lauantai 24. helmikuuta 2018

Perhe Terhakainen, osa 1: Tuomitsevia katseita

Kyselyssä Tonille toivottiin jatkoa, mutta Terhakaisten ja Lorulan tarinat ovat kietoutuneet toisiinsa niin, että meidän täytyi tehdä ensin Terhakaisille osaa. Tämä osa edistää siis myös Tonin osan tuloa, vaikka helmikuuksi ei jatkoa Loruloille ehdikään tulla. .-)

Terhakaisten siskokset Tiina ja Niina asuvat Kaunialassa. Tiina havittelee mammonaa, ja hän uskoo saavuttavansa sitä kansainvälisenä seikkailijana. Niinaa kiinnostavat puolestaan miehet, ja tiedämmekin jo hänen odottavan Toni Lorulan vauvaa.


Raskaus tuli aivan yllätyksenä Niinalle, eikä hän ollut suunnitellut perheen perustamista näin nuorella iällä - tai ylipäätään ikinä. Niina oli kertonut raskaudesta Tonille, sillä hän tarvitsi taloudellista tukea lapsen kasvatukseen. Hänellä ei ollut kuitenkaan kiinnostusta sitoutua yhteen mieheen. Sitä paitsi Toni oli jo kihloissa Cassandra Goottilan kanssa.

Terhakaisten rahatilanne jäi vähän kehnoksi, kun Tiina ei isoista uhoiluistaan huolimatta päässyt purjehtimaan avioliiton onnelliseen satamaan rikkaan Janus Goottilan kanssa ennen tämän kuolemaa. Tiina purkasi turhautumisensa erilaisten esineiden ostamiseen. Hän oli juuri hankkinut viimeisillä rahoilla itselleen auton, joka tosin ei ollut niin loistelias kuin nainen olisi toivonut. Kaiken lisäksi Tiina kärsi useana päivänä hygieniaongelmasta. Haju oli hirveä.

Tiina kävi laittamassa kylpyvedet ammeeseen ja istahti rentouttavaan lämpöön karistaakseen hajut ympäriltään. Hän mietti elämäänsä, sen ylä- ja alamäkiä. Tiina päätti, että tästedes hän ei rakentaisi elämäänsä sen varaan, että naisi jonkun rikkaan Januksen tai Mikaelin. Hän ryhtyisi itse tienaamaan omat rahansa.

Niina ei antanut raskauden häiritä muiden miesten tapailua. Kristian ja monet muutkin miehet lupautuivat muuttamaan yhteen Niinan kanssa kasvattaakseen yhdessä tulevaa lasta. Niina ei kuitenkaan tarttunut tarjouksiin. Hänellä oli tapana lainata Tiinan suurta huonetta treffien ajaksi. Varsinkin kun raskaana ollessaan hän ei päässyt talon katolla sijaitsevalle porealtaalle lillumaan rakastettujensa kanssa.

Treffit päättyivät kuitenkin odottamattomasti Niinan synnytyksen käynnistykseen. Hän sai Krisu-papan ja paikalle ilmestyneen Rasmuksen synnytysyleisökseen.

Niin syntyi pieni Milja-tyttö, joka muistutti paljon isäänsä. Niina ilmoitti vauvan syntymästä Tonille, mutta miehestä ei heti kuulunut mitään. Aivan kuin hän välttelisi Niinaa ja tyttärensä tapaamista... Niina kuitenkin lupasi itselleen ja Miljalle, että kyllä he pärjäisivät.

Niina saattoi vakuutella itselleen mitä tahtoi, mutta ympäristö toi silti eteen kaikenlaisia vastoinkäymisiä, mikä laski mielialaa. Ruoka kärähti uunissa ja seuraavaksi vessanpönttö oli tukossa. Niina ehkä hallitsi miesten hurmaamisen mutta ei kotielämää.

Siksi Niina palasikin aina hurmailemaan miehiä, kun yksinhuoltajaäidin elämä alkoi kyllästyttää. Siten hän saattoi hetken elää huolettomasti ilman minkäänlaista vastuuta. Viime aikoina Niina selvästi veti puoleensa yksinäisiä vanhuksia. Tänään oli Leijonan vuoro.

Tiina seurasi siskonsa touhuja hiukan paheksuvasti taustalta. Hänestä Niinankaan ei pitäisi tuhlata enää aikaa vanhuksiin, vaan poimia kirja kauniiseen käteen ja lähteä opiskelemaan ja tekemään töitä uransa ja itsensä eteen. Tiina omasta kokemuksesta tiesi, ettei vanhuksista saanut iloa pitkäksi aikaa, eikä perintörahoilla pitkälle pötkitä.

Niinalla meni moti lopulta kokonaan kokkaamiseen, ja käristyneiden ruokien ehkäisemiseksi hän ryhtyi syömään purkkiherkkuja. Ne saattoi vain ottaa kaapista, eikä tarvinnut olla tekemisissä hellan kanssa. Niina totesi, että hän saisi energiansa treffeistä, ei ruoasta. Tiina tuomitsi lisää taustalla.


Lopulta Toni uskaltautui vierailulle, ja Niina antoi hänen rauhassa tutustua tyttäreensä. Ensin Toni seurasi toisen nukkumista kauempaa, mutta sitten hän lopulta päättäväisesti nosti Miljan kehdosta. Toni ei ollut ihan varma, miten vauvojen kanssa tulisi toimia. Hän kuitenkin päätteli Miljan haluavan syödä, ja vauva tarttuikin innoissaan tuttipulloon Tonin tarjotessa sitä. Toni oli lopulta aika tyytyväinen nykyiseen tilanteeseensa ja siihen, että hän voisi olla etäisä.

Vauvan takia Toni alkoi käydä Terhakaisten luona useammin, mikä ärsytti Tiinaa. Hän nimittäin tiesi, että Toni tapaili ketä tahansa, joka uskoisi hänen loruilujaan. Hän pyöritti useita naisia yhtä aikaan. Kaiken lisäksi Tiina oli yksi niistä rakastetuista, ja häntä suututti joutua yhdeksi miehen pelinappulaksi. Tiinan olisi tehnyt mieli kertoa siskolleen Tonin rakastetuista, mutta siinä samalla hän saattaisi vahingossa paljastaa itsensä.

Niina oli autuaan tietämätön Tonin petollisuudesta, ja hän vietti innoissaan aikaa sekä Tonin että tämän kavereiden kanssa. Niina lähti mielellään retkikutsuille mukaan, sillä siten hän pääsi tutustumaan uusiin simeihin helposti. Hänen tosin piti olla varovainen, jos paikalle sattuisi vahingossa ilmestymään hänen papparakastettujaan. Tonin ei tarvinnut tietää heistä.

Retken jälkeen Niina ehdotti, että seurue saapuisi viettämään aikaa hänen talolleen. Sillä aikaa kun Toni meni katsomaan Miljaa, johdatti Niina George Michaelin Tiinan makuuhuoneeseen. Parivuoteen yläpuolella olevat naamiot katsoivat Niinan touhuja tuomitsevasti, mutta nainen ei antanut sen häiritä.

Niina ei voinut antaa Georgen jäädä yöksi, joten hän hyvästeli miehen pian. Koska matka Stadiin kotitalolle oli kovin pitkä, nukahti George kesken matkan jalkakäytävälle. Hänen rakastettunsa olivat huolissaan.

Seuraavana päivänä Niina kulutti aikaansa selailemalla kuntoilusivustoja netistä. Oli tosin erittäin häiritsevää, kun Tiina paukutteli aggressiivisesti metallinpalasia taustalla.
- Mikä sua nyt vaivaa, kun täytyy tuolla tavalla hakata ja paukuttaa? Miljakin herää kohta tuolla yläkerrassa, Niina hermostui.

Niina meni jatkamaan harrastustaan naruhyppelyn merkeissä, kun Tiina oli niin rasittavaa seuraa. Hetken päästä sisko kuitenkin ilmestyi myös pihalle hyppynarun kanssa.
- Toni pettää mei... sua. Sillä on muita naisia, Tiina tokaisi. Hänen oli kerrottava tai tulisi kohta hulluksi.
- Onhan mullakin muita miehiä. Ihan sama, Niina vastasi.

Milja oli lopulta herännytkin Tiinan meluamiseen, ja vauvan itku oli raikunut pihalle asti. Niina kävi lohduttamassa pienokaista ja ruokki hänet maittavalla maidolla. Tiina sen sijaan alkoi valmistautua tulevaa työpäiväänsä varten. Hän oli käynyt kylvyssä ja tuli nyt haukkaamaan lounasta. Tiina seurasi sivusta niin "onnellista" perhe-elämää ja ihmetteli raivoissaan, miksi hän vaikutti olevan ainut, jota Toni-tilanne suututti.

Syötyään Tiina kipitti kimppakyytiinsä. Kun Niina oli saanut Miljan nukahtamaan, oli hän ehtinyt kutsua jo uuden miehen kylään. Nyt hän vähän siisti pihaa saksimalla ylimääräiset lehdet pensaasta odotellessaan deittinsä saapumista. Niina ihmetteli, miksi Tiina otti Tonin naiset niin vakavasti. Tonin sormessa oli kimallellut kihlasormus jo ensimmäisestä päivästä lähtien, kun Niina oli hänet tavannut. Oli ilmiselvää että hänellä oli monia naisia samanaikaisesti.

Mikä auttaisi Tiinan raivoon? Miten Niina saa yhdistettyä äitinä olemisen ja romantiikkatavoitteensa? Millainen Miljasta kasvaa?

♦ Fiku & Kasa

2 kommenttia:

 1. Hmm, jotenkin en ihmettele että Toni Lorula vältteli mahdollista uhkaavaa kotielämää. Ehkä tämä ei tiedä, että Niinakaan ei suunnittele sitoutumista taikka perheen perustamista? Tai sitten mies lusmuili muutenvain.
  Kenties Tiina tuittuilee, koska olisi halunnut Tonin vaihteeksi itselleen? Niinan suhtautuminen asiaan on kyllä terveempi, miksei Toni saisi tapailla muita kun kerran hänkin.
  Milja Terhakainen on kyllä jotenkin söpö nimi, joten toivomme että tytöstä tulee yhtä söpö kuin nimensä ;) Ehkä Tinakin siinä vähän leppyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hienoja ajatuksia kaikkien simien näkökulmista! .-o .-) Toni on varmaan saanut traumoja Cassandran perheintoiluista, minkä takia hän ehkä odotti Niinaltakin samanlaista suhtautumista. Ei kyllä sekään ihme olisi vaikka Toni vain lusmuilisi. .-D Miljasta kasvaa varmasti söpö, sillä vanhemmilla on niin hyvät geenit. .-D Kiitos paljon kommentistasi. .-->

   Poista