tiistai 29. syyskuuta 2020

Mikaliini, 3. sukupolvi yliopistolla, osa 2: Kihlajaisdraamaa

Hyvää nimipäivää Mika!!
Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.Usein jompikumpi vanhemmista oli vakiovieras Ennin järkkäämissä bileissä. Mirka tiedusteli miten tyttären opinnot olivat sujuneet ja ilmaisi tietenkin haaveilevansa jo lastenlasten perään. Vaaratilanteita keittiössä: Stella onnistui sytyttämään tulipalon, mutta onneksi automaattinen sammutusjärjestelmä sai liekit kuriin, vaikka tilannetta sivusta seuranneet Enni ja Kiira ehtivät huolestua kokin kohtalosta. Onnin hikkeyttä aina tuodaan ilmi, mutta itse asiassa Mirja oli asuntolan väestä ensimmäinen, joka sai maksimoitua kaikki taidot. Ei Onnikaan tosin jäänyt paljoa jälkeen, vaan maksimoi muutamaa tuntia myöhemmin myös viimeisen taitonsa. Kun opiskelulle ei ollut enää tarvetta Mirja neuvoi toisinaan Kiiraa suklaakoneen kanssa, mikä mahdollisti entistäkin tehokkaamman oppimisen!


Taitonsa maksimoineet Onni ja Mirja päättivät alkaa seuraavaksi kerryttää ansiomerkkejä. Robotit kiinnostivat Onnia, ja Mirjaa varten ostettiin puolestaan ompelukone. Hmm, Mirja näyttää yhä arpovan sulhasehdokkaiden välillä. Viaton ystävällinen halaushan tässä vain vaihdettiin, mutta miten taustalla oleva Hermanni tulkitsee tilanteen? Ystävyys ei katso ikää: Enni oli erittäin hyvää pataa lehtorinsa kanssa, ja nainen kutsui lehtorin jopa juhliinsa vieraaksi. Tai sitten Enni havittelee parempia arvosanoja ja mielistelee lehtorille ja lopettaa yhteydenpidon heti valmistuttuaan.


Uusi fuksiopiskelija paikannettu, Sippo on saapunut yliopistolle! Mirja syöksyi halaamaan veljeään tervehdykseksi ja otti tämän välittömästi jututettavaksi: Hän halusi tietää tarkat yksityiskohdat vanhempiensa erosta. Sippo kertoi kaiken äidin salarakastetuista syrjähypystä kiinnijäämiseen, minkä jälkeen isä oli vaatinut eroa ja Sirja oli joutunut muuttamaan pois.
"Miten Sirja kehtasi pettää isää?" Mirja kauhisteli.
"Minä oikeastaan ymmärrän äitiä. Miksi sitoutua vain yhteen simiin kun rakastettuja voi olla useampi!" Sippo intoili. Sippo aloittikin pian elämäntavoitteensa toteuttamisen, eli 20 eri pelehdyskumppanin tavoittelu. Ensimmäinen rakastettu oli Gunnel, ja kokkikin innostui päästessään seuraamaan valokuvauskopin vipinää.
"Vihdoinkin jotain viihdykettä! Sitten Miskan lähdön täällä keittiön puolella ei ole tapahtunut mitään mielenkiintoista", Stella totesi.


Ensimmäinen romanssi iski kovemmin kuin Sippo oli osannut varautua, ja vaikka suunnitelmissa oli hankkia lukuisia muita rakastettuja huomasi Sippo hetken mielijohteesta kosineensa Gunnelia. Kihlajaisia vietti myös toinen asuntolan pariskunta, kun Enni päätyi tarjoamaan sormusta rakastetulleen Eetulle. Ihanaa kun asuntola on täynnä iloista lempeä!


...vai onko sittenkään? Ennin ja Eetun kihlajaisista ei ehtinyt kulua kuin muutama tunti kun Enni löysi rakkaansa flirttailemasta lehmämaskottitytön kanssa. Eetu yritti selittää että lehmä oli lähestynyt häntä eikä hänellä ollut tunteita tätä kohtaan, mutta Enniä ei kiinnostanut kuunnella moisia tekosyiltä kuulostavia selityksiä ilmoitti haluavansa erota. Kihlat ja ero saman vuorokauden sisällä, jaiks. .-s Eetun laahustaessa pettyneenä pois Enni riensi hiljentämään pirisevän puhelimen. Luurin toisessa päässä äiti onnitteli tytärtään kihlajaisista ja uteli milloin häät järjestetään.
"Tässä sinulle ajantasaista tietoa: Minun ja Eetun juttu on ohi!" Enni tiuskaisi puhelimeen.
Kiira teki tuttavuutta sopivasalamaisen lehtorin kanssa. Kyseinen lehtori ei opettanut Kiiraa, mutta siitä huolimatta nainen empi olisiko kampuksen henkilökunnan deittailu soveliasta opintojen aikana.


Mirja ja Onni suorittivat juuri viimeiset loppukokeensa ja ovat nyt valmiita poistumaan kampukselta.
"Mitä aiot tehdä nyt kun olet valmistunut yliopistolta?" Onni tiedusteli ystävältään.
"Ommella loppuun nuo ikkunaverhot ennen kuin hylkään kampuksen", Mirja puheli kävellessään ompelukonetta kohti.
"Eh, tarkoitin minne aiot muuttaa, ja entäs työkuviot?" Onni uteli.
"Isä on ollut yksin vanhempien eron jälkeen, joten ajattelin mennä pitämään hänelle seuraa. Tarkoituksena olisi myös löytää opintoihini liittyvän alan töitä, mieluiten lääketieteen parista", Mirja pohti.
"Minäkin taidan muuttaa ainakin aluksi vanhempien luokse, ja fysiikan opinnoilla olisi tosiaan tarkoitus jotain tiedetyötä käynnistellä", Onni myötäili. Kaksikon kuulumisista pääsette pian lukemaan lisää heidän soolo-osistaan.
Enni purki erosta aiheutuvaa kiukkua jalkapalloon, ja Sippo joutui jo pyytämän naiselta varovaisempaa pallon käsittelyä ennen kuin Enni puristaisi sen rikki. Aika kuitenkin parantaa ihmissuhdehaavat, ja raivon vähitellen haihtuessa Enni pystyi keskustelemaan Eetun kanssa puhelimessa rauhallisemmin.


Sipon vaihtuvat petikumppanit part 1. .-D Jollakin ihmeellä Sippo sai ängettyä ahtaaseen asuntolahuoneeseensa parivuoteen (minkä seurauksena kaikki muut huonekalut piti siirtää käytävälle...) Vaihtuvan naisseuran lisäksi vaihtuivat myös pelehtimispaikat: Välillä oltiin Sipon huoneessa, joskus vallattiin puolestaan asuntolan yleisten tilojen poreamme tai valokuvauskoppi, ja jos oikein uskaliaaksi halusi ryhtyä oli yhteisötonttien sovituskoppi oiva valinta.


Karoliina heräsi keskellä yötä siihen että joku käynnisti hänen huoneensa telkkarin. Kuka kehtasi häiritä hänen uniaan?! Kiukku kuitenkin laantui hänen nähdessään huoneeseensa saapuneen komistuksen, joka esittäytyi Joonataniksi. Joonatan poikkesi Karoliinan perinteisestä miesmausta mikä ehkä toimi omalla tavallaan yhdistävänä linkkinä kaksikon välillä. Joonatan asui samassa asuntolassa, joten kaksikko kohtasi jatkossakin, ja välillä Karoliina uskaltautui jopa pistämään pientä flirttiä peliin! Enni oli Karoliinalle hiukan kateellinen, sillä hänkin oli katsellut Joonatania sillä silmällä, mutta ei hän sentään tohtisi astua serkkunsa reviirille. Hänen pitäisi kai yrittää lämmittää välejä uudelleen eksänsä Eetun kanssa sitten. (Enni haaveilee ensipelehdinnästä, mutta yhteensopivista miehistä on pulaa, joten... .-D)


Karoliinan nuoremmat sisarukset Kari ja Katri ovat saapuneet kampukselle. Vaikka Karilla ja Katrilla onkin jonkin verran ikäeroa aloitti kaksikko yliopisto-opintonsa kuitenkin samaan aikaan, sillä Kari vitkutteli yliopistolle lähtöä aiemmin kerätessään teinirakastettuja. Tietotavoitteisesta Katrista tuli yksi opiskelunurkan vakio-asukas, mutta Kari otti oppikirjan käteen yleensä vain silloin kun opinnoissa vaadittiin jonkin uuden taitopisteen hankkimista. Vaikka Kiiralla olikin jo eläinystävien tavoite saavutettuna ei hän malttanut olla kutsumatta kotopuolen kisseleitä kylään. Hänellä oli ollut ikävä Kilpparia, ja oli jo aikakin että Kiira tapaisi Kilpparin pentuja. Kumpparia silitellessä Miika selitti Kumpparinkin saaneen jo jälkikasvua, jota Kiira pääsisi katsomaan sitten yliopistolta valmistuttuaan.


Asuntolan pihalla sattui vaaratilanne, kun sade ei tukahduttanutkaan salaman sytyttämää tulipaloa ja liekit lähtivät leviämään. Katri tarttui ensimmäisenä vaahtosammuttimeen ja Sippo otti tästä esimerkkiä, mutta loppujen lopuksi sammutustyöt jäivät Katrin ja Ennin harteille miesten kauhistellessa tilannetta sivusta. Kari kehui myöhemmin siskoaan tämän urheudesta ottaa vaarallinen tilanne niin ammattimaisesti haltuunsa ja ehdottikin Katria harkitsemaan pelastusalan toimissa työskentelyä. Katri päätti kuitenkin jatkaa taloustieteen opintojaan, sillä salainen palvelu kiinnosti häntä enemmän.


Kiiran opinnot eivät olleet vielä ihan loppusuoralla, mutta siitä huolimatta hän päätyi syventämään suhdettaan lehtorin kanssa. Jos joku asiaa kauhistelisi niin se olisi sitten voivoi, kai kaksi aikuista simiä saisi keskenään tehdä mitä halusi? Kari pääsi aloittelemaan uutta elämäntavoitettaan: pelehdi 20 simin kanssa. Sääli ettei hän kyennyt hyödyntämään teini-ikään jääneitä kahtakymmentä rakastettuaan vaan homma piti aloittaa käytännössä puhtaalta pöydältä. Karin kaltaiselle naismagneetille ei kuitenkaan tuottanut ongelmia löytää loiskutteluseuraa porealtaalle.


Enni ja Eetu olivat lopultakin saaneet korjattua vanhat kaunat väliltään ja päättäneet jatkaa tapailua. Tykkään ku Kari häärii tuolla kuvien taustalla kaulaillessa ensin Mairen kanssa ja Sipon ja Eleonooran muhinoidessa on Karilla poreltaalla on omat toiminnat käynnissä. .-D Naisvierailijoita näiltä talouden romantiikkatavoitteisilta miehiltä ei tosiaan puuttunut. Hiukan yllättäen Kari menestyi siskoaan paremmin ensimmäisessä loppukokeessa, liekö liehitellyt lehtoriaan tehdessään loppukoetta ilman paitaa tai sitten Katrilla oli huonot tarpeet, aamuluennot eivät nimittäin olleet hänen juttunsa ollenkaan kun kutsu kampukselle lähtemisestä kävi jo ennen aamupalaa.

"Miksi tietokone meni jumiin ja näyttö muuttui siniseksi?"
"Et ole sattunut kuulemaan blue screenistä?"
"No en, saako sen jotenkin pois? Olin kirjoittamassa lopputyötä."
"Milloin tallensit viimeksi?"
"Pari tuntia sitten."
Sen kuullessaan Kari päätti livistää nopeasti paikalta, sillä Karoliina ei tulisi olemaan iloinen tajutessaan menettäneensä kaiken kirjoittamansa viimeisen kahden tunnin ajalta.
Bestikset Kiira ja Enni juoruilivat tyttöjen vessassa. Enni suunnitteli ehdottavana poikaystävälleen kihloja toistamiseen, ja Kiira toivotti ystävälleen onnea pohdiskellen samalla miten hän itse uskaltaisi kosia lehtoria. Pian kihlasormus kiilteli jälleen Eetun ja Ennin sormissa, mutta jostain syystä Eetu suhtautui tähän uusintakihlaukseen huonosti, mitähän tämäkin enteilee...


Kiira ja Karoliina saivat opintonsa päätökseen. Aiemmin valmistuneiden Mirjan ja Onnin tapaan kumpikin suunnitteli palaavansa vanhempiensa luokse asumaan (tai Kiiran äiti oikeastaan vaati asiaa). Katri ja Kari vilkuttelivat Karoliinalle ja käskivät tämän sanoa terveisiä vanhemmille. Kiira unohti kuitenkin ennen lähtöään pakata lemmikkipapukaijansa Korpin tavaraluetteloon, voi mikä moka! Onneksi Enni piti huolta ystävänsä linnusta, voisihan sen palauttaa Kiiralle joskus myöhemmin. Käydessään yhteisötontilla Sippo halusi pelehtiä samalla reissulla useamman kerran, mutta hänen paikalle kutsumansa rakastettu Mirkku ei suostunut millään lähtemään vaan käyttäytyi hyvin kotoisasti (mm. vetelehti sohvalla ja kirjoitti päiväkirjaan, pelehtiessäkin sai jostain syystä yrittää vauvaa vaikka Mirkku on NPC-hahmo. .-o) Lopulta Sippo joutui särkemään Mirkun sydämen ja kutsumaan toisen seuralaisen Mirkun ollessa vielä paikalla.


Katri oli asuntolan Mikaliineista ainoa joka ei seurustellut, joten Enni päätti vähän "avittaa" tätä ja kysyi hiljaisessa opiskelutilassa kovaan ääneen, milloin Katri aikoo pyytää vierustoveriaan ulos. Kaksikko kääntyi kummeksuen tuijottamaan Ennin niskaa minkä jälkeen hiljaisuus laskeutui lukunurkkaan jälleen - astetta vaivaantuneemman ilmapiirin kera. Myöhemmin Katri keskusteli miesasioistaan toisen asuntolan rakastettuekspertin Sipon kanssa. Katri myönsi olevansa ihastunut erääseen osakuntapoikaan, mutta hän ei ollut varma olisiko tämä kiinnostunut hänenkaltaisestaan tavistytöstä. Sippo kannusti serkkuaan kuitenkin iskemään kiinni, sillähän se selviäisi. Osakunnista puheenollen, Kari keksi pyytää kylään tyttöosakunnan talolta vierailijoita useamman samalla kertaa: Ah miten paljon uusia naisia joihin tutustua! Pekon saapuessa kylään Enni kertoi isälleen uusintakihlauksesta, ja Pekko lupasi viedä hyvät uutiset kotopuoleen muidenkin perheenjäsenten kuultavaksi.


Pelehdyselämäntavoitteissa kannattaa panostaa ns. työntekijä-NPC:ihin, sillä heidän kanssaan on mahdollista saada kolme eri pelehdintämuistoa: työntekijämuisto, julkisella paikalla ja ainakin kotitontille sijoitettu valokuvauskoppi tarjoaa sen normipelehdintämuiston. Kampuksella näitä työntekijöitä löytyykin hyvin hyödynnettäväksi kun tarjolla on mm. lehtoreita ja huutosakkiväkeä. Ahha, kiinni jäit Kari, tiesin että hyvien arvosanojesi taustalla on lehtorin liehittelyä...


Ja toinen kuvasarja putkeen Sipon ja Karin treffailuja. .-D Serkukset eivät tohtineet astua toistensa reviirille, joten turhat draamat välttääkseen kumpikin tapaili omia naisia vaikka toisaalta kontaktien vaihtaminen olisi myös hyödyntänyt kumpaakin kun heidän tuttavapiireihinsä kuului samoja naisia.


Siitä hienovaraisuudesta puheen ollen...
"Vau, äitisi on kuumaa kamaa ikäisekseen!" Kari hihkaisi uikkareissa asuntolassa pyörivää Sirjaa katsellen.
"Äitiinihän sinä et koske, onko selvä?" Sippo painotti. Myöhemmin hän kävi vielä äitinsä juttusilla ja varoitteli Sirjaa Karin varalta.
"Voi poikaseni, suotta sinä minusta huolta kannat. Tiedän kyllä itse, mikä on minulle parhaaksi", Sirja huomautti.
Katri oli viimein rohkaistunut pyytämään ihastustaan Mattia treffeille, ja tämä oli vastannut myöntävästi! Katri tiedosti ettei heidän juttunsa tulisi kestämään Matin jumittaessa varmaan lopun elämänsä osakunnassa (ikuiset opiskelijat .-D), mutta tässä hetkessä kaikki oli hyvin, joten mitä suotta murehtia vielä tulevaa? Katri oli innostunut kuntoiluharrastuksensa kehittämisestä, ja päivittäin tuli joko lenkkeiltyä, kieputtua magnehytkyttimessä tai näpyteltyä kuntoilublogia. Proteiinipirtelökin sopii mitä parhaiten Katrin asuun!

Juonipaljastuksia huomenna julkaistavasta Mirjan osasta:♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti