sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Mikaliini, osa 13: Pettymyksiä

Aiemmat osat löytyvät täältä.


Vaikka Mirkan pääharrastus oli musiikki, oli hän alkanut logiikkaharjoitustensa myötä kiinnostumaan enemmän myös tähtitaivaan saloista. Iltaisin Mirka ja Miska kilpailivatkin teleskoopin käyttövuoroista, mutta Mirkan harmiksi Miska voitti useimmiten ja nainen joutui hankkimaan logiikkapisteensä päiväsaikaan.

Tuli jotenkin yllätyksenä että Mirkalta ja Pekolta oli vielä ensisuudelma vaihtamatta, he ovat kuitenkin suorittaneet muita romanttisia toimintoja jo pidemmän aikaa ja kihloissakin tämä pari on ehtinyt olla jo hyvän tovin. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Teleskoopin ääressä olevaa Miiaa ei kiinnostanut isosiskonsa romanssiasiat, vaan hän suuntasi teleskoopin omaan kotipihaansa tarkkaillakseen miten koirat hoitivat ura-asioistaan.

Ensisuudelmasta jatkettiin samantien vähän pidemmälle Mirkan ja Pekon kipittäessä keittiössä olevaan valokuvauskooppiin.

Pekko oli taas jälleen kerran näpyttelemässä tietokoneen ääressä lopputyötään, joten Mirkan täytyi pyytää veljeään Miikaa tanssikaveriksi kun Pekko ei suostunut pitämään taukoa opiskelussaan. Mirka uteli tanssahtelun ohessa pikkuveljeltään oliko tämä tutustunut yliopistolla kiinnostaviin naisiin, mutta Miika ilmoitti että hänen kaikki aikansa kului kadonnen kokin paikkaamisessa ja luennoilla käymisessä.

Mirkan suunnattua luennolle Pekon kanssa Miika ei tohtinut jäädä tanssimaan yksin käytävälle, joten hän suuntasi omaan huoneeseensa tietokoneen äärelle kirjoittamaan musiikkiblogiaan. Harrastus oli Miikalle toki mukavaa ajanvietettä, mutta kun musiikkilaatta kerran komeili jo hänen huoneensa seinällä Miika alkoi miettiä, pitäisikö hänen keskittyä välillä muihinkin asioihin?

Miika päätti ottaa itseään niskasta kiinni ja järjestää tapojensa vastaisesti pienet bileet asuntolalla sinä iltana. Hän kutsui juhliin luennoilla tapaamiaan opiskelukavereita, ja Miikan yllätykseksi moni otti kutsun vastaan. Juhlissa jutustelu sujui leppoisammin mitä luentojen ohessa, ja Miika ehti saada illan aikana jopa pari uutta ystävää!

Mirka ja Miia olivat lähentyneet huimasti yliopistolla, ja siskokset olivat kuin kaksoset samanlaisine hiustyyleineen. Tyttöjen keskustelut pyörivät usein musiikkiharrastuksen ympärillä, ja kaksikko saattoi käydä usean minuutin mittaisia antoisia keskusteluja Miian huoneessa olevien rumpujen mekanismeista, mutta Mirka Miia juoruilivat yhdessä myös muistakin asioista.

Rumpukeskustelussa ehti mennä hyvä tovi, ja kelloa vilkaistessaan Mirka tajusi missanneensa juuri luentonsa. Nainen sai kuulla asiasta myös kihlatultaan heidän syödessä aamiaista yhdessä.
"Skippasit sitten luennon", Pekko nuhteli Mirkan pyöritellessä silmiään poikaystävänsä saarnakommenteille. Ei yhdeltä luennolta pois jääminen hänen valmistumistaan estäisi, joten Pekko nipotti ihan turhan takia!

Miska oli juuri päättämässä treffejä Aurin kanssa hymyssä suin, sillä tämä oli viimein hänen 50 treffikertansa, ja Miskan toinen elämäntavoite toteutui.
"Oliko tää nyt sitten tässä?" Auri kysyi romanttisen suudelman päätteksi. Miska oli ehkä odottanut treffitavoitteensa päättymistä innoissaan, mutta Auria kalvoi epätietoisuus siitä jatkuisiko heidän juttunsa enää.
"Joo", Miska vastasi lyhyesti. Hänellä ei ollut aikomuksia sitoutua yhteen naiseen.
"No, se oli hauskaa niin kauan kuin sitä kesti", Auri hymähti ja katsoi hieman pettyneenä miten Miska poistui paikalta.

Miska lähti suoraan Aurin luota tallustamaan yliopistolle viimeistä loppukoettaan varten. Miestä harmitti vähän, että hän oli suorittanut opintonsa aika hutaisten, sillä nyt pelehdyksien ja treffien jälkeen häntä oli viimein alkanut jopa kiinnostaa työnteko: Miska halusi seuraavaksi pyrkiä ammattimaiseksi juhlavieraaksi. Loppukokeen jälkeen Miska poistui kampukselta.

Miia asteli ruokalaan vaaleanpunaisessa aamutakissaan. Hän katseli ympärilleen, mutta ei nähnyt tänä aamuna valmiiksi tehtyä ruokaa keittiön työtasolla.
"Jääkaapista on ruoka-ainekset loppu, ota tähteitä", munakastaan mutustava Mirka ilmoitti. Ennen kuin Miia suuntasi jääkaapille, hän nappasi mukaansa pöydälle jätetyn likaisen lautasen jotta mahtuisi syömään samaan pöytään siskonsa kanssa.

Miia haki jääkaapista salaattia ja istahti Mirkaa vastapäätä. Isosisko oli tänään poikkeuksellisen vaitonainen, joten Miia kysäisi painoiko jokin tämän mieltä. Mirka huokaisi ja alkoi avautua poikaystävänsä tylsyydestä.
"Seurustelun alkuajat olivat ihanaa aikaa, mutta nykyään Pekko ei muuta tee kuin lukee tenttiin tai tekee lopputyötään. Häneltä ei tunnu liikenevän yhtään aikaa minulle", Mirka selitti.

"Siinä paha missä mainitaan..." Tytöt vaikenivat Pekon ja Miikan saapuessa keittiöön. Mirka ei jaksanut Pekkoa juuri nyt, joten hän hotkaisi nopeasti lautasensa tyhjäksi ja poistui ruokalasta. Jääkaapin vajaa tarjonta ei jäänyt Miikalta huomaamatta, ja hän lupasi tilata uutta ruokaa pian. Miika todella toivoi että kokki palaisi pian, sillä hänellä ei olisi loputtomasti aikaa ylläpitää keittiötä, varsinkaan kun kukaan muu ei milloinkaan auttanut häntä.

Mirka päätti mennä taas ärsyttämään Yrjänää telekooppivakoiluillaan, eikä mennyt aikaakaan kun mies saapui taas paikalle huutamaan samat valituksensa. Vaikka Yrjänän käytös ei ollut kovin ennalta-arvattavaa oli tämän äksyilijän tapaaminen Mirkan mielestä nykyään jollain oudolla tavalla melkein kiinnostavampaa kuin Pekon. Yrjänä sentään huomasi hänen läsnäolonsa, toisin kuin Pekko joka pystyi tuijottamaan tunteja pelkästään kirjan sivuja sulkien kaiken ympärillään tapahtuva pois.

Ei Pekkokaan sentään ihan kaikkea aikaansa kirjoja tuijotellen viettänyt, hulluksihan jatkuva pänttääminen tekisi. Pekon huvittelumetodit olivat kuitenkin tavallisesta poikkeavia: kun muu asuntolan väki kerääntyi iltaisin telkkarin ääreen, sulkeutui Pekko mieluummin omaan huoneeseensa rämpyttämään kitaraa, mikä oli samaan aikaan sekä hauskaa että hyödyllistä tekemistä.

Pian Miskan valmistumisen jälkeen hänen huoneensa saapui valloittamaan Miro, ja hänen tyttöystävänsä Ruusu muutti vieressä olleeseen Aurin huoneeseen. Ihan lopullisesti eroon ei tunnuta Miskasta ja Aurista kuitenkaan pääsevän, sillä kummankin huoneen seinällä riippuu heidän yhteiskuviaan. .-D

Miro oli aluksi vähän huolissaan siitä, miten tulisi pärjäämään yliopistolla, sillä peruskoulussa hänen arvosanansa olivat käyneet pari kertaa hyvinkin alhaisissa lukemissa. Miro yritti kuitenkin karistaa ikävät mietteet pois, sillä lukiossa hän oli pärjännyt jo paremmin, joten kyllä kai hän saisi ylipistotutkinnonkin suoritettua.

Miro innostui tekemään tuttavuutta Pekon kanssa, ja kaksikosta tuli lyhyessä ajassa ystävät. Opetusalalle tähtäävä Pekko tarjosi mielellään Mirolle tukiopetusta ja neuvoi muutenkin opiskeluun liittyvissä asioissa järjestämällä Miron kanssa yhteisiä opintopiirejä tenttiin lukemisen merkeissä. Pekon apu loi enemmän uskoa Miroon, ja tämän vinkkien avulla Miron opinnot lähtivät käyntiin paremmin kuin hyvin.


Ruusu ei puolestaan stressannut turhia opintojensa takia, ja hän ottikin vapaa-ajalleen tavaksi luoda suhteita paikallisen tyttöosakunnan Bailuvaaran jäseniin haaveenaan päästä mukaan heidän toimintaansa. Lopulta Ruusu laittoi hakemusta osakuntaan ja toivoi hyväksyntää, mutta valitettavasti osakunnan tytöt tulivat toogat päällä buuaamaan Ruusulle ja ilmoittivat, ettei hän ollut sopiva jäsen heidän osakuntaansa.

Auri ei ollut vielä päässyt täysin yli Miskasta, ja saatuaan häädön asuntolasta hän alkoi kanniskella yötä päivää asuntolan pihalle ruusukimppuja ja erilaisia lahjoja kiitokseksi hauskoista treffeistä. Nainen toivoi toivoi saavansa kukkasilla Miskan huomion uudelleen. Muuten ihan hyvä suunnitelma Auri, mutta Miska poistui valmistumisensa jälkeen yliopistolta eikä asu enää täällä, joten...

Juonipaljastuksia seuraavasta Mikaliinien osasta:

  

♦ Kasa

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä myöskin Mirkan ja Pekon romanssi asettuvan hieman vakaammalle pohjalle, kun Pekko koettaa välillä kiinnittää huomiota morsioonsakin - vaikka nuori mies naputtaa vieläkin jonkin verran. Jospa tuo yliopiston jälkeen Pekkokin rauhoittuisi? Ja Mirka ei sillä aikaa ehtisi retkahtaa Yrjänään! Voi näitä kahta :D
  Ainakin Mirolla ja Ruusulla näyttää (yhä) menevän hyvin. Harmi vain että Ruusu ei taida päästä haluamaansa osakuntaan. Jos vain osakunnan saisi perustaa asuntolaan niin Ruusu olisi varmasti jo tehnyt niin :D

  Voi Auri-parkaa, kun nainen yrittää vieläkin saada Miskan huomion eikä tiedä että toinen lähti jo lätkimään :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekolta tosiaan liikenee välillä aikaa Mirkalle mutta naisen mielestä ei ilmeisesti tarpeeksi kun miinusväleissä olevaa Yrjänää on hauskempi nähdä mitä omaa kihlattua.. .-o Pekko hikkeilee kyllä niin huolella yliopistolla ettei hänelle jää varmaan sen jälkeen enää mitään opiskeltavaa, joten voi tosiaan olla että sitten helpottaa. .--D Mirolla ja Ruusulla menee sentään paremmin. .-) Onkin harmi ettei asuntolaa hyväksytä osakunnan perustamistarkoitukseen, siinähän olisi muuten ollut Ruusulla mahdollisuus luoda itselleen mieluinen osakunta. Aurin tilanne on kyllä vähän surkuhupaisa, meni sillä varmaan ainakin pari simpäivää noita kukkia kanniskellessa. .--D Kiitos paljon kommentista! <3

   Poista
 2. Auri-parka! <3 D-. ! Kävi häntä sääliksi jo silloin, kun Miska ilmoitti heidän treffailujensa päättymisestä, mutta toi loputon kukkien kantaminen on jo liikaa. D-. Voi toista, toivottavasti joskus Mikaliinien suvusta löytyy hänellekin pysyvä mies. .-) Huvitti toi Miskan työinnostus. Hän alkoi haaveilla löysäilytyöstä, löllöin työ mitä vaan on olemassa. .--DDD Ehkä seuraava elämäntavoite on ravintola-ala tai musiikki, pikkuhiljaa nostetaan panoksia! Hieno saavutus kahden elämäntavoitteen toteuttaminen yliopiston aikana. .--oo Hyvä Miska!

  Onpa ikävää ettei Pekolla ole aikaa Mirkalle. .-( Siellä hän yksinään soittelee hyödyllisesti kitaraa ja tarjoaa tukiopetusta Mirolle, mutta tyttöystävä jää vähemmälle huomiolle. .-( Sentään Mirka on saanut Miiasta uuden ystävän. Hauska sattuma heidän samanlaiset hiuksensa. .--)

  Mä oon nyt innostunut Miikosta ihan vaan noiden vaatteiden takia. .--DD Mitenhän asuntolan väki selviää sitten, kun Miiko valmistuu. Pahuksen kadonnut kokki! Bailuvaaran väki oli ikävää, kun Ruusua ei hyväksytty osakuntaan. Mutta kuten Hannibal sanoisi: "Jos et onnistu ensimmäisellä kerralla, yritä uudestaan." Onkohan joku soveltanut tätä aatetta kokkiparkaan? .-D Ehkä Miiko paloitteli kokkisen ja tarjoili asuntolan väelle ruuaksi! .-D

  Vihdoin tulin tän lukemaan, vielä muuuutama osa jäljellä. .-D Kivan leppoista tämä lukeminen. .->

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisen ilo on toisen suru; Miska sai elämäntavoitteensa toteutumaan mutta Auri jäi nyt yksin (eikä Miska tietenkään edes ymmärrä satuttaneensa toista, huoh...) Joskus oli jossain kommenteissa puhetta että Kaunialan romantiikkatavoisteisten hyväksikäyttämälle siivooja-Katrille pitäisi löytää hyvä mies, lisätään Auri ehdottomasti samalle listalle! Katellaan mitä Mikaliinien kolmas sukupolvi on sitten mieltä Aurista kun yliopistolle pääsevät. .-) Joo, no eipä Miska mitään huippukoulutusta tarvitsekaan päästäkseen mailapojaksi tai huoltoaseman myyjäksi. XD Tietty hän varmaan olisi mielellään skipannut tylsät alkutasot ja edennyt suoraan jännempiin työtehtäviin. Ehkä sit tosiaan seuraava elämäntavoite on jo jollekin "kunnolliselle" uralle. Oho niinpä, täähän oli jo tosiaan Miskan toinen toteutunut elämäntavoite. .-o Pekko on tuollainen tietotavoitteinen joka tykkää kirjoista kun taas perhekeskeinen Mirka kaipaisi enemmän poikaystävän seuraa, vähän menee ristiin näiden toiveet. .-/ Miro taisi toivoa Pekosta ystävää niin siksi pakotin nämä juttusille. .-D Mirka ja Miia sopivat kyllä hyvin hiustensa puolesta kaveeraamaan. ,-) Haha, Miikalla on kyllä kivat vaatteet. .-D Ei hyvänen aika noi Hannibal-mietteet, siinähän olisi syy kokin katoamiselle. XDDX En jostain syystä koskaan onnistu ensikerralla saamaan simejä osakuntaan niin Ruusulle tuli nyt siitä vähän surua. .-P Iloista kun kävit vähän lueskelemassa, kiitos pitkästä kommentista! <3

   Poista