keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Camp Rock, osa 1: Haaveita

Päätin käynnistää Pelastetaan Camp Rock -projektin, sillä olisi sääli menettää valmiiksi saatettu simstarina Photobucketin kenkkuilun vuoksi. Minulla ei tietenkään ollut selkeitä kansioita Photobucketissa, joten kuvia talteenkeräillessä sai selata tuhansia simsikuvia läpi. Huomasin nyt kuitenkin keräilyjeni loppupuolella että Photobucket-kuvat näkyivätkin taas blogeissa? Näenkö itse omat kuvani ollessani kirjautuneena vai en kai mennyt jostakin Photobucketin ponnahdusikkunasta ostamaan vahingossa mitään vai onko Photobucket vastikään höllännyt maksullisia rajoitteitaan? Noh, kun kerran siirsin kuvat jo Imgurin puolelle voin kai jatkaa Camp Rockin pelastusprojektiani kaikesta huolimatta sillä koskaan ei tiedä mitä Vuodatus tai Photobucket vielä keksii + tällä saa vähän monipuolistettua blogin sisältöä nyt kun emme ole Fikun kanssa aikoihin edistäneet yhteisiltä perheiltä kertovia tarinoita niin teidän ei tarvitse lukea pelkkiä Veijareita ja Mikaliineja. .-D

Camp Rock oli siis minun ja Fikun simssiliini-nimimerkin alla tekemä tarina vuosilta 2010-2013, ja ideana oli luoda simstarinaversio Camp Rock -elokuvasta. Päädyimme aikoinaan tarinan tekoon, sillä Camp Rock oli tuolloin suosikkielokuvamme (ja on sitä salaa yhä ,-)). Vaikka tästä tuleekin pääosin copy+paste -aiheinen projekti saatan välillä korjata mahdollisia kirjoitusvirheitä ja muokata puhekuplia pois kuvista ym. pientä parannellakseni tarinaa.

Infoa tarinasta: Lahjakakkaan mutta epävarman Mitchien suurin haave on viettää kesä arvostetulla Camp Rock -musiikkileirillä, jolla lahjakkaat nuoret opiskelevat musiikkitähteyden alkeita. Haave toteutuu mutkien kautta. Miten tavallinen tyttö tulee erottumaan rikkaiden, taitavien ja muutenkin "parempien" tyyppien joukosta? Lue tarina, niin saat tietää!

Käynnistetään tästä sitten näiden ennätyspitkien alkupuheiden jälkeen ensimmäinen osa:


Oli rauhallinen aamu. Mitchie nukkui huoneessaan ihania kauneus uniaan, jossa hän oli rokkaamassa keikalla fanien ympäröimänä. Kaikki tuntui niin ihanalta ja ihmeelliseltä! Mahtava uni olisi saattanut jatkua ties kuinka kauan, ellei todellisuuden ollut pakko änkeä esiin.

-Mitchie ylös, on viimeinen koulupäivä! Mitchien äiti, Connie huusi keittiöstä.
Hetkessä Mitchie oli pudonnut esiintymislavaltaan takaisin sänkyynsä, ja hän tajusi kaiken olleen unta, taas.

Mitchie avasi raskaasti silmänsä, muttei silti lannistunut. Jonain päivänä hänen kaikki haaveensa olisivat totta, hän oli varma siitä. Nyt oli viimeinen koulupäivä, ja Mitchie odotti tältä kesältä paljon. Hänestä tuntui, että lomasta tulisi jotain ainutlaatuista ja hienoa, varsinkin jos hän pääsisi Camp Rock -leirille, josta hän on aina haaveillut.

Mitchie kömpi peiton alta ja tökkäsi innostuksissaan yöpöydällä olevaan läppäriinsä cd-levyn, joka sisälsi hänen omia biisejään. Hetken päästä tuttu musiikki lähti pauhaamaan, ja Mitchie alkoi riemuiten bilettää laulaen mukana. (Jos haluat eläytyä, avaa tämä linkki seuraavaan välilehteen.)

-Whoo!
Michie kipitti ikkunan luo, jotta näkisi, miten kaunis päivä tänäänkin koittaisi.

-Yeah, yeah, yeah! 
Mitchie avasi ikkunan sälekaihtimet ja ihaili aurinkoista näkymää, joka tunki ikkunalasin läpi. Tästä tulisi hieno päivä.


-Päättää saan kuka oon, aina vaan, monta vaihtoehtoo on. Lavalle, valkokankaalle.
Mitchie kiiruhti meikkipöydälleen, ja katsahti itseään peilistä. Hän heilutteli hiuksiaan, ja naurahteli, miten hassusti ne tänään lentelivät. Hetken päästä Mitchie kuitenkin kyllästyi, ja harjasi hiuksensa taas siistin näköisiksi.

-Kukaan tiellä ei oo. Miksen ois kuka vaan?
Hän päätti valita tämänpäiväisen asunsa ja lähti kävelemään kohti vaatekomeroa.


-Miksen vois kaikkee koettaa? 
Mitchie hivuttautui komeroon alkaen etsimään sopivaa puettavaa.-Rokataan! Kun itse siitä päättää saan, siis päätän sen.
Monta vaatekappaletta tuli kokeiltua, mutta Mitchie päätyi vain tavallisiin arkisiin asusteisiin; mukavaan t-paitaan ja istuviin farkkuihin. Mitchie katsahti jälleen tyytyväisenä itseään peilistä.
-Mä millainen oon, ja muiden tuomioista piittaa en.
Kun mukava asu löytyi, Mitchie poistui vaatekomerosta ja heittäytyi sängylleen lojumaan. Hän kaivoi tyynyn alta salaisen laulukirjansa, johon hän oli kirjoittanut kaikki biisien sanoituksensa, joista tyttö oli erittäin ylpeä. Hän kuitenkin pelkää muiden mielipiteitä, eikä liiemmin esittele tuotoksiaan. Katseltuaan tarpeeksi Mitchie sulki kirjan suunnitellen jo uutta puuhaa.-Kun tiedän sen. Mä pystyn kai mihin vaan, ja päätän sen.
Mitchie siirtyi sänkynsä vieressä oleville koskettimille jatkaen hyvin alkanutta päiväänsä soittamalla. Hän keksi uusia sävelmiä ja muuta kivaa.-Tällainen tulevaisuus mua täynnä toivoo oottaa. Mä olen, kuka haluan,ja itse saan päättää sen. Mä päätän sen. 
Soittamisen jälkeen Mitchie kävi vielä nopeasti peilipöytänsä luona kokeilemassa aurinkolasejaan, mutta lopulta päätyi tulokseen, ettei tarvitsisi niitä.-Tahdon löytää oman sisimpäin. Mä päätän sen.
Hän kävi soittamassa kitarallaan vielä pari nopeaa iloista sävelmää. Pitkään hän ei ehtinyt rämpytellä kitaran kieliä, sillä olisi hyvä ehtiä hivuttautumaan pikkuhiljaa keittiöön päin, jotta ehtisi syödä kunnolla ennen kouluun menoa.-Tahdon näyttää, mä pärjään hyvin näin.
Ennen lähtöään Mitchie kävi hakemassa tietenkin laulukirjansa, eihän sitä voinut unohtaa!-Mä päätän sen!
Niin Mitchie asteli huoneensa ovelle, kääntyi vielä ympäri ja lopulta pamautti oven kiinni.

Mitchie saapui keittiöön, jonne Connie olikin kattanut ruuan valmiiksi pöytään. Mitchie alkoi syömään. Hänen äitinsä on loistava kokki, ja täytyykin olla, eihän Connien pitopalvelu pysyisi muuten pystyssä. Tänään Michielle ei kuitenkaan maistunut ruoka, häntä jännitti viimeinen koulupäivä, ja ennen kaikkea eräs asia, josta hän oli päättänyt puhua äitinsä kanssa tänään.

Samassa Connie köpöttelikin huoneeseen, jolloin Mitchie veti syvään henkeä ajatellen:
-Sen on pakko onnistua.

Juuri sillä hetkellä telkkarista pärähti Mitchien lempi tv-ohjelma, Hot Tunes, jossa kerrotaan aina musiikkimaailman kuulumisista.
-Kiva, siellä menee Hot Tunes. Lisää vähän ääntä, Mitchie pyysi äidiltään, sillä tämä oli lähempänä kaukosäädintä.

Connie otti kaukosäätimen laittaen volumen pari pykälää kovemmalle. Mitchie odotti jännittyneenä tämän päiväistä uutista.

Mitchie ei missannut mitään, sillä uutinen vasta alkoi. Tällä kertaa Conniekin päätti jäädä katselemaan, sillä hän halusi keskustella hiukan Mitchien kanssa, kun ohjelma päättyisi.

-Pop-ilmiö Shane Gray meni ehkä tällä kertaa liian pitkälle rynnätessään pois Connect 3:n uuden videon kuvauspaikalta, uutistenlukija kertoi.

Connie kiinnostui, ja päätti itsekin jäädä seuraamaan ohjelmaa. Hän istahti tuolille ja katseli mielenkiinnolla telkkariin päin.

-Toisten Connect 3 -poikien huhutaan saaneen tarpeekseen.


-Tämä viimeinen temppu maksoi levy-yhtiölle tuhansia dollareita, mutta se voi tulla maksamaan koko levytyssopimuksen.

-Mikä tuota poikaa vaivaa? Hänellä on kaikkea, Connie tuhahti ohjelman väliin.

-Paitsi älliä, Mitchiekin totesi paheksuen.

-Viesti on selvä, hänen on parannettava tapansa. Että hän saisi aikaa siihen, on Connect 3:n kesäkiertue peruttu.

Connie sammutti television päättäen alkaa puhumaan asiastaan heti.
-Arvaa muuten, mitä löysin kylmiöstä, Camp Rock-esitteen. Vai pitäisikö sanoa taas yhden Camp Rock-esitteen? Connie kertoi vihjaillen.

-Kappas vain, Mitchie naurahti yrittäen esittää yllättynyttä.

-Ihanaa juustomunakasta, muuten. Kannattaa lisätä se pitopalvelusi ruokalistalle, Mitchie huudahti innoissaan yrittäen vaihtaa puheenaihetta.

-Eli sinulla ei ole aavistustakaan, miten esite joutui sinne? Tai se, joka oli teipattu imuriin? Connie uteli.

-Heh, Mitchie naurahti toiveikkaana.

-Tiedän, että haluaisit mennä leirille. Ikävä kyllä meillä ei ole juuri nyt varaa siihen, Connie pahoitteli.

Mitchien ilme synkistyi heti, joten Connie jatkoi selittelyjään:
-Isä laajentaa kauppaa, ja minun pitopalveluni on vasta alussa.

-Voi kulta. Olen pahoillani, Connie sanoi nähdessään Mitchien surkean ilmeen.
Mitchietä todellakin harmitti, aivan kuin hänen jok'ikinen haaveensa olisi rusentunut.

-Tiedän sen. Minun pitää mennä, Mitchie lopulta vastasi pitkän hiljaisuuden jälkeen.

-Viimeinen koulupäivä. En halua myöhästyä, Mitchie kertoi nousten tuoliltaan.


Connie katsoi murheissaan tyttärensä raskaita ja onnettomia askeleita. Hän todella tiesi Mitchien haluavan niin kovasti leirille. Tänä kesänä se ei vain ollut mahdollista, ennemmin seuraavalla tai sitä seuraavalla. Connie ei vain tiennyt, jaksaisiko Mitchie odottaa niin kauan.

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti