sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Mikaliini, osa 31: Pyhä pinkkinäisyys

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.

Mymmeli ja Pena hotkivat ruokaa suuhunsa hyvällä ruokahalulla. Tassu lojui Mymmelin jaloissa, liekö odottamassa omaa vuoroaan tai sitten hän on jo syönyt massun pullolleen naksuja ja köllähtänyt ruokalevolle suoraan ruokakulhon kupeen kun ei ole jaksanut raahautua makuupatjalle asti. Oli erittäin tärkeää vahdata ettei ruokakulhot päässeet tyhjenemään, sillä uraeläinten tarpeet oli pidettävä koholla työmenestyksen takaamiseksi.
Aada on näemmä taas päättänyt kokeilla koulutehtävien tekemistä raikkaassa ilmassa. Pieni pakkanen ja taivaalta leijuvat lumihiutaleet eivät olleet esteenä, vaikka käsiala oli ehkä hivenen normaalia suttuisempaa tytön käden vapistessa kylmyyden vuoksi. Jaskan työkyyti kurvasi pihaan, ja Jami juoksi isäänsä vastaan. Aada katseli isän ja pojan halihetkeä hieman kadehtien, sillä hänellä itsellään ei ollut ollut lapsena mahdollisuutta vastaavaan, sillä Aadan isä Aarto ei asunut saman katon alla.
Perheen nuorimmaisen Miljan syntymäpäivän koittaessa koko perhe kokoontui paikalle seuraamaan vauvan kasvunhetkeä. Miiaa hymyilytti miten hänen sylissään oleva pienokainen heilutteli käsiä ja jalkojaan intoillessaan omista synttäreistään! Miia kumartui puhaltamaan kynttilät vauvan puolesta ja niin Milja pääsi kasvamaan!
Miljasta kasvoi oikein soma ilmestys vaaleanpunaisessa mekossaan! Jamin tapaan hänkin näyttää perineen valtaosan naamapiirteistään Jaskalta. Karo kaappasi kasvaneen taaperon ja varasi ensimmäisen opetusvuoron, ja niin lähdettiin treenailemaan kävelyä. Aada ystävystyi tapansa mukaan juhlavieraiden joukkoon osuneisiin miespuolisiin simeihin, joista hän saisi hankittua rakastettuja sitten yliopistolla.
Tienvarteen kerääntyi päivän mittaan paljon väkeä simien tuodessa työ- ja koulukavereitaan kylään. Tässä Miia ja Aada pääsivät tapaamaan taas myöhempien Mikaliinien sukupolvien väkeä. Jutellessaan neljännen sukupolven edustajan Elinan kanssa Miialle tuli pienet paineet siitä miten perijälinja oli niin paljon jäljessä. Aada leikki puolestaan taputusleikkiä vitospolveen kuuluvan Sinin kanssa, ja hän oppi, että vihreä oli tämän lempiväri.
On hieman mysteeri mistä tuo DJ-pöytä oli ilmestynyt kuistille, liekö joku treffi/retkilahja vai onkohan Mika joskus toivonut jotakin kallista musisointielektroniikkaa ostettavaksi..? Innostuttiin Miian kanssa kun huomattiin että siihen löytyy myös pinkki värivaihtoehto! Pinkki DJ-pöytä on kyllä komea pinkillä kuistilla, ja ekstraksi Miian toppatakki sopii väreihin mitä mainioiten. Oikea pyhä pinkkinäisyys!
Miian ja Jaskan makuuhuoneessa oleva telkkari oli rikki, ja Jaska päätti kokeilla onneaan elektroniikkavehkeen korjaamisessa vaikkei talouden parhain mekaniikkahikke ollutkaan. Jaskan kurkatessa elämänsä ensimmäistä kertaa TV:n taakse hän huomasi, että sinne oli liimattu pieni post it -lappunen: 

"Kiitos treffiseurasta! <3 ~Kevin"

Inhon tunne täytti Jaskan kauttaaltaan ja oli lähellä ettei hän alkanut käyttää kädessään pitelemäänsä ruuvimeisseliä telkkarin hakkaamiseen korjaamisen sijasta. 
Viestilapun teksti jäi kummittelemaan miehen päähän. Miialla oli ilmeisesti ollut hänen lisäkseen muitakin treffiseuralaisia. Vainoharhainen mies alkoi käydä makuuhuoneen muitakin huonekaluja läpi vastaavien lappusten varalta, ja makuuhuoneeseen saapuvalla Miialla riitti ihmettelemistä kun huonekaluja oli siirrelty.
"Korjasin muuten tuon telkkarin. Sano Kevinille terveisiä", Jaska murahti vuoteeseen kömpivälle Miialle. Nainen oli ymmällään, miten Jaska tiesi Kevinistä??
Ihan parasta kun perjantai-aamuna ilmoitetaan koulun sulkemisesta lumimyräkän vuoksi, nyt olisi pitkä viikonloppu tiedossa! Aada ja Jami päättivät hyödyntää ylimääräisen vapaapäivän ulkona lumileikkien parissa. Jami teki monta lumienkeliä, ja Aada rakensi puolestaan komean lumiukon takapihalle. Loppupäivä meni sisaruksien kisatessa toisiaan vastaan lumisodan merkeissä!
Iltaan saakka kestäneet lumileikit meinasivat ihan palelluttaa Jamin, ja vanhemmat suorastaan kauhistuivat kun lapsi saapui sisälle kylmettyneen kalpeana. Jaska syytti asiasta Aadaa, sillä tämän olisi pitänyt katsoa paremmin nuoremman perään. Karo tuli kuitenkin rauhoittelemaan tilannetta ja tarjoili Jamille lämpimän aterian, minkä jälkeen poika passitettiin sänkyyn lämpimän peiton alle, jotta ruumiinlämpö kohoaisi takaisin normaaliksi.
Aamuun mennessä Jamin vointi oli onneksi jo taas normaali, ja kaikki saattoivat huokaista helpotuksesta kun mitään vakavaa ei sattunut pienen paleltuman vuoksi. Jami ainakin tuntui jo unohtaneen koko jutun keskittyessään piirtelemään yhdessä pikkusiskonsa Miljan kanssa. Jami piirsi taidokkaita kuvia, mutta Miljan piirrokset olivat pelkkää värisotkua, ja Jami hieman pilkkasi taaperon töherryksiä. Milja ei kuitenkaan ollut moksiskaan, vaan ajatteli ettei veli ymmärrä todellisesta taiteesta mitään.
Aada oli innoissaan, sillä isä tulisi täksi viikonlopuksi käymään. Taivaalta tuprutti jälleen valtavia lumihiutaleita, ja Aada toivoi että koulu pysyisi tällä menolla suljettuna kevään koittoon saakka. Nähdessään isän ulkona Aadalle tuli hassu tarve juosta tätä vastaan, vähän niin kuin hän oli nähnyt Jamin tehneen aiemmin. Aarto levitti valmiiksi kätensä ja sulki tyttärensä halaukseen. 
Aadan aurinkoisuus kaikkosi kuitenkin nopeasti tervetuliaishalin jälkeen, ja tyttö alkoi valittaa miten oli saanut eilen syyttä suotta syyt niskoilleen Jamin paleltumisesta.
"Äiti ja Jaska on aina Jamin ja Miljan puolella muka siksi että ne on nuorempia, mutta oikeasti ne syrjii mua silloin kun et ole täällä", Aada angstasi huolistaan.
"No mutta tuohan on sopimatonta käytöstä. Minun täytyy puhua Miian kanssa", Aarto päätti.
Aarto ja Aada viettivät isä-tytär-aikaa kuntopisteiden kerryttämisen merkeissä. Aada olisi toivonut sotilasalalla työskentelevältä isältään oppituntia sotilasrata-urapalkinnolla, mutta takapihalla oleva vempele oli hautautunut lumen alle, joten kuntoiluharjoitukset täytyi toteuttaa sisätiloissa. Aada viihtyi isän valmennuksessa, sillä kenraalilta tulevat napakat komennot saivat hänet yrittämään 100% kaikkensa, eikä treeni todellakaan jäänyt puolitiehen.
Kuntoilun jälkeen Aada halusi valmistaa isälle aterian kiitokseksi. Aarto kävi pöytään istumaan siksi aikaa kun tyttö haki jääkaapista voileipätarvikkeet ja tekaisi pari leipää. Aada ei ollut kovin kummoinen kokki, mutta Aarto väitti näitä parhaiksi leiviksi mitä oli koskaan syönyt. Hän uskoi positiivisen palautteen kannustavan tyttöä kokkailemaan keittiössä jatkossakin, jolloin taidot kehittyisivät ihan huomaamatta kokemuksen myötä. Aadan kädet olivat niin hellinä äskeisen nyrkkeilysession jäljiltä että hyvä kun hän jaksoi kannatella ohukaista leipäviipaletta kädessään.
Ruuan jälkeen Aada sanoi käväisevänsä suihkussa, sillä aiempi treeni oli ollut melkoinen hikirääkki. Aarto päätti hyödyntää tämän ajan kovistelemalla Miiaa - ja ihan kirjaimellisesti, sillä hän syöksyi aggressiivisesti tökkimään Miiaa.
"Aada kertoi että olet jälleen kaltoinkohdellut häntä. Luulin sinun ottaneen opiksi siitä läksyrästi-ongelmasta, mutta taas olet sekoillut minun poissaollessani. Jos tähän ei tule muutosta aion hakea tyttäremme ensisijaista huoltajuutta ja otan hänet asumaan luokseni", Aarto julisti.
Aarto valmistautui vastaanottamaan Miialta kipakan vastaiskun, mutta miehen hämmästykseksi hänen eksänsä puhkesikin kyyneliin. Vastaavaa ei ollut tapahtunut edes silloin kun Miia ja Mira olivat jatkuvasti tapelleet, joten Aarto ymmärsi menneentä tällä kertaa liian pitkälle.
"Kaikki on pilalla! Jaska syyttelee minua muiden miesten tapailusta ja nyt sinä uhkaat viedä tyttäreni pois", Miia nyyhkytti.
"Olen pahoillani, en olisi saanut lyödä ja syytellä sinua", Aarto lausui katuvasti ja halasi Miiaa. Keittiössä juuri ateriansa päättänyt Jaska oli noussut pöydästä ja sattui näkemään Miian ja Aarton halihetken, minkä perusteella mies alkoi vainoharhailla Aartoa yhdeksi Miian rakastetuksi. Se tuskin olisi tullut mieleen jos hän olisi nähnyt ja kuullut koko keskustelun, mutta tämän pohjalta miehen epäilyt vaimon uskottomuudesta vain yltyivät.

Sen sijaan että Jaska olisi ottanut uskottomuusepäily-asian puheeksi vaimonsa kanssa hän alkoi nähdä kaikki talon ohi kulkevat miespuoliset simit vihollisina. 
"Tänään ei kannata pistäytyä vierailulle, sillä koko seitsenhenkinen perhe on kovan flunssan kourissa ja tauti on erittäin tarttuva", Jaska sepitti kuviteltua juttua Jarkolle, jotta saisi karkotettua miehen paikalta eikä Miia vahingossakaan päätyisi tämän juttusille.

Aamusta toiseen Mikan ensimmäinen toive on dueton laulaminen, päivä ei vain lähde käyntiin ilman pyjamassa vedettyjä aamulauluja. Mika otti tästä lempihetkestään kaiken riemun irti levittelemällä käsiaan suurieleisesti. Hänen lauluparinsa Karo on kehittänyt luovuutta enemmän romaaneja kirjoittamalla kuin laulamalla, mutta onneksi simssissä luovuus kehittyy moniulotteisesti teki mitä tahansa. .-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti