torstai 23. marraskuuta 2017

Perhe Housu, osa 1: Rahaa ja rakkautta


Varakas Hilton Housu on asettunut asumaan Kaunialassa sijaitsevaan kartanoonsa poikansa James Housun sekä naisystävänsä Parisin kanssa. Eläkepäivillään hän haluaa kouluttaa eläimiä urillaan, ja talosta löytyykin kolme arvokasta puudelia: Hiltsu, Ciltsu ja Viltsu. Paris haluaa elää luksuselämää, ja avioliitto Hiltonin kanssa olisi oikea lottovoitto.

James ei riemastunut, kun Hilton ja hienohelma Paris alkoivat tapailla. Hän uskoo nuoren naisen haluavan päästä käsiksi Hiltonin kautta vain suvun perintörahoihin, ja että Paris rakastaa enemmän Hiltonin rahoja kuin miestä. James itse ei välittänyt rahasta, vaan hän haluaa löytää tosirakkauden, jonka kanssa hän voisi perustaa perheen ja elää yhdessä onnellisena. Jamesin oma äiti kuoli onnettomuudessa, ja siitä lähtien perhe oli tuntunut jotenkin rikkinäiseltä.

Koirat söivät vain arvokupeista gourmet-aterioita, ja Hilton oli varustanut koirien makuualustat pehmoisilla patjoilla. Oli tärkeää että koirat voivat hyvin ja jaksoivat käydä ahkerasti töissä. Kuvassa syövät Hiltsu ja Ciltsu.

Hiltsu oli Hiltonin lellikkikoira, jolle hän opetti aina ensimmäisenä uralla tarvittavat temput. Hiltsu iloitsi saamastaan huomiosta. Koirista koulutettiin sivistyneitä ja hyvin käyttäytyviä. Naapurit aina ihastelivat Housujen täydellisiä koiria.

James ei usein käynyt Stadisssa juhlimassa, mutta yhden kerran kun hän oli ulkona myöhään, sattui hän tapaamaan mukavan Josku-tytön. James oli ehkä vähän ihastunut Joskuun, mutta tämä vasta opiskeli yliopistolla ja oli paljon Jamesia nuorempi. Ilmeisesti heidän suvussaan kulki tapa löytää itseä nuorempaa naisseuraa. Silloin James alkoi miettiä uudestaan, olisiko ikäero kuitenkaan aina este suhteen onnistumiselle. Ehkä hänen tulisi olla avarakatseisempi itsensä ja Joskun mutta myös isänsä ja Parisin kohdalla.

Hilton vei Parisin aina silloin tällöin lyhyille lomamatkoille ja maksoi mielellään naisen ostokset sekä kalliit majoittumiset laatuhotelleissa huonepalveluja unohtamatta. Paris otti mielellään vastaan kaikki lahjat, joita hänelle tarjottiin.

James ja Josku eivät olleet tunteneet kauaa, mutta heidän aito rakkautensa toisiaan kohtaan sai heidät avioitumaan. Josku keskeytti opintonsa yliopistolla ja muutti Jamesin kanssa asumaan suureen Housujen kartanoon. Paris mietiskeli vihkiseremoniaa katsellessa, milloin Hilton mahtaisi kosia häntä.

Hääparille oli katettu oma pöytä etupihan terassilta, ja James odotteli ruokansa kanssa Joskua saapuvaksi. Pian hän kuuli askelia takaansa, mutta saapujaksi ilmaantuikin Joskun yliopistokaveri Henni, joka oli salaa rakastunut palavasti Jamesiin. Henni tervehti miestä, joka lähti pian etsimään omaa vaimoaan.

Joskun ja Jamesin suhde kukoisti häidenkin jälkeen, ja pian Josku odotti jo esikoislasta. Myös Paris hankkiutui raskaaksi vihjatakseen Hiltonille, että hänkin haluaisi avioitua nyt, kun heille olisi tulossa yhteinen lapsikin. Siitä huolimatta kosimista ei tapahtunut.

Itse kukin talon jäsen oli innoissaan tulevista pienokaisista. Kartanon käytävillä ei ollut moniin vuosiin juoksennellut pienoisia lapsia, ja nyt vauvoja oli tulossa kerralla ihan kahdesta mahasta! Josku sai paljon huomiota niin tulevan vauvan isältä kuin isoisältäkin, joten Paris jäi taas syrjään.

Pian ne vauvat jo syntyivätkin. Josku synnytti ensin kaksoispojat Joelin ja Juliuksen, kun taas Paris heti perässä sai myös pojan, Tuomaan. Kaikki olivat niin ihmeissään Joskun kaksosista, ettei Paris saanut edes synnytysyleisöksi muita kuin Viltsu-koiran.

Parisin nostaessa vastasyntyneen vauvan käsivarsilleen Tuomas oksensi ensitöikseen äitinsä päälle. Äitiys ei innostanut Parisia, sillä raskausaika oli hidastanut naisen urakehitystä, eikä Hilton ollut edes kosinut häntä. Kaiken lisäksi Josku oli joka tapauksessa vienyt kaiken huomion kaksosillaan, kun Paris oli synnyttänyt "vain" yhden vauvan kerralla. Onneksi vauvanhoidon saattoi jättää talon hovimestarille.

Lapsille sisustettiin yhteinen kehtohuone, jossa pienokaiset saattoivat nukkua keskenään. Toisin kuin Paris, Josku hoiti mielellään vastasyntyneitä. Hän oli töissä opetusuralla, joten lasten kanssa työskentely oli hänelle enemmän kuin mieluisaa.

Myös James oli innoissaan kaksoispojista ja uudesta pikkuveljestään. Oman äidin kuoleman aiheuttama tyhjä aukko hänen sydämessään oli vihdoin täyttynyt uuden perheen myötä. James halusi osallistua lastenhoitoon, mutta koska miehellä oli vain kaksi kättä, tuli hovimestarin apu tarpeeseen. Myös Hilton hoiti mielellään lapsenlapsiaan, joten apua oli yllin kyllin, ja James pystyi nauttimaan täysillä uupumatta.

Vauvojen tulon jälkeen arki hieman tasottui, joten James varasi Joskun kanssa myöhäisen häämatkan Kauko-Idässä sijaitsevaan Takemizu-kylään. James oli ensin hiukan hämmentynyt, kun kokki-tarjoilija ei tuonut hänelle haarukkaa ja veistä, mutta sivistynyt Josku opasti miestään syömäpuikkojen käytössä.

James ja Josku saivat vihdoin mahdollisuuden viettää kaksinkeskeistä aikaa, sillä uusien vauvojen lisäksi myös Hilton ja Paris pyörivät talossa jatkuvasti. Rauhaa oli vaikea löytää, mutta uudessa sijainnissa kaikki oli mahdollista. Josku ja James tanssahtelivat useana iltana kirkkaan tähtitaivaan alla kivipuutarhan edustalla.

Kaksikko tutustui myös paikalliseen väkeen. James oppi nopeasti paikallisen kumarruskulttuurin, ja Josku oli muuten vain utelias ja kiinnostunut kuuntelemaan, millä tavalla paikalliset simit elivät ja ajattelivat. Hän saisi kuulemastaan hyvää ja ajantasaista materiaalia oppitunneille.

James ja Josku kiinnostuivat myös tai chista ja he käyttivätkin koko viimeisen lomapäivänsä harjoitellen uusia liikesarjoja hotellihuoneessaan. Jamesilta liikkeet tulivat kuin luonnostaan, mutta Joskulla meni välillä jalat solmuun. Pian oli aika palata kotiin uudistuneena.

Kosiiko Hilton Parisia? Miten vauvojen hoito sujuu, kun pojat kasvavat taaperoiksi? Pärjäävätkö koirat työelämässä?

♦ Fiku & Kasa

2 kommenttia:

  1. Housujen puudelilauma on jotenkin suloinen ♥ Uu, tuleekohan Hennon palava rakkaus Jamesia kohtaan aiheuttamaan mitään draamaa? [Salaa (tai vähemmän salaa) rakastan draamaa.] Parisin avioitumissuunnitelmat eivät vaikuta edistyvän, ehkä naisen pitäisi ottaa ja kosia Hiltonia itse? Jamesilla ja Joskulla menee selvästi paremmin, kun yhteinen lomamatkakin saatiin. Odotan kyllä mielenkiinnolla millaisia pojista kasvaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puudeliystävät! <3 Draama on kyllä kivaa, sitä sopii rakastaa. .--D Totta, Paris voisi itse edistää tilannettaan eikä odottaa. .-) Tosin hän toivoo, että Hilton ostaisi hänelle kalliin kihlasormuksen. Joten siltä kannalta kosiminen Hiltonin aloitteesta olisi Parisille mieluisampi. .-D Kiitos paljon kommentista! <3 <3

      Poista