tiistai 6. helmikuuta 2018

Perhe Seplut, osa 1: Eläinystäviä


Robin Seplut on tosielämän youtubettaja, jonka kanavalta löytyy Venäjän katukissojen ruokintavideoita. Robin on niin loistotyyppi, että päätimme luoda hänet omaan simssiimme pitämään huolta kulkueläimistä. ♥ Robin asuu syrjäisellä metsätontilla Kaunialan reunalla kissansa Melissan kanssa. Melissa hylättiin hyvin pienenä vauvana, mutta Robin pelasti hänet tarjoamalla turvallisen kodin.

Kun Robin ja Melissa saapuivat uuden kotinsa pihalle, rupesi Melissa ensi töikseen jahtaamaan isoa mustaa sutta. Robin naurahti taustalla. Melissa oli aina ollut peloton ja hullu kissa, ja juuri se miestä viehättikin. Susi tosin ei tainnut ottaa Melissaa ihan tosissaan.

Robin oli laittanut talonsa edustalle kaksi ruokakulhoa, joista jokainen kulkueläin saisi käydä syömässä välipalaa. Ensimmäisenä kulhoja lähestyi tutkimaan Paljetti-kissa, joka tarkkaili Robinia ensin varovaisesti kaukaa. Hän ei uskaltautunut leikkimään, vaikka Robin yritti heilutella Melissan sulkalelua kulkukissankin ulottuville.

Robin ja Melissa viettivät rauhallista elämää pienessä mökissään. Robin tuli onnelliseksi yksinkertaisista asioista, mutta hän salaa haaveili mediatöistä. Hän halusi saada ääntään kuuluviin ja jakaa maailmalle tietoa kissojen oikeuksista. Kissat olivat uskomattoman upeita otuksia, ja siksi Robinista oli sääli, että niin moni kissa oli koditon.

Paljetista tuli nopeasti Robinin vakioasiakas, ja kissa alkoi käymään säännöllisesti herkuttelemassa miehen luona. Paljetti uskaltautui muutaman vierailun jälkeen syömään herkkupaloja Robinin kädestä, ja hän antoi silittää itseään. Robin ilahtui auttaessaan pientä kissaa, joka oli yksin maailman armoilla.

Robin päästi Paljetin myös sisälle taloonsa, ja hän antoi kissan elää vapaasti. Paljetti kiipesi jääkaapin päälle, eikä Robin raaskinut häätää kissaa pöydän päältä edes ruoka-aikanaan. Hän ei mahtunut valmistamaan itselleen ateriaa, joten hän tyytyi tänä iltana purkkiherkkuun. Paljetin vierailu ei kestänyt kauaa, sillä riitaisa Melissa hääti muut kissaystävät nopeasti pois reviiriltään.

Robin etsi kovasti töitä unelma-alaltaan, ja hän valmistautui työhaastatteluihin harjoittelemalla puhumista peilin edessä. Robin suunnitteli puheen kulkueläinten olojen parantamisesta. Hän uskoi sen tekevän vaikutuksen työnantajiin.

Ikävä kyllä maailma ei ollut valmis vastaanottamaan Robinin hienoa sanomaa, sillä lehdet haluttiin mieluummin täyttää julkkisten juoruista. Oli siisn ilmiselvää, ettei miestä palkattu toimittajaksi. Robin oli vähän surullinen kohtalostaan, sillä hän todella halusi auttaa eläimiä.

Työtön Robin joutui elämään halvasti. Usein hän tilasi kiinalaisia ruoaksi, kun ei ollut varaa täyttää jääkaappia kunnon sapuskoilla. Voisihan Robin lopettaa eläinten ruokkimisen saadakseen itselleen parempilaatuista ruokaa, mutta Robin ei suostunut siihen. Ystävä Sirja ihaili Robinin uutteruutta. Hän kehotti miestä alkamaan kuvata kissavideoita nettiin ja tienata sillä tavoin.

Melissasta tuli kissavideoiden tähti. Hän pureskeli mielellään Robinin kättä ja tuhosi huonekaluja, mikä oli katsojista viihdyttävää. Robin otti vastaan myös kaikki muut kissat, koirat ja sudet, jotka vain uskaltautuivat ruokakulhon äärelle. Näyttökerrat kasvoivat kasvamistaan, ja jotkut lahjoittivat jopa rahaa Robinin hyvään työhön.

Robin ei luistanut ruokintavuoroista talvellakaan, vaan hän kävi aina moikkaamassa ystäväkissojaan pakkasesta ja lumesta huolimatta. Nähdessään ikkunasta tutun kissan ruokakulhon äärellä tuli Robinille kiire ulos silittelemään.


Paljetti ja Robin olivat jo niin hyviä tuttuja, että Robin sai halata kissaa. Paljetti kehräsi tyytyväisesti miehen korvan juuressa nauttien lämpimästä halista ja täydestä masusta. Robin viihdytti vielä kissaa leikityttämällä tätä, mistä Melissa tuli vähän kateelliseksi. Välillä Melissasta tuntui, ettei hän saanut tarpeeksi huomiota Robinin kuvatessa muita kissoja.

Robin laajensi videoidensa sisältöä, ja hän alkoi puhumaan eläinten oikeuksista ja katukissojen elinoloista. Robin harjoitteli puheensa aina peilin ääressä, sillä hän halusi tehdä hyvää työtä. Robin sai mielipidevideoillaan vielä enemmän kuuluvuutta. Melissa tykkäsi kuunnella simin puhetta sisällä turvassa talven pakkasilta.

Eräänä päivänä pihalle saapui Lila Bilehile, joka oli Robinin videoiden vakiokatsoja. Hän arvosti Robinin työtä, sillä julkkiskokkina hän ymmärsi ravinnon merkityksen. Ja kun kerran simit söivät, niin mikseivät eläimet olisi yhtälailla oikeutettuja hyvään kohteluun? Lila ja Robin keskustelivat yhdessä myös siitä, että olisi hauskaa, mikäli Bilehileiden Nappi-kissa ja Melissa saisivat kissavauvoja.

Nappi "sattui" olemaan Lilan mukana, joten kissat pääsisivät tutustumaan toisiinsa vaikka heti. Robinin silitellessä mustaa Nappi-kissaa saapui paikalle myös vanha tuttava Paljetti hellimisjonoon. Tietenkin Robinilta riitti huomiota kaikille, vaikka nyt olisikin pistettävä Melissan ja Napin tutustuttaminen etusijalle.

Melissa ei kuitenkaan ollut yhtä innoissaan pentuideasta kuin Lila. Hän sähisi Napin leikkiyrityksille ja haastoi tahallaan riitaa, mistä lopulta Nappikin hermostui. Robin seisoi erotuomarina kissojen välissä ja silitti vuoronperään riitapukareita, jotta nämä tulisivat onnellisemmiksi. Paljetti oli iloissaan siitä, että Melissan huomio oli nyt muualla, jolloin hän itse saisi rauhan syödä.

Lopulta kovan sähinän ja komentelun jälkeen kissat viimein suostuivat leikkimään toistensa kanssa. Ihan niin hyviin väleihin kissoja ei kuitenkaan saatu, että pentuja kannattaisi yrittää. Illan pimetessä Lilan oli lähdettävä Napin kanssa, mutta he lupautuivat tulemaan joku päivä uudestaan vierailemaan.

Lilasta ei kuitenkaan kuulunut mitään pitkään aikaan, ja Robin ehti jo huolestua että pentuhanke olisi unohdettu. Sattuipa kuitenkin mukavasti käymään niin, että Robin ja Lilan sisko Lulu päätyivät samaan retkiryhmään ja ystyävystyivät siinä samalla. Robin kertoi aiemmin sovitusta pentusuunnitelmasta, ja Lulu oli heti juonessa mukana.


Lulu saapui heti samana iltana Napin kanssa vierailulle, ja kaikki meni suunnitelmien mukaan. Melissa ja Nappi tunnistivat toisensa ja leikkivät mielellään yhdessä iloitessaan jälleennäkemisestä. Robin ja Lulu innostuivat kissojen astellessa yhdessä koppiin. Robin lupasi ilmoitella Lululle kun pentujen syntymä olisi ajankohtainen asia, jotta he voisivat sopia kissanpentujen tulevista kodeista.

Robin tienasi tuberahoilla sen verran että laskut sai maksettua, mutta muista menoista hän joutui yhä tinkimään. Robin oli syönyt halpoja kiinalaisia jo niin kauan että pikaruuat olivat aiheuttaneet hänelle lievää ylipainoa. Robin toivoi kovasti löytävänsä töitä jotta hän pystyisi keskittymään terveellisempään ruokavalioon.

Melissa otti raskausaikana rennommin. Kun aiemmin villi kissa olisi sännännyt sähisemään hänen reviirilleen saapuneille kulkueläimille, makoili Melissa nyt kaikessa rauhassa kopissaan vaikka valkea susi liikuskeli talon lähistöllä.

Pian pienet kissavauvat jo syntyivätkin! Melissa sai tyttären ja pojan, joille annettiin nimet Helen ja Sergey. He perivät isänsä tumman karvapeitteen ja äitinsä pippurisen luonteen. Melissan otteet olivat aika kovat, ja pennut meinasivat aina kaatua, kun heidän äitinsä tuli heitä pesemään.

Robin oli lopulta saanut ihan oikeita töitä, ja hänestä tuli nopeasti suosittu työporukan keskuudessa. Robin kutsui usein työkavereitaan kotiinsa vierailemaan, sillä kaikki olivat innokkaita näkemään pienet vauvakissat! Monet olisivat jopa halunneet adoptoida pennut, mutta Robin joutui aina ilmoittamaan, että kummallekin pennulle oli jo koti tiedossa.

Työpaikan ansiosta Robinin rahatilanne vakiintui, ja hänellä oli varaa rakennuttaa kissanpennuille oma vaaleanpunainen talo. Kaikki eivät olisi kuitenkaan mahtuneet Robinin pieneen asumukseen, joten tämä järjestelmä oli kaikkien kannalta paras ratkaisu. Pennut saisivat elää turvassa lämpimässä.

Robin kävi tietenkin joka päivä katsomassa pientä kissaperhettä. Hän oli maailman hellin ja ihanin kissanomistaja. Robinista oli mukavaa viettää kissojen kanssa aikaa, eikä mikään voittanut pienten pehmoisten pentujen suloisen kehräyksen kuuntelua.

Kissojen arki rutinoitui. Melissa tykkäsi tapansa mukaan leikkiä hiirilelullaan, ja välillä hän kävi juoksemassa pihaa ympäri vauhdispäissään. Helen ja Sergey puolestaan viihtyivät nukkumassa ja ruokaa syödessä talossaan.

Juonipaljastuksia seuraavasta Seplutin osasta:
  

♦ Fiku & Kasa

2 kommenttia:

 1. Uu, täältähän oppii jotakin uutta :D Tubessa on kyllä niin reippaasti kanavia ettei ihme, jos jokin menee välillä ohi silmien taikka sormien. Mutta sim-Robin vaikuttaa myös varsin hauskalta, ja täältähän löytyi se Melissa-kissakin ♥ Onneksi myös Robin itse sai töitä muutaman viikon odottelun jälkeen :) Hauskaa että pentujenhankintasuunnitelmatkin toimivat (ja Plajetti sai ruokarauhan ;) ). Ehkä Seplutin osissa näkyy lopulta muitakin tuttuja simsin kulkukissoja Paljetin lisäksi :D
  Tästä osasta muistuikin mieleeni, miten annan pelissäni simvanhusten ensin adoptoida eläinsuojeluyhdistyksen kissan - ja koiranpentuja ja lähettää ne takaisin adoptoitaviksi täysikasvuisina, ettei niiden tarvitse pysyä jatkuvasti pentuina adoptiovalikossa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tubessa on kyllä kaikenlaista. .-D Toinen vakituinen kissakyylintäpaikkani on Kitten Academy. <3 Melissa löytyi! .-> Robin tosiaan ansaitsee työpaikan! Pennut ovat hauskoja. .-) <3 Robin on tosiaan hyvä tuttava Bilehileiden kanssa. .-D Haha, hauska tapa saada tekemistä simvanhuksille. .-D Meillä kerran Vanhaset adoptoivat jonkun huonosti koulutetun kissan, jota he ehtivät kehua ja torua ennen kuolemaansa. Sitten seuraavalla omistajalla olisi helpompaa. .-D Kiitos kommentista! .--)

   Poista