sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Veijari, osa 116: Taikalampun ihmeet

Aiemmat osat löytyvät täältä.

Osa syntyi näiden biisien soidessa:
Marco Mengoni - L'essenziale --- Laura Tesoro - What's The Pressure --- Simple Plan - Singing In The Rain --- Anna Eriksson - Rakkautta tää on vain --- Mika - Good Guys --- Cris Cab - Englishman In New-York --- Cristal Snow - Cristal Clear --- Litesound - We Are The Heroes --- The Pussycat Dolls - I Hate This Part --- Backstreet Boys - Incomplete --- 30 Seconds To Mars - A Modern Myth --- Happoradio - Ruumiinavauspöytäkirja --- Mika - Underwater --- Queen - Don't Stop Me Now --- Miley Cyrus - Fly On The Wall --- One Direction - They Don't Know About Us --- Annika Eklund - Shanghain valot --- Joe Jonas - All This Time --- Freemasons ft. Sophie Ellis-Bextor - Heartbreak --- Britney Spears - Toxic


Jimi oli taas tuttuun tapaansa pelaamassa korttia osakuntatalon pihalla, kun tontille asteli odottamaton vieras. Ennustaja eukko toimitti Veijareille mystisen taikalampun ja kertoi lampussa asustavasta hengestä.
"Kuka muka tuollaisiin juttuihin uskoo?" magnehytkyttimestä tipahtanut Alli tuhahti. Jimikin naurahti asialle vaikkei pitänytkään taikuutta ihan mahdottomana asiana.

Illalla ennen ihmissusimuutosajankohtaa Jimi hiippaili autiolle pihalle ja hieroi kokeeksi taikalamppua. Jimin yllätykseksi lampun sisältä alkoi tupruta liilaa glitterpölyä, ja hetken päästä hänen edessään leijui ihka oikea lampunhenki! Jimi oli niin yllättnyt ettei kyennyt aluksi muuta tekemään kuin tuijottamaan uskomatonta näkyä, mutta pian hän oli valmis esittämään toiveensa: Jimi toivoi kauneutta.

Jimillä ei ole ollut aiemmin tuuria naisten kanssa, eikä öisin ilmaantuva karvapeite yhtään helpota naisiin tutustuessa, mutta esitettyään toiveensa Jimi huomasi miten vastaantulevat naiset kääntyivät katsomaan häntä kohti aivan uudella tavalla. Jimi teki tuttavuutta Mirkun kanssa ja kaksikolla oli hauskaa yhdessä, mutta toistaiseksi Jimi ei vienyt juttua ystävyyttä pidemmälle.


Huijui, tietokonetta korjatessaan Kari sai sähköiskun, ja hetkeä myöhemmin koko tietokonepöytä oli tulessa. Osakunnan väki kerääntyi liekehtivän pöydän edustalle kauhuissaan pyörimään, mutta vain Jimi tajusi hakea vaahtosammuttimen. Liekkien tukahduttaminen ei kuitenkaan käynyt ihan käden käänteessä, sillä Jimi ei ollut lukenut paloturvallisuudesta eikä sammuttimen käyttö luonnistunut heti täydellisesti.

Paikalle saapui myös palokunta, mutta siinä simpaljoudessa palomies ei päässyt tiellä olevien opiskelijoiden läpi sammuttamaan paloa. Onneksi Jimi sai lopulta liekit kuriin palomiehen huudellessa hänelle ohjeita ja vaara oli ohi.

Tulipalon katselu sai kaikkien hygienian laskemaan, mutta koska osakuntatalossa on vain kaksi suihkua ei koko poppoo päässyt pesulle samaan aikaan. Suihkuvuoroa odotellessa väki kokoontui pihalla oleviin poreammeisiin kerryttämään hygieniaansa. Hetken päästä äskeinen kriisitilanne oli jo unohdettu ja kaikki rupattelivat mukavia poreilevassa vedessä.

Moni osakunnan jäsenistä harrasti urheilua, ja tällaisilta simeiltä sai kuulla vähän väliä pallottelupyyntöjä. Jimi sai huomata ettei aiemman tulipalon sytyttänyt Kari ollut kovin näppärä kopittelijakaan, ja Jimi päätti vähän härnätä toista heittämällä palloa sellaisella voimalla ettei Kari uskaltanut ottaa palloa kiinni. Kaksikon ohi kulkeva pariskunta Aulis ja Virpi tuijottivat toisten peliä luennolle suunnatessaan.

Opiskelijat toivovat aina vain lisää tavaraa ihan kuin osakuntatontin piha ei olisi jo valmiiksi täyteen ahdettu. Värkkäilystä innostunut Jimi halusi kehittää mekaniikkaansa kunnostamalla rämästä autosta liikkuvan menopelin, ja vähitellen autosta tuli yhteinen projekti kaikille talouden mekaniikkahikeille.

Nyt tapahtui kummia, pelikonsoli nimittäin sanoi itsensä irti ja hajosi pieneksi silpuksi. Roskakasaa ei saa siivota, ja simit "haistelevat" sitä ohikulkiessaan ällöstyneesti. En tiedä hajosiko pelivehje vanhuuttaan vai aiheutuiko jokin ongelmatilanne kun telkkaria olisi halunnut katsoa samaan aikaan joku muiden pelatessa.

Jimi oli saada sätkyn saadessaan puhelun kuolleelta biologiselta äidiltään Mantalta. Heti soiton saatuaan Jimi säntäsi matkaan äidin antamaan osoitteeseen. Jimi ei voinut uskoa Mantan olevan oikeasti hengissä, sillä adoptiopalvelussa ollessaan hänelle oli kerrottu molempien vanhempien kuolemasta.
"Minä ja isäsi kuolimme kyllä tulipalossa. Jonkin aikaa sitten eräs lapsi leikki taikalampulla ja hän pyysi henkeä palauttamaan minut eloon, joten tässä sitä nyt ollaan, Manta selitti.
"Aiotko herättää isänkin henkiin jotta voitte palata jatkamaan eloa kotiin?" Jimi tiedusteli innoissaan. Jimi sai kuitenkin pian huomata Mantan ilmeen valahtamisesta ettei kaikki ollut niin yksinkertaista.
"Minun on ikävä tuottaa sinulle pettymys kertomalla tämä, mutta Väinämö ei ollut mikään unelma-aviomies. Sain hänet kiinni pettämisestä, kun talomme ovelle asteli toinen raskaana oleva nainen... Me erosimme", Manta selitti.

"Herättyäni kuolleista yritin adoptoida sinut ja muut yhteiset lapsemme, mutta minulle ei kuulemma myönnetty lupaa adoptioon aiempien huostaanottojen takia. Niin minun ei auttanut muu kuin hankkia uusi mies, jonka nimissä voisimme adoptoida lapset takaisin. En rakasta uutta miestäni Juusoa, mutta minun oli pakko avioitua hänen kanssaan ettei hän aavistaisi että tarvitsin häntä vain hankkiakseni lapseni takaisin", Manta selitti.

"Kaikki sujui suunnitelmieni mukaan, ja pian sain suostuteltua Juuson aloittamaan adoptioprojektin. Yritimme adoptoida ensiksi sinut, mutta sain kuulla että sinut oli jo sijoitettu uuteen perheeseen, enkä halunnut häiritä uutta elämääsi ottamalla yhteyttä adoptiovanhempiisi", Manta kertoi haikeana. Jimi tunsi pientä katkeruutta siitä että äiti oli pimittänyt tämän kaiken häneltä jo vuosien ajan. Myös totuus Väinämöstä sai Jimin kyseenalaistamaan kaikki kokemansa yhteiset hetket biologisen isänsä kanssa ennen adoptioon joutumista.


"Lopulta saimme ensimmäisen hakemuksen menemään läpi, ja sain adoptoitua Monan takaisin. Oli uskomaton tunne pidellä sosiaalityöntekijän viemää lasta jälleen sylissä. Olen varma että Monakin tunnisti minut entiseksi äidikseen, sillä tyttö oli heti rauhallinen minut nähdessään", Manta kertoi liikutuksen kyyneleet silmäkulmissaan.


"Monan perään adotoimme myös Ossin. Olin onneni kukkuloilla saatuani kaikki lapset jälleen pois adoptiosta. Olemme nyt elelleet rauhassa muutaman vuoden ajan", Manta päätti kertomuksensa.
"Eikö Juuso ole tajunnut ettet rakasta häntä?" Jimi kysäisi.

"No tuota... Kyllähän Juuso välillä ehdottelee kaikenlaista ja minun on myötäiltävä häntä. Tulin itse asiassa kerran raskaaksi, ja nyt minulla ja Juusolla on adoptoitujen lasten lisäksi yksi yhteinen lapsi", Manta paljasti. Jimi oli kaikesta kuulemastaan ymmällään, sillä hän oli kuullut uusia paljastuksia niin isänsä menneisyydestä kuin äitinsä kuolemanjälkeisestä elämästä. Yksi asia olisi varmaa: paluuta entiseen ei enää ollut.

"Kertomasi jälkeen oletan, ettet aio herättää isää henkiin ja palata hänen kanssaan Veijareiden perijätontille", Jimi totesi.
"En valitettavasti. Näin on parempi", Manta vakuutteli.
"Noh, sitten kun valmistun yliopistolta niin minun on kai mentävä perijätontille jatkamaan kymmenen sukupolven haastetta", Jimi päätti.
"Älä missään nimessä palaa sinne! Elo vainoavien haamujen kanssa oli painajaismaista, enkä usko että kukaan on astunutkaan jalallaan tontille sen massiivisen tulipalon jälkeen jossa minä ja isäsi kuolimme", Manta varoitti Jimiä.

Palattuaan kampukselle Jimi oli todennäköisesti enemmän pyörällä päästään kuin magnehytkyttimissä pyörivät Susanna ja Taneli. Kaikki Mantan kertoma oli avannut hänen silmänsä ja mies tajusi eläneensä valheessa koko lapsuutensa. Jimi halusi palata juurilleen, ja tehdäkseen tämän hän päätti äitinsä kielloista huolimatta suunnitella muuttoa Veijareiden suvun perijätontille kunhan valmistuisi yliopistosta.

Arvon usein nopalla mitä simit toivovat lampunhengeltä, ja Manta palautettiin siis oikesti ihan sattumalta takaisin eloon toisella perheellä pelatessani. .-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Veijareiden osasta:
  

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Osakunntatalolla näköjään riittää yhä romantiikkatavoitteisia sekä muuta vilskettä :D Hauskaa kun kokoajan tutustuu uusiin Veijareiden sukulaisiin.
  Ja vanhojakin tuttuja näköjään löytyy :o *Vilkuttaa Mantalle* Hyvä että Jimi sai kuitenkin tietää muista sisaruksistaan, vaikka elääkin nyt toisen perheen kanssa - ehkä Monasta ja muistakin kuullaan vielä joskus? Hieno käänne osaan, taas näki midä odottamatonta hyötyä nopasta voi olla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juup, tuolla Veijareiden osakuntatalolta löytyy kyllä simejä joka lähtöön. .-D Kiva kuulla että olet kiinnostunut kuulemaan vähän muistakin Veijareiden sukulaisista, tykkään ujuttaa mukaan vähän juttua muistakin kuin Jimistä vaikka pidänkin kerronnan koko ajan Jimissä, sillä jos rupeaisin kertomaan kaikkien osakuntalaisten käänteistä ei tarina etenisi ikinä. XD Mantan kuolleista herääminen oli kyllä kiinnostava käänne ja oli kiva saada adoptioon joutuneet Jimin sisarukset takaisin äitinsä luokse. .-) Hahaha, kyllä, nopasta on hyötyä. XD <3 Kiitos paljon kommentistasi! .-3

   Poista