tiistai 13. maaliskuuta 2018

Perhe Heinäpelto, osa 1: Siskoksista suosituin


Heinäpelto oli ensimmäinen perhe, jonka loimme Kaunialaan ja nykyiseen simssiin. Talouteen kuuluvat sisarukset Crazy Daisy ja Kukka Kökkö, joista edellä mainittu on aina jotenkin mystisesti onnekkaampi. Nautintotavoitteinen Crazy Daisy viihtyy bileissä ja tahtoo saavuttaa löysäilyuran huipun. Kukka Kökkö viettää mielummin aikansa omassa rauhassa taitoja opiskellen, ja jonain päivänä hän haluaa olla kaupunkisuunnittelija.

Ennen suurta muuttobuumia Crazy Daisy ja Kukka Kökkö aiheuttivat saapumisellaan suurta mielenkiintoa paikallisten silmissä. Niinpä heidät kutsuttiin milloin mihinkin Stadi-retkille. Lopulta kävi kuitenkin niin, että Crazy Daisy viihdytti kaikkia simejä yhtä aikaa, ja Kukka Kökkö sai syödä kakkupalansa yksin.

Kun alkuhuuma ehti tasaantua, vietti Crazykin enemmän aikaa ihan vain kotonaan erilaisia pelejä pelaten. Pelit ja sisäinen nörtteys olivat nousseet esiin Crazy Daisysta, ja kotoa löytyikin erilaisia pelikonsoleita flippereistä tietokonepeleihin shakkia unohtamatta (, vaikka shakki oli enemmänkin Kukka Kökön juttu). Crazy Daisy kuitenkin pyysi myös ystävänsä pelaamaan kanssaan, joten hän ei syrjäytynyt täysin ulkomaailman menosta toisin kuin siskonsa.

Daisy löysi työn itselleen nopeasti, ja hän sai ylennyksiä ripeään tahtiin omalla mahtavuudellaan. Sen takia hänen pitikin priorisoida elämäänsä ja laittaa työasiat ja opiskelut ystävien edelle. Hän valvoi öitä ja päiviä kirjojen ja luovuusvälineiden parissa. Ripeän ylenemistahdin ansiosta Crazy Daisy tienasi lyhyessä ajassa mukavan summan simoleoneja.

Jossain vaiheessa ystävien puute koitui kuitenkin Crazy Daisyn uraetenemisen esteeksi. Pomo antoi Crazyn tehtäväksi kutsua 20 simiä julkkisjuhliin, mutta hänellä ei ollut niin paljon yhteystietoja. Niinpä Daisy keksi passittaa sisarensa, joka ei muutenkaan tehnyt mitään järkevää, tutustumaan uusiin tyyppeihin puolestaan. Kukka Kökkö ensin vastusti ideaa, mutta kun hän vain laittoi itsensä esille, monet simit olivatkin kiinnostuneita tutustumaan häneen.

Kukka Kökön yllätykseksi jotkut randomit alkoivat flirttailla hänen kanssaan. Pienet ihailut eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään suurempaan, sillä Kukka ei ollut kiinnostunut tapailemaan miehiä. Crazy Daisylle ei millään löytynyt hyvää yhteensopivuutta kenenkään kanssa, kun taas Kukka Kökölle miehiä olisi riittänyt.

Syksy oli kiireistä aikaa Crazy Daisyn hankkiessa ylennyksiä toisensa perään. Kukka Kökkö oli tapansa mukaan epäonninen, eikä hän onnistunut löytämään töitä unelma-alaansa koko syksyn aikana. Se vähän harmitti Kukkaa, mutta sentään hän ehti opiskella paljon hyvillä mielin ilman paineita.

Crazy Daisy alkoi olla jo niin rahoissa, että hän sai ostettua itselleen upean pinkin auton, jolla hän saattoi ylpeänä ajaa työpaikalle ja juhliin. Vaikka ura olikin vienyt häneltä paljon aikaa, oli omilla rahoilla ostettu auto merkkinä siitä, että ahkerointi oli palkitsevaa. Oli maailman ihanin tunne ajella näyttävällä autolla ja herättää ohikulkijoiden huomio.

Syksyn jälkeen Crazy Daisy päätti pitää pienen hengähdystauon hektisestä työstään. Hän oli kuitenkin nautintotavoitteinen ja halusi ottaa rennosti. Kuka väitti, että löysäily-ura on löysäilyä? Kovaa työntekoa sekin voi olla, jos niin asennoituu. Crazy Daisy oli oppinut arvostamaan elämän perustarpeita kuten nukkumista aivan uudella tavalla sen jälkeen, kun hän oli elänyt vajailla unilla pitkän aikaa.

Vaikka Kukka Kökön talviasu oli hyvin peittävä, tunnisti tosi-ihailija Joonas Karsta naisen todellisen identiteetin silti. Joonas oli perustanut vähän aikaa sitten oman yrityksen, ja koska hän tarvitsi luotettavaa työvoimaa ja Kukka Kököstä oli tullut hänelle tärkeä ystävä, tarjosi hän töitä Kukalle. Nainen vastasi, ettei etsijän työ ollut hänen unelmansa, mutta hän voisi olla töissä Joonaksella niin pitkään, kunnes löytäisi arkkitehtuuritöitä.


Vaikka Kukka Kököllä olikin nyt työpaikka, halusi hän silti investoida aikaa unelmauransa taitojen kehittämiseen. Crazy Daisy keksi siskonsa maalausta katsellessa, että hänestä oli ehdottomasti maalattava kaunis muotokuva seinää koristamaan. Niinpä Kukka Kökkö tavalliseen tapaansa suostuikin siskonsa ehdotukseen, mutta saatuaan taulun valmiiksi hän maalasi myös itsestään kuvan. Sillä välin Crazy Daisy pelasi pelikonsolillaan.

Crazy Daisy sattui tapaamaan Phil Lesterin, joka oli myös kiinnostunut peleistä. Niinpä kaksikolla oli ensitapaamisestaan asti ääretön määrä juteltavaa pelien kiehtovasta maailmasta. Heillä oli aina hauskaa yhdessä, ja kaikki vain toimi täysin mutkattomasti näiden ystävysten välillä. Crazy Daisy piti Philistä, mutta hänen tappiokseen Phil tapaili jo Lulu Bilehileä, joten suhde jäisi ystävyystasolle.

Philin kautta Crazy Daisy pääsi tutustumaan myös muihin viiksiniekkoihin. Aiemmin hän oli joutunut hankkimaan ystäviä vain työtään varten, mutta nyt hänellä oli enemmän aikaa tutustua syvemmin simeihin ja rakentaa muitakin kuin pinnallisia ihmissuhteita. Pasi oli hurjanhauska heppu, ja yhdessä he naurivat.

Philin tapaamisen jälkeen Crazy Daisy joutui hurjaan vaaratilanteeseen tietokoneen kanssa. Daisy luuli ymmärtävänsä koneita paremmin, mutta silti sähköisku voi yllättää mekaniikkaa harjoittaneenkin simin. Vaikka tilanne näytti varsin vakavalta, selvisi Crazy Daisy pelkällä säikähdyksellä. Epäonnistumisen jälkeen Crazy pomotti siskonsa korjaamaan koneen puolestaan.

Kukka Kökkö toi töistä joka päivä lapsen työkaverina, mikä oli aika outoa. Joonaksen mielestä lapset olivat parhaita salatyöläisiä, sillä heitä kukaan ei osannut epäillä. Joka tapauksessa Kukasta ja lapsesta tuli nopeasti parhaita kavereita, sillä he kummatkin olivat kiinnostuneet värkkäilystä ja taiteesta. Joonas oli vähän pettynyt siitä, että joku pikkupoika oli tullut hänen ja Kukan väliin.

