sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Mikaliini - Miika, osa 3: Oransseja kissoja!

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.

Jos lukumusiikista sattuu olemaan puutetta suosittelen ottamaan kuunteluun Hurtsin uuden Faith-albumin, ite oon sitä koko viikonlopun kuunnellut. .-DMaaritin synttärit koittivat, ja taaperon nassua tarkastelemalla voimme todeta hänen perineen ihonvärin ja silmien lisäksi myös paljon kasvopiirteitä äidiltään pientä koukkunokkanenua myöten. Klaara puuhasteli mielellään Maaritin kanssa kotosalla vanhempainlomaa viettäen ja vastasi lähes yksin kaikesta opetusvastuusta. Perheen pieni iltatähti ottikin ensi askeleensa ja lausui ensimmäiset sanat äidin valvovan silmän alla.


Klaaran paapoessa Maaritia jatkoivat Miika ja Kiira lemmikkikamujen keräilyä, ja erilaisia karvaturreja kävikin kylässä lähes päivittäin. Miika ilahtui erityisesti naapuriin saapuneesta uudesta Ella-koirasta, johon tutustuminen kävi kätevästi herkkupalojen avulla. Kappas, Kiira onnistui viimein löytämään mieleisen harrastuksen: Telkkarin säätiedotusta katsellessaan tyttö huomasi pitävänsä tieteistä. Jos Kiira oli aiemmin myöhään ulkona yöjuoksujen tai kulkueläimiin tutustumisen merkeissä oli hän nyt keksinyt vielä yhden uuden yöaktiviteetin tähtien tarkkailusta, käypi pian niin että tytön unirytmi kääntyy ihan päinvastoin. Tähtiä näki vähän heikosti paljaalla silmällä, mutta teleskooppia ei voitu tilanpuutteen vuoksi sijoittaa asuntoon.


Klaara on löytänyt kaksoisolentonsa, ja tätä täytyi tietenkin juhlistaa ystävystyttämällä saparopäiset naiset keskenään! Kotitehtävät tuottivat päänvaivaa Kiiralle, sillä tuntui etteivät vuorokauden tunnit meinanneet muutenkaan riittää kaikkeen, ja sitten aikaa joutui käyttämään niinkin rasittavaan asiaan kuin läksyjen tekemiseen. Maaritin päivät kuluivat sen sijaan leppoisasti ksylofonilelun parissa. Musiikki on pikkuiselle mieluisa harrastus, joten Maarit jaksoi paukutella samaa lelua päivästä toiseen. Naapuritaloissa pyörivä flunssa iski lopulta Miikaan ja Kiiraan, sillä nämä vierailivat usein naapureilla lemmikkien kanssa leikkimässä, ja tuntui että joku oli koko ajan sairaana. Onneksi Klaara tiesi liemisopan reseptin.


Maarit ei tykännyt juhlista, joten kakkukynttilöiden ja suuren juhlayleisön sijaan hän halusi kasvaa rauhassa omassa huoneessaan. Maarit oli innoissaan päästessään kasvunsa jälkeen vaihtamaan ksylofonin viuluun, ja tarkan sävelkorvan omaava Klaara valvoi tyttärensä viulun soittoa ja opetti tälle uusia soittoniksejä. Postipoika on pysähtynyt katselemaan rappukäytävässä olevan suuren akvaarion kalojen elämää, mutta Maaritilla oli jo kiire sännätä bussiin, joka kuljettaisi hänet ensimmäistä kertaa sinne jännään paikkaan: Kouluun. Vanhuuden myötä harmaantunut Miika oli huolissaan, sillä hän oli jo tutustunut kaikkiin kavareiden lemmikkeihin, ja nyt hän ei tiennyt mitä kautta saisi lisää eläinystäviä. Päivät kuluivat saviastioita valaessa Miikan odotellessa että pihalle eksyisi joku uusi kulkueläin.


Samassa Miika muisti naapurissa asuvan vanhan ystävänsä Ruusun. Naisesta ei ollut kuulunut pitkään aikaan mitään, joten hän voisi käydä tervehtimässä ystäväänsä ja leikkiä samalla tämän koiranpennun kanssa. Miika pimputti naapuriasunnon ovikelloa reippaasti, ja Ruusu tuli avaamaan oven hieman varautuneena.
"Terve, voinko pistäytyä kylään?" Miika uteli.
"Hmm, Miro on töissä, joten kai se käy..." Ruusu mutisi. Miika ei kuitenkaan kiinnittänyt huomiota naisen outoon käytökseen päästessään leikkimään koiranpennun kanssa. Miro saapui kuitenkin odotettua aiemmin töistä ja raivostui nähdessään vierailijan.
"Ruusu, minähän olen sanonut ettet saa päästää sisälle ketään", Miro huusi hätistellessään Miikaa ulos asunnosta. Miika oli ymmällään, mistä lähtien hän ei ollut tervetullut kyläilemään veljensä luona? Ikäerosta huolimatta Kiira ja Maarit tulivat hyvin toimeen keskenään, ja sisarusten yhteistä hupia tuntuvat olevat öiset seikkailut ulkona. Kiira haaveili kissanpennuista, joten hän päätti suostutella Kilpparin ja kylässä olleen Pellen yhdessä koppiin. Tiitidiitiitii. ,-)


Kiira ei ehtisi kuitenkaan nähdä kissanpentujen syntymää, sillä aikuisuuden kynnyksellä olevan teinin oli viimein aika lähteä opiskelemaan yliopistoon. Miikalla ja Klaaralla oli tyttärelleen yllätys-läksiäislahja: Pakettiin oli sullottu Klaaran massiivinen karkkikone, jolle ei ollut asunnossa tilaa, joten Kiira saisi viedä sen mukanaan kampukselle. Lisäksi paketista löytyi jokunen Miikan tekemä saviastia koristeeksi. Maarit tapasi (nuorekkaan) ukkinsa kun Mika pistäytyi kylään. Isovanhemmat käyvät jostain syystä täällä paljon useammin mitä muita lapsenlapsiaan tapaamassa. Lopuksi vielä käytävien valloituksia: Klaara ja Maarit pitivät kuntotuokion avarassa rappukäytävässä, ja Klaara ja Miika tykkäsivät myös järjestää naapureille yhteisiä räppiesityksiä keskellä rappukäytävää.


Kaikkien hämmästykseksi vaalean Kilpparin ja tummanruskean Pellen pennuista tuli oransseja! Poikapentukaksikko nimettiin Kumppariksi ja Porkkanaksi. Karo katseli kissanpentuja haaveillen, mutta Miika ilmoitti äidilleen etteivät he voisi antaa kumpaakaan pentua pois, sillä toisen he pitäisivät itse ja toinen annettaisi Pellen omistajille - siis kunhan pennuista olisi saatu hankittua ystävät Miikan elämäntavoitetta varten. Kyseinen elämäntavoite tulikin yllättäen täyteen kun kylään saapui yhtäkkiä vanhoja eläintuttuja, mutta Miika sai toistamiseen saman elämäntavoitteen, milläs toteutat sen kun omistat jo 20 kaveria, pöhh!


Kilppari ei ollut erityisen huolehtiva äiti ja oleilikin mieluummin omissa oloissaan ja antoi Porkkanan ja Kumpparin tulla toimeen keskenään. Elämäntavoitteen toteuduttua Miika tunsi elämänsä vähän merkityksettömäksi, ja päivät kuluivat pääosin saviastioita dreijaillessa. Klaara oli puolestaan innostunut kehittämän karismaansa. Maaritin synttäreitä juhlistettiin tällä kertaa kakun kera, ja tytöstä kuoriutui suosiota tavoitteleva nuori neiti. Pienestä pitäen musisoinnin parissa viihtynyt Maarit päätti tehdä harrastuksestaan ammatin ja pyrkiä musiikkiuran huipulle, ja roudarin työpaikka löytyikin hetkessä. Maarit pitää siisteydestä muttei kuitenkaan kaihda pientä löyhkää. Hän puolestaan inhoaa liian ahkeria työhikkejä, sillä elämässä on paljon muutakin kuin työ eikä Maarit halunnut joutua odottelemaan yksin kotona tulevan kumppaninsa kotiintuloa.


Sääli etteivät Maarit ja postipoika sopineet yhteen, heitä tekisi mieli parittaa pelkästään yhteensointuvien keltaisten vaatteiden takia. x-) Kumpparista ja Porkkanasta kasvoi huisin somia kissoja, kauniit selkäkuviot ja kaikki. <3  Kissat erottaa Kumpparin oranssimmasta selästä ja hän on vähän pulskempi kuin Porkkana.


Vähän lisää kuvia kissaveljeksistä koska ne on vaan niin somia. <3 Miika sai täytettä päiviinsä viettämällä aikaa läheistensä kanssa. Hän keksi järjestää pitkästä aikaa yhteistä tekemistä Klaaralle treffien merkeissä, ja Miika piti myös tiiviisti yhteyttä veljiinsä. Hehe, Miska on pikkasen nuorempi mitä jo harmaantuneet Mikko ja Miika.


Maaritilla synkkasi työkaverinsa Teron kanssa, mutta juttu ei edennyt pientä flirttailua pidemmälle. Kampukselle aiemmin lähtenyt Kiira saapui katsastamaan talouden uusia kissoja, mutta vanhemmat ottivat tyttärensä puhutteluun. Klaara muistutti haluavansa paljon lapsenlapsia, mitä varten heidän olisi pian muutettava tilavampaan taloon. Miika totesi tämän olevan myös kissojen kannalta parempi ratkaisu, sillä perheen nelijalkaiset karvakasat karkailivat aina häiriköimään naapureita kun kotoa ei löytynyt makuupaikkoja kaikille. Vanhemmat lupasivat tietenkin että talo ostettaisi heidän säästöillään. Kiira nyökytteli vanhempiensa suunnitelmille, ilmeisesti hänellä ei olisi vaihtoehtoja... Leikkiessään Ruusu-kulkukissaystävänsä kanssa Miika yhtäkkiä keksi että tästä tulisi loistava vaimo Kumpparille tai Porkkanalle! Niin Ruusu liittyi perheeseen, ja aika näyttänee, kumman kollin kanssa tällä synkkaa paremmin.


Kilpparin jälkikasvun kanssa ystävyttyään Miikan eläinelämäntavoite toteutui yllättäen (ilmeisesti joku kamu oli kadonnut tiputtaen eläinystävien määrän 19, ja uusi kamu nosti lukeman jälleen kahteenkymmeneen. Miikan nautintolisätavoite määräsi tahdin tällä kertaa: Nyt Miika tavoittelisi 50 unelmatreffejä. Niinpä Miika ja Klaara viettivät öisin kaiken kahdenkeskisen aikansa toistensa käsivarsilla. Päivisin oli sentään pidettävä taukoa, sillä Klaara kävi töissä. Maaritin harmiksi vanhemmat tykkäsivat bilettää hänen makkarinsa vaatehuoneessa tytön nukkuessa... Vaikka Klaara ei suurin eläinystävä ollut milloinkaan ollut, oli Porkkana kuitenkin sulattanut vanhan naisen sydämen. Kumppari sen sijaan sai pentuja Ruusun kanssa, ja talouden kissalukema kasvoi kahdella oranssilla kissanpennulla. Pennut saivat nimiksi Lilja (♀) ja Vilja (♂).


Keittiössä olevan ruokakulhon ympärille kerääntyi kissoja aina ruuhkaksi asti, ja ruokakulhon hallitsijuudesta käytiin välillä niinkin kovaa kiistaa että Miikan piti valvoa että jokainen kissa saisi vuorollaan jotain suuhunsa. Pappa ei malttanut odottaa isompaan taloon muuttamista, jolloin kissatkin saisivat paremmat oltavat. Kissalukemaa onnistuttiin sentään karsimaan yhdellä, kun Pellen omistaja Balettiprinsessa sattui kävelemään ohi, ja Maarit lahjoitti tälle Porkkanan. Maaritin musiikkibisnekset olivat hyvässä nousussa, ja teini onnistui saavuttamaan stipendin edellyttävän uratason leikiten! Huhut kissanpennuista olivat kantautuneet eläinpentujen perään olevan Miikan sisaren Mirkan paikalle, mutta Miika oli kovis eikä lahjoittanut kumpaakaan oranssia pentua Mirkan kasvatettavaksi.


Treffitavoitettaan edistääkseen Miika saattoi tuhmailla ja kutsua muita naisystäviään treffiseuraksi silloin kun Klaara oli töissä ja Maarit koulussa. Lindalla oli niin hauskaa treffeillä, että hän päätti tuoda Miikalle lahjaksi karaokelaitteen, josta tuli suorastaan hitti Miikan ja Klaaran jokaöisillä treffeillä. Duetot kaikuivat rappukäytävässä niin lujaa että kukaan koko talossa sai tuskin nukuttua... Uran huippu taisi olla liian hyvää ollakseen totta, sillä Maarit potkittiin pihalle työpaikaltaan. Epäonnistuminen sai tytön kyseenalaistamaan uravalintaansa, olisiko musiikki sittenkään hänen juttunsa? Miikan kävi sääliksi aviomiehestään Mikosta eronnutta Sirjaa jota ei onnistanut asunnon hankkimisen kanssa, ja Miikalla olikin mummelille varsin mielenkiintoinen ehdotus: Miika lupasi, että Sirja saisi muuttaa heidän entiseen asuntoonsa kun Kiira valmistuisi yliopistolta.

Noin, saatiinkin kätevästi näiltä kaikilta neljältä aktiivisessa pelaamisessa olleelta Mikaliiniperheeltä viimeiset osat julki. Emme toki unohda vanhuksia, sillä he esiintyvät jälkeläistensä nimikko-osissa tästä eteenpäin. Syyskuun lopussa starttaavalla perinteisellä Mikaliiniviikolla päästäänkin sitten seuraamaan kolmannen sukupolven nuorison menoa yliopistolla ja eiköhän neljäskin sukupolvi pian saavuteta. ,-)

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti