lauantai 12. lokakuuta 2024

Mikaliini - Miiko ja Mio, osa 2: Ei pelkkää Ruusuilla tanssimista

Huom! Ennen tämän osan lukemista kannattaa lukaista tämä edellinen osa vähintään Miikon "sankaritekoon" saakka, sillä juoni jatkuu tässä osassa!

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.


Romanssista haaveilevan Miikon toive on vihdoin kuultu, sillä yhtäkkiä sopivia naisia ilmaantui hänen elämäänsä jopa kaksin kappalein. Ensimmäinen tuttavuus Linda oli hurmaava, mutta Miiko päätyi tekemään syvempää tuttavuutta myöhemmin tapaamansa Viivin kanssa, ja kaksikko kävi yksillä treffeillä. Myös Mio päätti suostua kaverinsa järjestämiin sokkotreffeihin, mutta seuralaiseksi arpoutunut ikuinen opiskelija Teija ei ollut sopivaa vaimoainesta, eivätkä he sopineet edes kovin hyvin yhteen, joten Mio päätti treffit ennen kuin ne ehtivät edes kunnolla alkaa.

Naisasioiden lisäksi myös työrintamalla tapahtui edistystä, kun Miiko löysi toimittajan töitä ja Mio aloitti puolestaan väliaikaiset työt armeijan leivissä. Ainakaan aikaiset aamuherätykset eivät olleet ongelma, sillä naapurin kinastelevat siskokset Miia ja Mira herättivät hänet muutenkin useita kertoja yössä. Sama työ yhdisti Mioa ja naapurin Aartoa, ja miehillä oli tapana kyläillä toistensa luona työpäivän jälkeen. Samalla vierailulla Mio teki myös tuttavuutta siskonsa lapsen Aadan kanssa.
Mira ja Miia eivät ole ainoat kerrostalon riitapukarit, sillä Miron ja Ruusun kivinen suhde päättyi lopulta eroon. Paikalla ollut Miiko päätti ottaa erossa koditta jääneen Ruusun suojaan siipensä alle ja peitteli järkyttyneen naisen vuoteeseensa.
"Mutta missä sinä sitten nukut?" Ruusu hätääntyi viedessään auttajansa paikan, mutta Miiko vakuutteli selviävänsä sohvalla. Mio ei pitänyt siitä että Miiko asettui Miron sijasta Ruusun puolelle, sillä hänestä heidän olisi pitänyt tukea veljeään. 
"Ruusu on hyvä ystäväni enkä jättäisi häntä pulaan", Miiko perusteli. Kieltämättä sohvaa mieluisampi paikka olisi ollut Ruusun vieressä, sillä Miiko oli yhtäkkiä alkanut tuntea vetoa naista kohtaan. Sen yön Miiko vietti kuitenkin sohvalla.

Seuraavana aamuna Ruusu herkutteli kakulla ennen työpäivänsä alkua.
"Voisin periaatteessa mennä nyt ensimmäistä kertaa työpaikalleni, mutta olen oikeastaan tottunut etätyöhön", Ruusu mietti.
"Tietenkin alat tästä lähtien käymään töissä paikan päällä, nyt kun mikään ei enää pidättele sinua!" Miiko kannusti. Lopulta Ruusu rohkeni näyttäytymään työpaikallaan ja se kannatti, sillä hän sai heti uuden ystävän kollegastaan! Ruusu ei edes muistanut miten mukavaa oli viettää aikaa muiden kanssa, ja nainen puhkesi hetkessä uudelleen kukkaan kaikkien niiden vuosien jälkeen mitä hän oli viettänyt kahlittuna entisen aviomiehensä luona. Kansanedustajaksi pyrkivä karismaattinen nainen hurmasi kaikki puheenlahjoillaan - tai ainakin kaikki muut paitsi Mion, joka oli päättänyt olla Miron puolella.
Mio kävi aina toisinaan omistamassaan kauppamuspuodissa, mutta yritystoiminta oli jäänyt vähemmälle sen jälkeen kun hän oli viimein saanut työpaikan tanssin parista. Mammonatavoitteista Mioa hieman hävetti kun vuokran maksupäivä pääsi vahingossa unohtumaan ja vuokraisäntä saapui luennoimaan asiasta. Miikon tunteet Ruusua kohtaan voimistuivat päivä päivältä, ja lopulta hän päätyi näyttämään ne varsin suoralla tavalla taivuttaessaan naisen antaumukselliseen suudelmaan kesken heidän tanssituokionsa. Ruusu kuitenkin pyristeli otteesta irti ja kivahti ettei ollut halukas uuteen suhteeseen, sillä hän toivoi voivansa korjata välit eksänsä Miron kanssa. Miiko huokaisi, miten Miro oli edelleen Ruusun silmissä häntä parempi mies?

