tiistai 9. heinäkuuta 2024

Mikaliini - Elina, osa 1: Urheiluhullu toimittaja

 Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.

Tapahtui aiemmin: Sippo hyvästeli entistä kämppistään Miinaa ja tämän perhettä, jotka olivat muuttamassa pois. Ovikello soi kuitenkin heti kun Sippo oli päässyt takaisin asuntoonsa, ja hänen yllätyksekseen oven takaa paljastui yliopistolta valmistunut Elina, joka tietenkin oli olettanut että hän muuttaa opintojensa jälkeen rakastettunsa luokse asumaan. Sippo olisi mieluummin asunut yksin, mutta hän ei tiennyt miten ilmaisi asian loukkaamatta Elinaa, joten antoi tämän jäädä. Elina palkattiin saman tien haaveilemalleen urheilu-uralle, ja ehkä parasta työssä oli nyrkkeilysäkin ansaitseminen, sillä sen avulla urheiluhullun pariskunnan on helppo pitää harrastusintoa yllä.
Talo ei ollut siisteimmässä kunnossa, joten Elina katsoi velvollisuudekseen huolehtia kotitöistä. Sipon täytyi myöntää ettei ilmainen siivousapu ollut ollenkaan huono juttu, ja tietenkin parin suhde kukoisti myös makuuhuoneen puolella. Vanhahan Sippo jo on, joten ehkä Elina tekee jo varasuunnitelmia tulevaisuuden varalle ystävystyessään söpön ja urheilullisen Yrjänän kanssa. Tuo Yrjänä on tosi nirso seuralaisistaan eikä yleensä tykkää kenenkään ihaillessa häntä, ja sit yhtäkkiä hänellä ja Elinalla on hyvä salamayhteensopivuus! Vikassa kuvassa kaverukset Oona ja Elina laulavat yhdessä pinkeissä asuissaan Elinan järjestämissä juhlissa.

