perjantai 28. syyskuuta 2018

Mikaliini - Mikko, osa 1: Liilat häät

Laitetaanpas tähän väliin Mikon soolokuulumisia. .-)

Aiemmat Mikaliinien osat löytyvät täältä.


Poistuttuaan kampusalueelta Mikko muutti samaan taloyhtiöön kuin hänen vuotta aiemmin valmistunut isoveljensä Mikael. Allekirjoitettuaan vuokrasopimuksen vuokraisäntä tiedotti asunnon olevan heti muuttokunnossa.

Mikko antoi asunnon seinien ja tapettien olla aikalailla ennallaan ja hankki niihin sopivia kalusteita. Olohuoneen pääväriksi valikoitui vihreä, ja huoneen keskelle sijoitettu korttipelipöytä oli Mikon ylpeydenaihe. Kiinnostustaan musiikkiin Mikko toi ilmi sijoittamalla rumpusetin olohuoneen nurkkaan, ja hänen urheiluharrastuksestaankin on nähtävissä pieniä viitteitä sisustuksessa.


Saatuaan sisustusasiat kuntoon Mikko päätti järjestää pienet tuparit. Juhlavieraiksi Mikko kutsui kaksi elämänsä tärkeintä naista: äitinsä ja rakastettunsa Sirjan. Mikko esitteli Karon ja Sirjan toisilleen, ja naiset tulivat hyvin juttuun keskenään.

Tupareiden kohokohtana oli kun Mikko polvistui Sirjan eteen kosiakseen rakastettuaan. Sirja kiljaisi yllättyneenä nähdessään säihkyvän kihlasormuksen, sillä kosinta tuli aivan odottamatta. Saatuaan hengityksensa tasoittumaan Sirja noukki sormuksen rasiasta ja pujotti sen sormeensa. Nyt Mikko ja Sirja olivat kihloissa!

Mikolla oli tapana käydä tapaamassa isoveljeään kun he kerran naapureita olivat. Tavallisesti kaksikko vaihtoi kuulumisia porraskäytävässä tai sitten ulkona pallottelun merkeissä. Mikko kertoi menneensä kihloihin Sirjan kanssa, ja Mikael oli tietenkin onnellinen veljensä puolesta, mutta samalla miestä hiukan kaihersi se etteivät hänen omat naisasiansa olleet edenneet mihinkään.

Kun kihlauksesta oli kulunut pari kuukautta valmistui Sirjakin viimein yliopistosta ja muutti yhteen Mikon kanssa. Sirja muutti tyyliään villien huutosakkivuosien jälkeen hillitymmäksi pukeutumalla peittävimpiin vaatteisiin. Nainen halusi että hänet otetaan vakavasti hänen uudessa journalismi-työssään.


Pariskunnan yhteiselo sujui mukavissa merkeissä. Mikko ei ollut löytänyt vielä töitä, joten kaksikolle jäi paljon yhteistä vapaa-aikaa. Päivät kuluivatkin leppoisissa merkeissä kaksikon viettäessä aikaa yhdessä. Hempeilyä ei jätetty pelkästään makuuhuoneen puolelle, vaan Mikon ja Sirjan saattoi bongata pitämässä toisiaan kädestä kiinni kesken hampurilaisaterian.


Yhtenä aamuna Sirjalla oli vähän kummallinen olo herätessään. Ehkä hänellä oli nälkä, tai sitten tuleva työpäivä vain jännitti? Sirja haki jääkaapista hampurilaisen, mutta mutustettuaan purilaisesta puolet Sirja totesi ettei huono olo johtunut ainakaan nälästä, ruoka enemmänkin kuvotti häntä. Nainen puketui työvaatteisiinsa ja huikkasi aamiaista valmistavalle miehelleen heipat ennen kuin poistui asunnosta.

Työpäivänsä jälkeen Sirja oli aivan poikki, ja Mikko kehottikin naista menemään hetkeksi lepuuttamaan ennen kuin tämä nukahtaisi seisaalleen. Mikko oli vähän huolissaan Sirjan jaksamisesta, sillä hän oli huomannut naisella olevan aamulla pahoinvointia ja nyt tämä oli työpäivänsä jälkeen aivan rättiväsynyt.

Mikon yliopistosta valmistumisesta oli kulunut jo useampi kuukausi, mutta aktiivisesta työnhausta huolimatta mistään ei löytynyt työtä hänen havittelemaltaan musiikki-uralta. Tilanne alkoi vähitellen turhauttaa Mikkoa, sillä hän koki elämänsä valuvan hukkaan kun töitä unelma-alalta ei irronnut sitten millään. Selattuaan jälleen päivän vapaat työpaikat läpi tuloksetta Mikko löi nyrkillään tietokonepöytää niin kovaa että vieressä oleva kukkamaljakko oli pudota tärähdyksen voimasta.

Pahoinvointi ja väsymys olivat vaivanneet Sirjaa jo usean päivän ajan. Hieman huolissaan terveydentilastaan Sirja avautui aiheesta Mikon äidille Karolle. Naisista oli tullut lyhyessa ajassa hyviä ystäviä. Vaikka Karo ei mikään lääkäri olekaan osasi hän tehdä nopeasti diagnoosiin Sirjan oireiden perusteella:
"Veikkaisimpa että olet raskaana", Karo kertoi tunnistettuaan oireet omista lukuisista raskausajankohdistaan.

Sirja ei ollut uskoa asiaa, mutta positiivinen raskaustesti ja alati kasvava mahakumpu vakuuttivat naisen lopulta. Raskaus tuli ehkä vähän liian aikaisin kuvioihin siihen nähden ettei Mikko ollut vielä löytänyt töitä ja Sirjakin oli vasta ihan alussa toimittajan työssään, mutta vanhemmat olivat tietenkin innoissaan tulevasta uudesta perheenjäsenestä.

Raskaus kiihdytti myös Mikon ja Sirjan avioliittoon astumista, sillä syntyvä vauva haluttiin saada kantamaan Mikaliinien nimeä. Häät saatiin järjestettyä muutamaa viikkoa ennen laskettua aikaa. Sirjan maha kasvoi sellaista vauhtia ettei pukuompelija pysynyt perässä, ja siksi naisen oli tyydyttävä vähän vaatimattomanpaan hääkolttuun, mutta vihkikaaren alla oleva pariskunta näytti silti oikein hyvältä liiloissa tamineissaan. Häävieraat tuntuvat olevan kiinnostuneempia korttipelistä kuin vihkiseremoniasta, ainoastaan Mika seurasi poikansa naimisiinmenoa sohvapaikaltaan.


Sormuksien vaihtamisen ja muiden muodollisuuksien jälkeen Sirjalla oli jo kiire päästä leikkaamaan herkullisen näköistä hääkakkua, jonka liilat koristukset sopivat oivaksi jatkoksi hääparin vaatteiden väriin. Syötyään kolmannen kakkupalan Sirja pelkäsi mekkonsa repeytyvän millä hetkellä hyvänsä, joten nainen katsoi parhaaksi vaihtaa ylleen mukavan pyjaman ja painua jo nukkumaan.

Juhlavieraiden viihdytys jäi siis Mikon vastuulle. Suurin osa kutsuvieraista olikin Mikon kavereita, joten siinä mielessä Sirjan ei juhlissa ollut mikään pakko pyöriä. Mikaa jäi tosin vähän harmittamaan kun hän ei ehtinyt poikansa vaimon puheille ollenkaan. Korttipelistä vihdoin irtaantunut Karo puolestaan ihmetteli missä vaiheessa sormukset oli ehditty vaihtamaan, sillä hän ei ollut huomannut mitään ollessaan niin keskittynyt peliinsä.

Sirja jatkoi raskaudesta huolimatta yhä töiden tekoa, sillä hän jaksoi kyllä hyvin käydä työpaikalla kirjoittamassa pari artikkelia päivässä. Tietysti moiset työtehtävät olisi voinut hoitaa myös kotoa käsin etänä, mutta Sirjasta oli ikävä seurata miten työttömyys masensi hänen miestään, ja Mikko oli ehkä jollain tapaa jopa kateellinen Sirjan löydettyä töitä niin nopeasti kun mies itse oli ollut työttömänä monta viikkoa.

Ainiin, sit vielä tää: Julkaisen jokaisesta yliopistolta valmistuneesta lapsesta yhden osan, jonka perusteella lukijat saavat antaa osassa esiintyneelle simille pisteitä 1-10 asteikolla sen mukaan kuinka kiinnostavana häntä pitävät. Eniten pisteitä saanut sim pääsee sitten perijäksi ja palaa aloitustontille ja tarinan pääkerronta jatkuu hänestä. Toki muistakin simeistä tulee osia, mutta paljon harvemmin ja osien sisältö ei ole niin yksityiskohtaista. Tasapelitilanteessa saatan ottaa maksimissaan kaksi perijää, tai sitten arvon nopalla kuka voittaa. Toivoisin siis että sisällytätte näihin soolo-osien kommentteihin omat pisteenne perijän valintaa varten.

Osallistun itsekin pisteytykseen: Mikko 8/10

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Oi, vai pääsivät Mikko ja Sirja jo naimisiinkin! Ja esikoinenkin tulossa - sim-Karo on varmaan tyytyväinen :D Ja asuvat vielä samassa rakennuksessa kuin Miika, kunhan Miika ei nyt kovin kateelliseksi tulisi veljensä vaimosta.
  Mutta toisaalta Miikalla on enemmän onnea töissä kuin Mikolla, joka saattaisi varmaan kadehtia veljensä urakehitystä. Toivottavasti Mikko ei nyt kadehdi Sirjaakaan, siitä saattaisi tulla sotkua...

  Mikonkin tilanne on omalla tavallaan kiinnostava, mutta päädyn lopulta siihen lopputulokseen että tämä saa saman määrän pisteitä kuin esikoispoika eli
  Mikko: 5/10

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ehdin vastata aiempaan kommenttiisi ja heti tulee uusi, Jade on vauhdissa. .-D Mikko etenee tosiaan vähän isoveljeään nopeammin näissä perheenperustus-asioissa, mutta ilmeisesti kaikkea ei voi saada kun Mikko jumittaa nyt puolestaan työnhaussa, niin riittää sitten kahdehdittavaa vähän kummallekin. .-D Toivotaan tosiaan ettei Mikon ja Sirjan välille tule turhaa kiistaa työasioiden tiimoilta. Mikonkin pistesaldolle saatiin korotusta, tilanne on hänen kohdallaan siis yhteensä 13 pistettä. Kiitos kommentista! .--)

   Poista
 2. Georgen levy on niin pitkä, että ehdin tulla lukemaan toisenkin osan. .-D Ihanaa että Mikko on niin ylpeä uhkapelipöydästään. <3 Tulee mieleen se Danan vihreä kasino mainos. .-D

  Aivan mahtavaa, että Sirjakin muutti jo Mikon luo, ja vauva on tulossa. Häätkin ehdittiin pitää! .-) Kauniit liilat häät ovatkin, paljon värejä tässä osassa. .-D Soma hääpaikka olohuoneessa. .-> Onhan se tärkeää, että vauva saa Mikaliinien ylvään sukunimen. .-D Ihanaa että Karo ja Sirjakin tulevat hyvin toimeen! Ettei olisi Karokin peliriippuvainen, kun vihkiseremonia jäi kokonaan huomaamatta. .-D Hauskat hääkakunsyömisilmeet. .-D

  Mikähän siinä on, kun tuntuu helposti että elämä valuu hukkaan, jos unelma-alan työtä ei ole löytynyt? Onneksi Mikolla on paljon muuta täytettä elämässään, kuten tuleva perhe, ja sitä kautta hän voi löytää tyytyväisyyttä elämäänsä. .-) Toivottavasti Sirja jaksaa tasapainotella äitiyden ja uransa kanssa. .-)

  Muistelen ettei Mikko ole ollut mun suosikkisimejä, mutta tää osa oli kiva. Samoin Sirja on mukava, ja Karo & Sirja on jo bestiksiä, joten olisi kiva jos Mikosta tulisi perijä. Pisteitä tulee siis 8/10. .-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevää. .-D Hahalol, niinpäs tuleekin, voi Dana sinun kanssasi (pitäis nimetä vauva Danaksi ja sit hänelle voisi tulla peliriippuvuus!) Uhkapelipöytää tuotiin jostain syystä paljon esille tässä osassa, ilmankos Mikko on siitä niin ylpeä. XD Sain yliopiston aikana lukittua Mikolle kihlatoiveen niin hän pisti vähän nopeammin parisuhdeasioitaan etenemään. .-) Kivasti oli liilat juhla-asut molemmilla ja hääkakkukin sopi koristeiden puolesta liilaan teemaan. .-D Tällaisia pieniä olohuonehäitä on luvassa useampikin kun kerrostaloasunnot ovat sen verran pieniä (miksei missään oo laitettu pihalle yhteiskäyttöön suunniteltua vihkikaarta?). Kyllä, nimiasiat pitää olla kunnossa, tärkeää. .-D Sirja on vissiin Mikon tapaan suosiotavoitteinen niin hän innostui tupareissa tapaamastaan Karosta sen verran että halusi oikein ystävystyä. .-) Karo vieköön, vai on peliriippuvuus nyt iskenyt häneenkin. XD Ehkä uhkapelaaminen isoilla panoksilla voisi auttaa hänen rahantienauselämäntavoitteen kanssa (tai sitten ei...) Mikolla riittää tosiaan hommaa tulevan jälkikasvun hoivaamisen kanssa, joten eiköhän siinä ole hänelle vähän tekemistä vaikka työtä ei heti löytyisikään. Sirjalle työt ovat jopa vähän taakka kun raskaus uuvuttaa ja silti pitäisi jaksaa artikkeleita tehdä, mutta eiköhän se siitä. .-) Kiva että näit tässä osassa Mikon uusin silmin ja tykästyit Sirjaankin! Totta, Karokin varmaan ilahtuisi Mikon perimisestä siltä kannalta että hän tuntee hyvin myös Sirjan! Mikon yhteispisteet kohoavat siis yhteensä 21, menikin reippaasti Mikaelin ohi (eli voin mennä aloittamaan uutta pelikierrosta Mikaelilla kun perijäkilvasta putosi (vai pitäiskö varoiksi oottaa jos ilmaantuu muita lukijoita? (tuskin))). Kiva kun ehdit taas kommentoida, jopa useampaan osaan tällä kertaa! Kiitos kommentoimisesta! <3

   Poista