Kevään koittaessa Crazy Daisy teki vihdoin paluun työelämään, mutta tällä kertaa hän oli päättänyt ottaa rennosti. Sen työ mahdollistikin aika hyvin, sillä Crazy Daisyn nykyinen työnkuva oli aika monipuolinen. Välillä hän järjesti juhlia julkkiksille, ja siinä samalla saattoi itsekin nauttia drinkeistä työkavereiden kanssa töiden päätyttyä. Nykyisin hän oli vahvasti mukana myös filmiteollisuusprojekteissa, missä Crazy Daisy saattoi päästää hullun luovuutensa valloilleen.

Kummatkin Heinäpellot olivat joutuneet lehtimyyjien mainospuheiden pauloihin, minkä seurauksena he olivat päätyneet tilaamaan monia erilaisia harrastuslehtiä halvalla. Crazy Daisy luki mielellään kaikki uudet peliarvostelut, kun taas Kukka Kökkö oli kiinnostunut erilaisista nikkarointiohjeista.

Kevään ilma oli tosi pitkään kylmä, mutta siitä huolimatta takapihan appelsiinipuut tuottivat hienon sadon. Crazy Daisy viihtyi luonnossa auringon valossa. Töissä hän nimittäin ravasi tunkkaisilla klubeilla tai oli koko päivän pimeässä editointihuoneessa, joten luonnossa vietetty aika tasapainoitti hänen elämäänsä.

Oikeastaan Crazy Daisy vähän hurahti puutarhan hoidosta. Ilmojen lämmetessä hän istutti takapihalle tomaatintaimia, joista kasvoi hyvän hoidon ansiosta hetkessä isoja ja terveitä yksilöitä. Kukka Kökkö ei vaivautunut käymään ulkona kovin usein, joten puutarha oli oikeastaan kokonaan Crazy Daisyn harteilla.

Juonipaljastuksia seuraavasta Heinäpeltojen osasta:
  

♦ Fiku & Kasa

2 kommenttia:

 1. Voi Kukka Kökkö parkaa, häntäpä on nimellä paiskattu :3 Mutta siitä huolimatta näyttää siltä, että Kukka saa myös omia ihailijoita, jos kerran simit alkavat flirttailla nimenomaan Kukalle eivätkä Daisylle. Jos Daisyllä on onnea töissä ja Kukalla olisi onnea rakkaudessa, jos tämä olisi asiasta kiinnostunut?
  En kyllä itsekään muista, että kukaan olisi tuonut lapsia mukanaan töistä työkavereina :o Mitäs lapsityövoimaa Joonas käyttää, mur. Sattui tosin pilkka omaan nilkkaan, jos Kukka kaveeraa mielummin pikkupojan kuin Joonaksen kanssa :D Ja juonipaljastusten mukaan ainakin Heinäpeltojen työonnet vaikuttavat vaihtuvan keskenään, hui :o Ehkä Kukka onkin lopulta onnekkaampi kuin Daisy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, otamme täyden vastuun nimestä. .-D Yunilla oli kerran perhe Kökkö, ja lupauduimme itsekin luomaan sen nimisen perheen. Meistä Kukka sopi hyvin Kökkö-nimiseen perheeseen. Niin Kukka Kökkö sai alkunsa, ja päätimme luoda hänet tähänkin simssiin. .-D Crazy Daisy puolestaan tuli jostain biisistä (emme muista mistä). Välillä minustakin tuntuu, että Kukka on lopulta onnekkaampi kuin Daisy. .-D Daisylle ei millään löytynyt kahden salaman miehiä, kun Kukalle taas löytyi vaikka kuinka, ja he vielä itse ottivat romanttisia käskyjä! Se lapsi tuli töistä harrastuskaverina, mutta tosi hämmentävä juttu. .--D Hyi Joonas! Kiitos paljon kommentista. .->

   Poista