Perheen koirat Hevi ja Lilli saivat kaksi keltaista pentua, mutten valitettavasti enää näin jälkikäteen osaa sanoa ketä pennut ovatkaan nimeltään. .-D Mion tanssiura eteni mallikkaasti, sillä hän on harrastanut musiikkia ja tanssia koko ikänsä, ja rahaa virtasi runsaasti tilille Mion taidokkaiden tanssiesiintymisten myötä. Myös Ruusu treenaili puheenlahjojaan urapalkinnollaan.
Eräänä iltana Ruusu oli allapäin, ja Miikon tiedustellessa mikä oli hätänä Ruusu kertoi olleensa Miron puheilla, mutta tämä ei ollut lämmennyt hänelle.
"Syytti minua vain joidenkin tietojen vuotamisesta vaikken ole tehnyt mitään", Ruusu nyyhkytti. Miiko sulki onnettoman naisen halaukseen, ja hetkessä läheinen kontakti johti suudelmaan. Tällä kertaa Ruusu ei kuitenkaan työntänyt miestä pois läheltään. Miiko houkutteli Ruusun makuuhuoneeseen ja päällysvaatteet vähenivät rakastavaisten yltä. Upean yön jälkeen Miikosta oli ikävää herätä Ruusun kiukutteluun.
"Kerro heti mitä tämä tarkoittaa!?" Ruusu tivasi kannatellessaan kädessään päivän lehteä.
"Poliisivoimissa työskentelevä Miro Mikaliini ei ole Kapteeni Sankarin arvoinen sim, sillä hän piti aiemmin vaimoaan vangittuna omassa kodissaan..." Ruusu luki lehdessä olevaa artikkelia ääneen.
"Miksi olet julkaissut tällaista tekstiä?" Ruusu huudahti kimpaantuneena.
"M-mistä tiedät että se olin minä?" Miiko kiemurteli, mutta Ruusu tokaisi ettei kukaan muu heidän lisäkseen tiennyt Miron teoista. Sitä paitsi Miiko työskenteli toimittajana.
"Yritin vain saattaa Miron huonoon valoon ja toivoin että kiinnostuisit sitten enemmän minusta", Miiko tunnusti. Hän ei ollut arvannut että suunnitelma kääntyisi häntä itseään vastaan. Artikkeliepisodin jälkeen Ruusu ei puhunut Miikolle moneen viikkoon, mutta sitten uutena käänteenä tuli raskaus, joka oli saanut alkunsa Ruusun ja Miikon yhteisestä yöstä. Yhteinen vauva tuntui yhdistävän riitapukaritkin, ja kumpikin odotti malttamattomana pienokaisen syntymää.

Mion edelliset sokkotreffit olivat olleet katastrofi, joten hän suhtautui hieman varauksella Viivin suositellessa hänelle seuralaiseksi kahvilasa työskentelevää ystäväänsä Ainaa. Lopulta Mio päätti antaa Ainalle mahdollisuuden, ja he ehtivät käymään lyhyillä treffeillä ennen Mion työpäivän alkua. Yllätyksekseen Mio jopa viihtyi naisen seurassa, ja oli harmi kun kimppakyyti alkoi tööttäillä.
"Lupaan odottaa sinua", Aina sanoi kaksikon hyvästellessä toisiaan. Miiko ehti käydä saman päivän aikana pari kertaa toimistolla, ja ahkera panostus palkittiin lopulta mediamogulin pestillä! Kummallakin kerralla mukana tuotiin vieläpä kavereita! Mika ja Karo olivat kuulleet Ruusun synnytysajankohdan lähestyvän, ja koska kyseessä oli heidän odottamansa kahdeskymmenes lapsenlapsi isovanhemmat halusivat olla paikalla. Miiko naureskeli vanhempiensa intoilulle. Hymy hyytyi kuitenkin kun hän kohtasi Viivin shakkipelin ääressä.
"Ihmettelinkin kun sinusta ei kuulunut treffien jälkeen, mutta nämä vauvakestit selittävätkin asian..." Viivi tokaisi. Miiko oli pahoillaan tuottaessaan Viiville pettymyksen, mutta hän rakasti nyt Ruusua.

Suuri yleisö taisi jännittää Ruusua tai vauvaa, sillä päivä kääntyi iltaan eikä synnytyksen alkamisesta näkynyt merkkejä, joten lopulta Mika ja Karo luovuttivat ja lähtivät kotiin. Ruusu ja Miiko tanssahtelivat yhdessä odotellessaan synnytyksen käynnistymistä. Myöhään illalla Mio palasi töistä, ja vaikka hänet oli juuri ylennetty maailman kuuluksi balettitanssijaksi hänen ensimmäinen ajatuksensa oli mahtoiko Aina pitää lupauksensa ja odottaa.
"Jos hän on yhä täällä niin aion kosia häntä", Mio päätti. Sokkotreffit olivatkin johtaneet paljon vakavampaan suhteeseen kuin hän oli osannut odottaa! Aina oli yhtä paikalla, ja Mio johdatti rakkaansa huoneeseensa, ja sänkyleikkien jälkeen hän tarjosi Ainalle sormusta ja pyysi tätä muuttamaan luokseen. Kuten viimeisestä kuvasta voinee päätellä Aina vastasi kumpaankin ehdotukseen myöntävästi.

Seuraavana aamuna koitti lopulta se kauan odotettu synnytys: Ruusun ja Miikon saama vauva on poika, joka peri kaikki geeninsä isältä. Poju sai nimekseen Risto. Nähdessään Ainan häärimässä yhä essuasussaan Ruusun oli pakko puuttua uuden kämppiksensä pukeutumiseen, ja blondien käväistessä yhdessä vaatekaapille Aina sai muuta päällepantavaa. Voitteko uskoa, että sekä Miiko, Mio ja Aina löysivät kukin toivomansa työn heti, ei näin käy yleensä edes yhdellä simillä ja sit kolmea onnistaa heti!

Lilli ja Hevi saivat taas pentuja, ja Ruusu oli kuullut että teiniksi kasvettuaan Roosa oli alkanut haaveilla koiranpentujen kasvattamisesta, joten Ruusu päätti kuskata koiranpennut naapuriasuntoon tyttärensä elämäntavoittetta edistämään. Roosa ja Riikka ilahtuivat äitinsä vierailusta ja Ruusustakin oli ihana nähdä pitkästä aikaa kasvaneet tytöt. Riston kasvun jälkeen Miiko oli unelmamies ja otti päävastuun taaperon opettamisesta, jotta Ruusu kykenisi keskittymään urapisteopiskeluun.
Ruusu oli luvannut tehtailla Lillille ja Heville lisää pentuja Roosan elämäntavoitteen tähden, ja uusi satsi tuli valmiiksi. Koiranpentuja toimittaessa Ruusu joutui kuitenkin pahaan paikkaan, kun häntä olikin ovella vastassa hänen ex-miehensä Miro! Kauhukuvat omaan kotiin teljetyksi tulemisesta palasivat Ruusun mieleen ja hän pelkäsi miehen kidnappaavan hänet uudelleen. Ruusun yllätykseksi Miro tarttuikin hänen käsiinsä lempeästi ja kertoi katuvan aiempia tekosiaan. Kaksoset seurasivat vierestä hymyillen vanhempien sopiessa riitojaan.
"Ole kiltti ja palaa takaisin. Mennään uudestaan naimisiin ja jatketaan siitä mihin aiemmin jäimme", Miro aneli.
"Minun täytyy vielä miettiä... Mutta yksi asia on varmaa: Jos et kohtele minua paremmin lähden lopullisesti eikä sinulla ole mahdollisuutta enää kolmanteen yritykseen", Ruusu saneli ehtoja. Sinä iltana Ruusu ei kyennyt keskittymään oppikirjan sivuilla viliseviin kirjaimiin, vaan hän puntaroi vaihtoehtoja mielessään. Ruusun tunteet Miroa kohtaan eivät olleet koskaan kuolleet, mutta hänellä oli nyt uusi suhde, ja asiaa pitäisi miettiä myös Riston näkökulmasta.
Lopulta Ruusu oli tehnyt päätöksen: hän aikoisi palata Miron luokse. Tuntui haikealta hyvästellä Risto, mutta Ruusi tiesi että Miiko pitäisi pikkuisesta hyvää huolta. Lähdöstä piti kertoa tietenkin myös Miikolle, eikä tämä ollut ollenkaan tyytyväinen kuulemastaan.
"Olen tehnyt kaikkeni hyväksesi, mutta olet mieluummin valmis palaamaan sen kaltoinkohtelijan luokse. Oletko seonnut?" Miiko vihoitteli.
"Miro lupasi muuttaa tapojaan. Jos oikeasti ajattelisit parastani olisit iloinen puolestani", Ruusu tuhahti. Miiko ei ottanut eroa hyvin, ja hänen shakkia pelaava veljensä seurasi Miikon puuhia baaritiskillä.
"Alkoholi ei ole koskaan ratkaisu ihmissuhdeongelmiin", Mio huomautti.
"Ei tämä ole alkoholia vaan mieltymysjuoma! Otan vaaleat hiukset pois mieltymyksistäni, jotta en haikailisi sen tuuliviirin perään", Miiko selitti suunnitelmaansa. Melkoista nähdä Mio hieman "juntahtavammeissa" vaatteissa niiden juhlavien tanssipukujen jälkeen, miehen taival arkkitehdiksi on alkanut.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti