torstai 11. tammikuuta 2018

Perhe Ilkiöt, osa 1: Riitaa ja rähinää

Kirjoitimme tämän osan Backstreet Boysin Never Gone -levyn soidessa, mikä on aika hauskaa, sillä rauhallinen levy on vastakohta tämän osan rähinöille. .-D


Meillä on tapana pelissä toimia simien parhaaksi, minkä yhdeksi osa-alueeksi kuuluu se, että simit ovat ystävällisiä toisille simeille. Nyt halusimme kuitenkin kokeilla pelata vaihteeksi siten, että käskemme simiemme välillä ärsyttää muita simejä ja katsoa, mitä siitä seuraa. Niinpä perhe Ilkiöt sai syntynsä, ja sen jäseniä ovat kämppikset Kiero Kielo (valkoinen) ja Katala Ratala (musta) sekä tämän adoptiolapsi Kamala Amala. Lisäksi perheessä on kaaosta aiheuttamassa koira nimeltä Riita-Rita.

Heti kun Ilkiöt olivat muuttaneet Outolaaksoon, huomasi sääkin selvästi heidän negatiivisen läsnäolonsa, ja taivaalta alkoi heti sataa kaatamalla vettä. Rod Humble saapui kovassa sademyrskyssä tuomaan lahjaa oven vierustalle.
- Menehän nyt siitä matkoihisi, Kiero Kielo hätisteli miestä, joka lähti murheen murtamana paikalta. Ei hän ollut uransa aikana kokenut moisen töykeää käytöstä.

- Menehän siitä nyt opiskelemaan Kamala Amala! Katala Ratala komensi tytärtään.
Hän oli erityisen tarkka lapsensa opinnoista, sillä hän oli aikoinaan ollut kielten opettaja kouluissa. Jostain syystä hän oli kuitenkin aina saanut potkut, eikä Ratala kyennyt käsittämään minkä takia. Oppilaat saivat parempia tuloksia, kun heillä oli pelottava ja ankara opettaja, mutta joku säälittävä perhe teki hänestä aina valituksen... Tällä hetkellä Katala Ratala oli siis työttömänä.

Kamala Amala opiskeli tunnollisesti Ratalan nähden, mutta aikuisten poistuttua hänkin lopetti. Säännöt olivat ihan tyhmiä, eikä Kamala Amala halunnut niitä noudattaa. Sen sijaan hän halusi kasvattaa omaa auktoriteettivaltaansa ja meni puolestaan komentamaan perheen alemmassa asemassa olevaa koiraa. Riita-Rita ei kyllä paljoa näyttänyt välittävän.

Rita oli koulutettu nimensäkin mukaisesti riitaisaksi, minkä vuoksi hänen koppinsa edustalle oli pystytetty koirista varoittava merkki. Riita-Ritasta oli nimittäin hauskaa jahdata ohikulkevia simejä ja pureskella näitä. Kamala Amalalla oli omasta huoneestaan täydellinen näköyhteys tielle, ja hän naureskeli kauhistuneiden simien reaktioille.

Kiero Kielo oli saanut töitä ravintola-alalta. Hänen päättäväinen asenteensa oli tehnyt pomoon vaikutuksen työhaastattelussa. Toisin kuin Ratala, hän osasi piilopottuilla työpaikalla eikä joutunut huonoon valoon pomon silmissä. Kyllä hän mielellään aiheutti kaaosta, syytteli työtovereitaan ja sai nämä vihaamaan itseään.

Koulun lounaita ilmaiseksi syömään tottunut Katala Ratala oli surkea ruoanlaittaja. Hän kärvensi niin valmisruoat uunissa kuin spagetit liedellä. Välillä niitä tulipalojakin syttyi. Se oli aika noloa täydellisyyttä tavoittelevan Ratalan mielestä.

Kiero Kielo oli jo parin päivän jälkeen kyllästynyt tiskaajan työhönsä, ja hän oli mennyt puhumaan tiukasti esimiehelleen siitä, että hän ansaitsisi ylennyksen parempiin tehtäviin. Esimies oli ollut kuitenkin ollut sitä mieltä, etteivät Kielon taidot riittäneet ylennykseen. Sen sijaan hän patisti naisen opiskelemaan uralla vaadittavia taitoja, niin hän voisi jatkossa ehkä harkita ylennyksen antamista. Niin Kiero Kielo joutui opiskelemaan ruoanlaittoa naama irvessä.


Riita-Rita yllätti Siiri-koiran taisteluhaasteella. Iäkäs hauva oli helppo kukistaa tappelussa, ja vain Outolaakson hiekka lenteli koirien painiessa karvat pystyyn nostattavassa kahakassa. Katala Ratala juoksi pihalle kehumaan urheaa koiraansa. Siiri sen sijaan näytti kieltä ja vannoi, ettei enää ikinä saapuisi Ilkiöiden taloon vierailemaan.

Taisteluhuumassa Katala meni ärjymään satunnaiselle vastaantulevalle simille Simppa Kuuselalle. Mies ei ollut mielissään Ratalan asenteesta.
- Minä olenkin töissä kalustevarastolla, ja tästä lähtien joudutte maksamaan kaikesta ylihinnan, Simppa ilmoitti.
- No mitä väliä, kun meillä on jo kaikki kalusteet, Ratala ei ollut moksiskaan.

- Kiitti kyydist, juuri bussista noussut Kamala Amala tokaisi väkinäisen hymyn kera.
- Kamala Amala! Ei bussikuskeja kiitetä! Ratala järkyttyi.
- Mut ope sanoi että bussikuskia pitää kiittää, Amala perusteli.
- Älä kuuntele moista puhetta! Eivät aikuiset niin toimi, ei varmasti edes opettajasi, Ratala kertoi elämän totuuksia.
- Ok, Kamala sanoi.

