torstai 21. kesäkuuta 2018

Ilkiöt, osa 2: Valtataisteluja ja kieroja romansseja

Aiempi osa löytyy täältä.


Kiero Kielo menestyi hyvin urallaan, ja hänelle tarjottiin ylennystä ylennyksen perään. Kielo oli ystävystynyt töissä Markus Mariannelan kanssa, jonka hän toi toisinaan kotiinsa vierailemaan töiden jälkeen. Kiero Kielo huomasi, että olihan se välillä mukava hymyillä ja nauraa kavereiden kanssa, eikä aina äksyillä jokaiselle vastaantulevalle.

Ylennykset vaativat kuitenkin taitojen jatkuvaa kohottelua, joten Kiero Kielo ei jutellut pitkään Markuksen kanssa. Heidän työpaikallaan järjestettäisi pian kiinalainen teemaviikko, joten kaksikko päätti harjoitella yhdessä syömäpuikkojen käyttöä rumpukapuloiden avulla. Kapulat pysyivät käsissä niin hyvin että Kielo suunnitteli viihdyttävänsä ravintolassa kävijöitä pienen rumpusoolon avulla käyttäen apunaan keittiöstä löytyviä lautasia ja kattiloita.


Kiero Kielo salli itsensä pitävän loppu illan vapaata työasioista, joten niinpä hän kutsui äskettäin tapaamansa Taavi Ritin treffeille taloonsa. Kiero etsi ylleen jotain hohdokkaampaa päällepantavaa työasun sijaan, ja lipastosta löytyi kauniin vihreä juhlakolttu, jolle ei ollutkaan ollut käyttöä aikoihin. Treffit hermostuttivat Kieloa hieman, sillä hän ei tuntenut Taavia vielä kovin hyvin. Oli suorastaan ihme, että tämä oli hyväksynyt treffipyynnön.

Taavi saapui sovittuun aikaan ja treffit alkoivat varsin mukavissa merkeissä. Taavi kehui Kielon asua ja naisen jännitys karisi vähitellen Taavin paljastuttua mieluisaksi seuralaiseksi. Kaksikon välillä oli selvää kemiaa, ja Kielo nojautui Taavin ojentamia käsivarsia kohti suukottaen tätä kevyesti huulille. Taavin käsien levätessä naisen vyötäröllä Kielo kysäisi pitikö mies tanssimisesta.

Taavi vastasi myöntävästi, ja kaksikko alkoi tanssia radiossa soivan hevikappaleen tahtiin. Keittiössä spaghettiateriaansa mussuttava Ratala huomasi treffiläisten ilonpidon, ja hän tajusi samassa kaipaavansa rakkautta omaan elämäänsä. Olihan Katalalla Ratalalla Amala, mutta hän kaipasi miehen rinnalleen luodakseen perheen.

Tanssikappale vaihtui hitaampaan biisiin, jolloin Kiero Kielo ajatteli lähekkäin tanssimisen olevan soveliasta. Taavi ei kuitenkaan pitänyt Kieron lähentelystä ja rimpuili irti naisen otteesta. Treffit päättyivät ikävähköissä merkeissä, eikä Kielo tiennyt haluaisiko tavata Taavia enää toistamiseen.

Kun juttu ei luistanut Taavin kanssa, päätti Kiero Kielo tehdä lähempää tuttavuutta työkaverinsa Markuksen kanssa. Kielo ei antanut Markuksen sormessa olevan vihkisormuksen estää romanttista kanssakäymistä eikä mies juuri empinytkään teoissaan. Pieni syrjähyppy toi mukavaa vaihtelua Markuksen tylsähköksi vakiintuneeseen perhe-elämään.

Treffien jälkeen Markus meni ulos tuulettamaan päätään. Yhtäkkiä syrjähypyn aiheittama jännitys oli muuttunut katumukseksi eikä Markus tiennyt mikä häneen oli äsken mennyt. Markus seurasi Amalan tikkapeliä ja mietti kotona olevaa poikaansa jolle hän ei ollut antanut tarpeeksi huomiota. Äskeinen syrjähyppy oli avannut Markuksen silmät, ja mies tajusi että hänen olisi ryhdistäydyttävä. Ainakin olisi varmaa ettei Markus halunnut olla enää missään tekemisissä Kielon kanssa. Se voisi tosin olla vaikeaa, sillä he työskentelevät samassa ravintolassa...

Kamala Amala vietti aikaa mielellään erilaisten pelien äärellä, mutta hänestä oli hauskaa välillä myös tanssia. Katala Ratala oli tosin kieltänyt häntä huvittelemasta kaikilla välineillä, joista ei saisi samaan aikaan jotain taitopistettä, mutta eihän Amala kieltoa kuunnellut. Ratala käski lapsensa aina pelaamaan hyödyllistä jalkapalloa, mutta Kamala inhosi sitä peliä.

Äitinsä kieltoja muistellessa, kukas muukaan kuin itse Katala Ratala asteli keittiöön, kesken Amalan tanssituokion.
- Täälläkö sinä taas tuhlaat aikaasi tanssimalla? Menehän tuonne pihalle nyt potkimaan palloa. Tekisi hyvää sinunlaisellesi pullukalle. Minäkin olen saanut vähän kiloja putoilemaan vatsan seudulta, Ratala komensi sormet pelottavasti koukussa.
Amala ei uskaltanut sanoa äidilleen vastaan, joten hän lähti pahastuneena purkamaan vihaansa tyhmään palloon.

Sinä iltana Katala löysi itselleen kaltaistaan seuraa. Upeaniminen Enni Inha sattui kävelemään Ilkiöiden talon ohi, ja Ratala jäi rupattelemaan ja jopa vähän naurahtamaan uuden tuttavuuden seurassa. Ennillä oli myös hyvä vaatemaku. Kerrankin Ratala näki jotain hyvää toisessa simissä, eikä hän kokenut aiheelliseksi huudella solvauksia. Niin Katala Ratala sai ensimmäisen ystävänsä.

Kiero Kielo havaitsi hänen ja Markuksen välien viilenneen, eikä mies enää edes tervehtinyt heidän kohdatessa työpaikalla. Markuksen otettua etäisyyttä Kiero Kielo päätti yrittää tehdä tuttavuutta muiden työpaikallaan olevien miesten kanssa. Kielo sai kutsuttua Raine Puksulan kylään, ja kaksikko pelasi yhdessä shakkia. Ystävystymisen sijaan välit taisivat kuitenkin enemmän laskea, sillä Kiero huijasi jatkuvasti pelissä, mikä ei jäänyt Rainelta huomaamatta.

Kun Katala ei ollut vahtimassa Amalan menoa, käytti tyttö yhä aikansa tikkaa pelaten. Ehkä osaksi ihan sen takia, että sillä tavoin hän pystyi kapinoimaan Ratalan typeriä vaatimuksia. Tähdätessään tikan lentorataa Kamala Amala kuvitteli maalitaulun äitinsä naamaksi. Välillä hänestä oli myös hauskaa kuvitella, kuinka hän tikan kärjellä poksautti jalkapalloja.

Sillä välin Katala Ratala ja Kiero Kielo olivat molemmat yhtä aikaa keittiössä touhuamassa.
- Minäpä osaankin tehdä paremmin ruokaa kuin sinä, joka joudut keittämään itsellesi pelkkää juustopastaa, Kielo naurahti.
- Tässä on vähemmän kaloreita kuin sinun pihveissäsi, Ratala vastasi.
- No syö sitten vaikka nuo ruohot pöydältä, niin saat ruokaasi ehkä jotain makua, Kielo pilkkasi.

Kierolla kävi kuitenkin pieni moka, ja hänen hampurilaisensa kärähti.
- Minä sentään kokkaan jotain, minkä osaan tehdä, enkä joudu syömään palanutta ruokaa. Aika noloa sinulle, mikä kokki oikein luulet olevasi? Ratala ilkeili takaisin.
- No minä tykkään paistuneesta ruoasta! Tämä oli taktinen veto, Kiero yritti väittää jotakin takaisin, mutta Katala lähti huoneesta joka tapauksessa naureskellen.

Kamala Amala oli kotoaan oppinut kiusaamaan toisia, jotka olivat jollain tavalla erilaisia. Hänestä alienit olivat kuvottavia ja rumia, ja heidät pitäisi hävittää koko maailmasta. Kamala sai käytöksellään pahoitettua monen simin mielen, mutta Amala oli tyytyväinen saavutuksistaan. Hänelle tuli kiusaamisesta voimakas olo. Hän ei uskaltanut sanoa äidilleen mitään vastaan, mutta samankokoisille oli helpompi ilkeillä.

Käytöksestään huolimatta Kamala Amala oli suosittu koulussa. Luokan pojat ihailivat hänen sanavalmiuttaan ja aggressiivisuutta, mikä erotti hänet muista luokan tytöistä. Mira Mikaliini oli Amalan paras kaveri, sillä hän oli ymmärtäväinen ja osasi kuunnella Kamalan raivonpuuskat Ratalasta.

Pian oli Amalan aika viettää synttäreitä. Kerrankin talossa oli jotain ilonaihettakin ainakin hetkeksi, ja Ratala oli suotuisammalla tuulella. Amala puhalsi kynttilät kakusta, mutta Ratala ei hurrannut tyttärelleen. Ihan turhaa ja typeräähän sellainen käytös oli. Sen sijaan hänestä oli kiinnostavampaa stalkata salaa blondia Eljasta, joka oli tullut myös katsomaan Amalan kasvua.

Katala Ratala ei ollut ostanut tyttärelleen mitään lahjaa, joten Amala kävi pyytämässä itselleen lampun hengeltä hiukan mammonaa. Hän ei kuitenkaan kertonut toimenpiteestään mitään, sillä Ratala olisi kuitenkin tullut varastamaan rahat itselleen. Niinpä Amala piilotti simoleonsäkit tavaraluetteloonsa yliopiston rahahuolia odottamaan.

Pysyykö Markus erossa Kielosta? Löytääkö Ratala rakkauden? Uskaltaako Amala vastustaa äitinsä tahtoa?

♦ Kasa & Fiku

2 kommenttia:

 1. Jaahas, Kiero Kielo päätyy näköjään kieroilemaan ihmissuhteissaankin, vaikka aivan aidosti haluaakin seuraa. Hauska käänne naisen luonteeseen! Katala Ratalakin saa kavereita, Enni Inhalla on tosiaan mahtava nimi, sopii hyvin yhteen Ratalan oman nimen kanssa. Jospa nimi on tosiaankin enne?

  Amalallakin on siis kavereita, hyvä hyvä! Jotakin veikkaan, että Amala ei enää lapsi-iän mentyä janksa äitinsä ilkeilyä yhtä paljon jaan järjestää kunnon teinikapinan. Katsotaan osunko oikeaan tai edes lähelle oikeaa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romantiikkasimit. .--D Joo, nimiyhteys on ystävyyden perusta. .--D Veikkasit lähelle Amalan kanssa! Kiitos kommentista. .--) <3

   Poista