tiistai 25. syyskuuta 2018

Mikaliini - Mikael, osa 1: Yksinasumisen ilot ja ikävyydet

Tällä kertaa pääsette seuraamaan yliopistolta valmistuneen Mikaelin touhuja. .-)

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.


Yliopiston jälkeen Mikael etsi itselleen mieluisaa asuntoa, ja lopulta hän päätti muuttaa Siniperän alueella olevaan vuokra-asuntoon. Tämä oli kaikinpuolin hyvä ratkaisu, sillä viikoittainen vuokra ei ollut kovin korkea ja nyt Mikael ehtisi kaikessa rauhassa etsiä itselleen töitä unelma-alaltaan pelkäämättä rahatilanteensa puolesta.

Kirjoitettuaan vuokrasopimuksen Mikael pääsi asettumaan heti taloksi. Hän joutui hankkimaan jokusen huonekalun, mutta muuten valmiina ollut sisustus sai jäädä aika ennalleen, sillä Mikael piti huoneiston vaaleansinisestä värimaailmasta. Hoidettuaan muuttoasiat Mikael saattoi pistää omat tanssibileet pystyyn: Nyt hänellä oli ihan oma asunto, eikä kukaan latelisi hänelle minkäänlaisia käskyjä!

Vähitellen Mikael kuitenkin tylsistyi yksin asunnossa nyhjäämiseen. Yhtäkkiä oma asunto alkoi tuntua todella tyhjältä, sillä Mikael oli tottunut ison sisaruslauman läsnäoloon, mutta nyt hän oli jäänyt aivan yksin. Mikael olisi halunnut tehdä tuttavuutta naapureihin, mutta kaikki tuntuivat olevan päivät töissä. Ainut sim jonka Mikael näki oli vuokraisäntä, mutta hän ei tohtinut tuppautua miehen seuraan, sillä tämä vietti liiankin usein aikaa baaritiskin ääressä juopotellen jopa keskellä päivää.

Mikaelin onneksi tontin ohi kuljeskeli muutakin väkeä, ja mielenkiintoisten simien sattuessa kohdalle Mikael ei epäröinyt juttusille menemistä. Elna-niminen nainen osoittautui mukavaksi tyypiksi, ja Mikael tunsi jopa pientä vetoa naista kohtaan. Olisiko viimein aika jättää taakse yliopistossa tavatut naiset ja tehdä lähempää tuttavuutta Elnan kanssa?

Mikael kutsui Elnan sisälle, ja kaksikolla oli oikein hauska päivä, mutta iltaa kohden Elna alkoi avautua henkilökohtaisista asioistaan, jotka saivat Mikaelin haaveet mahdollisesta romanssista kuihtumaan.
"En vaan tajua sitä tyyppiä! Ensin se osoitti kiinnostusta mua kohtaan, mutta seuraavaksi näen sen toisen naisen seurassa", Elna vaahtosi jostakin miestuttavastaan. Koska Elna jo tapaili jotakuta muuta, päätti Mikael pitää välit naisen kanssa pelkällä ystävyystasolla.

Ravintola-alan töitä ei tuntunut löytyvän sitten millään. Hätätienauskeinoksi Mikael keksi käyttää räppäämistä, mutta toisin kuin yliopistolla paikallisia simejä ei tuntunut kiinnostavan hänen esiintymisensä, vaan kylässä olleet vieraat kaikkosivat mieluummin asunnon kattokerroksessa olevan baaritiskin luokse juopottelevan vuokra-isännän seuraksi. Ilmeisesti vanhempi simväestö ei ollut yhtä paljon rap-musiikin perään kuin kampuksen väki.

Ikävät ajatukset pyörivät Mikaelin päässä tämän mennessä nukkumaan valvottaen miestä öisin. Miten rahat riittäisivät jos töitä ei löytyisi? Saisiko Mikael uusia ystäviä Siniperästä vai jäisikö hän aivan yksin? Parisängyn tyhjä puolisko muistutti myös liiankin hyvin siitä ettei mies ollut löytänyt itselleen kumppania.

Jos johonkin asiaan Mikael pystyisi itse vaikuttamaan oli simeihin tutustuminen, sillä suositavoitteisena siminä hän oli tottunut luomaan uusia ystävyyssuhteita. Mikael astelikin heti seuraavana aamuna reippaasti aamutakissaan yhden naapurinsa ovelle esittäytyäkseen muulle talonväelle. Valitettavasti naapurit eivät olleet kovin sosiaalista porukkaa, ja tavallisesti he poistuivatkin asunnostaan vain mennäkseen töihin

Kun naapureiden kanssa tutustuminen ei tuottanut tulosta päätti Mikael keskittyä seuraavaksi uramahdollisuuksiensa parantamiseen. Hän oli opiskellut paljon ruuanlaittoa yliopistolla, mutta nyt hän päätyi viemään osaamisensa aivan maksimiin asti. Ehkäpä hänen hyvät taitonsa mahdollistaisivat korkeampiarvoisen ammattinimikkeen sitten kun töitä viimein löytyisi.

Musiikkiharrastus oli ainoa asia joka toi iloa Mikaelin elämään. Uppoutuessaan kunnolla harrastukseensa Mikael saattoi unohtaa kaikki huolensa ja antaa musiikin viedä. Mikael oli hankkinut kehnosta rahatilanteestaan huolimatta asuntoonsa kalliin flyygelin, sillä tarvitsihan hän musisointiin laadukkaat välineet. Joskus Mikael järjesti itsekseen konsertteja, joita varten hän oikein pukeutui hienosti.

Mikael oli kehystänyt tutkintotodistuksensa seinälle tuomaan hänelle onnea työnhaussa. Mikael selaili jälleen tuttuun tapaansa vapaita työpaikkoja netistä, ja tänään tapahtui se ihme kun ravintola-alalle haettiin työntekijää! Mikael jätti nopeasti hakemuksen, eikä mennyt kauaakaan kun työpaikkaa jo tarjottiin hänelle. Nyt taloustilanne ei ainakaan aiheuttaisi enää huolia.


Mikael näki öisellä pihalla liikettä, ja mies riensi vaihtamaan ulkovaatteet ylleen mennäkseen katsastamaan mitä oli tekeillä. Ulkona liikuskellut olento paljastui erikoisennäköiseksi kissaksi. Kisuli ei ollut yhtään pelokas ja antoi Mikaelin silitellä kaksikon nopean tutustumisen jälkeen. Kissa oli varsin hyväkuntoinen ja seurallinen, joten Mikael ei uskonut sen olevan kulkueläin. Katti oli ilmeisesti karannut kotoa ja tullut seikkailemaan lähiseudulle.

Mikaelin työt alkoivat sujuvasti ravintolan kokkina. Kuten Mikael oli epäillytkin huomattiin hänen lahjakkuutensa ja taitonsa nopeasti, eikä mennyt aikaakaan kun hänet ylennettiin pääkokiksi. Ura toi Mikaelin elämään juuri sopivasti täytettä, eikä mies tuntenut enää oloaan niin hyödyttömäksi. Raha-asioiden puolestakaan ei tarvinnut enää huolehtia, sillä ylennyksistä tienatut bonukset toivat miehen tilille ihan mukavia summia säästöön.


Töiden jälkeen Mikael kulutti aikaansa opiskellen uusia taitoja. Ravintola-alan huippu lähestyi kovaa vauhtia, joten olisi hyvä jo tässä vaiheessa kehittää heikompia taitoja, jos hän vaikka päätyisi pyrkimään uudelle alalle. Karismasta ja vatsalihaksista voisi olla hyötyä myös naisten hurmailussa. ,-)

Naisista puheenollen, Mikaelin naisasiat olivat ihan lupaavalla mallilla. Useampikin nainen oli osoittanut kiinnostustaan Mikaelia kohtaan, ja valinnanvarasta ei tosiaankaan olisi puutetta. Saamastaan huomiosta huolimatta Mikael ei edennyt kenenkään uuden tuttavanaisen kanssa ystävyyttä pidemmälle, sillä miehen mielessä oli yhä eräs toinen...

Mikael sysäsi kuitenkin naisasiat taka-alalle ja keskitti kaiken energiansa töissä käymiseen. Lupaavasti alkanut uraputki oli alkanut yhtäkkiä takkuilla eikä Mikalia ylennetykään enää niin nopeaan tahtiin kuin aluksi oli näyttänyt. Aika hauskasti kaikki talon asukkaat tulivat töistä kotiin saamaan aikaan. .-D

Eräänä iltana Mikaelin vanhemmat kutsuivat esikoispoikansa käymään kotona. Astellessaan lapsuuden kotinsa pihalle isä oli Mikaelia vastassa tehvehtimässä poikaansa lämpimällä halauksella. Mikael huomasi lumen alta pilkottavat rikkakasvit ja arvasi ettei äiti ollut taaskaan pysynyt kiinni pihanhoitovuoroissaan, ihan niin kuin ennen vanhaan! Sisaruslauman ympäröimänä Mikael ei tuntenut oloaan enää yhtään yksinäiseksi, oli ihanaa olla kotona!

Mikael vietti hauskan illan perheensä seurassa. Laulaessaan karaokeduettoa äitinsä kanssa Karo alkoi kuitenkin esittää tiettyjä odotuksiaan:
"Synnytin kymmenen lasta, ja haluan ainakin puolet enemmän lapsenlapsia!" Karo kertoi hymyssä suin. Mikaelille tuli äidin puheista vähän vaikea olo, sillä naisasiat ja parisuhde olivat niitä asioista joissa mies ei ollut vielä oikein menestynyt elämässään. Olisi kurjaa tuottaa äidille pettymys.

Vaikka musta olisi ihanaa kirjoitella koko Mikaliinien lapsikatraasta tulisi siitä valtavasti hommaa, joten te lukijat pääsette nyt vaikuttamaan perijän/perijöiden valintaan. Julkaisen jokaisesta yliopistolta valmistuneesta lapsesta yhden osan, jonka perusteella saatte antaa osassa esiintyneelle simille pisteitä 1-10 asteikolla sen mukaan kuinka kiinnostavana häntä pidätte. Eniten pisteitä saanut sim pääsee sitten perijäksi ja palaa aloitustontille ja tarinan pääkerronta jatkuu hänestä. Toki muistakin simeistä tulee osia, mutta paljon harvemmin ja osien sisältö ei ole niin yksityiskohtaista. Tasapelitilanteessa saatan ottaa maksimissaan kaksi perijää, tai sitten arvon nopalla kuka voittaa. Toivoisin siis että sisällytätte näihin soolo-osien kommentteihin omat pisteenne perijän valintaa varten.

Osallistun itsekin pisteytykseen, joten korkataan heti Mikaelin pistesaldo:
Mikael: 7/10

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Voi Mikaelia, kun vuokraisännällä baaritiskeineen on enemmän vetoa kuin hänellä :D Mutta ainakin mies löysi sekä työpaika että aivan ihananvärisen kisulin seurakseen :3 Kissalla on kaunis pandaväritys :D

  Oo, vai tällainen äänestyssysteemi! Mielenkiintoista. Hmm, pidän kyllä Mikaelista mutta tämä ei ehkä erotu oikein muusta Mikaliinen lapsikatraasta. Annan siis pisteitä
  Mikael: 5/10

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Mikaelin olisi pitänyt ottaa oppia ja laittaa juomatarjoilut pystyyn omaankin asuntoonsa (vai oiskohan hänen ainut vieras ollut silti se vuokraisäntä .-D). Sentään työpaikan kanssa onnisti viimein, ja onhan se nyt ihan mahdottoman onnekasta kun saa kisuseuraa. ,-3 Tuo pandaturkki on kyllä hauska! Jes, kiva saada muitakin äänestäjiä itseni lisäksi perijänvalintaan vaikuttamaan. .-D Eli Mikaelilla on tässä vaiheessa koossa yhteensä 12 pistettä. .-) Kiitos kommentista! <3

   Poista
 2. Nyt kuuntelen Georgen Older-levyä, ja tajusin sen sopivan hyvin osaan: Mikael-Michael. .-D Vähän muutenkin tuli meidän simssin George mieleen, kun kummatkin mikaelit ovat/olivat ravintola-alalla töissä! Mikaelin aikuiselämä lähti liikkeelle aika alakuloisesti alun tanssibileiden jälkeen. .-( Hän selvästi kaipaisi perhettä ja ystäviä ympärilleen. Miksei hän ole soittanut jo Karolalle, eikös hän ollutkin Mikaelin nainen? .-D Piti nimet niin hyvin rimmata ekan sukupolven kanssa. Jaha, että ihan juopotteleva vuokraisäntä, joka saa seurakseen kaikki Mikaelin vieraat. .-D Maksimoitu ruoanlaitto varmasti auttaa uralla. Onneksi työ löytyi, ja rahaa virtaa. .-D Mikael on ovela kun miettii jo mahdollista tulevaa uraansa opiskelemalla muitakin taitoja. .-D Moniosaavaa porukkaa nämä Mikaliinit!

  Mä annan Mikaelille 6/10 pistettä ihan vaan niiden rimmaavien nimien takia, se seikka nosti pisteitä. .-D Mikael on varmasti kiinnostava tyyppi sitten, kun hänen elämä lähtee kunnolla käyntiin! Tästähän tulee jännä pistekamppailu. .-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitsitpa tosiaan osuvaa musiikkia Mikaelin osaan, hyvin sopii nimet yhteen! Niinpäs tuleekin, onkohan Mikaliinit jotenkin salaa yhteydessä Kaunialaan kun molemmat Michaelit on kokkeja ja Mirat tohtoreita. .-D Mikael jäi vähän erakoksi kun ei saanut heti töitä eikä uusia kavereita meinannut löytyä ja Karolaankaan (kyllä, muistit oikein ,-)) ei tullut otettua yhteyttä kun ei ollut häneen liittyviä toiveita. .-P Mut Mikaelin lisätavoite on perhe, niin eiköhän perheen perustus tule jossain vaiheessa ajankohtaiseksi luonnostaan. .-) Kattokerroksen baaritiski kiinnosti aina kaikkia enemmän ja sit se oli niin kaukana Mikaelin alakerran huoneesta etten yleensä jaksanut viedä häntä mukaan juomabileisiin. .-D Työ sentään lopulta löytyi, yksi huolenaihe vähemmän! Yliopistolla ehti opiskella urapisteitä niin hyvin että nyt on uran huippua odotellessa on aikaa päntätä vähän ylimääräisiä taitoja, moniosaavaa juu. .-D Mäkin kohotin Mikaelin pisteitä tuon nimiyhteyden takia. .-D Nyt Mikaelilla on siis pisteitä yhteensä 18, katellaan mihin se riittää. ,-) Kiitos kommentista ja äänestämisestä! .-)

   Poista