Katala Ratala pakotti lapsensa tekemään läksyt heti koulun jälkeen ihan oman valvovan silmän alla.
- Oletko sinä nyt ihan tyhmä? Ei 42:7-2=3! Laskehan se nyt heti uudestaan, Katala Ratala raivosi.
Läksyjen kanssa meni joskus myöhään, kun Katala Ratala puuttui jokaiseen yksityiskohtaan, mutta ainakin Amalalle tuli virheettömät kotitehtävät.

Riita-Rita nukkui mielellään omistajansa kanssa sängyllä yöt. Katala Ratalalla ei sattuneesta syystä ollut miestä, joten koiralla oli tilaa nukkua hänen vieressään. Rita kuitenkin heräsi aina vähän ennen Katalaa, sillä ei voinut tietää, missä mielentilassa tämä oli aamuisin. Välillä Ratala otti hänen läsnäolonsa hyvin, mutta toisinaan koiran kuratassut tekivät naisen hulluksi.

Kiero Kielo oli ottanut tavakseen äksyillä ennen töihin menoa. Kun hänen ärsyttämiskiintiönsä oli täynnä, oli helpompi esittää mukavaa työpaikalla ja olla pomon mieliksi.
- Laama? Tosi typerä nimi sinulla, Kiero pilkkasi Marko Laamaa.
- Onpa röyhkeää! Marko järkyttyi.

Sillä välin kun muut perheenjäsenet olivat töissä ja koulussa, Ratalalla oli koko päivä aikaa tehdä jotain. Niinpä hän oli pystyttänyt jalkapallomaalit ja potki päivät palloa. Urheiluharrastuksen vasta aloittaneesta Katalasta oli helpompi potkia palloa tyhjään maaliin, ja siltikin meni välillä ohi. Onneksi kukaan ei ollut näkemässä.

Pian Kamala Amala tulikin jo koulusta, ja hän oli lopulta saanut kympin keskiarvon todistukseensa. Kerrankin Katala Ratala kehui tyttöä. Hän oli aivan varma, että hänen pitämänsä läksysessiot olivat olleet avainasemassa hyviin arvosanoihin. Niinpä Ratala näki aiheelliseksi taputtaa omaa olkapäätänsä.
- Nyt kun sinulla on kympin todistus, voitkin tulla kanssani urheilemaan, Ratala keksi.

Urheilu ei ollut Amalan lempiharrastus, mutta hän ei voinut sanoa Ratalalle mitään vastaan. Ratala halusi pistää tällä kertaa lapsensa tekemään maaleja, sillä monen tunnin harjoittelun jälkeen hän tiesi sen olevan haastavaa. Toisen epäonnistuessa hänelle itselleen tuli parempi mieli. Yllättäen Kamala potkikin pallot suoraan maaliin, ja hidasrefleksinen Ratala tavoitteli palloa aivan väärästä suunnasta. Katalaa ärsytti kun hänen lapsensa olikin niin hyvä, eikä hän päässyt haukkumaan.

Vihansa Katala Ratala meni purkamaan seuraavaksi vastaantulevaan simiin, joka sattui olemaan opettaja Jaana, Kammokoulun perustaja. Tietystä syystä Ratalalla oli ongelma opettajia kohtaan.
- Sinä olet aivan surkea, epäonnistunut, huono opettaja! Luuletko että kukaan koulusi oppilaista valmistuu määräaikaan mennessä? Olette kaikki tuhoon tuomittuja, Ratala karjaisi.

Ratalan paha mieli oli tiessään, ja hän lähti itsevarmana sisälle taloon haukkaamaan jotain. Urheillessa tuli nälkä. Sen sijaan opettaja Jaana jäi vollottamaan pihalle hyvin järkyttyneenä saamastaan kritiikistä. Eivät hänen oppilaansa täydellisiä olleet, eikä hän itsekään osannut aina toimia kaikkien parhaaksi, mutta Ratalan syytökset olivat aivan kohtuuttomia.

Juonipaljastuksia seuraavasta Ilkiöiden osasta:
  

♦ Fiku & Kasa

2 kommenttia:

 1. Ilkiöillä on ihanan hauskoja riiminimiä :"D Hauskaa myös miten Riita-Rita kuitenkin leikkii kiltisti Pörrin kanssa koppinsa edessä kun kukaan Ilkiöiden perheestä ei ole kieltämässä ♥
  Mutta Vaihtelu tosiaan virkistää, ehkä kinailevat Ilkiöt saavat aikaan jotakin hyvääkin Outolaakson muissa asukeissa :D Mitäköhän Katala Ratala ajattelee kun Kielo menestyy häntä paremmin urallaan... Voi Jaanaa, kun joutui Ratalan vihan kohteeksi!
  *Tiirailee innoissaan juonipaljastuksia*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katala Ratala on ihan tosielämän henkilö, joka teki niin suuren vaikutuksen, että hänet oli luotava simiksikin. .-D Noita nimiä on kyllä hauska keksiä. .-D Hahaa, Ritan on hyvä leikkiä salaa. .-> Uudenlaiset pelitavat tuovat tosiaan kaikkea jännää uutta mukanaan, kuten vaikka tuo huono verkosto-juttu, mitä emme ennen olleet kokeneet. .-D Ratala kestää työtilanteen varmaan ainakin toistaiseksi, niin pitkään kun Kielo on "huonona" tiskaajana. .-D Sopii tiirailla! Kiitos paljon kommentista. .-)

   Poista