torstai 27. syyskuuta 2018

Mikaliini, osa 11: Kadonneen kokin mysteeri

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Unelmatreffejään tavoitteleva Miska vietti oikeastaan kaiken aikansa vakiotreffikumppaninsa Aurin kanssa. Aurin piti välillä poistua asuntolalta luennolleen, mutta muuten kaksikkoa nähtiin treffeillä ihan yötäpäivää. Treffit pitivät tarpeet niin hyvinä että kumpikin oli jumittunut liikuskelemaan ympäriinsä pyjama päällä, sillä suihkulle ei ollut tarvetta. Puhelua soittava Pekko joutui pakenemaan paikalta treffailijoiden aloitettua muhinointituokion hänen vieressään, ties millaisen kuvan luurin toisessa päässä olija saisi taustaäänistä.

Vaikka Miska olisi mielellään edistänyt pelkästään treffitavoitettaan oli toisinaan hyvä tarttua hetkeksi oppikirjaankin. Varsinkin lukuvuosien vaihteessa Miskalla oli välillä opiskeltavana muutama pakollinen taitopiste jotakin kurssiaan varten, mutta kun pisteet saatiin kokoon saattoi treffailua taas jatkaa.

Mikko näki Sirjan ties kuinka monennen kerran esittämässä huutosakkiesitystään asuntolan käytävällä. Mies oli ollut ihastunut Sirjaan opintojensa alusta asti, ja nyt hän oli neljänteen opiskeluvuoteensa asti pitänyt tunteensa salassa. Nämä olisivat viimeiset hetket kun Mikolla olisi mahdollisuus nähdä Sirjaa, ellei hän sitten uskaltaisi tehdä aloitetta... Yhtäkkiä Mikko huomasi astelleensa ihastuksensa eteen ja ilmaisi ihastuksensa julki!

Sirja pyysi Mikkoa tulemaan hänen huoneeseensa, jotta kaksikko voisi jutella rauhassa. Nainen paljasti olleensa myös jo kauan ihastunut Mikkoon, muttei uskonut toisella olevan tunteita häntä kohtaan kun Mikko oli vaikuttanut etäiseltä, mikä puolestaan oli johtunut siitä ettei Mikko ollut uskaltanut paljastaa ihastustaan. Nyt kun kumpikin tiesi tunteiden olevan molemminpuoleisia ei kaksikkoa saanut toisistaan irti enää millään.

Musiikista innostuneet simit järjestivät toisinaan yhteisiä räppäystuokioita, ja usein jokunen ohikulkija pysähtyi hytkymään esitysten tahdissa - tai ainakin Mirka tuntui keräävän poikien huomion. Miika olisi mieluummin soittanut kitaraa huoneessaan tai kirjoitellut harrastusblogia tietokoneella, sillä hänen esityksensä eivät tuntuneet kiinnostavan ketään, mutta hän lähti kyllä räppäämään jos sisko häntä seurakseen pyysi.


Asuntolan kokki teki yllättävän katoamistempun eikä eräänä aamuna saapunut enää tapansa mukaan hoitamaan työtehtäviään. Asuntolan väki jäi aluksi vähän ihmeissään pyörittelemään peukaloitaan asian takia, mutta lopulta Miska tarttui paistinpannuun ja Pekko alkoi kerätä pöydille kertyneitä lautasia tiskikoneeseen. Kyllähän he nyt yhdestä päivästä selviäisivät ilman kokkia, mutta parasta tietenkin olisi jos Stella-mummeli palaisi seuraavana aamuna taas jatkamaan töitään normaalisti.

Stella ei kuitenkaan palannut seuraavana päivänä eikä kokista kuultu mitään viikkoakaan myöhemmin. Jokaisella asuntolan opiskelijalla oli omia salaliittoteorioita kokin katoamisesta: Useimmat epäilivät kokin kyllästyneen surkeisiin työolosuhteisiin ja ottaneen lopputilin, kun taas jotkut epäilivät alieneiden olevan kaiken takana. Ruuanlaittoa paljon opiskellut Miika nimitettiin uudeksi kokiksi, ja ihan mielellään kokkailusta tykkäävä mies tarjoilikin ruokaa.

Mikko odotteli malttamattomana yliopistolta valmistumista. Neljäs vuosi oli madellut mahdottoman hitaasti, sillä Mikko oli jo aiemmin ehtinyt opiskella kaikki urapisteet kokoon, ja nyt päiviä täytyi viettää tekemällä kaikkea turhaa kun aikuiseksi kasvaneena voisi jo edetä uralla. Mikko päätyi magneilukieputtimen kyytiin, mutta särkyähän siitä vain seurasi kun yksi pallon ulkoreunoilla olevista metallisuikaleista lävisti hänen naamansa. .-s


Kerran Aurin ollessa luennolla Miska sattui huomaamaan ohikulkijoiden joukossa toisen rakastettunsa Hennin, jonka Miska oli viimeksi nähnyt kerätessään pelehtimiselämäntavoitettaan kokoon. Vaihtelu virkistää, joten Miska päättyi pyytämään Henniä yksille treffeille nyt kun Aurikin oli luennolla eikä saisi tietää asiasta.

Treffit olivat menneet mukavasti eikä Miska tajunnut ollenkaan seurata ajankulua, joten hän ei huomannut kun Auri olikin jo palannut luennoltaan. Miika huomasi tilanteen ja viestitti äänettömästi varoituksen veljelleen, jotta tämä tajusin piiloutua Hennin kanssa valokuvauskoppiin. Miskan onneksi Auri ei tullut keittiöön vaan suuntasi suoraan huoneelleen, joten syrjähypystä ei jääty kiinni tällä kertaa.

Kun Miika ilmoitti reitin olevan selvä, astelivat Miska ja Henni ulos valokuvauskopista. Miska päätti lahjoittaa otetut valokuvat Hennille, sillä hän ei voisi pistää niitä oman huoneensa seinälle ettei Auri näkisi kuvia. Miska lopetteli pian treffit Heinin kanssa ennen kuin sattuisi lisää läheltä piti -tilanteita.

Hyvästeltyään Hennin Miska riensi Aurin huoneelle pyytääkseen tätä treffeille. Auri kertoi ihmetelleensä missä Miska oli ollut hän häntä ei ollut näkynyt naisen tullessa luennolta, ja Miska valehteli olleensa takapihan teleskoopin luona katselemassa tähtiä. Auri ei kysellyt enempää, vaikka uskoikin haistavansa vivahduksen vierasta hajuvettä Miskan yöpaidan kauluksessa...

Vihdoin koitti Mikon kauan odottama valmistuminen, ja mies paineli suoraan taksiin tutkintodistus kourassaan ilman mitään turhia juhlallisuuksia. Hän odotti aikuisuudelta jännittyneenä omaan kotiin muuttamista ja työpaikan etsimistä. Lisäksi Mikon housujen taskussa pullotteli kihlasormusrasia, jolle Mikko arveli tulevan pian käyttöä.


Miia muutti asuntolaan pian Mikon valmistumisen jälkeen, ja Miia pääsi varaamaan itselleen valmiiksi sisustetun isoveljensä entisen huoneen. Rummut kiinnittivät heti musiikki-intoilijan huomion, ja Miia istahti pärisyttämään rumpuja ennen kuin oli edes käynyt ilmoittamassa pääainevalintansa yliopistolle. Miia ei kuitenkaan pitänyt turhaa kiirettä pääaineen valitsemisessa, sillä hänellä ei ollut vielä mielessä mitään tiettyä uraa jolle suuntaisi yliopiston jälkeen.

Kokin katoamisesta oli kulunut jo yli puoli vuotta, eikä asuntolassa vieläkään käynyt ketään laittamassa ruokaa. Vaikka väliaikaiseksi kokiksi nimitetty Miika pitikin ruuanlaitosta alkoi häntä tympiä herätä joka aamu aikaisin tarjoamaan ruokaa. Sentään keittiön siivoamista ei oltu nakitettu hänen harteilleen, vaan kukin opiskelija keräili likaisia astioita pöydistä silloin kun sotkuisuus alkoi tuntua häiritsevältä.

Joskus Mirka toivoi että hänen poikaystävässään olisi enemmän miestä. Kiukkuisen Yrjänän saavuttua valittamaan Mirkalle teleskoopin päiväkäytöstä Mirka olisi halunnut Pekon tulevan puolustamaan häntä, mutta Pekko käänsi mieluummin selkänsä tilanteelle eikä sanonut mitään Yrjänän töniessä Mirkaa. Kyllähän nainen osasi pitää puolensa, mutta olisi Pekko voinut jotain tehdä pelastaakseen naisensa ilkiön tönimiseltä.

Mirkan ottaessa asian puheeksi miehen kanssa Pekko kertoi ettei hän pitänyt väkivallasta eikä hän muutenkaan tiennyt mitä uskaltaisi sanoa aggressiiviselle miehelle. Mirka ymmärsi poikaystäväänsä, sillä tämä oli aina ollut suhteessa se rauhallisempi ja tunnollisempi osapuoli, ja nämä olivat juuri niitä piirteitä joita nainen eniten ihannoikin Pekossa.

Kokin katoaminen johtui siitä että jouduin myymään jumittuneen kokin movella pois. Oletin tietysti että myyty sim palaisi takaisin taas seuraavana päivänä, mutta näinpä ei käynytkään. Noh, kaipa sitä ilman kokkiakin selvitään. .-D

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Oijoi, kokkia pidetään varmaan niin itsestäänselvyytenä, että hänen työpanostaan osaa arvostaa vasta sitten, kun hän katoaa. Toivottavasti Stella otti lopputilin ja lähti jonnekin Twikkii-saarelle nauttimaan elämästään. .-D (Outolaaksossa ei vaan taida kyllä olla lomakohteita. .-D) Huh, toivottavasti sentään alienit eivät ole kaiken takana! Miika-raukka joutui uudeksi kokiksi. .-( Kyllähän se on pidemmän päälle tylsää kokata ilmaisiksi kaikille, ja jos Miika yhtäkkiä lopettaisikin ruoanlaiton, joku valittaisi kohta "mikset tee meille ruokaa". .-s

  Miskan syrjähypyt ovat jännää lukemista. .-D Onneksi hän onnistui vielä välttymään kiinnijäämiseltä. Noi unelmatreffien toteuttajat on niin hauskoja (ja työläitä), kun he käyvät treffeillä kaikki yöt ja päivät, eivätkä ollenkaan joudu kohottamaan tarpeitaan. .-D

  Huvitti toi, kun Yrjänä hakkaa Mirkaa, niin Pekko siinä vaan kaikessa rauhassa hyppää narua. .--DD Onneksi Mirka ymmärtää Pekon taipumuksia eikä kokoa mitään odotuksia miehen käytökselle. .-)

  Hyvä että Mikon ja Sirjan tilanne selkeni. .-) Mikon sopii olla ylpeä, kun hän sai yliopiston aikana maksimoitua kaikki urapisteet, hän löysi unelmiensa naisen ja pääsi valmistumaan. .-) Miian oli kätevää saapua valmiiksi sisustettuun huoneeseen, jossa oli rummut häntä odottamassa! <3

  Olipa taas jännittävä ja viihdyttävä osa. .-) Hauskaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kun mun ei tarvii edes lukea näitä osia uudelleen kun pysyn sun kommentin pohjalta niin hyvin mukana osan tapahtumissa (tai sit muistan osan hyvin koska oikoluin sen läpi ennen julkaisua). .-D Moni ei tosiaan taida juurikaan huomata kokkia kunhan ruokapalvelu pelaa, mutta heti kun kokki ei ilmaannu paikalle niin johan ollaan pulassa. .-D Ehkä Stella matkasi ensin Kaunialaan ja jatkoi sieltä Twikkii-saarille? Miikan kokkausinnostus alkoi kyllä vähitellen kokin askareita hoitaessa hiipua, muidenkin pitäisi osallistua keittiövuoroihin! Miskalla kävi kyllä tuuri kun hän ei jäänyt kiinni syrjähypystä (tosin musta tuntuu että sitä on nykyään jotenkin löllennetty, sillä Miskan käydessä yhteisötonttitreffeillä paikalle osui parikin kertaa hänen muita rakastettujaan eivätkä ne huomanneet mitään..) Onhan noi unelmatreffailijat vähän työläitä, mut yöllä muiden nukkuessa oli kätevä käydä treffeillä kun ehti vahtia pelkkää Miskaa. .-) Pekolta ei tosiaan kannata odottaa mitään uljaan soturin kaltaista käytöstä, mutta hänellä on varmasti muita vahvuuksia joista Mirka pääsee olemaan ylpeä. .-) Mikko ja Sirja saivat tosiaan juttuaan etenemään, ja nyt valmistumisensa jälkeen Mikolla onkin sitten leppoisaa kun urapisteet ovat jo koossa. ,-) On kyllä kiva saada valmiiksi sisustettu huone! Hauskaa että viihdyit osan parissa, kiitos kommentista! .--)

   Poista
 2. Haa, Mikkokin sai kerrottua ihastuksestaan! Ja meni vielä varmaan paremmin kuin mitä mies olisi osannut odottaa ;)
  Jotenkin kiinnitin huomioni Mikon magnetohytkytinkuvassa tanssahtelevaan neitokaiseen, kukas hän lieneekään?
  Ja jess, Miia liittyy yliopistolaisten joukkoon :D Mirkan ei tarvitse olla ainoastaan poikajoukon keskellä.

  Hankalaa tosiaan jos kokki ei deletoinnin jälkeen suostunut tulemaan takaisin. Pitäisikö sitä maanitella vaikka uudella hellalla tai jotain? Onneksi Miika pelastaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvin tosiaan kävi! Jos Mikko olisi tiennyt Sirjan suhtautumisesta asiaan hän olisi taatusti mennyt naisen puheille jo paljon aikaisemmin. .-D Tanssinainen näyttäisi olevan yksi Bailuvaara-osakunnan jäsenistä, mutten saa tähän hätään nimeä mieleen...Jessika? Jep, lisää tyttövoimaa asuntolaan, nyt Mirka ja Miia voivat liittoutua! .-D Oli kyllä hämmentävä tuo kokin katoaminen, oisinpa tajunnut kokeilla tuota uuden hellan ostamista. Sentään Miikasta saatiin apukokki (mutta kuinka sitten käykään kun Miika valmistuu yliopistolta?). .-) Kiitoksia kommentin jättämisestä! <3

   Poista