lauantai 19. lokakuuta 2024

Mikaliini, osa 34: Mikan kuvia myyntiin!

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.

Aloitetaan tämä osa katsomalla, miten Aadan opinnot yliopistolla ovat lähteneet rullaamaan! Tai no, jos pitäisi puhua pelkistä opinnoista kertomus jäisi aika lyhkäiseksi, sillä Aadan opiskeluefortti on aivan minimimäärä ja hän näyttää nenänsä pelkästään pakollisilla luennoilla, esseet ja lopputyöt jäävät joka kerta tekemättä. 
Mitä Aada sitten tekee yliopistolla jos ei opiskele? No pörrää miehien ympärillä tietenkin. Hän tutustui aluksi asuntolatovereihinsa, ja joukossa oli varsin kiinnostavia simejä. Suhdetta ei viety kuitenkaan ystävyyttä pidemmälle vielä tässä vaiheessa, sillä tulisi ongelmia jos pitäisi peitellä tekemisiään kun kutsuu muita miehiä kylään.
Aada päätti aloittaa hurmailu-urakkansa Kristoffer-papasta, eikä aikaakaan kun vanhus oli langennut naisen käsivarsille. Aadan asuntolakamu Jokke vaikuttaa jo hieman epäileväiseltä näitä Aadan touhuja seuratessa.
Aadan elämäntavoitteeseen nähden riittäisi suhteen vieminen pelkästään rakastuneelle tasolle, mutta hän päätti johdattaa Kristofferin makuuhuoneeseen asti. 
"Tää on mun eka kerta", Aada tunnusti vaatteiden vähentyessä kaksikon yltä.
"Niin minunkin", Kristoffer vastasi, ja Aadalla oli vaikeuksia pidättää naurunpyrskähdystä. Miten surullinen elämä tuollakin papalla oli ollut kun ei ollut ikinä pelehtinyt?!
Tästä naistenvessan saastaisuudesta päätellen asuntolassa on varmaan viimeksi majaillut miespuolista väkeä. Aluksi Aada vältteli siivousvelvoitteita ja mietti miksi hän näkisi vaivaa joidenkin asuntolan vessojen putsaukseen, mutta lopulta sotku alkoi ällöttää häntä niin ettei pytylle iljennyt takamustaan laskea, joten Aadan oli tartuttava vessaharjaan.
Seuralalaiset vaihtuivat tiuhaan tahtiin, eikä Aada milloinkaan pyytänyt samaa miestä kylään kahdesti. Teininä hankitut kontaktit mahdollistivat rakastettujen kertymisen rivakkaan tahtiin, kun suhde oli nopea siirtää ystävyystasolta rakastetuksi.
Kun kaikki ystävät oli käytetty tahti hieman hidastui, mutta onneksi kampuskin oli pullollaan kiinnostavia miehiä! Aada tuntuu kuitenkin olevan enemmän hieman vanhempien miesten perään, kattokaa ny miten hän yrittää ottaa kokkipapan käsikynkkään muhinoidessaan toisen miehen kanssa. .-D
Joskus kävi niinkin että miesten pyörittäjä joutui itse höynäytetyksi. Aada oli juuri saanut hankittua uuden rakastetun Lehtorista, eikä tarvinnut kuin hetkeksi kääntää selkä ja mies oli jo syrjähyppyjä tekemässä. Vaikka Aada on itse oikea uskottomuuden perikuva ei hän voinut sietää petetyksi tulemista ja hieman tekopyhästi antoi kieron Lehtori Simpun kuulla kunniansa.
Usein Aada harrasti pikatreffejä, joissa seuralainen lähetettiin kotiin heti kun Aada oli saanut haluamansa (eli suhteen rakastuneelle tasolle), mutta toisinaan jokunen mies saattoi päästä Aadan makuuhuoneeseen asti. Aada laskelmoi ettei pelehdintömuistojen hankkimisestakaan olisi haittaa, sehän saattaaisi olla hänen seuraava elämäntavoitteensa!
Aadan yöpöydälle oli sijoitettu radio, jonka käynnistämällä hän sai aina viereensä nukahtaneet miehet jalkeille ja ajettua petipuuhien jälkeen matkoihinsa, mutta joskus Aada saattoi vahingossa itse nukahtaa ja aamulla oli erittäin kiusallista herätä toisen tuijotellessa häntä silmiin leveän hymyn kera. Jotenkin siinä vaiheessa oli paljon vaikeampi ajaa seuralainen matkoihinsa. Onneksi Aada saattoi tiukan paikan tullen hyvästellä miehiä sillä verukkeella että hänen piti mennä luennolle tai loppukokeeseen.

Palaillaanpa sitten kampustunnelmista takaisin tänne pääperheen tontille. Milja tiedusteli voisiko mummo tarjota hänelle kuntoilun oppituntia armeijaradalla, mutta liikunta ei ollut Karon suurin vahvuus ja hän yrittikin mainostaa lapselle sormenjälkilaitetta tai puutarhahommia, mutta kyseiset aktiviteetit vaikuttivat puolestaan Miljan mielestä tylsiltä, hän kaipasi enemmän toimintaa.

Karo kehotti tyttöä menemään isänsä puheille, sillä tämä oli enemmän urheilevaista sorttia. Kuin tilauksesta Jaska marssi olohuoneen poikki urheiluvetimissään, joten Milja kipitti isän perään. Jaska suostui ilomielin valmentajan pestiin. Nyt kun välit rakoilivat Miian kanssa, oli lasten kanssa vietetty aika hänelle entistäkin merkityksellisempää. Sääli että mitä vanhemmaksi lapset kasvoivat, sitä vähemmän he tarvitsivat kaitsemista.
Ennen yöpuulle menoa Jaska pulasi tietokoneen kanssa, joka ei jostain syystä suostunut näyttämään muuta kuin mustaa ruutua. Miiakin hipsi paikalle ja jäi hellimään Fikua.
"Kiva kun jaksat nähdä vaivaa sen koneen kanssa! Karo on suorastaan poissa tolaltaan kun tietokone on rikki eikä hän voi kirjoittaa elämänkertaromaanejaan", Miiaa nauratti äitinsä tietokoneriippuvuus. Hän ei kuitenkaan saanut mieheltä äkäistä ynähdystä kummoisempaa vastausta.

Miia halusi äitinsä tapaan käyttää luovia taitojaan lisätienestien ansaitsemiseen, joten hän oli alkanut maalata tauluja. Eikä mitä tahansa tuherruksia, vaan mallista piirrettyjä muotokuvia julkkisisästään Mikasta! Taideteokset menivät kaupaksi hyvään hintaan, ja hetkessä Miia tuli kuuluisaksi mestariteoksistaan.

Kerran Mika ja Karo tulivat ihastelemaan kuivumassa olevaa työtä ennen kuin Miia pistäisi sen myyntiin.
"On kyllä komea piirros!" Mika hurrasi näkemälleen.
"Sanoppa muuta. Onko se pakko myydä, haluaisin Mikan kuvia seinälle", Karo haaveili.
"Mihin sinä jotain kuvia tarvitset kun sinulla on ihka oikea Mika täällä kotona seuranasi?" Mika huomautti ja kaappasi vaimonsa halaukseen, jolloin Karonkin oli oltava yhtä mieltä siitä että tämä voitti milloin vain elottomat seinällä olevat kuvat.
Jami uiskenteli selkäuintia perheen uima-altaassa. Auringonpaiste lämmitti mukavasti ja olotila oli rento veden kannatellessa häntä. Ja mikä parasta hänellä oli mukava seuralainen: Jamin työkaveri + ihastus Kiia oli taas tullut käymään, ja nuoret polskuttelivat vedessä. Jami suunnitteli paljastavansa tunteensa tänä iltana, ja hän kävi mielessään etukäteen suunnittelemiaan repliikkejä jännityksen kutkutellessa vatsanpohjassa.

Ennen H-hetkeä oli kuitenkin osallistuttava pikkusiskon synttäreille. Jami seurasi oikein lähietäisyydeltä, miten Milja venähti pidemmäksi puhallettuaan kynttilät. Loput juhlavieraat hurrasivat hieman soveliaammalta etäisyydeltä kasvutapahtumaa.

Muiden rynniessä hakemaan osuuttaan herkullisesta kermakakusta Jami veti Kiian kanssaan syrjemmälle.
"Kiia, tykkään sinusta", Jami sai kakistettua ulos hienon suunnittelemansa iskurepliikin. Kaikeksi onneksi Kiia myönsi tuntevansa samoin, minkä jälkeen Jami rohkeni laittamaan pientä flirttiä peliin.

Milja ei välittänyt kovin paljoa makeisista ja juhlameiningistä, joten hän söi vain yhden palan kakkua ja suuntasi sen jälkeen treenaamaan itsekseen takapihan radalle. Tyttö otti siroja loikkia balettiasussaan ja esteiden ylitys kävi leikiten. Kasvunsa jälkeen Milja oli päättänyt lähteä tavoittelemaan tulevalta urapolultaan arkkitehtuuria, mutta kuntouluharrastus oli tytölle edelleen tärkeä ajanviete.
Vaikka Miia oli jo vanhus ihan kaikki taitopisteet eivät olleet vieläkään maksimissa, ja Mika koitti avustella tytärtään viimeisten pisteiden maksimoinnissa. Mikan kehottaessa Miiaa selvittämään sormenjäljet puuhapöydän piirustuksesta Miia joutui noloon tilanteeseen kun laite ei antanutkaan hänelle oikeaa vastausta.
"Kyllähän äidin pitäisi tunnistaa lastensa tekeleet ilman mitään sormenjälkilaitteitakin", Mika huomautti.
"No siitä on niin kauan kun nuo on tehty, kuka moista voisi muistaa", Miia yritti puolustautua Mikan naureskellessa.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti