torstai 16. marraskuuta 2017

Veijari, osa 112: Vuodenajat vaihtuvat

Linkit aiempiin osiin löytyvät täältä.

Osa syntyi näiden biisien tahdissa:
Cody Simpson - Not Just You --- Jonas Brothers - Got Me Going Crazy --- Uniklubi - Luotisade --- Howie D - Pure --- Mika - No Place In Heaven --- We The Kings - From Here To Mars --- Måns Zelmerlöw - This Ones For You --- Nyla - Stand Up --- Automatic Eye - Die, Honey, Die! --- Jonas Brothers - Lovebug --- The Pussycat Dolls - Don't Cha --- Måns Zelmerlöw - Chidren Of The SunViikonloppuloma Twikkii-saarilla oli nyt ohi, ja perhe on palannut takaisin kotiinsa Stadiin. Jimi ja Lasse lähtivätkin saman tien kävelemään töihin ja kouluun, kun taas Hanna suuntasi sisälle taloon.

Hanna oli onnellinen päästyään viimein kotiin, sillä hänelle oli iskenyt kamala nälkä taksimatkan aikana. Hanna laittoikin uuniin lämpenemään kokonaisen pellillisen paahdettavia leivonnaisia ja tarjoili ruokaa itselleen.

Purrfect-Perfect saapui ruoantuoksun johdattelemana keittiöön ja alkoi mankua täytettä tyhjään ruokakulhoonsa. Hanna katsoi parhaaksi täyttää kissan kulhon ennen kuin katti hyppäisi työtasolle syömään paahdettuja leivonnaisia. Tiskatessaan aamiaisastioita Hanna mietti oliko Purrfect-Perfectiä vahtimassa ollut lastenhoitaja muistanut ruokkia kissaa ollenkaan heidän poissaollessaan.

Jimi oli koulusta tultuaan hyvin väsynyt pienen jet lagin vuoksi, ja poika suuntasikin poikkeuksellisesti nukkumaan heti koulusta tultuaan. Vanhemmat ehtivät jo huolestua että lapsen unirytmi menisi nyt ihan sekaisin, mutta Jimille pieni aikaeroväsymys oli pikkujuttu haamusäikytyksiin verrattuna.

Viikonlopun saapuessa Jimi oli innoissaan, sillä hän oli kutsunut Twikkii-saarilla tapaamansa tytön kylään. Nyt Jimi saisi puolestaan opettaa uudelle ystävälleen omistamiensa pelien salat. Tyttö saapui mielellään kylään Jimin luokse muutamaksi päiväksi, joskin hän teki saman virheen vaatetuksessa kuin Veijarit lomalle lähtiessään eikä ollut varautunut kohdemaan ilmastoon.

Hanna huomasi ilokseen olevansa raskaana, mutta hän pelkäsi Jimin reaktiota uuteen perheenjäseneen. Entä jos adoptoitu Jimi kokisi uuden vauvan jonkinlaisena uhkana ja luulisi etteivät vanhemmat välitä hänestä? Hannan huoli oli kuitenkin turha, sillä Jimistä pikkusisarus olisi hauska juttu!

Talvi oli viimein ohi. Pihapuut olivat saaneet oksiinsa lehtiä ja ulkona tarkeni leikkiä ilman takkia. Jimi koetteli käsivoimiaan pihalla olevassa kiipeilytelineessä. Harjoittelu oli vahvistanut pojan käsivoimia ja hän jaksoi kulkea telineen päästä päähän pitämättä lepotaukoja.

Ei mennyt kauaakaan kun Jimin syntymäpäivä koitti. Poikaa vähän ärsytti kun Hanna oli laittanut kakkuun vaaleanpunaiset kynttilät, vaaleanpunainen oli liian tyttömäinen väri! Lisäksi Jimi oli hieman allapäin kun hänen ulkomailla tapaamansa ystävä ei päässyt osallistumaan juhliin, mutta onneksi kasvua oli saapunut seuraamaan muita vieraita.


Tässäpä näette kasvaneen Jimin! Enpä tiedä miten pojan vaatetusta kuvailisi, sillä solmio antaa sivistyneen kuvan mutta sukka-sandaali-yhdistelmä ei ole kovinkaan muodikas. No, ainakin värit sopii yhteen, se on pääasia .-D Tavoitteeksi arpoutui tieto, ja elämäntavoite pojalla on puolestaan opetusuran huippu.

Jimi oli perheen tietokone- ja elektroniikkanero, ja hän suoriutui aina rikkinäisten esineiden korjaamisesta mekaniikkataitojensa avulla. Välillä vanhemmat olivat huolissaan Jimin survoessa ruuvimeisseliä hajonneisiin sähkölaitteisiin, mutta Jimi tiesi mitä teki eikä vahinkoja sattunut + säästettiin korjaajan palkkaamisesta aiheutuvat kulut.

Hanna ei antanut pojan pelata ja datailla kaikkia kesäpäiviä sisällä ja Jimi ajettiin toisinaan ulos. Pihalla olevat ulkolelut eivät enää kiinnostaneet teini-ikäistä poikaa, joten aikansa kuluksi Jimi hoiti puutarhaa ja saksi pensaista rumasti rehottavia oksia puutarhasaksilla.

Jimi haki itselleen myös kesätöitä. Hänen unelma-alaltaan opetuksesta ei kesäisin juuri löydy töitä, joten Jimi hyödynsi muita kiinnostuksenkohteitaan ja haki pelialan töitä.

Hannan isä Harri saapui tervehtimään tyttärensä perhettä. Kuusi lasta naimisiin toivovalla papalla oli paljon lapsia joiden luona hän vieraili vuorotellen, joten Harria ei saatu kovin usein kyläilemään. Harria vaivasi pieni flunssa, mutta Hanna ei antanut sen häiritä, sillä hän toivoi Jimin tapaavan isoisänsä.

Hanna ja Lasse halusivat vain parasta pojalleen, ja kun Jimi oli ilmaissut kiinnostustaan yksityiskoulua kohtaan päättivät vanhemmat järjestää paikallisen hienostokoulun rehtorin illalliselle suostutellakseen Jimiä koulun oppilaaksi. Lasse saapui tervehtimään rehtoria mutta riensi sitten takaisin sisälle vauhdikkaasti.

"Hanna, herää!" Lasse komensi ateriansa ääressä nuokkuvaa vaimoaan.
"Rehtori saapui, ja sinun täytyy valmistaa hänelle ateria", Lasse jatkoi ja riensi siivoamaan pöydälle unohtunutta lautasta.
"Etkö sinä voisi, raskaus verottaa voimiani ja minua väsyttää kamalasti", Hanna valitti.
"Minä esittelen rehtorille taloa, joten sinun täytyy kokata", Lasse huomautti.

Vanhempien kiistellessä kokkausvuorosta keittiössä oli Jimi patistettu viihdyttämään rehtoria. Jimiä hermostutti hieman sillä hän pelkäsi mokaavansa jolloin rehtori ei hyväksyisikään häntä kouluunsa. Rehtori kyseli pojan koulumenestyksestä ja Jimi vakuutti tekevänsä ahkerasti töitä hyvien arvosanojen eteen.

Väsynyt Hanna sai kuin saikin kelvollisen aterian aikaiseksi, ja talon esittelyn jälkeen kokoonnuttiin keittiöön syömään kalkkunaa. Hanna ei jaksanut osallistua aterialle, mutta häntä saatiin paikkaamaan Harri joka selitti rehtorille että hänen lapsenlapsensa on ollut jo lapsesta asti oikein tunnollinen oppilas vaikka Harri olikin oikeasti tavannut Jimin tänään vasta ensimmäistä kertaa. Rehtori oli vierailuun tyytyväinen ja hyväksyi Jimin kouluunsa!

♦ Kasa

2 kommenttia:

 1. Käy kyllä järkeen että Jimi tykkäisi ajatuksesta että saa sisaruksia, eihän poika ollut ainoa lapsi ennen adoptiotaankaan. Ehkä perheenlisäys suorastaan piristäisi Jimiä ;)
  Tämä kuva:
  https://imgur.com/RweptgU
  Jimistä kukkien keskellä oli varsin hieno!
  Kätevää kun Harri-isoisäkin oli mukana hankkimassa Jimiä yksityiskouluun, kenties nimenomaan vanhemman herran sana vakuutti rehtorinkin :D
  Nyt vasta huomaan miten pinkki ja sininen Veijarien asunto onkaan, Jimi taitaa arvostaa enemmän sitä sinistä puolta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, Jimillä on tosiaan kokemusta pikkusisaruksista. .-D Hauskaa että pidit Jimin kukkakuvasta! Harri sattui tosiaan kyläilemään rehtorin vierailupäivänä, voihan olla että usemman kehujan ollessa paikalla rehtori vakuuttui paremmin Jimin kyvyistä. ,-) Tuo talo oli tosiaan aika pinkki niin sisältä kuin ulkoakin, mutta voipi olla että Jimin makuun ovat enemmän ne siniset huoneet (varsinkin kun flipperit ja pelikonsoli on väriensä puolesta sijoitettu näille sinisemmille alueille. ,-) Kiitos kommentistasi! .-3

   Poista