksi aikaa xD), mikä mahdollisti ruokaostosten kotiinkuljetuksen. Ruoanlaittoa harrastava Milla oli haltioissaan päästessään pitkästä aikaa kokkailemaan keittiön puolella ainaisten tähteiden syömisen sijaan. Millan ja Leevin kolmas lapsi syntyi, ja samaa tyttölinjaa jatketaan. Pienokainen sai nimekseen Merja. Uusi vauva tulikin tarpeeseen, sillä sylivauvavaiheesta yli kasvanut Minttu oli juuri siirtynyt kouluikään. Tyttö tykkäsi jäädä koulun jälkeen juttelemaan naapurissa asuvien lapsien kanssa rappukäytävään.

Leilalla oli ollut jotain romanssintapaista juttua yläkerran Oliverin kanssa, mutta pojan muututtua noidaksi alkoi tyttö olla hieman skeptinen heidän suhteensa suhteen. Niinpä hän alkoi silmäillä muita teinipoikia sillä silmällä, mutta valitettavasti Leilan kriteerejä täyttävää nuorukaista ei tullut noin vain vastaan. Mintun kotitehtävien parissa puurtaminen palkittiin kympin todistuksella, ja siinä riittikin hurraamista! Perheen vanhin ja nuorimmainen juhlivat synttäreitä samaan aikaan, eli Leevi ja Merja kasvoivat, ja kakkukynttilöiden puhalluksen jälkeen siirryttiin puheoppien pariin.

Kaikki kolme koiraa työskentelivät turvallisuusalalla. Mini menestyi urakysymysten avulla vaikka häntä ei oltu koulutettu, ja Memmä ja Peni eivät puolestaan tahtoneet ylentyä millään, kerran tämä kaksikko myöhästyi kimppakyydistä rappukäytävään nukahtaneiden naapureiden tukkiessa kulkuväylän... Leilasta oli hauskaa opettaa koirilla ylenemiseen vaadittavia komentoja, varsinkin leiki kuollutta -käskyn opettelussa seurasi hauskoja hetkiä. Memmä sai kolmannen pentueensa, tällä kertaa ja naapurin Ollin kanssa, ja isältään rusehtavan kuontalon perineet pennut saivat nimikseen Muna(♂) ja Mona(♀). Leevi tuo joka päivä kotiin työkaverinaan kolmensalaman yhteensopivia vanhuksia. xD Minttu kaveeraa puolestaan koulukaverinsa Sinin kanssa.

Minttu pääsi siirtymään teini-ikään, ja hänestä kasvoi romantiikkaa tavoitteleva nuori nainen. Lapsesta asti aktiivinen urheiluharrastus sai tytön pyrkimään urheilun pariin töihin, ja kaikki aika kului sen jälkeen jooga- ja karismaharjoituksissa. Mintun mieltymykset ovat karismaattiset noidat ja inhokkina ahkerat työntekijät, tämä kuvaus sopisi mainiosti yläkerran Oliveriin, ainut vaan että Oliver on Leilan rakastettu... Iltatähti Merjakin juhli synttäreitään ja kasvoi lapseksi. Millan rintaa puristi ikävästi ajatus siitä, ettei hänellä olisi enää kehtovauvoja syleiltävänä. En tiedä mitä naapurit säätävät tossa vikassa kuvassa, koska Miska suorittaa romanttista toimintoa Oonan kanssa, eivätkä vieressä olevat Miskan kihlattu Hanna tai Oonan toinen rakastettu Kristoffer reagoi asiaan mitenkään. .-D
Mini pääsi koirakonkkaronkasta ensimmäisenä poliisikoiraksi. Hauva on tienannut työuransa aikana ihan mukavasti rahaa! Muut koirat ovat töissä lanvalvonnan puolella, mutta Munan Leila laittoi kokeeksi viihteelle. Leila tiesi teinipäiviensä käyvän vähiin, mutta elämäntavoite oli vielä kaukana toteutumisesta. Tyttö tiesi että koirien urakuviot eivät olisi ennallaan jos hän lähtisi useammaksi vuodeksi yliopistoon, ja siksi Leila julistikin isälleen skippaavansa jatkokoulutuksen ja keskittyvänsä urakoiriinsa täällä kotona. Leevi ja Milla olivat järkyttyneitä, sillä kukaan Mikaliinien suvussa ei ollut jäänyt vaille korkeakoulutusta ja olisi synti tehdä siihen poikkeus. Palaveerattuaan vanhemmat tulivat kuitenkin siihen tulokseen, että he saisivat nopeammin lapsenlapsia tällä tavalla. (Älkää kysykö mitä tuossa vikassa kuvassa tapahtuu, he meni ihan itse istumaan päällekäin samalle tuolille. xD)

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta: 

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti