maanantai 14. syyskuuta 2020

Ward, osa 3: Pienestä kiinni

Aiemmat Wardien osat löytyvät täältä.

Piiitkästä aikaa Wardeja, täytyi ihan lukea aiemmat osat uudelleen jotta pääsin ajan tasalle Wardien käänteistä. .-D Loin neljästä veljeksestä takaisin kaksi: Cameronin ja Neilin, aikalailla siitä syystä että näistä kummallakaan ei ollut urahaavetta elämäntavoitteena. Neil haluaa olla mielen ja kehon mestari, eli maksimoida logiikan ja kunnon, ja Cameron aikoo puolestaan lukea kaikki mahdolliset reseptikirjat läpi.

Elämäntavoitteet huomioiden veljekset tuntuivat sekoittaneet uransa: resepteistä kiinnostunut Cameron tahtoi päästä töihin sairaalaan, ja Neil halusi töihin ravintolaan missä logiikan ja kunnon hallitseminen ei erityisemmin vie uralla eteenpäin. .-D Laitoin silti kummatkin heidän toivomiisa töihin, sillä ylimääräisille rahoille olisi kyllä käyttöä. Ehkä rahavarojen karttuessa veljekset saisivat ostettua hienomman talon, sillä heidän pieni kaksionsa oli melkoisen säälittävä. Kummatkin tutustuivat työpaikkaa hakiessaan uusiin simeihin: Neil ystävystyi David-nimisen vanhuksen kanssa, ja Cameron tapasi Stephanien, ja kaksikon välillä oli heti selvä romantiikan kipinä, eikä aikaakaan kun Cameronin mieliala oli pilvissä ensiromanssin kokemisen seurauksena.Kumpikin eteni urallaan ihan hyvin. Cameron veteli ylennyksiä toisensa perään, mutta Neilin tahti ei ollut yhtä kiivas, sillä hän halusi olla mieliksi sekä työkavereille ja pomolle, eivätkä kollegat iloinneet siitä että Neil yritti "liian kovaa", joten hän piti ahkeruutensa kurissa pitääkseen työtoverit tyytyväisinä. Ilmeisesti se kannatti, sillä Neilin ja hänen kollegansa Sharonin välille kehittyi vähitellen romanssi, ja Neilin yöunet jäivät välillä vähiin Sharonin kulkiessa monena yönä "sattumalta" Neilin asunnon ohi.

Kun tapailua oli jatkunut jonkin aikaa Neil rohkeni ehdottaa yhteenmuuttoa, ja Sharon suostui siihen yhdellä ehdolla: hän halusi saada vauvan. Lasten hankkiminen kävi Neilillekin, joten Sharon muutti veljeksien luo ja tuli pian sen jälkeen raskaaksi. Äitiyslomansa aikana Sharon päätti pistää työkuvionsa uusiksi. Hän jätti ravintola-alan taakseen ja päätti siirtyä mieluummin tieteiden pariin. Uuden uransa innoittamana Sharon alkoi harrastaa aktiivisesti kalastamista.

Cameron suhtautui intohimoisemmin elämäntavoitteensa saavuttamiseen Neiliin verratessa. Cameron luki ahkerasti reseptikirjoja ja opiskeli ruoanlaittoa. Välillä hänelle jäi myös aikaa kehittää urapisteitään, kuten karismaa. Neilistä kehkeytyi puolestaan jokapaikanhöylä, joka opiskeli elämäntavoitteensa (kunto & logiikka) lisäksi tietenkin urapisteitään (karisma & ruoanlaitto), mutta myös mekaniikkakirjat kiinnostivat häntä.

Sharonin ja Neilin lapsen syntyessä arvelin lasta taas pojaksi ja nimesin hänet Georgeksi, mutta eikös vaan tällä kertaa tullutkin tyttö. .-D Kutsukaamme häntä siis vaikka Georginaksi ettei tämä menisi liian hämmentäväksi. Georgen... siis Georginan mielitaito on kalastaminen, mutta hän harjoitteli isänsä tapaan monipuolisesti kaikkea muutakin, kuten mekaniikkaa, ruoanlaittoa, logiikkaa ja kuntoilua. Vaikka Georgina olikin innokas opiskelija ei ensimmäinen koulupäivä mennyt ihan putkeen, ja tyttöparka sai F:n paperit. Vanhemmat kannustivat tätä opiskelemaan entistä ahkerammin, sillä he tiesivät että Georgina pystyy parempaan suoritukseen.

  

Perheen rahatilanne lähti huimaan nousuun: Cameron ansaitsi tohtorityöstään yli 2000 simppaa päiväpalkkaa, ja Neil loisti karisman ja logiikan osaamisensa ansiosta erilaisissa opportunity-tehtävissä. Sharon ja Georgina kävivät puolestaan ahkerasti kalassa ja myivät saaliitaan hyvään hintaan (jääkaapin kautta kierrätetty saalis nostaa joidenkin kalojen lopullista arvoa!) Perhe säästeli rahaa uuden talon ostamista varten, sillä nykyisessä asumuksessa kaikille ei ollut edes sänkyjä (arvatkaa kuka inhoaa wii-version rakennus/kauppa -näkymässä työskentelyä...)

Tohtorityö verotti paljon Cameronin voimavaroja, sillä työpäivät olivat pitkiä, ja mies oli usein aivan uupunut päästessään viimein illalla kotiin. Lopulta hänelle ei edes jäänyt kunnolla aikaa mihinkään, töiden jälkeen paranneltiin tarpeita ja mentiin nukkumaan, ja aamulla oli jälleen lähtö aikaisin töihin. Cameron ei ollut edes nähnyt aikoihin Stephaniea vaikka lukittuna oli jo pidemmän aikaa ollut naimisiinmeno-toive. Koita Cameron jaksaa johonkin vapaa-päivääsi asti, lupaan että sitten otetaan taas Stephanieen yhteyttä!

...vai otetaanko sittenkään? Cameron yritti useaan kertaan kutsua naisystävänsä kylään ja tämä lupasi tulla, mutta ei milloinkaan saapunut perille (kerran Stephanien kaverit saapuivat mutta nainen itse ei halunnut näyttäytyä). Cameron alkoi menettää toivonsa ja häntä harmitti, ettei ollut rohjennut viedä heidän juttuaan pidemmälle ensitapaamisella, sillä nyt vaikutti olevan liian myöhäistä. Cameron piti kuitenkin toivoa yllä eikä luopunut "nai Stephanie" -toiveestaan.

Sharonin tiedetyö sujui mukavasti, ja nainen marssi usein ulos tiedelaboratorion ovista työpäivän päätteeksi ylennyksen kera. Kiivas ylenemistahti kannattaakin pitää päällä, sillä Sharon oli hiukan veljeksiä vanhempi ja ikääntyi vanhukseksi muita aiemmin. Sharonin päivärytmi oli omalaatuinen (talouden kolmen sängyn takia...) ja naisella oli tapana rientää iltapäivällä töiden jälkeen kotiin nukkumaan, ja sitten hän heräsi keskellä yötä opiskelemaan urapisteitään. Kalastaminen oli edelleen Sharonin vahvuus, mutta välillä hän innostui myös mekaniikkakirjoista tai logiikkakursseista.

Georgina kasvoi teiniksi. Hän oli muuten kiltti ja tunnollinen tyttö, mutta välillä hänellä oli paha tapa viipyä ulkona myöhään yöhön asti kotiintuloaikojen ulkopuolella. Ei Georgina sentään kaupungilla rellestänyt vaan kalasti läheisellä lammella tai pelasi puistossa shakkia, kun kotoa ei logiikkavälineitä löytynyt. Kalastaminen oli lapsesta asti ollut Georginalle mieleisin taito, ja yleensä hän viettikin monia tunteja päivästä vesistöjen äärellä onkivapa käden jatkeena haaveenaan saada aina vain suurempia saaliskaloja.

Cameron pahin pelko kävi toteen kun hän sai ilmoituksen rakastettunsa Stephanien kuolemasta. Mies oli aivan maassa suru-uutisen kuultuaan ja itki kurjaa kohtaloaan niin veljelleen kuin ystävilleen, joskus hän murtui ihan vain puolitutuillekin jutustellessa. Veljelleen käyneen surullisen kohtalon myötä Neil päätti syventää hänen ja Sharonin suhdetta ja kosi naista, eikä aikaakaan kun he viettivät häitä. Sharon hieman empi uskaltaisiko hehkuttaa hänen ja Neilin täydellistä parisuhdetta Cameronille, mutta tämä oli tietenkin onnellinen veljensä puolesta.

Viettäessään päivää rannalla Cameron iski silmänsä radion ympärille kerääntyneiden jumppaajien joukossa olevaan Lisaan, jonka Cameron oli itse asiassa tavannut jo aiemminkin, sillä hän oli ollut Stephanien kavereita. Kaksikko ystävystyi ja suhde eteni varsin rivakasti romanssiksi. Cameron ei halunnut tällä kertaa kadottaa rakastaan, joten hän ehdotti yhteenmuuttoa ja Lisa suostui, vaikkakin hieman epäröiden nopeaa etenemistä.

Kaksio kävi tuhan ahtaaksi viidelle simille, joten nyt on muuton aika! Rahaa oli kertynyt säästöön niinkin sievoinen summa että perheelle saatiin ostettua koko naapuruston komein palatsi kaikilla mukavuuksilla: Kolmikerroksinen rakennus sisälsi mm. kaksi isoa makuuhuonetta, kolme vessaa, opiskelutiloja, viihdehuoneen, oman kuntosalin, paljon pihatilaa... Palatsi oli niin valtava että sinne suorastaan hukkui!

Lisa oli kolmen päivän päässä vanhustumisesta, joten lapsia täytyi hankkia pian ennen kuin olisi liian myöhäistä. Valitettavasti muuttostressin alaisena kumpikin oli vähän kireällä mielellä, ja aina toisen ehdottaessa lastenhankintaa oli toinen äksyllä mielellä, ja lopulta Cameron ja Lisa eivät kiukustuksissaan suostuneet tekemään enää edes romanttisia toimintoja toisilleen, joten ensimmäinen yö uudessa talossa ei sujunut mitenkään mukavasti...

Aamulla uusi yritys: Cameron hallitsi hyvät sovittelutaidot karismaosaamisensa myötä, ja välit saatiin taas paranemaan päin. Kankean alun jälkeen kumpikin halusi todella panostaa tähän parisuhteeseen, joten molemmat lintsasivat töistään parantaessaan välejään, ja (Kasan onneksi) vauvakin saatiin viimein alulle.

  

Suuressa luksustalossa asumisessa oli välillä haittapuolia: Kerran Georgina sai juosta kylpyhuoneesta toiseen etsissään peiliä karismaharjoituksia varten, ja Cameronin oli suorastaan mahdoton muistaa mihin talon lukuisista kirjahyllyistä hän olikaan laittanut reseptikirjansa. Vaikka talosta löytyikin vaikka ja mitä ei siellä ollut kuitenkaan shakkilautaa (tai sitten en vaan nähnyt .-D), ja lähimmälle yhteisötontin shakkilaudalle oli jonkin verran matkaa. Talon sijainti ei muutenkaan ollut kaikille ihanteellinen, sillä Sharonin, Lisan ja Neilin työpaikat olivat kaukana, mutta sentään Cameronin työpaikka ja Georginan koulu ovat lähellä.

Pian Cameronin ja Lisan lapsi syntyi, ja tällä kertaa onnistuin ennen nimeämistä lunttaamaan sukupuolen etukäteen simien mielialasta jossa pilkahti vaaleanpunainen tutti tytön kunniaksi, joten nimeäminen onnistui kerrankin: tyttönen nimettiin Cloeksi. Wardien jälkeläiset ovat olleet blondeja Jenniferistä asti (eli neljä/viisi sukupolvea), mutta Cloe peri äidiltään tumman ruskean hiusvärin, mikä on kivaa vaihtelua. Cloe panosti kouluun mutta vapaa-ajalla hän ei oikein keksinyt mitään kiinnostavaa tekemistä ennen kuin talouteen hankittiin maalausteline.

Muita vanhemman Sharonin kuolema lähestyi, ja koska nainen oli toivonut paahtoleivän syömistä niin kauan kuin muistan päätin ihan hänen viimeisen elinpäivänsä kunniaksi käskeä huippukokki Cameronin tarjota tätä Sharonin viimeiseksi ateriaksi. Sharonin kuolema järkytti koko suurta perhettä, erityisesti hänen aviomiestään Neiliä joka ei vaimonsa kuoleman jälkeen voinut enää astua heidän yhteiseen makuuhuoneeseensa vaan meni aina ilman lupaa omimaan lastenhuoneen sängyn itselleen.

Myös Georginalle äidin kuolema oli kova paikka, ja vastikään aikuistunut Georgina käsitteli asiaa omalla tavallaan: hän haki menetykseensä lohtua lyhyistä romansseista hypellen tiuhaan tahtiin suhteesta toiseen uuden elämäntavoitteensa"ole kymmenen simin tyttöystävä" innoittamana. Georginalla olikin tapana hillua kaikki yöt kaupungilla, ja joka yö hän etsi itselleen uuden seuralaisen ja auringon noustessa suhde oli jo pistetty poikki. Sentään jotain vakaata ja pysyvää Georgenkin elämässä oli, hän halusi nimittäin hakeutua poliisityöhön. Ylennykset eivät niinkään olleet Georgelle tärkeinpiä, vaan hän halusi luoda hyviä suhteita kollegoihinsa voidakseen hyödyntää näitä myöhemmin.

  

Sharonin kuolema oli muistuttanut jo vanhusikään kasvaneita Cameronia ja Neiliä elämän lopullisuudesta, joten kumpikin alkoi kiriä jotta ehtisi toteuttaa elämäntavoitteensa ajoissa. Camerolilla homma olikin enää paria reseptiä vaille valmis, mutta Neilillä riitti vielä tekemistä. Aamupäivällä muiden perheenjäsenten ollessa koulussa ja töissä sai Neil olla rauhassa yksin kotona, ja hän käytti näitä hiljaisia hetkiä logiikkakirjojen pänttäämiseen ja kuntoiluhuoneessa joogaamiseen. Myös Lisa alkoi suhtautua vakavammin omiin tavoitteisiinsa (max logiikka & voita shakkimatsi), vaikkakin hänen aikaansa vei jonkin verran työasiat laboratoriossa.

Yllättäen Cloe kasvoikin jo teiniksi. Lapsena pitkään tyhjänä ollut toiverivi täyttyi nopeasti Cloen alkaessa haaveilla toivottomana romantikkona romanssiasioista, ainut vaan ettei hänellä ollut vielä ketään selkeää kohdetta tiedossa. Cloen mieleen tuntuvat kuitenkin olevan vähän vanhemmat pojat, sillä hän tutustui koulussa ylemmillä luokilla oleviin poikiin, ja lisäksi hän on myös hyvissä väleissä opettajansa Michaelin kanssa (makes me wonder onko miekkonen se sama Michael Martin, naama ainakin näyttää tutulta, täytyis tarkistaa sukunimi - tarkistin ja oli se!).

Ihan liian pian Cameronille ilmestyi talouden vanhuksista ensimmäisenä varoitus jäljellä olevista viimeisistä 24:stä elintunnista, mikä pisti hoppua Neilin ja Lisan elämäntavoitteisiin jotta kaiken ehtisi toteuttaa. Vanhukset jäivät eläkkeelle ja Lisa pelasi kaiket päivät shakkia puistossa ja Neil puolestaan urheili niin paljon kuin jaksoi ja treeniväsymyksestä toipuessaan hän lueskeli logiikkakirjoja. Valitettavasti kummankin elämäntavoitteen toteutuminen jäi ihan pienestä kiinni, höh... Pitääkö tässä olla toteuttamatta simien toiveita ja olla laittamatta heitä töihin ennen kuin elämäntavoite on saavutettu ettei sit se jää ärsyttävästi kesken? .-P

  

Nuorelle Cloelle oli kova paikka menettää molemmat vanhemmat niin lyhyen aikavälin sisällä, ja hänen koulumenestyksensä lähti kovaan laskuun. Cloe sai kuitenkin tunneilla laiskottelun yhteydessä paljon uusia ystäviä joiden kanssa hän vietti aikaa. Kavereiden seura ja erilaisissa tapahtumissa käyminen (sain kerrankin toteutettua "see symphony" -toiveen, se on aina jostain syystä niin vaikea) saivat Cloen paremmalle mielelle, ja suru vanhempien menettämisestä alkoi helpottaa. Cloe pääsi myös viimein kokemaan haaveilemansa romanssin, ja hänen poikaystävänsä on Kurt Owens.

Georgina jatkoi suhteesta toiseen hyppimistä, mutta kaverinsa Adilin kanssa juttu vaikutti olevan hetken aikaa vähän vakaammalla pohjalla ja Georgina tuli raskaaksi. Hän kuitenkin jätti Adilinin ennen vauvan syntymää. Georgina vietti rentoa äitiyslomaa lueskellen logiikkakirjoja kotosalla, ja pian hänelle syntyi tyttö, joka nimettiin Danaksi. Danalla on enemmän tai vähemmän tyylikäs hattu. .-DD

Cloen kasvettua aikuiseksi hän päätti hakeutua extreme sports -uralle, ja hän pääsi aloittamaan työt rannalla olevassa surffikaupassa. Cloen harmiksi Kurt ei kasvanut hänen kanssaan samaan aikaan, joten hän päätti siirtyä eteenpäin ja syvensi suhdettaan uuden kollegansa Karlin kanssa. Ennen kuin Cloe tajusikaan oli hänkin raskaana, ja vauvan syntyessä arvasin kerrankin sukupuolen oikein: syntynyt poika sai nimekseen Harries. Jeejee, sitten kun lapset kasvaa pääsen parittamaan Danan ja Harriesin. ,-)

  

Viimeisen viikon alkaessa lapset opiskelivat ahkerasti: Danan vahvuuksia oli kunto ja karisma, ja Harries tykkäsi maalata ja kuntoilla. Cloe kävi sinnikkäästi töissä vaikka hän tuskin ennättäisi saavuttaa uran huippua ajoissa... Cloe sai maksimoitua karisman ja kunnon, mistä oli paljon hyötyä työpaikalla. Toteutettuaan elämäntavoitteensa Georginalla ei ollut juurikaan mitään tekemistä, hän kävi poliisityössään ja tykkäsi kalastaa.

...ja siihen peli sitten tyssäsikin, tuli nimittäin asennettua kolmonen koneelle ja aattelin siirtää Wardit mieluummin sinne. Aluksi piti kyllä pelata tuo viimeinen viikko loppuun mutten sitten malttanut, joten nyt ei ole tarjolla tilastoja tähän osan loppuun. Ensi kerralla Wardit kokevat siis huiman muutoksen, juonipaljastuksissa on vähän esimakua. ,-)

Juonipaljastuksia seuraavasta Wardien osasta:

  

♦ Kasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti