maanantai 24. syyskuuta 2018

Mikaliini, osa 9: Uusia asukkeja

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Mirka ja hänen poikaystävänsä Pekko ovat saapuneet aloittamaan yliopisto-opintojaan. Kaksikko majoittui samaan asuntolaan kuin muutkin Mikaliinien porukat. Pekko vaikuttaa olevan uskollinen postityylilleen, sillä tuo uusi asu vyölaukkuineen tuo niin hyvin mieleen Pekon vanhan asun! Pakkohan Pekon on annettava pitää nuo vaatteet. .-D


Yliopistolle saavuttuaan Mirkasta ja Pekosta kehkeytyi "teemme kaikki asiat yhdessä koska seurustelemme" -pariskunta. Paljastui että Mirkan tapaan myös Pekon mieliharrastus on musikki ja tanssi. Lisäksi kumpikin haluaa opettajan ammattia elämältään, joten Mirka ja Pekko saattoivat ottaa saman pääaineen, opiskella yhdessä alan taitoja yhdessä ja istua luennoilla vieretysten. Nämä kaksi sopivat toisilleen paremmin kuin osasin odottaa!

Ensimmäinen opiskeluvuosi ei ehtinyt kulua edes puoleen väliin kun kaksikko kerkesi jo kihlautua. Mirka tiesi haluavansa viettää loppuelämänsä Pekon kanssa, joten nainen päätti kosia miestä, eikä Pekko empinyt hetkeäkään sormuksen pujottamista sormeensa. Vaikka kihlat tapahtuivat melko vaatimattomasti asuntolan keittiössä juustopasta-aterian aikana oli tilanne juuri täydellinen Mirkan ja Pekon mielestä.

Joissain asioissa Mirka ja Pekko erosivat toisistaan. Tietotavoitteinen Pekko halusi ottaa opintonsa vakavasti ja tehdä kaikki mahdolliset lopputyöt ja jopa vapaaehtoiset esseet, kun taas Mirkalla oli rennompi asenne. Hänelle ei ollut niin väliä tulisiko loppukokeesta numeroksi 5 vai 4, joten lopputyön kirjoittamisen sijaan Mirka ylläpiti mieluummin harrastusinnostustaan. Mirka on sentään tunnollisempi kuin veljensä Miska, joka laittaa edelleen naistentapailun opintojensa edelle.

Miska oli taas tuttuun tapaansa treffeillä, kun yhtäkkiä asuntolan pihaan pysähtyi valtava limusini, jonka kyydistä asteli juhlapukuinen mies. Miskan ja tämän treffikumppanin Nellin järkytykseksi mies laittoi Miskan käsirautoihin ja käski tulemaan mukaan.
"Oletko siis joku rikollinen? En halua nähdä sinua enää ikinä!" Nelli kivahti ja häipyi paikalta.
"Ei odota! Tähän on varmasti jokin järkevä selitys", Miska huusi naisen perään. Miska ei itsekään ymmärtänyt mitä oikein oli tekeillä.

Miska kuljetettiin limusiinikyydillä salaiselle tontille silmät sidottuna. Perillä miehen ylle puettiin uudet vaatteet, ja lopulta Miskalle kerrottiin mitä oli tapahtunut: Hänestä oli tullut kampuksen salaisen laamaseuran jäsen! Miskalle painotettiin ettei hän saisi kertoa laamaseurasta kenellekään, ja Miska lupasi pitää suunsa kiinni. Salaseuraan pääseminen oli Miskasta tosi siisti juttu, varsinkin kun seuran jäsenten joukossa oli viehättäviä naisia.

Yhteinen tanssituokio oli tullut osaksi Mirkan ja Pekon aamurutiinia, ja kaksikko saattoi viettää hyvän tovin tanssahdellen kiinni toisissaan pyjamat päällä jomman kumman huoneessa. Pekko oli yleensä ensimmäinen jolla oli kiire jatkamaan opiskelua, mutta Mirka olisi voinut roikkua kiinni kihlatussaan vaikka koko päivän. Tänään oli kuitenkin tämän fuksikaksikon ensimmäinen loppukoe, joten tanssia ei voinut jatkaa kovin kauaa.

Mirkan vihdoin irrottaessa otteensa Pekosta pukeutui mies vauhdilla ja säntäsi juoksuun ettei vain myöhästyisi loppukokeesta. Mirkaa huvitti miehen kiire, sillä kokeen alkuun olisi vielä sen verran aikaa että kävellenkin ehtisi hyvin perille. Tietokoneella urheilusivuja selaileva Mikko toivotti onnea ensimmäiseen kokeeseen, mutta Pekko ei kiireeltään jäänyt vastailemaan vaan paiskasi oven kiinni perässään.


Miska oli syventänyt välejään salaseurassa tapaamiensa naisten kanssa, ja kutsuessaan heidät kylään Miska onnistui vaivatta houkuttelemaan kummankin naisen vuorollaan kanssaan porealtaalle. Miskan onneksi salaseuran naiset olivat hyviä pitämään salaisuuksia, joten kun Miska pyysi ettei tästä illasta puhuttaisi ulkopuolisille lupasi kumpikin vaieta asiasta.

Oho, Miskakin on saatu tarttumaan kerrankin oppikirjaan! Miskan kolmannen opiskeluvuoden alkaessa hänen lehtorinsa oli vihjannut että miehen olisi syytä kohottaa keskiarvoaan mikäli toivoi valmistuvansa suunnitellussa olevassa neljän vuoden tahdissa. Pekko opiskeli puolestaan opetusalan pisteitä valmiiksi. Karisma hänellä oli jo valmiiksi huipussa, mutta siivousta ja logiikkaa puuttui vielä. Mikko oli puolestaan ehtinyt jo hankkia kaikki alansa pisteet ja nyt hän lueskelikin omaksi huvikseen ruuanlaittoa.

Miskan salaseurakaappausta vierestä seuranneen Nellin lepyttely ei ollut helppoa, varsinkaan kun Miska ei voinut kertoa "pidätyksen" todellista syytä. Ajan kanssa Miska sai kuitenkin naisen vihdoin uusille treffeille suorittaakseen loppuun sen mikä oli aiemmin jäänyt kesken, ja menon käydessä intiimiksi porealtaalla pakenivat muut vedessälillujat kiusaantuneena pois paikalta.

Mirkan kävi sääliksi pitkää työpäivää tekevää kokkia, ja helpottaakseen vanhuksen työtaakkaa Mirka auttoi kokkia toisinaan siivouksessa. Mirka oli luonteeltaan varsin siisti sim, joten paikkojen putsaaminen tuli häneltä oikeastaan ihan luonnostaan.


Miskan saatua toivomansa kaksikymmentä pelehdystoivetta kokoon miehen seuraavaksi elämäntavoitteeksi ilmeni 50 unelmatreffit, eli Miska alkaa tuskin vieläkään panostaa opintoihinsa kovin suurella tarmolla naisten tapailun jatkuessa yhä... Treffitavoittetta täyttäessä Miskan vakiokumppaniksi päätyi samassa asuntolassa asuva Auri, jonka kanssa Miska sitten kävi joka päivä treffeillä aamusta iltaan.

Jälleen asuntolaan saadaan uusi asukki, sillä Miika on saapunut! Yliopisto ja opintojen aloittaminen jännitti Miikaa jonkin verran, ja aluksi hän tunsi olevansa ihan hukassa suurella kampusalueella. Miika ei ollut kovin läheinen isoveljiensä kanssa, mutta Mirka-siskon kanssa hän tuli paremmin toimeen. Harmi vain että Mirka halusi viettää enemmän aikaa poikaystävänsä kuin veljensä kanssa.


Miika ei rohjennut yksinään poistua asuntolalta muualle kuin luennoilleen, minkä takia isoveljet alkoivat kutsua häntä hissukaksi. Tietysti he vain vitsailivat, mutta Miikalle tuli silti pieniä paineita, sillä olihan hän suosiotavoitteinen jonka kuuluisi viihtyä bileissä ja muita simejä näkemässä. Ruoanlaittoa rakastavan Miikan vakiopaikaksi muodostui vähitellen asuntolan keittiö, mutta kokin ollessa paikalla Miika ei rohjennut sooloilla omiaan vaan tyytyi syömään kokin valmistamia mauttomia ruokia.

"Tehtäisikö jotain yhdessä huomenna?" Mirka tiedusteli poikaystävältään.
"Voisimme vaikka lukea tenttiin yhdessä", Pekko keksi.
"Öh, juurihan me tänään opiskelimme yhdessä. Etkö haluaisi tehdä jotain muuta?" Mirka kysyi.
"Minä tulin yliopistolle opiskelemaan. Voin lukea tenttiin yksinkin jos se ei sinua kiinnosta", Pekko totesi. Mirka huokaisi. Joskus Pekko oli mahdottoman tylsää seuraa jatkuvine opiskeluineen.

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoisia hahmoja. .-o

  Mua epäilytti toi Mirkan ja Pekon suhde ihan siinä alussa jo, kun he ilmenivät täysin samanlaisina. En tiiä, musta se on jotenkin pelottavaa, että on tismalleen sama elämäntavoite ja että kaikki täytyy tehdä yhdessä. Soft Cellin Heat tulee koneelta! Vaikka toisaalta se on tosi suloistakin ja kuin todelliset sielunkumppanit, jotka menee yhdessä samaan suuntaan. Onhan se siistiä, kun sellainenkin tyyppi tulee vastaan. .-o Lopussa Mirka ja Pekko kyllä ajautuivat vähän erilleen, kun Pekko on liikaa kiinni opintokirjoissa. Tulee mieleen Kylien Get Outta My Way: "you're oh-so boring and I don't recognize the zombie you turn into". Jännää nähdä, miten heidän käy jatkossa. Varmaan saavat välinsä kuntoon, toivotaan ainakin. .-) Ja toi Pekon asuvalinta on hauska! .-D Hän taitaa olla tosi jääräpäinen eikä luovu menneisyydestä ja rutiineistaan helpolla. .--D Mirka muuten oli ihana auttaessaan kokkia siivouksessa. <3 Vaikka onko tääkin jokin pakkomielteinen lianvälttelyjuttu? .-D En tiiä miksi nään Mirkassa ja Pekossa niin paljon piilo-ongelmia! .-D

  Onnittelut Miskalle elämäntavoitteen suorittamisesta! Hän on kyllä ikuinen rennosti ottaja. .--D Eivät opinnot maistu, vaan seuraavaksi täytyy käydä unelmatreffeillä. .--D Kunhan ei vaan koeajalle joutuisi. .-D Toi salaseurajuttu oli kiva lisä hänelle, ja toi on hyvä pointti, että salaseuran tytöt on erityisen taitavia pitämään salaisuuksia elämässään (kuten sen että Miska on heidän rakastettu). .-D Nelli sai kyllä järkyttyä pahemman kerran. Kyllähän treffit siitä päättyi odottamattomalla ja töykeällä tavalla. .-D

  Miika oli musta aivan ihana. <3 Se on ihan luonnollista, että uusi elämä yliopistolla jännittää, eikä siitä tarvitse tuntea huonoa omatuntoa, ettei halua bailata niinkuin muut (vaikka suosiotavoitteinen onkin). Nää on näitä kivoja elämän ristiriitoja, kun "pitäisi" haluta jotain, mutta sitten huomio onkin jossain aivan muualla. .--D Tossa tuskin oli paljoa järkeä! Miikan tollaset "kovat" vaatteet saa muut ehkä pysymään hänestä vähän kauempana, kun hän näyttää ehkä vähän uhkaavalta tai vaikeasti tavoitettavalta.

  Mulla oli sellainen olo, että unohdin yhden, ja Mikko tosiaan jäi vähän vähemmälle. Hän ei puhutellut mua tässä osassa, mutta ehkä jatkossa. .--D Kiitos tästä osasta, kyllä viihdyin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirka ja Pekko ovat kyllä niin toistensa kopioita että vähän pelottaa. .-D Sentään heillä on eri tavoitteet (Mirkalla perhe ja Pekolla tieto), mutta muuten he tykkäävät kaikesta samasta. .-D Toivotaan että kaiken takana on toi sielunkumppanuus! Get Outta My Way kuvastaa jollaintapaa kyllä Mirkan ja Pekon suhdetta - varsinkin siinä vaiheessa kun Mirka saa lisätavoitteeksi romantiikkatavoitteen spoilspoil. ,-) Pekon asuvanlinta oli kyllä hauska sattuma, ois pitänyt lisätä hänelle vielä lippis päähän. .-D Taas oot tehnyt niin hienoja tulkintoja henkilöiden luonteista ja löytänyt piilo-ongelmiakin. .-D Miska jatkaa rennolla meiningillä, ties vaikka sille tulisi sitten jossain vaiheessa vielä rakastettujenkin haaliminen elämäntavoitteeksi ensitreffejä unohtamatta. .-D Miska tuskin koeaikaa pelästyisi eikä yliopistolta pois potkiminenkaan häntä varmaan pahemmin harmittaisi, paitsi ehkä siltä kannalta että yliopistossa on hyvää aikaa näitä helppoja elämäntavoitteita toteuttaa. .-D Salaseura tuli kyllä vähän yllättäen, mutta Miska sai siitäkin parhaan hyödyn irti tutustumalla laamaseuran naisiin. ,-) Ärsytti kyllä kun Miskan ja Nellin treffit silloin keskeytyi, he olivat muistaakseni vasta aloittelemassa ja sitten Miska viedään heti pois eikä tunnelma ollut kovin hyvä. Kivaa että tykkäät Miikastakin vaikka hän ei ehkä ole niin huomiota herättävä suosiotavoitteiseksi. .-) Ehkä Miika yliopistolle sopeutuessaan innostuu enemmän juhlista tai sitten ei, ei kaikkien suosiotavoitteisten tarvitse olla bilettäjiä ja simmagneetteja. .-) Taas hyvä huomio, voi tosiaan olla että hiljaista Miikaa uskalleta heti lähestyä hänen kovistyylinsä vuoksi! Oho, Mikko oli tosiaan vähemmällä tässä osassa, mites nyt silleen oon häntä syrjinyt! Hienosti kuitenkin muistit hänen olemassaolon. .-) Kiitos pitkästä ja pohdiskelevasta kommentista. .-) <3
   P.S. Jee, mullakin alkoi kommenttia oikolukiessa soida Soft Celliä! Meet Murder My Angel ♫

   Poista
 2. Miskan treffithän keskeytyivät arvaamattomalla tavalla :D Olikohan Miska jo valmiiksi treffaillut joitakuita salaseuran jäseniä, kun kerran oli saanut suosituksen? Hmm... Onneksi salaseuralaiset ovat tosiaan hyviä salailemaan niin Miska ainakin tietää, mitä kautta juorut eivät leviä :D Nellikin leppyi lopulta :3 Mutta Miskallahan nyt on treffailuun liittyviä tavoitteita, onneksi sai sentään ensimmäisen elämäntavoittensa täyteen jo yliopistossa :o

  Ehkä Miika suosiotavoitteisena pääsee sittenkin lopulta tekemään isosiskolleen seuraa, kun Mirka välillä kyllästyy Pekon jatkuviin opiskeluihin ja haluaa vähän vaihtelua? Ja vaihteluhan virkistää, kuten kaikki tiedämme ;D
  Tulipas jotenkin Miskapainotteinen kommentti, mutta ehkä se ei välillä haittaa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin noihin salaseurakutsuihin ei ole koskaan varautunut kun limusiini kaartaa jo pihalle. .-D Voikin olla että Miskalla on ollut jo valmiiksi laamaseuralaisia rakastettuina, muistelen että ainakin osassa esiintyneet Henni (rastatukka) ja Auri ovat myös laamaseuralaisia. .-) Hehe, salaseuran naikkoset osaavat kyllä pitää suunsa kiinni Miskan kanssa viettämästään kahdenkeskisestä hetkestä. ,-) Miska onnistui tosiaan myöhemmin suostuttelemaan Nelliä uudemman kerran treffeille! Treffailu ei tule kyllä vielä hetkeen päättymään tämän uuden elämäntavoitteen myötä. .--D Totta, Miikan kannattaa hyödyntää ne hetket siskonsa kanssa olemiseen kun Pekko kaipaa opiskelurauhaa! Saa Mirkakin sitten seuraa eikä tylsisty Pekkoon. .-D Hehe, Miska tuntuu jäävän päällimmäisenä mieleen näissä yliopisto-osissa. .-D Kiitos kommentista. .--)

   Poista