Sipon päivät kuluivat yritystontilla puistossa. Se tilanne kun asiakas alkaa levittää juuri haravoitua lehtikasaa, muttet voi ärähtää asiasta, koska kyseessä on sanomalehti-arvosteluiden kirjoittaja... Vihdoin keksin hyvän tavan ansaita asiakasuskollisuustähtiä: Laita useampi myyntikäsky samalla simille, ja vaikka tämä olisi jo saanut ostopäätöksen loppuun myyminen kasvattaa asiakasuskollisuutta! Tällä taktiikalla Sipon yritystoiminta lähti vihdoin monien vuosien jälkeen nousuun - ja sitten kaikki ansaitut uudet uskollisuustähdet menetetään grillipalon sattuessa, hyvin menee... Elina alkoi haaveilla aurinkomatkasta eikä Sipollakaan ollut mitään pientä irtiottoa vastaan, joten tämä kaksikko suuntaa romanttiselle rantalomalle Twikkii-saarelle!
Twikkii-saarella luksushotelli tarjosi niin kivoja etuja ettei kaksikko malttanut edes heti lähteä kiertelemään lomakohdetta. Sippo huomasi heti pelehtimismahdollisuuden saunassa ja riippumatossa, ja Elinaa kiinnosti puolestaan oppia lämpökivihieronta. Sippokin kävi hieronnassa, ja hieroja Viki oli ollut Siposta niin mukava että hän halusi ystävystyä tämän kanssa. Siinä kaksikko sitten istui hämärässä huoneessa hierontapöydän molemmin puolin tutustuessaan. .-D Retkillä käyminen oli Elinan ja Sipon mielestä parasta, ja kun kerta retkiopas päivysti suoraan hotellin pihalla täytyi tämänkin palveluita hyödyntää.
Rantoja lähdettiin kiertämään vasta illan pimennyttyä, ja Sippo harmitteli kun ei päässyt ottamaan aurinkoa. Toisiksi paras vaihtoehto oli tulitanssin opettelu, joten Sippo pyysi oppituntia paikalliselta ammattitanssijalta. Se hyvä öisessän rantaseikkailussa ainakin oli että pariskunta sai koko rannan itselleen. Sippo ja Elina rakensivat yhdessä komean hiekkalinnan, minkä jälkeen kaksikko makoili rantahiekalla tähtiä tuijotellen. Jostain syystä hotellilla on tosi vaikea saada huonepalvelusta tilattu ruoka hotellihuoneelle asti, ja usein tilaus on tehtävä monta kertaa. Nälkäkiukkuhan siitä seuraa! Lopulta valtava uunijäätelöannos toimitettiin paikalle ja Elina ja Sippo pääsivät herkuttelemaan.
Seuraavana päivänä suunnattiin taas rannalle, ja Sippo pääsi viimein ottamaan aurinkoa. Vähän ikävästi siinä kuitenkin kävi kun Sippo onnistui polttamaan itsensä koko kehon peittävästä märkäpuvusta huolimatta. Sipon lojuessa rannalla oli Elinan vuoro opetella tulitanssin salat. Elina oli innokas räpsimään lomakuvia, mutta Sipon kärsivällisyys ei riittänyt kameran käytön opetteluun. Pappa joutui odottelemaan Elinan ottaessa parhaillaan lähikuvaa jostakin eksoottisesta kasvista. Elina koitti parhaansa mukaan sopeutua joukkoon ja opetteli paikallisen elehtimistavan. Aluksi käsimerkkejä näytettiin huojunnan kera, mutta vähitellen Elina sai tempusta kiinni.
Aurinkorannoilta ei ollut kovin mukavaa palata takaisin harmaaseen arkeen. Elina riensi äkkiä hankkimaan retkellä menettämäänsä logiikkapistettä takaisin samalla kun Sippo hyvästeli koiria kaitsemassa olleen lastenhoitajan. Elinan isä Eetu tuli tapaamaan Sippoa, sillä häntä kiinnosti millaisen miehen kanssa hänen tyttärensä seurustelee. Vävyn vanha ikä taisi hieman yllättää Eetun, sillä Sippo oli häntäkin vanhempi! Yritystontilla on kivaa kun paikalle ilmaantuu paljon muita Mikaliineja, ja sitten sukulaisten kesken voi leikkiä yhdessä vesisotaa! Sippo aloitti sodan siskonsa Mirjan kanssa, ja pian jälkimmäisen tytär Henna liittyi leikkiin, ja neljänneksi saatiin vielä Kristoffer. Kerrankin avuliaita asiakkaita, jotka ilmoittautuivat vapaaehtoisiksi haravoimaan sillä aikaa kun Sippo korjasi pöydältä likaisia lautasia.
Kappas, Yrjänä pyörii jälleen tontilla, ja vaikka Sippo meni tällä kertaa tervehtimään ponnaripäätä näyttäisi miehen ajatukset olevan enemmän Elinassa... Yleensä suopea Elina muuttui yhtäkkiä kamalan äkäiseksi eikä voinut sietää Bemin ulvonnasta aiheutuvaa ääntä. Naisen ärsyyntymisherkkyys taisi johtua orastavasta raskaudesta, ja pian massu alkoikin jo pyöristyä lisää. Elina maastoutuu nyt hyvin makkariin harmaan raskauspyjamansa ansiosta. .-D Kerran Sippo toi työkaverinaan Elinan veljen Eeron kylään, ja sisaruksien piti päästä vaihtamaan uusimmat juorut keskenään ennen kuin koitti Sipon vuoro tutustua uuteen kollegaansa lähemmin.
Murtovarasta odottikin ikävämpi yllätys kun varashälyytin alkoi ulvoa heti ovenpielessä. Hetken aikaa voro harmitteli tilannetta mutta päätyi sitten nappaamaan arvokkaan taulutelkkarin mukaansa ennen kuin lähti pakenemaan. Rappukäytävässä häntä oli kuitenkin poliisi vastassa, ja Elina ja Sippokin saapuivat seuraamaan kaksintaistelua. Poliisi voitti, mutta jostain syystä varas lähti juoksemaankin karkuun rautoihin joutumisen sijasta eikä jäänytkään kiikkiin, tää on ihan uusi juttu mulle! .-o Bemi halusi mennä kuolemaan naapureiden parvekkeelle, ja siellä asustava Takku-koira tuli suru-ulvomaan kumppaninsa menehtymiselle.
Magdalena pistäytyi vieraisille lapsuuskotiinsa, mutta isän sijasta Elina olikin tätä vastassa. Tietysti myös hyvän ystävän näkeminen ilahdutti, yhä huvittaa miten neutraalisti Magdalena suhtautuu isänsä ja samanikäisen ystävänsä seurusteluun. .-D Raskausaika hujahti, ja pian perheeseen saatiin täydennystä uuden tyttövauvan myötä. Senniksi nimetty pikkuinen on perinyt äitinsä harmaat silmät, ja mustat hiukset tulevat puolestaan Sipon äidin puolelta. Äitiyslomalta selviydyttyään Elina palasi urheilutyöhönsä, ja Sippo vietti päivät kotona Sennin kanssa. Ei Sippo sentään lastenhoitoa mitenkään vierastanut, joten hoitorutiinit sujuivat hyvin Sipon ollessa kotosalla.
Elina kohosi eläväksi legendaksi muttei päätynyt pitämään sitä pestiä itsellään kauaa suunnattuaan saman tien uudelle urapolulle toimittajana. Nyrkkeilysäkin hakkaaminen jäi vähemmälle, ja Elinan illat kuluivat artikkeleita näpytellessä seuraavan päivän lehteen. Kolmihenkisen perheen arki eteni raiteillaan, ja vuosien vieriessä Senni alkoi saada lisää pituutta. Molemmat vanhemmat osallistuivat yhdessä taaperon opetukseen, tavallisesti toinen aloitteli hommaa ja toinen hoiteli sitten loput.

Jostain syystä Sippo oli innokas tekemään tuttavuutta serkkunsa Kiiran luona asustavan nuorison kanssa, joten Kiiran kautta saatiinkin kätevästi Lauri ja Minna paikalle. Elina pudotti tietämättään pommin polvistuessaan Sipon eteen kihlasormusta tarjoten. Sippo kätki järkyttyneen ilmeensä kämmenensä taakse, ja vedettyään pari kertaa henkeä hän onnistui lopulta poimimaan rasiassa olleen korun sormet vapisten. Avioliitto oli tämän romantiikkasimin pahin pelko, mutta hän ei halunnut loukata Elinaa kieltäytymällä. Magdalena on jälleen saapunut kyläilemään, eikä Sipolta jäänyt huomaamatta hänen tyttärensä raskaus.
"Onpa hauskaa, sitten Senni voi leikkiä sinun lapsesi kanssa!" Sippo intoili, mutta Maggiksesta oli hieman outoa saada nuorempi sisko tässä vaiheessa, yhtäkkiä kaikki ei ollutkaan sitten hänen suunnaltaan ok... Myös Elinan isä Eetu paheksui tyttärensä vanhaa miestä ja katkaisi välinsä Elinan kanssa.
Elina järjesti innoissaan hääjuhlia ja kutsui vieraiksi kaksi hänen ja Sipon yhteistä hyvää ystävää Leenan ja Minnan. Itse asiassa Leena näyttää olevan Sipolle vähän enemmänkin kuin pelkkä ystävä... Salarakastavaiset sulkeutuivat vihkitilaisuuden jälkeen muhinoimaan keskenään lastenhuoneeseen.
"Sinulla on jotain suupielessäsi...", Elina kommentoi hääkakun leikkauksen aikana. Sippo pelästyi saaneensa kasvoihinsa Leenan huulipunaa, mutta samalla hetkellä Elina otti palan kakkua sormiinsa ja tunki kermaherkun papan suuhun.
"...nimittäin kakun kuorrutetta!" Elina hihitteli vitsilleen. Sippokin naureskeli helpottuneena siitä ettei ollutkaan jäänyt kiinni. Elinan päivät kuluivat töissä, joten Sippo käytti vapaapäiviään ja oli kotosalla Sennin kanssa.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:


♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti